Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1872
7.10.16 11:10

@Matahaari @Whitedog teplota je stále nahoře, ff zaznačilo ovu na 12DC, kdy večer byl ovu test nejsilnější, stejný byl i ten 13DC dopoledne. Večer slábnul a ve středu dopoledne byl jen slabý duch, takže ovu byla někdy 12-13DC. Což máme sexem 2× pokryto, tak snad to vyjde.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
8.10.16 22:20

@andelka83 Andelko prosím beru tě jako expertku, nevím co to, ale cca 14 DC jsem začala špinit (tj. 6.10) a pořád to neustává, není to nic hrozného, lae je to normální aby už 3 den a bylo to ovulační špinění, už jsem to tady jednou řešila, ale to druhý den zmizelo…hm…mám strach, aby to neznamenalo nějaký problém (ikdyž mě nic nebolí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 22:31

@danger007 no, ovulacni špinění by nemělo trvat dyl jak tři dny. Může to být i nějaká hormonální nerovnováha, kazde tělo je citlivé na něco. Kdyby se to opakovalo asi bych se zmínila gyndr. Co Ascorutin, nezabral by?

Jinak už mi vyznačil ovulaci i wunschkinder, fakt 15 dc, nikdy jsem ji takhle brzo neměla. Takže doufám že v sobotu nebo neděli to dostanu, i když se mi to teda vůbec nehodí. Ale v mém pripade lepší než pozitivní test. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
8.10.16 22:34

@andelka83 já to napsala asi blbe, 14 den po cyklu - je to 14 DC? pamatuji si to dobře, mno nevím co to je, jako mě ms přišla normálně (respektive poprvé po 28 dnech většinou to mám 30-32 dní cyklus) a teď najednou tohle to. Nemůže to být i ovlivněno hormony, páč teď méně kojím?

Ty brdo takže čekáš mršku jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 22:55

@danger007 14 dc je 14 den od začátku menstruace. Takže jak to máš? Vzhledem k délce cyklů bys měla mít cca 14-18 dc ovulaci.
Kojení je hodně individuální, co může ovlivnit. Já to měla děsně než jsem přestala kojit, pak už se to srovnalo.

Jj, cekam na ms a tentokrát ji asi oslavím :D mám 4 dny práci, takze se to fakt nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 22:59

Teda ne že by se moje děti ptaly zda se to zrovna extra hodí. Využily hned první možnou šanci a jsou. Většinou to teda úplně ideální doba nebyla a já byla vždy překvapená, ani jednou to nebylo úplně očekávané. Takže by tedy to potenciální třetí jen drželo stejný systém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.10.16 23:00
@danger007 píše:
@andelka83 Andelko prosím beru tě jako expertku, nevím co to, ale cca 14 DC jsem začala špinit (tj. 6.10) a pořád to neustává, není to nic hrozného, lae je to normální aby už 3 den a bylo to ovulační špinění, už jsem to tady jednou řešila, ale to druhý den zmizelo…hm…mám strach, aby to neznamenalo nějaký problém (ikdyž mě nic nebolí)

měla jsem to také minulý cyklus, špinila jsem 9 až 11 DC, vylezla mi i nahoru bazální teplota, předtím se držela na 36,2-36,3, ty tři dny špinění byla 36,5 a potom až do ovulace, byla každý den 36,2 a také jsem ty tři dny měla bolest jako před MS a nafouklé břicho, úplně ukázkový premenstruační syndrom, přičemž jsem měla před ovulací…prý jde o hormonální nerovnováhu, kdy dojde k poklesu estrogenu a naopak se zvedne progesteron, někdo mívá hormonální výkyvy každý cyklus a také to mají starší ženy, což jsem já, ale je pravda, že mi v tu dobu zrovna bolel zub a měla a jsem nateklou dáseň, takže asi probíhal nějaký zánět, ale nevím, jestli zánět může ovlivnit hormonální výkyv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 23:01

@Dr.Renča no,je to možné. S tím vykyvem určitě. Při kojení a i při nějaké nemoci se může dít ledacos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.10.16 23:13

@andelka83 no ale na druhou stranu si říkám, že jsem za svůj život byla nemocná mnohokrát a s mnohem horším průběhem a vysokými teplotami a nikdy jsem nešpinila uprostřed cyklu, takže už asi stárnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 23:19

@Dr.Renča kolik je ti? Ono ty hormonální výkyvy jsou od určitého věku normální, ale může to být i tím kojením, to dělá s hormony hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.10.16 23:26

@andelka83 já to měla poprvé, je mi 42 a nekojím, vlastně jsem ještě nikdy nekojila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 23:30
@Dr.Renča píše:
@andelka83 já to měla poprvé, je mi 42 a nekojím, vlastně jsem ještě nikdy nekojila

Ježíš promiň já jsem debil, nedivam se nalevo na nicky, spletla jsem si vás :oops: přitom si říkám ty o věku a já mám v hlavě kojení ( z příspěvku danger)
Jo, tak to může být věkem, uz několik let, i 10 před přechodem se takové blbosti objevují.
( A taky v době kojení, proto mi to došlo až teď)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 23:31

Kdyby se to nějak opakovalo, tak bych zkusila nějaké bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
8.10.16 23:32

Jdu spát, uz mi to nějak nemyslí :mrgreen: dobrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
8.10.16 23:34

@andelka83 to nevadí…no já mám zatím ještě docela dobré AMH a vyrovnaný hormonální profil, tak snad se ještě do přechodu nechystám…uvidím, jestli se to bude opakovat, doufám že ne, že to bylo opravdu jen kvůli probíhajícímu zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí