Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muj pritel je mladsi o 16let, jsme spolu 6 let a mame 16 mesicniho syna a klape
nam to skvele. Doufam, ze jeste dlouho bude
Příspěvek upraven 25.05.14 v 17:56
Tak to gratuluji a moc vám to oběma přeju.
Doufám, že i nám to vydrží. O přítele strach nemám, cítím, že mě miluje a udělal by pro mě první poslední. Spíš se bojím, abych to já nezničila. Mám obavu z reakce okolí a hlavně reakce přítelova otce, se kterým jsem shodou okolností seděla na prvním stupni v jedné lavici. Je to sice fajn chlap, ale nevím, jak se smíří s tím, že syn má jeho bývalou spolužačku. ![]()
Reakce okoli se nebojte, zvykne si, stejne jako si zvyklo na nas. Bydlime na docela malem meste, kde kazdy zna kazdeho, takze urcite o drby nebyla nouze. Abych pravdu rekla, ani ja sama jsem tomu ze zacatku nedavala velkou sanci, ale rozumeli jsme si tak perfektne, ze nam to vydrzelo dosud. Ja uz mam dve dospele deti z predchoziho vztahu a ani by me nenapadlo mit dalsi. Ale osud to chtel jinak, mame spolu chlapecka a rozumime si stale stejne. Preju vam, at vam to vyjde a urcite to nevzdavejte jen kvuli nazorum okoli. S nimi prece nezijete, tak proc kvuli nim zahodit lasku? Drzim vam palce
Ahoooj.. já mám manžela o 4,5 roku mladšího..
Mě skoro 29 jemu 24.. brali jsme se asi před půl rokem a teď plánujem mimčo..
Reakce okolí byli různý.. Někdo čuměl blbě, jinej byl v pohodě..
tak to bude asi vždycky se vším.. cokoliv je trošku jinak než podle navyknutejch linií, je pro některý divný, špatný atd atd…
@Vendi262 na lidi nehleď… držím palce, ať vám to vyjde…
Jinak mám asi štěstí na lidi kolem, u nás se nad tím nikdo snad vůbec nepozastavoval… kromě jedné kolegyně z práce, která nám prorokovala maximálně půl roku, že déle nám ten vztah vyjít nemůže… a v létě to bude deset let, co jsme spolu… ![]()
@Regina Hero díky..
no ze mě si dělali srandu, že jsem na zajíčky, moje mamina mu doteď neřekne jinak než klouček..
sranda..ok, ale někdy už nám to leze krkem..
ať vám to taky nadále klape!! ![]()
A jak to bude vypadat, když starší žena - třeba 50 a mladší partner 40? To už v tomhle věku ten rozdíl bude hodně asi znát, ne? To není tak jako když je oběma o deset let méně, věk je pak už znát citelněji a i ten rozdíl… ![]()
@Anonymní píše:
A jak to bude vypadat, když starší žena - třeba 50 a mladší partner 40? To už v tomhle věku ten rozdíl bude hodně asi znát, ne? To není tak jako když je oběma o deset let méně, věk je pak už znát citelněji a i ten rozdíl…
Proč bych teď měla řešit, co bude za 10 let? A hlavně nevím, proč by to muselo být vidět, když není nic neobvyklého, že žena může v 50 vypadat na 45 a chlap naopak ve 40 také na 45. Já nevím, tohle už dávno neřeším a ani mé okolí to nikdy neřešilo. My máme rozdíl 15 let.
@Anonymní píše:
A jak to bude vypadat, když starší žena - třeba 50 a mladší partner 40? To už v tomhle věku ten rozdíl bude hodně asi znát, ne? To není tak jako když je oběma o deset let méně, věk je pak už znát citelněji a i ten rozdíl…
to je muj pripad… ted se mi to zda uplne v pohode… spis o 10 let pozdeji nic moc
@Anonymní píše:
Hmmm… dívám se na tchyni a jejího muže a vypadá to normálně… nebo spíš to není poznat, pokud o tom člověk neví… a i kdyby to poznat bylo, tak co? V čem je problém?
Jinak nechápu, proč jsi anonymní… co je na tvém komentáři tak osobního, že ho nemůžeš napsat pod svým nickem?
@Anonymní píše:
Takhle to neni.Je to klise co pises.Muj partner je o 16let starsi a ja ho vnimam jako cloveka se kterym ziju 25let. Rozdil jsem pocitala az kdyz prisla nemoc.Neni to uplne o vzhledu, ale starnuti je zradne, my ho spolu zvladnem.Taky jsem v jedne diskusi hodnotila vekovy rozdil muz o 20let mladsi, ale mela jsem mlcet.
@Lady4 píše:
Takhle to neni.Je to klise co pises.Muj partner je o 16let starsi a ja ho vnimam jako cloveka se kterym ziju 25let. Rozdil jsem pocitala az kdyz prisla nemoc.Neni to uplne o vzhledu, ale starnuti je zradne, my ho spolu zvladnem.Taky jsem v jedne diskusi hodnotila vekovy rozdil muz o 20let mladsi, ale mela jsem mlcet.
OK, však v pohodě, já to nemyslela zle, jen to nevím, tak se ptám, díky za vysvětlení i když si to stejně pořád neumím představit… ![]()
@akdara5 myslím,že řešíš neřešitelné. Vztah dvou lidí není založený jen na vzhledu.
Apropos znám dost žen, co vedle svého strašího partnera vypadají jako jejich mámy. ![]()
Ahoj náhodou jsem narazila na tuhle diskusi, tak přidám svou zkušenost. Manžel je o 4 roky mladší, všichni si zvykli, ale začátky byli kruté…jelikož když jsme spolu začínali bylo mu 16 a mě 20
.bydlíme na malé vesnici takže jsme si prošli očistcem, ale všechno jsme ustáli:-).dneska je mi 28,manželovi 24,jsme spolu 8 let, z toho 4 roky manželé, máme spolu 2,5-letého chlapečka a v říjnu čekáme druhé mimčo
.Takže za mě ne vždy starší partner=rozumnější partner, kolikrát to mladší kluk má mnohem více v hlavě srovnané, než ten starší…Podle mě prostě záleží jen na tom co člověk od života očekává ![]()
Partner je o 7 let mladší. Navíc ještě má jak on sám říká „jemné rysy“ a vypadá ještě mladší. Když jsme se poznali bylo mu 25, spousta lidí mu ale tipovala ještě méně. Takže i když sama o sebe pečuji, bylo na nás vidět, že jsme „nesourodá“ dvojice.
Nyní jsme spolu už 6 let.
Ale co se jeho vyspělosti týče, to je úplně jiná kapitola. Už v těch 25 mi připadal na 50 letého mudrce. Tehdy jsem měla i 4 letého syna a plynule a bezproblémů převzal i péči o něj. Stará se prakticky o všechno, vaří, pere (jen teda moc neuklízí, na to není
), je na něm vidět, že byl od mládí veden k samostatnosti…
Určitě to není o věku. Pokud to člověk v sobě má, je jedno, jestli mu je 20 nebo 50. Je to o povaze. Věkem jen přichází zkušenosti s tím, jak člověk kolikrát narazí hlavou do zdi, ale povaha se podle mě moc nemění. Lenoch bude lenochem.