Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
@Cimada Ona musí mít rodina ze všeho užitek?![]()
Ale tady už to záměrně převracíš zase do krajnosti.
Asi jsi nepochopila, že zakladatelka tu diskuzi nevyvolala jen tak z plezíru, proto, že by žila v nadbytku a koupě toho auta by rodinu neovlivnila.
![]()
@Venetia píše:
takže ty bys ještě do nej šla znovu…co bys od toho cekala?
Nějak Ti nerozumím… ![]()
@ontarova.stara píše:
Hele a musí být ze všeho nějaký užitek? Nemůže být něco, pokud rodina nestrádá, jen tak pro radost? Mně pak nějak postrádá život smysl, pokud je vše jen pro výdělek, pro užitek a z povinnosti.
Zaprvé reaguji na to, že zakladatelka nepsala, že by byli milionáři. Viz její sdělení " já měla nejistotu v práci kam se vrátit po rodičovské ".
Zadruhé jsem nikde nenapsala, že by musel být ZE VŠEHO jen užitek. Píšu v návaznosti na zdejší odsudky zakladatelky a na následně vzniklou debatu o tom, jestli peníze z melouchů patří (jen) chlapovi.
O tom jsme tu psali.
Určitě máme všichni nárok na čas pro sebe, na peníze pro sebe, na svoje koníčky atd. Jasně. Ale pokud lidi založí rodinu, tak je snad normální upřednostnit jiné nákupy než jen investice do koníčků. Které zřejmě u zakladatelčina muže už přesáhly nějakou její míru tolerance.
Samozřejmě vždycky bude všecko diskutabilní, jestli se to vyplatí nebo jestli je rodina tak za vodou, že nemusí očekávat zhodnocení toho auta…
Každopádně jsme se všichni chytli jen tématu „auto“ a ano, zakladatelka (možná) udělala chybu, ale nikdo se nepozastavuje nad jednáním manžela - jednak si měl ten prodej auta hlídat sám, když mu na tom až tak záleží, a na mě už by byl prostě týden trucungu moc. ![]()
@Cimada píše:
A víš co, to je přesně to, že praktická ženská vidí nerada, protože v podstatě to auto zabírá akorát místo, případně chlap platí pronájem garáže (máme v rodině). Možná jsi zazobaný, O. K., a rodinu Tvůj koník nijak neovlivňuje, ale tohle dělají i chlapi, kteří fakt s manželkou bojují o nákup nových bot pro děcka.
A ani zdaleka nežijí v rezervacích a pohádkách, jak se tady snaží Janli udiveně naznačovat (že takové nezná). Možná je ještě příliš mladá a možná měla štěstí na chlapa, s nímž tohle neřeší. Jistěže to nedělají všichni chlapi, ale existují a není jich zas tak málo. I mladších, nejen těch přespadesátníků.
Zakladatelku řešit nemusíš (i když jsi na jejím vlákně), ale jí jde nejspíš o to, že už těch partnerových výdajů měla z nějakého důvodu dost.
A to je zřejmě primární příčina vzniklé situace (když odmyslím dětinskost chlapa).
Četla jsi celou duskuzi? Nejde tam o peníze.
@Cimada píše:
A víš co, to je přesně to, že praktická ženská vidí nerada, protože v podstatě to auto zabírá akorát místo, případně chlap platí pronájem garáže (máme v rodině). Možná jsi zazobaný, O. K., a rodinu Tvůj koník nijak neovlivňuje, ale tohle dělají i chlapi, kteří fakt s manželkou bojují o nákup nových bot pro děcka.
A ani zdaleka nežijí v rezervacích a pohádkách, jak se tady snaží Janli udiveně naznačovat (že takové nezná). Možná je ještě příliš mladá a možná měla štěstí na chlapa, s nímž tohle neřeší. Jistěže to nedělají všichni chlapi, ale existují a není jich zas tak málo. I mladších, nejen těch přespadesátníků.
Zakladatelku řešit nemusíš (i když jsi na jejím vlákně), ale jí jde nejspíš o to, že už těch partnerových výdajů měla z nějakého důvodu dost.
A to je zřejmě primární příčina vzniklé situace (když odmyslím dětinskost chlapa).
Zazobaný určitě nejsem, to fakt ne. Jenom nemám potřebu cokoliv zpeněžit a tím spíš že to stoupá na ceně a jak se říká chleba to nežere. V garáži to určitě nepřekáží, mám to na svém baráku kde nebydlíme. Já nejsem veteránista a vlastně tomu ani nerozumím. Tehdy jeden starý nemocný pán, u kterého jsme něco opravovali na baráku měl toho veterána v průjezdu a já jsem se o to zajímal, jestli to neprodá. A on nejdřív že ne a po pár dnech že teda jo. A už tehdy mi to prodal pod cenou a když jsem to říkal ženě, tak ji to prakticky vůbec nezajímalo. Jde to úplně mimo ní. Ale byla to ta příležitost, která se neopakuje. To prostě nemůžeš nekoupit, protože jinak po tom okamžitě skočí někdo jiný. O to mi šlo, když jsem psal že to zakladatelka podělala. To že mají nějaké problémy osobní nebo rodinné, to už je jiná věc, i když to asi mělo vliv na to rozhodnutí nepředat ten kontakt na toho pána. Každopádně je to pryč a já bych se taky zlobil. Ale jak říkám, my jsme trochu jinde. Že bych bojoval s manželkou, že si chce koupit boty a nebo dětem cokoliv, no to je totálně mimo. Ať si klidně koupí třeba deset párů, je mi to úplně jedno. ![]()
@Cimada píše:
Ale tady už to záměrně převracíš zase do krajnosti.Asi jsi nepochopila, že zakladatelka tu diskuzi nevyvolala jen tak z plezíru, proto, že by žila v nadbytku a koupě toho auta by rodinu neovlivnila.![]()
Ale to nebyla reakce na zakladatelku, ale na situaci @Pan Dan. Abych řekla pravdu, tak mě přestává bavit s tebou diskutovat. Všechno překrucuješ, upravuješ si příspěvky tak, aby to vyhovovalo tobě a vytrháváš z kontextu. Diskuze postrádá smysl.
@Prof. Farnsworth píše:
To je vů. l. Měl je udělat z rezervy, stejně ji v autě vozíš jen tak pro nic za nic a zvedá ti to zbytečně spotřebu
Nejsem blbá, preventivně jsem si nechala kufr u auta zavařit……. ![]()
@Janli píše:
Nejsem blbá, preventivně jsem si nechala kufr u auta zavařit…….
Kdo byl přitom uvnitř? ![]()
@Janli píše:
Nejsem blbá, preventivně jsem si nechala kufr u auta zavařit…….
Doufám, že jsi předtím vyndala nákup.
@ontarova.stara píše:
Hele a musí být ze všeho nějaký užitek? Nemůže být něco, pokud rodina nestrádá, jen tak pro radost? Mně pak nějak postrádá život smysl, pokud je vše jen pro výdělek, pro užitek a z povinnosti.
Tohle je přesně to, o čem jsem včera mluvil. Málokterá ženská dokáže pochopit, že ne ze všeho musí být užitek a že jsou věci, které se dělají pro radost.
@catch-22 píše:
Kdo byl přitom uvnitř?
Právník exky a tchyně, ale jako hrob.
@fera21
Ne, ženy to umí pochopit, jen obvykle v jejich světě pro takové věci nezbývá prostor. Když jsou na rodicaku a přinesou domů pár korun, nějaké utrácení pro radost je obyvkle z říše snů, a co se týče volného času, obvykle totéž, protože děti nejde vypnout s tím, že si dávám hodinu pauzu, kolikrát nemají dost času se ani vyspat. A pak když jsou do práce, pokud by k tomu přistupovali jako muž zakladatelky, že po práci mají nárok každý den na několik hodin zábavy, s těmi dětmi by se dělo co? Ano jistě, domluvit se v páru a vystřídat je správně. Ale když jeden se chová jako kdyby děti neměl a z toho důvodu ten druhý už ma zábavu nemá prostor vůbec žádný, tak se nemůže divit, že to někde bouchne. Jak by se asi pán tvářil na to, kdyby manželka šla pro tu kabelku za třicet táců…Bylo by to ok? Asi ne že?
@fera21 píše:
Tohle je přesně to, o čem jsem včera mluvil. Málokterá ženská dokáže pochopit, že ne ze všeho musí být užitek a že jsou věci, které se dělají pro radost.
Jo, třeba šuk. ní sousedek ![]()
@ontarova.stara píše:
Právník exky a tchyně, ale jako hrob.
Velkej kufr, a nebo už byli naporcovaní?
Fuj, u téhle diskuse se člověk uplně lekne, jakou megeru by si taky mohl přítáhnout do baráku.