Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VitaminC píše:
@arinecka S dovolenim ti odpovim - MD s tim ma spolecneho to, ze je s detma hodne prace a chybi prachy! Chlap, co se v dilne hrabe ve vereranovi cerpa i cas i prachy na ukor svoji zeny.
Evidentně ne, chlap si vydělal na melouchách, co je na tom špatného? Rodinný rozpočet zatížit nechtěl. Ale ok, může ležet doma na gauči, jednou a měsíc udělat stojku, a žena bude spokojená…Ale jen chvilku, protože pak vezme roha ![]()
@VitaminC píše:
@arinecka Akorat Cimada uz je starsi, ma vybudovano a nema maly detu. Az mi bude sedesat, kluci budou vystudovany, hypo splacena, at si chlap koupi co chce.
Tak budu tak nějak kolem věku Cimady a ano, můžu si i já koupit, co chci, děti jsou samostatný.
Je ale pravda, že když jsem byla doma s dětma, chvíli taky byl rodičák nula nula nic. Přesto jsme se o větších výdajích radili společně a určitě bych se nezachovala jako zakladatelka a manželovi nevyřídila vzkaz.
@arinecka píše:
Jako vážně? Celou dobu tady nechápeš chlapa, co si něco koupí, a rodina z toho nic nemá, a pak přiznáš, že máš doma chlapa, co utrácí jak blázen, prd z toho, ale pohoda, oddělené finance, já padnu fakt![]()
A osobně nevím, proč by mi jeho koníček měl vadit, když mě v ničem finančně neomezuje. Vydělávám sama pro sebe a mám všecko, co chci, partner taky není škrt.
Ale zakladatelka je oproti mně v totálně jiné situaci!!!
Fakt Ti to dělá problém pochopit? (a to já vůči Tobě nemyslím zle, ale udivuje mě Tvoje reakce, jinak Tě občas čtu a nepřipadáš mi tak mimózní jako teď)
.
Příspěvek upraven 24.01.22 v 19:57
@arinecka Pokud si vydelal na melouchach, jsou to taky spolecne penize. Nemuze o nich rozhodovat sam.
@AjaF píše:
Tak budu tak nějak kolem věku Cimady a ano, můžu si i já koupit, co chci, děti jsou samostatný.
Je ale pravda, že když jsem byla doma s dětma, chvíli taky byl rodičák nula nula nic. Přesto jsme se o větších výdajích radili společně a určitě bych se nezachovala jako zakladatelka a manželovi nevyřídila vzkaz.
Však to já taky nepíšu, že bych nevyřídila.
Jen jsem se pokusila vžít se do její situace. A celkem se jí nedivím, pokud s chlapem není jindy domluva atd. Tím neříkám, že její zatajení schvaluji. Jen se jí prostě nedivím, pokud počítá na MD každou kačku. ![]()
@AjaF Mozna proto, ze se manzel neradi, udelala zakladatelka, co udelala.
@AjaF píše:
A o to jde, kdyby mu to vyřídila, tak by nemusel vzniknout problém. Ten chlap snad ví, jestli si to můžou dovolit, nebo ne. Šetřil si z melouchů, aby nezatížil rozpočet, ale to je taky špatně. Kdo ví, jakou cenu by mu ten pán nakonec dal. Taky je možné, že by řekl, že na to nemá a bylo by to vyřešené. prostě mu to měla říct.
@VitaminC píše:
@AjaF Mozna proto, ze se manzel neradi, udelala zakladatelka, co udelala.
Ale my tu máme jen její verzi. A i tak, neměla to udělat.
@arinecka píše:
Evidentně ne, chlap si vydělal na melouchách, co je na tom špatného? Rodinný rozpočet zatížit nechtěl. Ale ok, může ležet doma na gauči, jednou a měsíc udělat stojku, a žena bude spokojená…Ale jen chvilku, protože pak vezme roha
A co kdybys popřemýšlela taky o jiné variantě, než že chlap leží na gauči. Třeba o takové, kdy se chlap věnuje děckám. Třeba proto, aby spolu měli společné zážitky. A ne aby tatínek nebyl doma ale na melouchu, a pak si z těch peněz koupil hračku pro sebe.
Kdyby párkrát, fajn, ale pokud je to jeho běžné dlouhodobé jednání, tak je to přece špatně - nebo Ty bys fakt dlouhodobě tolerovala, aby Tvůj muž nebyl doma, Ty v domácnosti zastala všecko sama včetně zabavování a výchovy dětí, finančně bys měla jen rodičák a on si pak koupil něco, co ON uzná za vhodné, co baví jeho? To přece není v pořádku.
Takového chlapa potom přece nepotřebuješ. ![]()
@AjaF píše:
Ale my tu máme jen její verzi. A i tak, neměla to udělat.
Jo, dobrý, můžeme se na tom klidně shodnout. Ale stalo se, každý dělá chyby, a teď teda co dělá ten chlap (já se tady tomu jeho týdennímu trucování musím smát),
tak myslíš, že to je jako dobrý? ![]()
@Cimada píše:
A osobně nevím, proč by mi jeho koníček měl vadit, když mě v ničem finančně neomezuje. Vydělávám sama pro sebe a mám všecko, co chci, partner taky není škrt.
Ale zakladatelka je oproti mně v totálně jiné situaci!!!
Fakt Ti to dělá problém pochopit? (a to já vůči Tobě nemyslím zle, ale udivuje mě Tvoje reakce, jinak Tě občas čtu a nepřipadáš mi tak mimózní jako teď).Příspěvek upraven 24.01.22 v 19:57
Tam je problém jinde, nejde o peníze, o tom psala v prvním příspěvku, že si nebyla jistá. Ale pak, když se manžel naštval, tak by nebyl problém koupit jiné. Sama psala, že jí vadí, že je manžel v dílně. Ona je zvyklá, že její rodiče jsou celý život jen spolu. A to by chtěla taky. Takže jaká koliv aktivita jejího manžela mimo rodinu, je na obtíž. Ale ne každý má tu potřebu být s rodinou 24hodin. A tak to má její manžel, má koníčka, baví ho to, občas to něco stojí. A ona se vzdala toho, co baví jí, poslech hudby, tu už si nepustila víc jak rok. Proč? Šítí, čtení. No prominˇ, ale proč?
@arinecka píše:
A o to jde, kdyby mu to vyřídila, tak by nemusel vzniknout problém.
Nemusel, ona by prostě sklopila krovky a on by si koupil auto.
Jako zřejmě do té doby pokaždé.
Jestli je zodpovědný, o tom se tady nedozvíme, to by taky byly jen spekulace. Ale reakce zakladatelky jednoznačně ukazuje na to, že z jejího pohledu nejspíš není.
Neudělal to z plezíru, pro zábavu, z nudy, aby ho naštvala. Ne? ![]()
@arinecka píše:
Tam je problém jinde, nejde o peníze, o tom psala v prvním příspěvku, že si nebyla jistá. Ale pak, když se manžel naštval, tak by nebyl problém koupit jiné. Sama psala, že jí vadí, že je manžel v dílně. Ona je zvyklá, že její rodiče jsou celý život jen spolu. A to by chtěla taky. Takže jaká koliv aktivita jejího manžela mimo rodinu, je na obtíž. Ale ne každý má tu potřebu být s rodinou 24hodin. A tak to má její manžel, má koníčka, baví ho to, občas to něco stojí. A ona se vzdala toho, co baví jí, poslech hudby, tu už si nepustila víc jak rok. Proč? Šítí, čtení. No prominˇ, ale proč?
No, že by si nezvládla pustit hudbu? Nešila? To nechápu.
@Cimada píše:
A co kdybys popřemýšlela taky o jiné variantě, než že chlap leží na gauči. Třeba o takové, kdy se chlap věnuje děckám. Třeba proto, aby spolu měli společné zážitky. A ne aby tatínek nebyl doma ale na melouchu, a pak si z těch peněz koupil hračku pro sebe.
Kdyby párkrát, fajn, ale pokud je to jeho běžné dlouhodobé jednání, tak je to přece špatně - nebo Ty bys fakt dlouhodobě tolerovala, aby Tvůj muž nebyl doma, Ty v domácnosti zastala všecko sama včetně zabavování a výchovy dětí, finančně bys měla jen rodičák a on si pak koupil něco, co ON uzná za vhodné, co baví jeho? To přece není v pořádku.Takového chlapa potom přece nepotřebuješ.
Jo, chapa, který by myslel jen na sebe opravdu nepotřebuju, ani zakladatelka. Ale to není její případ. Docela by mě zajímalo, co přesně znamená, věnování se dětem. Chlap, který je třeba 12hod v práci, přijde domů a děti už chrněj, tak je taky špatnej táta, protože na ně nemá přes den čas? Nebo to je chlap, co se snaží zabezpečit rodinu, aby jim nic nechybělo? ![]()