Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@irrrenka píše:
ReginaHero: u nás to je třeba v maličkostech. Já zažila dobu před revolucí, on si to nepamatuje. Já měla před ním dlouhodobý vztah, on ne. Já s někým už bydlela a žila, on ne.
tim si myslim, ze si ho muzes jeste tak nejak „udelat“ k obrazu svemu. naopak, pokud mas chlapa starsiho i o vic let, tak uz ma zazite nejake chovani a toho uz se nevzda… ![]()
Tanik1912: tak to je pravda. Je to ještě tvárný člověk a dokáže se hodně přizpůsobit, což je fajn.
Ahojte holky budu se rozvadet s manželem to nefunguje už dva roky vždycky jsem byla na starši je mi 24 let mam dve deti ktere miluju s manželem jsem byla osm let. Nasla jsem si přitele kteremu je 20.nejsme od sebe moc jen už mam neco zažitýho, ale musím řict že k detem se chová lip jak jejich tatínek pořad se jim venuje je strasne hodnej rozumnej a hodne přemýslí abysme vše zvladli spolu abysme se meli dobře a hlavne aby detem nic nechybelo. Mám z toho docela strach ale na druhou stranu si říkám proč ne třeba práve s ním budu konečně stastna.Jen sama koukám že předtím jsem mela staršiho 32 a ted mladýho kluka. Nekdy nad tim strasne moc přemyslím a všeho se bojím
@kyblicek píše:
Ahojte holky budu se rozvadet s manželem to nefunguje už dva roky vždycky jsem byla na starši je mi 24 let mam dve deti ktere miluju s manželem jsem byla osm let. Nasla jsem si přitele kteremu je 20.nejsme od sebe moc jen už mam neco zažitýho, ale musím řict že k detem se chová lip jak jejich tatínek pořad se jim venuje je strasne hodnej rozumnej a hodne přemýslí abysme vše zvladli spolu abysme se meli dobře a hlavne aby detem nic nechybelo. Mám z toho docela strach ale na druhou stranu si říkám proč ne třeba práve s ním budu konečně stastna.Jen sama koukám že předtím jsem mela staršiho 32 a ted mladýho kluka. Nekdy nad tim strasne moc přemyslím a všeho se bojím
tak nad tim tolik nepremyslej. jsi starsi jen o 4 roky.. co to je??? bud rada, ze ho mas, ze se chova skvele k detem a neres vek! vidis, ze to, ze je nekdo starsi jeste neznamena, ze bude lepsi manzel a tata!
Máš pravdu asi to je jen jeste ve me že mi manžel ubližoval a tak proto asi ten všechen strach, ale hlavni že má rád děti i mě ![]()
Jedna tady psala „ten muj to ma nastudovane lip nez ja. a furt o tom keca, takze ja uz jsem na tema revoluce a rok 89 uplne alergicka“. No to věřím a chechtám se tady. Kolik mu je? To si studuje Havla a spol? ![]()
Můj expartner byl o 14let starší a byla to jatastrofa. Můj současný přítel je o 20 let mladší a já jsem moc šťastná. Zbali jsme se dva roky, stali se z nás nejlepší kamarádi a nakonec jsme si uvědomili, že se milujeme. Dokonce plánujeme společnou budoucnost. Jen kdyby nás neřešilo okolí.
@tanik1912 píše:![]()
![]()
![]()
presne tak. ta posledni veta to vystihuje naprosto presne vsechno.
ja sice nekdy mam pocit, ze je dite, ale o sobe si to myslim taky, tak se mozna k sobe hodime…![]()
![]()
![]()
přesně tak to vidím i já. ![]()
@marsidavid hele, jestli Vás řeší okolí, tak to máš jedno, lidi budou řešit vždycky něco
já mám přítele o 15 let mladšího a co si myslí lidi kolem (sousedi a podobně) je mi jedno
lidi co nás znají, vědí že je nám fajn a berou to jak to je a po ostatních nám je prd
a v květnu nás má být o jednoho víc a moc se těšíme ![]()
Ahoj.
Znám hodně párů, kde je ženská starší (např. moji rodiče) a přijde mi to lepší, než když je to naopak. Z vlastní zkušenosti. První manžel byl o 12 let starší a bylo to fajn první rok. Druhý rok už jsem byla opravdu unavená z jeho kolikrát i o 20 let starších kamarádů a diskuzí na téma prostata a jejich ženušek, který už taky byly myšlenkově za zenitem a neuměly se bavit o ničem jiným než o zahrádce, pejscích a lázních… a to mě bylo 18 a jemu 30, když jsme se brali. Dalšího 3/4 roku jsem ho přemlouvala k podepsání papírů. Můj druhý manžel je o 4,5 roku mladší než já a kdyby mi při seznámení neřekl, že má teprve před maturitou, tak bych to nepoznala. Nikoho tak dospělýho a zároveň nabitýho životem a humorem jsem nepoznala. A pokud jde o temperament v posteli- nedá se to popsat
Takže mu teď bude 22, čekáme první mimčo a konečně v 26ti můžu říct, že jsem šťastná.
@Takyjedna Ani moc ne. Všichni spíš starší než on. Trávit víkendy s pětačtyřicátníkama, když ti je 20 bylo žůžo.
Také mám srovnání mnohem starší a mnohem mladší muž. A dospěla jsem k názoru, že ve finále je úplně jedno, kolik komu je, že na věku fakt nezáleží. Záleží pouze na tom, aby si ti dva rozuměli, měli si co říct a hlavně se měli rádi
A co se okolí týče, nikdo to neřeší, jediný, kdo to kdy řešil, jsem byla já, měla jsem s tím opravdu velký problém. Teď už je to několik let, už to neřeším a máme malou holčičku ![]()
@krtek7489 píše:
Také mám srovnání mnohem starší a mnohem mladší muž. A dospěla jsem k názoru, že ve finále je úplně jedno, kolik komu je, že na věku fakt nezáleží. Záleží pouze na tom, aby si ti dva rozuměli, měli si co říct a hlavně se měli rádiA co se okolí týče, nikdo to neřeší, jediný, kdo to kdy řešil, jsem byla já, měla jsem s tím opravdu velký problém. Teď už je to několik let, už to neřeším a máme malou holčičku
tomu tleskam..
taky jsem byla jedina, kdo to resil.. ted uz ne. ![]()
@JedenTypan píše:
Jo mel 2 roky spolecnou domactnost s holkou s ditetem, dokonce o neco malo mladsi nez ja. Ale to jsem rychle pochopil, ze tohle neni nic pro me, ze ja chci atraktivni samicky bez cizich decek, jako asi vetsina muzu.Ale ten vztah mel pro me svoje vyhody. A ona urcite nic nepoznala dlouho.
no vidíš, byla mladší než ty a „udržela si tě“ jen 2 roky
takže o věku to asi není ![]()