Mladé, zajištěné holky "k světu" - bez partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.16 09:31

@Padmé Amidala Díky za příspěvek.
Jinak ano, mám stálou partu lidí, se kterými vyrážíme tam či onam. Není to tak, že bych byla introvert, který nemá kamarády a nevytáhne paty z domu :mrgreen:

@Nickyx Děkuji :kytka:

@Mango_Lassi píše:
@Padmé Amidala tak zájem o gastronomii je něco jiného než napsat, že ráda pece a vaří. Ráda pece a vaří každá hospodynka. Mně jen zaujalo, jak z řady svých koníčků vypichla zrovna tento :mrgreen:
Jinak ano, PhD může dobře vařit, jeden má u nás svou restauraci. Ale to je něco jiného, než upéct buchtu k nedělnímu obědu.

Já nevím. Předtím jsem se nad tvými příspěvky zamýšlela a snažila si z nich vypíchnout, co by mi opravdu mohlo pomoct a kde by opravdu mohl být zakopán pes. Ale myslím, že jsme se doteď úplně nepochopily.
Jasně, každý má jiný názor na vaření. Ale proč to, probůh, pořád dokola omíláš? To je jako by můj příspěvek obsahoval pouze tuto informaci. Ale jen tak mimochodem, znám dost chlapů, co si toho i cení. A nejsou to žádní burani z vidlákova. Ne každá mladá žena do třicítky umí vařit a vaří pravidelně. Znám hodně líných ženských, které o tom pouze napovídají, vaření a pečení shazují a samy by nezvládly upéct ani obyčejnou bublaninu ;) A pokud si myslíš, že tak to funguje u mě, tak jsi na omylu. Bublaninu by po mně opravdu nikdo nechtěl :lol: Spíš jsem chtěla vyzdvihnout zájem z mé strany. Prostě se o gastronomii zajímám, ráda zkouším nová jídla v restauracích, ale zároveň ráda různá jídla zkouším i uvařit sama. Mně osobně by se sladké pečivo z pekárny za pár dnů pekelně omrzelo, pokud bych ho tam měla brát denně. Ale každý jsme prostě jiný.

@truelly Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 09:36

@Padmé Amidala @sedmikráska70 Holky přesně tak. Pochopily jste to správně. Zajímavé je, že někdo si přečte původní příspěvek a prostě ví, jiný si vypíchne jednu věc, o které bude celá diskuze :)

Takže ano, mám i jiné - v této diskuzi nezveřejněné koníčky.

@Mango_Lassi píše:
@Padmé Amidala já si prostě myslím, že samostatný chlap na úrovni si ženy bude vážit kvůli něčemu úplně jinému, než vaření a pečení. Aspoň to tvrdí moje zkušenost. Zivelnost mě nezajímá, spíš ta samostatnost.
Pokud má zajímavé koníčky, tak může lovit tam.

I já. A vůbec bych neřekla, že to bude jídlo nebo jízda na kole ;)

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 09:41

Mně sladké pečivo nezajímá vůbec. Ani domácí ani z pekárny, protože to úplně zdravé není. To jídlo mě zaujalo, protože to naznačuje tradiční uspořádá rolí. Mně chlap chtěl, přestože jsem nepekla ani nevařila. Ale mám to prostě jinak hozený. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 09:45
@Mango_Lassi píše:
@zoidberg já se nedivím. Když mi někdo upece, proč ne. Ale že bych si tím komplikovala život? Však pekárnu máme hned naproti. ;)
Stejně tohle není alfa a omega vztahu:

Přesně tak. Proč to tedy pořád do kola omíláš a stále přiživuješ?

@Jana525 Já nijak cíleně nehledám. Spíš se toho prostě nabalilo na sebe víc a začlo mi vadit, že se o mě zajímají naprosto nesprávné typy chlapů, o které absolutně nemám zájem a ten správňák nikde. Jako samozřejmě, pokud někde jsem a někdo mě zaujme, tak se zajímám, ale jinak tomu nechávám volný průběh a nelámu to přes koleno.
Ano, byla. Myslím, že jsem to i v předchozích příspěvcích psala, že pro mě rozhodně nehraje roli vzdělání. Jako samozřejmě si s daným člověkem musíme rozumět a nemůže to být totální buran, se kterým bych si neměla co říct. Jinak jsem ale v tomto směru otevřená možnostem.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 09:49

Anonymní, to jak to podáváš to jídlo, naznačuje tradiční uspořádání rolí. To je celé. Proto mě to zaujalo.

• Citovat
  • Upravit
13.5.16 09:50
@Anonymní píše:
@Padmé Amidala Díky za příspěvek.
Jinak ano, mám stálou partu lidí, se kterými vyrážíme tam či onam. Není to tak, že bych byla introvert, který nemá kamarády a nevytáhne paty z domu :mrgreen:

@Nickyx Děkuji :kytka:

Já nevím. Předtím jsem se nad tvými příspěvky zamýšlela a snažila si z nich vypíchnout, co by mi opravdu mohlo pomoct a kde by opravdu mohl být zakopán pes. Ale myslím, že jsme se doteď úplně nepochopily.
Jasně, každý má jiný názor na vaření. Ale proč to, probůh, pořád dokola omíláš? To je jako by můj příspěvek obsahoval pouze tuto informaci. Ale jen tak mimochodem, znám dost chlapů, co si toho i cení. A nejsou to žádní burani z vidlákova. Ne každá mladá žena do třicítky umí vařit a vaří pravidelně. Znám hodně líných ženských, které o tom pouze napovídají, vaření a pečení shazují a samy by nezvládly upéct ani obyčejnou bublaninu ;) A pokud si myslíš, že tak to funguje u mě, tak jsi na omylu. Bublaninu by po mně opravdu nikdo nechtěl :lol: Spíš jsem chtěla vyzdvihnout zájem z mé strany. Prostě se o gastronomii zajímám, ráda zkouším nová jídla v restauracích, ale zároveň ráda různá jídla zkouším i uvařit sama. Mně osobně by se sladké pečivo z pekárny za pár dnů pekelně omrzelo, pokud bych ho tam měla brát denně. Ale každý jsme prostě jiný.

@truelly Děkuji :kytka:

Nene, tak jsem to nemyslela, že bys seděla v koutě, ale spíš, jestli by tady z toho nevznikla možnost se seznámit. Jak jsem psala, třeba něčí kamarád či kolega z práce :-)
A s tím vařením jsi to napsala trefně, souhlasím s tebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.16 10:08
@Scarabeuss píše:
No ja mam casto dojem z takovych tech holek, ktery jsou jakt takz pekny, maji vzdelani, dobrou praci, ze maj nosanek trochu nahoru. ;) Ze proste miri vysoko a chtej nekoho tezko dosazitelnyho.
Navic mi prijdou vic chladny, moc rozumove, ja mam radsi spontani, vasnivy holky. :mrgreen:

Prakticky 3 roky jsem byla sama, VŠ vzdělání, pěkná, dobrá práce - bez nosánku nahoru a taky se na mě lepili ženáči, nebo ti, co si chtějí jen užít.
Přitom jsem chtěla jen muže, který smýšlí obdobně jako já, nemá dluhy, půčky, alimenty, exekutora za prdelí, má vlastní bydlení - tak jako já. Jenomže to si pak každý kolem mě myslel, že zůstanu sama až do smrti, protože jsem vybíravá mezi muži… a ano, jsem vybíravá. Proč bych měla žít s mužem, co už má 3 děti a bydlí po ubytovnách a trápit se s ním, než mít vzdělaného muže, který splňuje určitá kritéra (pro mě)?
Zakladatelku fakt chápu, taky jsem byla v této situaci… je těžké dnes najít někoho, kdo k tobě „padne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 10:08
@Anonymní píše:
Ne každá mladá žena do třicítky umí vařit a vaří pravidelně.

Tak na druhou stranu proc by si mlada zena do tricitky vyvarovala pravidelne pro sebe? Kdyz se muze trajdat venku, za zabavou, za konicky. Chapu, ze ne kazda chce s tim ztracet cas doma. Ta seda nuda zivota ji teprve ceka v tom vztahu, to vareni si jeste uzije.
Ale urcite si najdes nekoho, kdo to oceni. Zrejme, takovi chlapi jsou, i kdyz je neznam osobne. Jen mi prijde, ze pri takovem mmnostvi konicku bys musela potkavat obrovske mnozstvi lidi, chlapu, vhodnych k seznameni. Neznam tvoji partnerskou historii, ale pokud se ti nedari jiz delsi dobu, tak mozna je vhodny nejaky psycholog na zamysleni a analyzu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.16 10:11
@Mango_Lassi píše:
Anonymní, to jak to podáváš to jídlo, naznačuje tradiční uspořádání rolí. To je celé. Proto mě to zaujalo.

Ano, to je možné. Nicméně jsem se zmínila o jídle v jedné větičce, kdežto tys to rozvedla na několikastránkovou diskuzi. Rozhodně s tím nikdy žádnej chlap neměl problém, když jsem mu uvařila, takže řešit to pořád dokola, je bezpředmětné. Tam chyba nebude.
Ono to pak vypadá, že tě to pekelně žere, když se k tomu neustále vracíš a nedá ti to spát.
Ale já naopak dovedu pochopit i tvou situaci. Jasně, někdo to prostě bere jako samozřejmost a nemít navařený oběd, hanba by ho fackovala, druhý se prostě nají v práci a doma už jídlo neřeší. Proč ne?
Tím bych asi téma vaření tak nějak uzavřela, nemyslím si, že by to byl kámen úrazu a podstata diskuze.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 10:12

A ted si zavolame @pohledzdruhestrany. Co nam k tomu rekne asi.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
13.5.16 10:14
@Anonymní píše:
Ano, to je možné. Nicméně jsem se zmínila o jídle v jedné větičce, kdežto tys to rozvedla na několikastránkovou diskuzi. Rozhodně s tím nikdy žádnej chlap neměl problém, když jsem mu uvařila, takže řešit to pořád dokola, je bezpředmětné. Tam chyba nebude.
Ono to pak vypadá, že tě to pekelně žere, když se k tomu neustále vracíš a nedá ti to spát.
Ale já naopak dovedu pochopit i tvou situaci. Jasně, někdo to prostě bere jako samozřejmost a nemít navařený oběd, hanba by ho fackovala, druhý se prostě nají v práci a doma už jídlo neřeší. Proč ne?
Tím bych asi téma vaření tak nějak uzavřela, nemyslím si, že by to byl kámen úrazu a podstata diskuze.

Dobra, mela jsem to jidlo mozna vic rozepsat, jak jsem to myslela. Casto se tu pak objevuji takove ty diskuze typu, ja jsem pro nej pekla, varila, prala, zehlila, vsechno jsem pro nej delala a on si me nevazi. Ale uz to uzavreme.
EDIT: jj, jsem ta lina ves, co nam vari restaurace ;-) nemam s tim problem a dobrovolne se k tomu priznavam. Casem planuju hospodyni.

• Citovat
  • Upravit
13.5.16 10:24

@Mango_Lassi
Ty jsi napsala: „Ta seda nuda zivota ji teprve ceka v tom vztahu, to vareni si jeste uzije.“ pro někoho to nuda a šeď není. Ty máš jako koníček programování (chápu-li to správně, cos o něm psala) někdo rád vaří. Proč máš pořád potřebu to vaření degradovat. Psát o něm vyloženě s despektem, téměř pokaždé dodat, že Tvůj chlap tě miluje i přes to, že nevaříš ani nepečeš. Nakonec dodat, že „zřejmě takoví chlapi jsou“ (co to ocení). Jistě že jsou a není jich málo. Hodně chlapů se rádo kvalitně nají, jsou rádi když je partnerka překvapí nějakou dobrou večeří. A jak jsem psala, nemusí to být nutně knedlo vepřo (nechci shazovat českou kuchyni). Já jídlo miluju, ráda experimentuju, zkouším nová jídla, prostě vařím, peču a vždycky jsem měla pozitivní odezvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 10:30

Jeste me zaujala tvoje poznamka o tom, jak bys nemohla delat druhou VS a u toho opecovavat manzela. Taky rozhodne stoji za zamysleni. Jestli si podvedome nehledas nekoho, o koho by ses mohla starat a pecovat. Trochu mi to evokuje vztah matka-syn, jestli mi rozumis. Muzes to vyzarovat a pak se na tebe lepi takovyhle typy. Ale je to jen muj subjektivni dojem.

• Citovat
  • Upravit
9918
13.5.16 10:31
@Padmé Amidala píše:
@Mango_Lassi
Ty jsi napsala: „Ta seda nuda zivota ji teprve ceka v tom vztahu, to vareni si jeste uzije.“ pro někoho to nuda a šeď není. Ty máš jako koníček programování (chápu-li to správně, cos o něm psala) někdo rád vaří. Proč máš pořád potřebu to vaření degradovat. Psát o něm vyloženě s despektem, téměř pokaždé dodat, že Tvůj chlap tě miluje i přes to, že nevaříš ani nepečeš. Nakonec dodat, že „zřejmě takoví chlapi jsou“ (co to ocení). Jistě že jsou a není jich málo. Hodně chlapů se rádo kvalitně nají, jsou rádi když je partnerka překvapí nějakou dobrou večeří. A jak jsem psala, nemusí to být nutně knedlo vepřo (nechci shazovat českou kuchyni). Já jídlo miluju, ráda experimentuju, zkouším nová jídla, prostě vařím, peču a vždycky jsem měla pozitivní odezvy.

Naprosty souhlas. Navic na tradicnim rozdeleni muzske a zenske role neshledavam nic spatneho, kdyz to oboum vyhovuje. U nas to tak funguje, presto si jako sluzka nepripadam. Muj manzel doma se vsim pomaha. Treba ja zas mam rada zdravou a poctivou kuchyn a to by mi restaurace rozhodne neposkytla. Na to abych chodila denne jist k Polreichovi nemam. Takze si myslim, ze neni potreba neco shazovat, jen proto ze to ja mam jinak

Příspěvek upraven 13.05.16 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
13.5.16 10:32

@Padmé Amidala ok, mas pravdu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie