Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Postavila jsem manžela před hotovou věc,chudák ještě ani netuší,že tam bude dvě hodiny.Ale myslím,že je dobré,aby si poslechl,co vlastně porod znamená.Má zatím o všem docela naivní představy. ![]()
Já vařím jenom pro sebe obědy a večeře máme většinou studené.Snažím se vymýšlet jídla,u kterých stojím maximálně půl hodiny (dýl nevydržím).U nás tedy vyjde určitě levněji vaření,protože já když už si něco vyberu,tak je to vždycky to nejdražší,co tam mají
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak u mě dneska vyhrála na oběd krupicová kaše
A malá se tam mele jak kapřík.tak jí to asi chutná…
S těma kurzama se taky musím rozmyslet, nevím jestli vůbec půjdu.Každá kamoška která rodila, mi řekla, že je to naprosto zbytečný, tak nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si od těch kurzů slibuju hlavně to,že se trochu seznámím s prostředím porodnice,porodními asistentkami a budu mít trochu rozptýlení.A třeba tam i trochu nějakou informaci pochytím.Ale myslím si,že na porod ani na mateřství tě stejně nikdy žádný kurz nepřipraví,stejně to pak bude všechno úplně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martina28 píše:
Ahoj holky, tak u mě dneska vyhrála na oběd krupicová kašeA malá se tam mele jak kapřík.tak jí to asi chutná…
S těma kurzama se taky musím rozmyslet, nevím jestli vůbec půjdu.Každá kamoška která rodila, mi řekla, že je to naprosto zbytečný, tak nevím
Marti ono jde o to, aby ten kurz dělal opravdu někdo z nemocnice..nejlépe porodní asistentky, protože Ty opravdu ví, o čem mluví a hlavně Ti všechno řeknou, jak to opravdu je a nemažou Ti med kolem pusy! Ale mě teď rozesmálo, když mi přišlo z hamiclubu, že bych si měla udělat nějakej porodní plán a že ho po mě budou v nemocnici chtít, aby všichni věděli, jak si porod představuju a co bych si přála a nepřála..
tak to jsem se fakt zasmála..už vidim, jak přijedu do porodnice a doktoři i asistentky si se mnou v klidu sednou a zeptají se mě, jak bych si to všechno představovala a jestli to mam někde napsaný.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo, já si myslím, že celý porodní plány sou stejně k ničemu.každej případ je originál a pochybuju, že mají ještě čas si číst, co chceš a co ne
musíme spadnout do reality,že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Porodní plány mě taky dostávají,hlavně požadavky některých ženských,že třeba nechtějí nástřih nebo žádné léky.V jiné diskusi jsme to třeba probírali a jedna holčina tam dokonce psala,že chce preferovat život dítěte,kdyby byli v ohrožení života,to už mi přijde fakt moc.Já to prostě nechám na doktorech,ti určitě vědí mnohem lépe než já,co bude pro mě a pro miminko dobré.Myslím,že přijít u nás do porodnice s plánem,tak tam všechny akorát naštvu a podle toho se pak ke mě budou chovat a v některých případech bych se jim ani nedivila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak…ve všechn brožurách a časopisech to vykreslí tak, že by si každá řekla, jak úúžasný to musí bejt rodit, ale ve finále v těch porodnicích to jde jak na běžícím páse a kolikrát nemaj čas ani nic vysvětlovat, natož číst nějaký plány..
NIcméně teda já jsem rozhodnutá naprosto striktně odmítnou epidurál. To je moje jediná podmínka, jinak na celej plán prdim!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky moc epidurál nechci,jednak bych si ho musela zaplatit (za 5000
),ale taky se bojím toho,že by mi měli něco píchat do páteře (mám kamarádku,které od toho ještě rok po porodu brní noha),taky abych pak byla schopná efektivně tlačit nebo aby se tím porod zbytečně nezbrzdil.Kdybych asi byla hodně vysílená a trvalo to x hodin,tak se nějakému utlumení bolesti bránit nebudu,radši bych ale volila něco jiného než epidural.Uvidíme,jak to nakonec dopadne.
Holky,mám takové jemné pravidelné tepání v celém břiše - je to škytavka? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo, Ivčo..:) to bude škytka..:)
S tím epidurálem jsem teda 100% rozhodnutá, že ani náhodou nechci. I kdybych měla umírat bolestí, tak ne! O cenu nejde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ránko,
tak to měl včera malej škytku nejmíň 5×
,nedí divu,když se tam pořád mele sem a tam.Ani jsem se moc nevyspala,když si najdu vhodnou polohu já,tak jemu se zase nelíbí a začne protestovat
.Ale poslední dobou ani nemám moc velkou potřebu spát.Stačí mi tak 5 hodin denně.
Veru a proč jsi tak striktně proti epiduralu?Nějaké zkušennosti zdravotníka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky holky…
Ivčo, my máme škytku taky několikrát denně..
vždycky se mi hýbe skoro celý břicho.. jen ať škytaj, šmudlíkové, pěkně si cvičí plíce!! ![]()
Proti epidurálu jsem hlavně proto, že znám dva případy ochrnutí DK. Já Vás nechci strašit, je to každého svobodné rozhodnutí, ale já radši přetrpím jakoukoliv bolest, než si to nechat píchnout do páteře!
A chtěla bych si Vám taky OPĚT postěžovat..:( Včera jsem byla na kontrole na tu štítnou žlázu. V čekárně jsme seděli hodinu a čtvrt, sestra nebyla schopná vylézt ven a zeptat se, jestli k nim někdo jde, nebo jestli je někdo na řadě. Ale byl slyšet hlalol, smích, atd. Pak přišel pán, ona vylezla a vzala ho hned na řadu.. To už teda pak manžel nevydržel (ještě že tam byl se mnou) a šel zaťukat, jestli teda jako neruší a co musí udělat proto, aby jeho těhotná žena, která tu sedí hodinu a půl šla dovnitř, když byla objednaná na 1 hodinu! Všichni rudí až na prdeli, sestra, že mě tam napsanou nemá…no, byla to její chyba, samozřejmě, ale v tý čekárně bylo i spoustu jinejch lidí, než my a taky čekali a nic se nedělo! V takových chvílich se stydim za to, že jsem taky zdravotník a nedivim se lidem, kteří vidí, jak to někde na takových ambulancích funguje, že pořád říkají, proč si zdravotníci stěžujou, že nemají peníze, když to tam takhle vypadá. Bohužel, pak do toho pytle strčí všechny najednou a ne ty, který fakt dřou.
Tak jsem tam celá rozrušená seděla a co jsem se nedozvěděla..ale nelíbil se jim můj cukr, tak mi doktorka dala domu glukometr, abych se měřila
samozřejmě dneska ráno po snídani glykemie jako blázen vysoká..
tak tady sedim a sepisuju si nějakej dietní jídelníček, protože to poslední, co potřebuju je, abych si musela píchat pidi dávky inzulinu! To jako v žádném případě, dokud člověk nejde k doktoru, nic mu neni.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky strach si něco píchat do páteře.Snad ta bolest vydržet půjde,znám několik holek,co to v pohodě zvládly i bez epiduralu.
Tu skvělou sestru radši ani nekomentuju ![]()
To je mi tedy moc líto s tou vysokou glykémií.A kolik jsi měla na lačno?Je zvláštní,že oGTT ti vyšel v pohodě,ne?Mám kamarádku,co bojuje celý život se štítnou žlázou a v těhu taky cukrovku jak blázen,asi se ty hormony nějak celkově zblázní
.Vyhrožovali jí inzulínem,ale nakonec to zvládla v pohodě dietou.Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oGTT jsem měla v pohodě. Dneska nalačno 4,4 a hoďku po snídani přes 9. Ani nevim přesně, braly mě mdloby! Ale měla jsem sladkej jogurt s musli, sušenku a mléko. Prý mléčné výrobky zvedají ráno ten cukr nejvíc. A hlavně jsem pak zase ležela a nic nedělala, takže jsem nespalovala. Teď už mam zase 5. Ale už jsem si byla nakoupit, zítra zkusim dietku, jak bude vypadat glyk. profil a snad to bude v poho. Na inzulin mě nikdo nepřemluví. To i kdybych si neměla do porodu dát nic sladkýho ani tučnýho, tak na inzulin mě nikdo nedonutí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo Veru,ale to je normální,že máš hodinu po snídani 9,ne?.Až po dvou hodinách po jídle se hladina cukru upravuje.Tedy alespoň my jsme se to tak vždycky učili,že i u zdravého člověka je glykémie na lačno do 5,5 ,hodinu po jídle může být až 11 (zvlášť když máš sušenku a sladký jogurt) a do dvou hodin by měla klesnout zase na normální hodnotu.Inzulín se dává v těhotenství až když máš i nalačno vysoké hodnoty.Nevím,co ti říkala ta doktorka,ale mě to přijde v pohodě
jdu vytáhnout skrypta ze školy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Vztah žena se ženou
- 22.5.26 18:47
- Anonymní
- 1
Bakalářské práce dotazník (malé a střední...
- 22.5.26 16:51
- MariaantA
- 1
Jak zastavit přejídání?
- 22.5.26 18:42
- lucad77
- 9
BOLESTI BŘICHA PŘED ŠKOLOU: JE TO JEN...
- 22.5.26 18:38
- Keyllah
- 9
Ničí školní systém sebevědomí našich dětí?
- 22.5.26 18:14
- blabla01
- 11
Taky doma pláčete nad žákovskou?
- 22.5.26 18:51
- AnastazieB
- 18
Když děti přinesou špatnou známku, přijde...
- 22.5.26 18:57
- Dahlia0409
- 4
Úkolníček - proměňte úklid v hru
- 22.5.26 17:02
- Mall126
- 14
Ovulace-jak to je ?
- 22.5.26 14:12
- Anonymní
- 9
Umělá výživa - tipy a triky pro přípravu...
- 22.5.26 17:00
- Sany80s
- 5
Nové příspěvky
Jak často býváte nemocní?
- 22.5.26 19:12
- Knihakniha
- 22
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 22.5.26 19:12
- Nimie
- 221
Dnešní ženy.. Je to s nimi opravdu tak...
- 22.5.26 19:09
- Nevšední...
- 357
Milenky sem nová diskuze
- 22.5.26 19:07
- Lorre
- 106916
Otázka na adminy
- 22.5.26 19:06
- neumisa
- 2336
Razítko od lékaře na přihlášku na vysokou...
- 22.5.26 19:04
- Karinkas
- 47
Nemáme rádi léto
- 22.5.26 19:02
- cecetka
- 9250
Střevní viróza - bolest ruky
- Anonymní
- 10
Když děti přinesou špatnou známku, přijde...
- Dahlia0409
- 4
Kde a jak najde běžná žena milence?
- Roman 77
- 140