Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
29.11.11 12:43

Já jsem taky volila porodnici podle toho,že jí mám takhle blízko.Kromě toho,tam rodilo už spoustu známých a všichni spokojení (tedy jen kromě jídla,ale to se nějak přežije).Chci tam chodit na předporodní kurz,takže si to při té příležitosti i pořádně prohlédnu.Taky chci vědět do čeho jdu,i když už jinam nemůžu (v Praze se musíš všude registrovat už ve 14tt).To mi připomíná,že bych tam asi měla kvůli tomu kurzu zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
29.11.11 19:17

Holky, tak já jsem měla na výběr ze tří porodnic.Bylo celkem jedno která to bude, protože do Brna to máme asi 20 kiláků a stejně tam musím dojet,že.Ale nakonec vahrála ta nejlepší s perfektním vybavením pro mimi.Takže kdyby se nedej bože něco stalo, stejně posílají rovnou tam.....Sice je tam prý to šestinedělí fakt hrozný(jak za komunistů) :lol: Ale těch pár dní to tam vydržím.Nejsem přece z cukru, ne? :lol: Jinak začínám 30.tt -to to letííííííííííí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 07:17

Ahoj holky,taky jsem šla do téhle porodnice s tím,že mají hodně dobře vybavené novorozenecké oddělení a pokud se něco stane,tak miminka často převážejí sem.Měla jsem hodně možností,i v okolí Prahy nějaké menší porodnice,kde je údajně všechno super,ale právě mě trochu odrazuje to,že v případě nějakých komplikací,pak musí převážet jinam.Sice to tu taky není nějak luxusní,pokoje nejsou hezky vymalované a zařízení je staré.Ale to mi je jedno,hlavně když se o nás dobře postarají.

Taky se nestačím divit,jak to hrozně rychle letí.Já začínám 29.týden.Lukášek každým dnem pořádně sílí a poslední dva dny mi přijde,že vůbec nespí.Včera měl asi snahu se otočit,mlel se opravdu pořádně,ale je tam teď spíš napříč,tak snad se mu to brzy podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
30.11.11 09:08

Ahoj holky…já dnes 31.tt :)
Tady v Budějkách je porodnice jen jedna, ale zato dobrá a je tady taky perfektní to neonatologický. Pak už jen ten Krumlov, což je tak 20 km odsud a to jako fakt ne..

Jinak Ivčo, mě se malej teď taky pořád mele…nechápu. Celý těhu byl relativně v klidu a teď od toho posledního „zemětřesení“, jak jsem sem vystrašená psala, je to pořád děsnej aktivista. Asi je to vážně tím, že už má hlavičku dole a nahoře mě šťouchá nožičkama..
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 09:24

U mě určitě ještě hlavičkou dolů není,tu mám pořád narvanou pod levým žebrem a kope mě do pravého boku nebo do močáku (obzvlášť příjemné :D ).Nevím,proč už se tam neusadí nějak normálně :) .Jsem moc zvědavá na ten ultrazvuk za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
30.11.11 10:45

To musí bejt taky paráda..:) ale což, hlavně, že kopou.:)
Tak jsem četla, že miminka mají v týhle době už zažitý nějaký denní rytmus, který bude stejný i po porodu..:) takže já budu každý ráno ve 4 pěkně kojit.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 11:11
Veroniqe píše:
To musí bejt taky paráda..:) ale což, hlavně, že kopou.:)
Tak jsem četla, že miminka mají v týhle době už zažitý nějaký denní rytmus, který bude stejný i po porodu..:) takže já budu každý ráno ve 4 pěkně kojit.. :lol:

Naštěstí mě ty kopanečky nebolí,spíš je to trochu nepříjemné,když mě kopne do měchýře,to mám pocit,že se počůrám :) .Ale zatím si to kopání spíš užívám.Náš Lukášek tedy vůbec žádný režim nemá,dělá si kdy chce co chce.Hlavně mi vždycky dává najevo,že už bych si mohla dát něco k jídlu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
30.11.11 17:02

Ahoj holky, tak mě se zdá, že se malá zase pčetáčí.Dneska mě nějak divně píchá na boku.To mi tak bylo když se otáčela hlavičkou dolů.No jestli bude za týden na UTZ zase hlavičkou nahoru, tak už fakt nevím :nevim:
Jinak dnes sem byla na kožním, protože sem si nějak omylem rozškrábla znamínko a tak sem samozřejmě zase panikařila :lol: paní doktorka řekla, že se nemám bát, že to nic není a tak sem si při té příležitosti nechala zkontrolovat všechny znamínka co mám a taky dobrý.Tak sem si oddychla.
Taky sem se byla po dlouhé době podívat v práci a musím říct, že takovej blázinec sem dlouho neviděla.Sem fakt ráda, že sem doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 17:16

To je dobře Marti,že tě na kožním uklidnili,z toho bych měla taky strach.

Ptala jsem se kamarádky,kdy se jí mimčo definitivně otočilo hlavičkou dolů a prý až někdy kolem 33týdne a někomu se prý může přetočit až těsně před porodem.Tak to snad všechny naše zlatíčka zvládnou,Někde jsem četla,že se přetočí správně 95% miminek,tak to je docela v pohodě.Lukášek je tedy stále napříč,ale teď mi přijde,že je opačně než ráno.

Teď jsem měla asi dvě hodiny pěkné křeče v podbřišku,nemohla jsem pořádně ani vstát.V leže se to naštěstí uklidnilo,asi se teď hodně roztahuje děloha,mám poslední dva dny pořádně napnuté břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
30.11.11 17:28

No, koukám, že se ani jedna nenudíte..
Já taky doufám, že se malej stihne otočit, jestli teda už neni. A Marti, Ty se neboj. Jestli už se Ti malá jednou přetočila hlavičkou dolů, tak je podle mě velice nepravděpodobný, že by se točila opět nahoru..
Já teď mažu na cvičení a pak si uděláme s manželem pěknej večer na večeři v Huse..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 17:30

Teda,to cvičení a věčeři ti závidím,tak si to hezky užijte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
30.11.11 17:36

Taky tiše závidím…Já budu dnes trávit večer u Expozitury :D Jinak si myslím, že malá ani snad nohy nepoužívá :lol: a spíš boxuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
1.12.11 10:37

Ahoj holky..:)
musim říct, že to bylo fain. CHodíme docela často, zatím. Snažíme si to užít, než bude mimčo a kdo ví jak dlouho se nám nepovede si udělat takovej večer..:)
A cvičení taky super. Aspoň se jednou týdně člověk donutí něco dělat.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
1.12.11 10:53

Ahoj holky,

Veru,to jsem ráda,že jste si to užili.Děláte dobře.My taky občas někam zajdeme na jídlo,ale vždycky hrozně bojuju s tím,co si mám vybrat,je to se mnou teď těžké.Navíc nikde moc dlouho nevydržím a už snad ani neumím jíst normálně u stolu.Doma jsem vždycky rozvalená na gauči,abych si nemačkala břicho. :)

teď jsem se zaregistrolala na předporodní kurz do porodnice.Takže jdeme příští čtvrtek s manželem na dvouhodinovou přednášku o porodu s prohlídkou porodního sálu.Pak budou ještě 13 a 20.prosince přednášky o kojení a šestinedělí.Bohužel to zase všechno stojí 1200,ale chtěla bych se tam s tím trochu seznámit a jít alespoň někam mezi lidi.Doufám,že to bude trochu k něčemu dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
1.12.11 11:38

Ty brďo, tak to bude pěkný…dvouhodinová přednáška..:) tatínek je statečnej!! :)
JInak musim říct, že my chodíme vážně docela často..už mi tolik nebaví vařit a je to pro mě docela náročný. Ve finále, když jsem si dělala průzkum a spočetla, co stojí nákup na uvaření pro 2 na jeden den a kolik nás vyjde oběd nebo večeře pro 2, vyšlo nás to dokonce levněji a je to bez práce.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny