Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
18.10.16 09:08

@Petul&Charlie tak jak jste dopadli? U nás špatenka, teď končím MS:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
18.10.16 09:33

Podle utz proběhla ovulace, podle BT ne

Ahoj holky, nevím, jestli už tady to téma někde je, ale můj dotaz zní. Podle doktora a utz mi prý poběhla ovulace 4 dny zpátky. Chtěla jsem si to ověřit podle BT, ale musím se přiznat, že ji neměřím pravidelně. Těsně po MS jsem si měřila BT asi 5 dní, kde byla v průměru 36,5 - 36,6, pak jsem se na to vykašlala, včera mi doktor potvrdil, že ovulace proběhla v sobotu, tak jsem si to dneska zkusila změřit, ale teplota byla 36,3. Tak teď nevím, čemu věřit. Měl to taky tak někdo? Čemu věřit víc, UTZ a nebo BT? Ještě bych chtěla říct, že včera večer jsem měla bolesti na pravé straně v podbříšku, ale doktor mi říkal, že ovulace probhěla z levé strany. Tak a teď babo raď :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
18.10.16 09:42

@Sarkuli Pokud teplotu neměříš celý cyklus, tak se z toho soudit nedá nic. Ta teplota 36,3 může být jednodenní pokles a potom je možné, že má dr. pravdu, ale pokud nevíš, jaké byly teploty předtím tak jsou to jen dohady. Spíš by mě zajímalo, jak pozná dr na utz, že proběhla ovulace. Měla jsem za to, že pokud jdeš na utz před ovulací a vidí folikul, tak po ní to zjistí jen tak, že už tam potom není. Ale pokud tam není předchozí kontrola folikulu, tak se nějaký prasklý folík najít s jistotou nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
18.10.16 09:48

@Matahaari Děkuji moc za odpověď. No on mi ukazoval ultrazvuk, levý vaječník byl něco jako veliká skvrna od inkoustu a pravý vaječník byla malinka černá kulička :-D, nebo jak to popsat. Tak z toho prý usoudil, že jsem asi dva dny po ovu z levého vaječníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
18.10.16 10:35

Holky, ještě mě napadlo, může ibalgin ovlivnit tu bazalní teplotu? Protože asi ve 3 ráno jsem užívala dva prášky ibalginu, jelikož mě chytly zuby, a v 6:15 jsem si měřila bazalní teplotu. To je ještě, co mě tak napadlo, ale nevím, jestli to na to může mít vliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11596
18.10.16 11:03

@Sarkuli může to mít vliv. Může mít vliv i ta bolest zubu, může mít vliv i to, že jsi „přerušila“ spánek (nevím, jestli jsi musela vstát pro ty prášky). Ale i ta bolest bez těch prášků může teplotu ovlivnit. Bazální teplotu ovlivňuje každý pochod v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
18.10.16 13:00

@butterfly88 To je pravda, pro prášky jsem si musela dojít no. No uvidíme, děkuji za odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
18.10.16 14:31

@Pepida jéé, to mě mrzí, ale jak se říká - nový cyklus - nová šance. U nás to zatím ještě nedopadlo, ale moc růžově to nevidím. Mám bolesti jako na MS, ale ta furt nikde, ale už mi i klesá pomalu teplota… :? Uvidím co přinesou příští dny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
18.10.16 21:13
@Matahaari píše:
@Sarkuli Pokud teplotu neměříš celý cyklus, tak se z toho soudit nedá nic. Ta teplota 36,3 může být jednodenní pokles a potom je možné, že má dr. pravdu, ale pokud nevíš, jaké byly teploty předtím tak jsou to jen dohady. Spíš by mě zajímalo, jak pozná dr na utz, že proběhla ovulace. Měla jsem za to, že pokud jdeš na utz před ovulací a vidí folikul, tak po ní to zjistí jen tak, že už tam potom není. Ale pokud tam není předchozí kontrola folikulu, tak se nějaký prasklý folík najít s jistotou nedá…

dr. vidí po ovulaci žluté tělísko, což je prasklý folikul a tak ví, že proběhla ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.16 08:37

@Dr.Renča Mě ten můj tvrdil, že to nejde. Ale celkově zjišťuji, že je k ničemu… Prý mi nemůže srovnat cyklus jinak než antikoncepcí, nemůže napsat nic na podporu ovulace, s PCOS jsem se musela narodit a jiné vtipné věci… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.10.16 10:05

@Matahaari ono asi záleží i na kvalitě ultrazvuku…tvého doktora raději vyměň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.16 10:28

@Dr.Renča Už se na to chystám. Hledám, hledám, ale to co mi doporučily kamarádky, tak už mají plno a neberou.

Nemáte náhodou někdo typ na dobrého gynekologa v Brně? Ale takového který opravdu chce řešit hormonální nerovnováhu? Mám PCOS a vím, že se s tím spoustě doktorů nic dělat nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
19.10.16 10:38

@Matahaari doktora nevím, ale zkoušela si inositol? Hodně ho na PCOS doporučují:-) prý i v CARU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.16 10:55

@Snilek88 Na jaře jsem ho brala v Inofolicu a těhu se podařilo, i když nedopadlo - skončilo jako ZT. Teď ho zkouším ve Fertiproně, je podstatně levnější, ale asi se vrátím další měsíc zase k Inofolicu. Ale díky za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
19.10.16 11:01

@Matahaari Tak nic:-D já jsem si ho koupila sólo:-) protože listovku jsem měla ve femibionu:-) tak uvidíme:-) já teda nemám PCOS, ale dlouhé cykly a tam to taky doporučovali:-) tak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí