Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky..
Leni, krásné fotky
a že máte krizi mě mrzí, ale snad se to spraví!! I já jsem začala už pracovat na půl úvazku, ale mam to štěstí, že můžu hodně pracovat z domova přes pc, takže do práce chodim jen na dvě dopoledne v týdnu a zbytek z domova, ale i tak je toho dost, doma někdy bordel jako v tanku.. malej je prostě drak, naštěstí už trochu víc poslouchá, je s ním dobrá domluva i spaní se zlepšilo.. ale má dny, kdy je na zabití - rostou nám stoličky. Ale to znáte asi všechny, že prostě jeden den jsou zlatí a druhej den mazec..
S mluvením musim říct, že jsme na tom docela dobře. Dokonce už nás oslovuje mami, tati, babi a skloňuje nějaká slova, dokonce poslední tři dny spojí dvě slova dohromady.
Třeba řekne táta kde je?, Henry papej, táta cáky cáky..
když vidí kolo, tak řekne kolo, ale když jich jede víc, tak řekne kola, to samé auta.. a slovíček už umí požehnaně, kterým je rozumět. Navíc se snaží opakovat všechno, čemuž ale hned neni rozumět.. jako třeba jahody jsou japipi, sekačka je drnkaka, větrák je věrrr a tak..:)
Takže se domluvíme a doufáme, že bude co nevidět kecat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka86 Malá je už velká slečinka, jak si to vykračuje s tím kočárkem. Upoutala mě fotka s počítačem, tak to by u nás neprošlo, okamžitě by bylo zkoumání počítače na prvním místě a jídlo by šlo stranou. Nemůžeme před ním ani slovo počítač říct natož mu ho ukázat ![]()
Luky teď spí taky docela dobře, přes den spí občas i tři hodiny v kuse, ale večer si to hodně posunul, to usíná tak v deset a v šest ráno už má zase vyspáno, takže celkově spí asi pořád stejně, ale ta dvou až tří hodinová pauza během dne je fajn.
Přikládám taky pár fotek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, krásný děti máte! Toto letí. Naše malá toho taky moc nenamluví-mami, tata, babi, dede, tady je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
tak jak se Vám daří a Marti, jak postupuje těhu??
My se máme celkem fain, malej byl poslední dobou opravdu zlatý dítě, všechno se dařilo, téměř jsme se zbavili plenek a úplně úžasně začíná mluvit..
akorát nám začaly růst 4 stoličky najednou a to je teda velkej mazec. Doteď máme teprve 7 zubů, takže jsem čekala, že to přijde brzo.. no je to mazec, dva už jsou částečně proříznutý a zbytek leze, možná jich bude i víc…uvidíme.. ![]()
Ale nesnáší to moc dobře, v noci chvilkama řve třeba hodinu, je k neutišení, takže si to užíváme. ![]()
Ale jinak vše ok..
POslední dobou se nám to tu nějak seklo..
Kdy třeby plánujete (ty ostatní než jen Marti) druhý mimča? Ivča už se asi taky snaží, že??
Já pořád přemýšlim, chtěli jsme začít kolem Vánoc, ale manžel mi říká, že neví, jak pak budu zvládat dítě, práci a zařizování interiéru do baráku atd.. je fakt, že mě dneska napadlo, že dokud nebude mít Eliáš všechny zuby, tak to asi odložíme.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tak my jsme celý červenec bojovali s kampylobakteriózou, teď půjdeme na kontrolní výtěr, tak doufám, že už bude negativní. Průjem už nemá dlouho a už jí zase všechno, ale téměř 14 dní musel být úplně bez mléka a pak jen delaktózované a pořád jen mrkev, banány a jablka, už mu to lezlo i ušima.
Pak prozměnu mě ruplo v zádech a skončila jsem na neurologii, teď už je to dobré, ale ještě budu dvakrát týdně chodit měsíc na rehabilitaci, tak se těším na relax ![]()
Minulý týden jsme byli s Lukym v poradně a takhle tam nevyváděl ani jako novorozenec, bylo to dost šílený, řval, jako by mu trhali hlavu, tak jsme neslyšeli vlastního slova a nemohli nic probrat.No připadala jsem si jako nejhorší matka pod sluncem, která neumí uklidnit své dítě ![]()
Veru, tak přeji, aby zoubky byly brzy venku.Luky jich má už 13,taky mu jich vždycky roste víc najednou a stoličky ho taky docela potrápili. Teď mu roste špičák, má už asi tři týdny vylezlou špičku, ale pořád ho to asi dost bolí, každou chvíli se do toho ještě někde praští, tak pak je z toho šílený řev.
Začíná být taky hodně vzdorovitý a jakmile není po jeho nebo se mu 100% nvěnuju, tak vymýšlí lumpárny, už přesně ví, co nás nejvíc vytáčí, tak to potom pořád opakuje a chechtá se, pokud se na něj zlobíme. Párkrát dostal i trochu přes zadek a to je další velká legrace ![]()
No ale jinak je to zlatíčko, taky pořád něco žvatlá a snaží se opakovat, i když mluví dost ve zkratkách, kterým rozumím jen já
.Hrozně rád se vším „pomáhá“,takže ho zapojuju do úklidu a tak.
O druhé se snažíme od začátku roku, minulý týden jsem byla u doktora, protože jsem asi 14 dní v kuse krvácela od půlky cyklu. Podle něj je vše v pořádku a jsou to rozházené hormony. Teď jsem zkusila prvně v životě ovulační testy a k mému překvapení jsem měla ovulaci, tak jsem zvědavá, co z toho bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo Ivčo.. to sis teda zase užila..:( To je mi fakt líto!!
Jsem zvědavá, jestli Vám to těhu vyjde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak mi dneska byly u Dr. na 18ti měsíční. Áďa má 10,4kg..v roce měla 8,9kg, takže přibrala dost. Ale prý neni tlustá ![]()
Chtěla jsem ji naočkovat proti žloutence, a dr.mi to rozmlouvala, že je to brzo a zbytečný, že se dává až kolem 3roku, před nástupem do školky, kolektivu. Ale áda už chodí ted do kolektivu.. Tak jsem to zatím odložila a nechám si to projít ještě hlavou. Je fakt, že to do ni nechci zbytečně cpát..myslela jsem to dobře.
Jinak Ivčo, můžeš být v klidu, Adéla ztropila taky takovou scénu, že jsem ji takhle nikdy neviděla. Nemohla jsem ji pomalu ani svlíknout a zvážit. Nešla za žádnou cenu uklidnit. S Dr. nemluvila, nic neukázala.. tak se ptala mě. Ale prý v tomhle věku jsou všechny dětí takový. Že až pujdem na tříletou, uiž bude v pohodě:) Držím palce s těhu:)
U nás to zatím nepřipadá v úvahu. Pořád nejsme s manželem v pohodě..takže ne e…
Adélka je jinak pěkný číslo. Nevydrží v klidu, přijde mi že vyžaduje čim dál víc pozornosti a jak si uměla dřív hrát sama, tak ted ne..
Skoro všichni si ze mě utahujou, že je to mamánek..ake já si pořád myslim, že je to tim věkem. A na druhou stranu podeť by nebyla, když je pořád jen se mnou. Mamka si ji za celý prázdniny ani k sobě nevzala, manželovi rodiče ty nepřichází vůbec v úvahu-vzhledem k věku. Myslím, že se to zlepší až začnu chodit do práce. ![]()
Holky, hezký víkend přeju…poslední teplé dny:)
pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Zdravím vás po delší době. Jsem z prcka zcela vyčerpaná. I když, poslední tři dny je to už lepší. Drahý měl 14 dní dovču, první týden jsme byli na Vysočině u babiček a dědy, druhý týden jsme teda byli doma, tak nevím, jestli to nemá spojistost s tím, že byl taťka doma nebo co, ale prostě řvala jsem na něj od rána do večera. Neustále mě kousal, škrabal, i vařečku si na mě vzal
, sám si nehrál ani chvilku a vymejšlel samý ptákoviny, co nesmí dělat, ale dobře to ví. No šikla by se mi dovča tak nějak bez prcka, možná i bez drahého
Ale jak říkám, teď už je to s ním trošičku lepší. Tedy až na to, že v noci spí klidně jen 8 hodin!!! Nechápu. To nestačí ani mě
No a vstáváme v pět. Taky prima…
Minulé pondělí jsme taky byli na té prohlídce v 18ti měsících, váží 12,63 a měří asi 84 cm, to se teda změřit nepodařilo přesně, páč nepostál
Ale byla to úplně první kontrola, kdy byl hodnej a vůbec neřval. Fakt první, byla jsem nadšená ![]()
Jinak o druhém mimču zatím neuvažujeme. Teda jako já bych ho snad i chtěla, hrozně to uteklo a chtěla bych se zase ňuňat s malinkatým mimískem
, ale prostě si to nedokážu představit. Jak jsem tu furt úplně sama, taťka dojíždí 100 km do práce každý den, babičky jsou taky 120 km daleko, tak prostě nevím, jak by to šlo. Nebo spíš nešlo… No, a příští rok v květnu pravděpodobně bude svatba, tak abych taky neměla pupíka
, tak uvidíme potom, jestli nezměníme názor.
Každopádně vám, co se snažíte, moc držím palce, aby to vyšlo!
papa, mějte se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě bych dodala, že Olda už má všech 20 zubů a zatím umí říkat táta a pápá a to je asi všechno. Ale já si s ním celkem pokecám ![]()
tak pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak my vcelku nic novyho..Začínám 17tt. Malá je někdy hodná, někdy na zabití. Na prohlídce jsme ještě nebyli, máme rýmu. Učíme se jíst sami, je to masakr..pořád peru ![]()
Zuby taky nic moc a nočník už vůbec ne…
Jinak sem přibrala už 5 kg a dr.mi pěkně nadává, že to takhle nejde. Takže ze mě bude opět vorvaň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jak se všechny máte? Tak si představte, že Lukášek bude mít nejspíš v květnu sourozence
. Před 14 dny na mě vykoukl duch na testu a teď už je čárka pěkně silná. K doktorovi jdu až 19.9.,tak doufám, že bude všechno v pořádku. Zatím mi je fajn, jen občas opět trochu krvácím, no musím se smířit s tím, že u mě to tak prostě bude, ale u Lukyho to bylo horší. Zatím jsem si to krásně naplánovala a manžel měl teď 14 dní dovolenou, takže zítra nastane střet s tvrdou realitou
.
Bohužel zrovna jsme museli všichni chytit nějakou vytrvalou rýmu, takže to mě trochu otravuje a bere energii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas nic nove, mluveni zatim nic moc, spis nic nez moc
Nakeca toho spoustu, ale cesky to neni ![]()
Jinak je hrozne sikovna, hodne rada maluje a tancuje, akorat to mluveni nejak nepotrebuje, vsechno si zaridi i beze slov
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Implantacni krvaceni 4 dny?
- 21.5.26 09:23
- Kulíšek_e
- 1
SOS práce v pekárně a zdravotní potíže,...
- 21.5.26 09:18
- Anonymní
- 1
Vyšší odborná škola zdravotnická -...
- 21.5.26 09:23
- Midaku
- 2
Penicilin 0,8 MIU u dítěte 19 kg – není...
- 21.5.26 09:02
- Anonymní
- 7
Pozitivní OGTT - vaše zkušenosti
- 21.5.26 09:14
- Klávesa289
- 4
Nezvládám úzkosti pramenící z obavy o syna
- 21.5.26 09:21
- Snopy123
- 23
Zkušenost s adopcí v Jihomoravském kraji