Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@botl píše:
To je vážně tak těžký?
Domluvit se není těžký? Když mají lidi na něco opačný názor?
Proč je tolik rozvodů, proč jsou války? Asi teda proto, že domluvit se je tak jednoduchý.
Bože.
![]()
@Cimada píše:
No tak určitěěě, a co uděláš v případě, že o nabídce partnerovi řekneš a zároveň zmíníš, že jaksi nemáte dost peněz nazbyt, a on si stejně auto koupí? A udělá to navzdory Tvým obavám o finanční dostatek pro rodinu jednou, dvakrát, třikrát a bude to takhle dělat celou dobu vašeho soužití.
Rozvádět se z různých důvodů chtít nebudeš.
Takže? Budeš donekonečna ustupovat? (znovu připomínám, že zatajování neschvaluji, ale ptám se Tě, co bys dělala, kdyby chlap trval na nákupu přes Tvůj odpor? A ne jednou…)
Nebo si třeba představuješ, že kdybys mu to řekla v rámci „faktu“ že na partnerství jsou dva, a zároveň dodala, že nesouhlasíš s nákupem, tak chlap kývne a řekne jasně máňo, já se toho auta klidně vzdám, když myslíš.![]()
![]()
Opakuji: domněnky tady můžeme tvořit všichni ještě na stopadesáti stranách, ale kdyby zakladatelka předpokládala doma s chlapem klidnou věcnou diskuzi, v rámci toho, že „na partnerství jsou dva“, která by možná skončila přijetím jejího návrhu, aby prachy za jeho hobby teď nevydávali, tak by se k tomu zatajení neuchýlila, ne?
A Ty víš dobře, že mám pravdu.
Hele, mohla bys laskavě, pokud na něco reaguješ, přidat celý příspěvek a ne jen vyzobávat, co se ti hodí a na tom pak vystavět dizertačku?
Máš ve zvyku si domýšlet tunu věcí a elaborovat s nimi a těch pár faktů, co zakladatelé opravdu napíšou, je pak zcela ztraceno a potlačeno. Navíc při vytrhávání z konextu pak nastolíš situaci vo koze a vo voze.
Že zakladatelka byla manipulativní a že se to v partnerství nedělá, jsem už psala. Že se halt v manželství musí mluvit jsem psala taky.
Že je možnost jiného řešení, máš o můj příspěvek výš.
Ty bys prostě klidně rozhodla za vás oba a přišlo by ti to v pořádku. Já ne a nesla bych následky dohadování.
A tím to s tebou uzavírám.
@botl píše:
Hele, mohla bys laskavě, pokud na něco reaguješ, přidat celý příspěvek a ne jen vyzobávat, co se ti hodí a na tom pak vystavět dizertačku?Máš ve zvyku si domýšlet tunu věcí a elaborovat s nimi a těch pár faktů, co zakladatelé opravdu napíšou, je pak zcela ztraceno a potlačeno. Navíc při vytrhávání z konextu pak nastolíš situaci vo koze a vo voze.
Že zakladatelka byla manipulativní a že se to v partnerství nedělá, jsem už psala. Že se halt v manželství musí mluvit jsem psala taky.
Že je možnost jiného řešení, máš o můj příspěvek výš.
Ty bys prostě klidně rozhodla za vás oba a přišlo by ti to v pořádku. Já ne a nesla bych následky dohadování.
A tím to s tebou uzavírám.
A co od ní čekáš? Ona je tím tady profláklá. Ta si všechno upraví podle sebe, ze svých domněnek udělá zákon a jede si svou.
@Cimada píše:
V životě by mě nenapadlo narazit si sluchátka, když jsou děcka malá. Měla jsem ráda takovou hudbu, že bych určitě neslyšela, jestli náhodou nebrečí…Ale já jsem děcka uspávala při MTV.
Ale jistě že by si je mohla nasadit. Když psala příspěvek, asi nebyla úplně v klidu, aby vážila každé slovo. Vždycky jsou tu jen kusé informace. Těžko říct, ale asi se jí nežije moc hezky.
Tebe ne možná ne, ale někdo by ti mohl poradit, že můžeš celou dobu při poslechu hudby se sluchátky zírat na světýlko u chůvičky. Tu používají i hluší rodiče.
Znáš to - když se chce…
@Janli píše:
A co od ní čekáš? Ona je tím tady profláklá. Ta si všechno upraví podle sebe, ze svých domněnek udělá zákon a jede si svou.
Aha. Já ji zas tak nesleduju, ale tady fakt vystavěla óbr konstrukt.
Mně je zakladatelky líto, protože to prostě myslela dobře. Z jejího pohledu. Ale určitě to nepomůže jejímu vztahu s manželem. Bude soustavně nespokojená a on to přitom může být dobrý chlap.
Ale zakladatelka to podle mě nečte už tak od 25. strany. ![]()
Ty jo, tady to jede!
A zakladatelka mlčí.. tak v lepším případě proto, že je zaneprázděná usmiřovačkou. ![]()
@robínek píše:
Ty jo, tady to jede!A zakladatelka mlčí.. tak v lepším případě proto, že je zaneprázděná usmiřovačkou.
jo, někdo, jako třeba já, se tu rozpumprlikoval.
Ta usmiřovačka by byla pro zakladatelku pozitivním zakončením.
@botl píše:![]()
jo, někdo, jako třeba já, se tu rozpumprlikoval.Ta usmiřovačka by byla pro zakladatelku pozitivním zakončením.
V červené Ladě ![]()
@botl píše:Mohla,já mám jedny na uších. Ale moje děti už jsou dospělé a já nemusím být v pozoru.
Tohe mi přijde bohužel jako totální výmysl zakladatelky. Nemohla by si prostě vzít sluchátka?
Já jí klidně jedny koupím.
@WontTell píše:Čarodějnice? To bych byla kdybych dělal chlapovi dusno kvůli všemu a ne naopak.Nebo jsem si ti doteĎ myslela
Hele vy tam někde sedíte s Russet v chaloupce na muří nožce a pijete odvar z netopýra, nebo existujou fakt 2 takový nezávislý čarodějn…osoby.
@botl píše:
Ba ne. @Anna766 je za mě fajn.
Jen mám dojem, že do téhle situace si promítla až moc zkušenost ze svého blízkého okolí.
To je možný. A děkuju.
@fera21 píše:
Přivázanýho, protože jinak to není možný.
Máš moc chabou fantazii. Proto jsi asi sám, co?
@Cimada píše:
Já teda nevím, ale dnes jsi mimo opravdu mimořádně.
Chlap, který je pryč a vydělává si na svoje drahé hobby, které (jak tady z diskuze ostatně vyplynulo), přece ani nemusí mít užitek pro rodinu, stačí, když má radost chlap, tak ten „zabezpečuje rodinu“?
Vždyť popisuješ dva různé typy případů.
Níííc, jdeme spát, děcka.
No, mimo tady někdo je, ale já to nejsem ![]()
@botl píše:
Aha. Já ji zas tak nesleduju, ale tady fakt vystavěla óbr konstrukt.Mně je zakladatelky líto, protože to prostě myslela dobře. Z jejího pohledu. Ale určitě to nepomůže jejímu vztahu s manželem. Bude soustavně nespokojená a on to přitom může být dobrý chlap.
Ale zakladatelka to podle mě nečte už tak od 25. strany.
Cože? Co myslela dobře? Tu sviňárnu, co mu provedla?
@WontTell píše:
Cože? Co myslela dobře? Tu sviňárnu, co mu provedla?
Ono to je poslední auto na světě? Až on ji za 3 roky podvede, budou si rovni? ![]()
@Cimada píše:
Ježiš, snad bys nehledal na Áčku, bože, jim bych svoje fáro nikdy neprodala.
Nehledal, protože to byla samozrejme nadsázka.