Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
23.1.22 01:50
@Cimada píše:
A o čem asi píšu? Že pokud jsou doma nějak domluveni, tak je to O. K.
Ale prohlašovat za správné, že když chlap dělá melouchy, tudíž mu peníze z nich patří, to je prostě mimo. Právě proto, že na ty melouchy asi potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu
A to je obecná pravda, den má jenom 24 hodin. To není žádné vnucování ničeho nikomu.
Pleteš si pojmy objektivní a subjektivní. Předpokládám, že do 24 počítat umíš. Takže pokud chlap ze zaměstnání jde na melouch a není v tu dobu tedy doma, tudíž manželka musí obstarat domácnost a děcka, tak je nesmysl nazývat ty peníze JEHO.
To není žádná představa, to je fakt.

A dokážeš respektovat, že každý má právo na svůj volný čas? A jestli ten volný čas bude trávit na gauči nebo místo toho půjde na melouch a vydělá si na svůj koníček, je naprosto jedno?

• Citovat
  • Upravit
Pan Dan
23.1.22 08:45
@tamararka píše:
Ahojky holky. Jsem tu přihlášená poprvé, ale občas si sem zaběhnu něco přečíst a tak. Nikdy jsem si nemyslela že sem budu taky psát ale bohužel došlo i na mě. Omlouvám se že to bude delší. Jsme s manželem spolu 12 let, z toho 9 manželé. On je a byl domácí kutil a technický typ. Sám si renovuje stará kola a motorky. Pochopitelně to dělá ve volném čase, což už se mi tak moc nelíbí, protože o to víc by mohl čas trávit s námi (máme dvě malé děti). Asi před třemi lety jsme u Tesca potkali nějakého starého pána se starým autem a manžel se s ním dal okamžitě do řeči. Že to auto se mu líbilo už jako malému klukovi a že barva a typ a číslo a já nevím co všechno. A domluvili se, že až pán nedostane potvrzení o řidičáku, tak se spojí a řeknou si jestli by to manžel nemohl odkoupit. Přiznám se že se mi to dvakrát nelíbilo protože jako moped kolo nebo šicí stroj je podle mě na údržbu jednodušší než auto ale neříkala jsem nic no. Asi za rok jsem toho pána potkala a už z dálky se ke mě hnal, že jsem ta paní od toho pána že na něj ztratil kontakt a že už nemůže řídit a auto prodává a je na něj spousta zájemců, ale že manžel byl první a tak má přednost. A já asi udělala blbost protože jsem to manželovi neřekla. On tehdy začínal covid, já měla nejistotu v práci kam se vrátit po rodičovské a nelíbilo se mi že by měl můj chlap uprostřed pandemie lítat po těch technických kvůli autu které nepotřebujeme. Jenže minulý čtvrtek jel manžel večer na nákup a potkal se tam s tím pánem no a celé to prasklo. Manžel mi strašně vynadal, že se vrtám v něčem čemu nerozumím, odstěhoval se do obýváku a už týden mluví jen s dětmi. Já už zkusila všecko. Dokonce jsem mu nabídla, že teď když už je jistota v práci pro nás oba, tak si nějaké může koupit, dokonce jsem i projela bazoš, abych ho prekvapila, ale nerozumím tomu, tak by to bylo překvapení nepříjemné. Já už opravdu nevím, co dělat. Díky že jste to dočetli až sem.

Nevím kam se stočila diskuze, má už přes čtyřicet stran, takže nevím jestli tam nejsou ještě nějaké další okolnosti. Každopádně tohle se ti zakladatelko vůbec nepovedlo. Veteráni jsou vedle nemovitostí jedny z nejlepších investic. Manžel má pravdu. Nerozumíš tomu, neměla jsi to rozhodnout za něj. Já jsem před deseti lety koupil kompletního, ale nepojízdného veterána a dnes má sedminásobnou hodnotu než za kterou jsem to pořídil a to přesto, že je to stále nepojízdné. Jenom jsem to koupil a nechal stát v garáži, že někdy až na to budu mít čas… :D

• Citovat
  • Upravit
Pan Dan
23.1.22 08:52
@Cimada píše:
A o čem asi píšu? Že pokud jsou doma nějak domluveni, tak je to O. K.
Ale prohlašovat za správné, že když chlap dělá melouchy, tudíž mu peníze z nich patří, to je prostě mimo. Právě proto, že na ty melouchy asi potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu
A to je obecná pravda, den má jenom 24 hodin. To není žádné vnucování ničeho nikomu.
Pleteš si pojmy objektivní a subjektivní. Předpokládám, že do 24 počítat umíš. Takže pokud chlap ze zaměstnání jde na melouch a není v tu dobu tedy doma, tudíž manželka musí obstarat domácnost a děcka, tak je nesmysl nazývat ty peníze JEHO.
To není žádná představa, to je fakt.

Tohle je úplně mimo. Prý: potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu. :lol: Nevzpomínám si že bych sliboval na radnici, když jsem se ženil, že na veškerý můj volný čas, mimo oficiální práci má nárok rodina (manželka) a že ji o ten čas nesmím okrádat.

Příspěvek upraven 23.01.22 v 08:55

• Citovat
  • Upravit
42442
23.1.22 08:55
@Janli píše:
A dokážeš respektovat, že každý má právo na svůj volný čas? A jestli ten volný čas bude trávit na gauči nebo místo toho půjde na melouch a vydělá si na svůj koníček, je naprosto jedno?

Nepřípustné! Jaký volný čas? Je přece ženatý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.1.22 09:00

Zakladatelka je dlouhodobé frustrovaná a proto dělá takové věci. Čas na sebe měla mít vyřešený dávno. Do roka dítěte jsem nedokázala číst a ani se soustředit na ruční práci. Rozumím zakladatelce, že na to, aby se začala věnovat svým koníčkům, potřebuje i tu náladu a delší čas než to, že dítě usnulo. Chlap to neřeší. Práskne dveřmi a jde se hrabat ve šrotu. Nezeptá se, Milado, nechtěla jsi vytáhnout už stroj a něco ušít na děti? To je sci-fi. Ona si ten čas musí najít, on má čas pořád. V tom je ta nerovnost. Nejspíš nemá ani tolik peněz, jinak by neřešla investici 30 tisíc, která by mohla být užitečná i jinde. A nakonec, ona není jeho sekretářka, aby mu zprostředkovála kšefty a nemohla mluvit do toho, do čeho uloží společné peníze. Já bych mu to nejspíš nezatajila, ale zhádali bychom se určitě, jestli je nutné teď vrazit peníze do toho, v čem já vidím jen hromadu šrotu. Záleželo by na tom, jestli by uměl přesvědčit. Ale manžílek udělal to, že si peřinky vystěhoval z ložnice. Inu hrdina. Někdo, kdo má komunikaci zmáknutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42442
23.1.22 09:00
@Pan Dan píše:
Tohle je úplně mimo. Prý: potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu. :lol: Nevzpomínám si že bych sliboval na radnici, když jsem se ženil, že na veškerý můj volný čas, mimo oficiální práci má nárok rodina (manželka) a že ji o ten čas nesmím okrádat.Příspěvek upraven 23.01.22 v 08:55

Jak vidno, existuje veliké procento žen, které jsou přesvědčeny, že svatbou muž přichází o právo na volný čas, o myšlenky, tuzby a o právo svobodné volby. Je potřeba zabránit mužům ve volném zevlu a jakýmkoli způsobem, třeba i manipulací, je postupně donutit trávit každou hodinu svého života pod dozorem bachaře, co ví vždycky všechno líp (čti manželky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.1.22 09:02
@Betty MacDonald píše:

Ona je vdaná a žádný čas na sebe nemá. Není to jen jeho vina. Ona se musí umět prosadit. Úplně nejlepší by bylo, kdyby si péči o děti rozdělili. Aby nebyla samozřejmost, že když je žena doma, automaticky se stará. On má čas pořád. Neřeší věci kolem domácnosti. Ona má čas, až když děti usnou. On jí volno sama pro sebe nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
23.1.22 09:05
@Betty MacDonald píše:
Jak vidno, existuje veliké procento žen, které jsou přesvědčeny, že svatbou muž přichází o právo na volný čas, o myšlenky, tuzby a o právo svobodné volby. Je potřeba zabránit mužům ve volném zevlu a jakýmkoli způsobem, třeba i manipulací, je postupně donutit trávit každou hodinu svého života pod dozorem bachaře, co ví vždycky všechno líp (čti manželky).

a když toho dosáhnou a chlap je konečně pod pantoflem jak se patří. přestanou si ho vážit, protože kdo by si vážil takové padavky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
23.1.22 09:06
@Betty MacDonald píše:
žádný volný čas, žádné peníze. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42442
23.1.22 09:06
@Russet píše:
Ona je vdaná a žádný čas na sebe nemá. Není to jen jeho vina. Ona se musí umět prosadit. Úplně nejlepší by bylo, kdyby si péči o děti rozdělili. Aby nebyla samozřejmost, že když je žena doma, automaticky se stará. On má čas pořád. Neřeší věci kolem domácnosti. Ona má čas, až když děti usnou. On jí volno sama pro sebe nedá.

Z celé diskuze vyplývá něco jiného. Zakladatelka by byla raději, kdyby její muž bez řečí pochopil svou mužnou roli ve vztahu a vzdal se veškerého volného času, aby mohli být spolu 24/7, jako její rodiče. Psala to několikrát. Proto si svůj volný čas dosud nevykomunikovala, čeká, až to muž konečně pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
23.1.22 09:10
@Betty MacDonald píše:
Z celé diskuze vyplývá něco jiného. Zakladatelka by byla raději, kdyby její muž bez řečí pochopil svou mužnou roli ve vztahu a vzdal se veškerého volného času, aby mohli být spolu 24/7, jako její rodiče. Psala to několikrát. Proto si svůj volný čas dosud nevykomunikovala, čeká, až to muž konečně pochopí.

přesně tak, ale nepochopí a pokud mu udělá párkrát takový kousek, uteče. Já bych taky utekla a to nejsem chlap. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
23.1.22 09:11
@Russet píše:
Zakladatelka je dlouhodobé frustrovaná a proto dělá takové věci. Čas na sebe měla mít vyřešený dávno. Do roka dítěte jsem nedokázala číst a ani se soustředit na ruční práci. Rozumím zakladatelce, že na to, aby se začala věnovat svým koníčkům, potřebuje i tu náladu a delší čas než to, že dítě usnulo. Chlap to neřeší. Práskne dveřmi a jde se hrabat ve šrotu. Nezeptá se, Milado, nechtěla jsi vytáhnout už stroj a něco ušít na děti? To je sci-fi. Ona si ten čas musí najít, on má čas pořád. V tom je ta nerovnost. Nejspíš nemá ani tolik peněz, jinak by neřešla investici 30 tisíc, která by mohla být užitečná i jinde. A nakonec, ona není jeho sekretářka, aby mu zprostředkovála kšefty a nemohla mluvit do toho, do čeho uloží společné peníze. Já bych mu to nejspíš nezatajila, ale zhádali bychom se určitě, jestli je nutné teď vrazit peníze do toho, v čem já vidím jen hromadu šrotu. Záleželo by na tom, jestli by uměl přesvědčit. Ale manžílek udělal to, že si peřinky vystěhoval z ložnice. Inu hrdina. Někdo, kdo má komunikaci zmáknutou.

S tím co jsi napsala souhlasím. Je mezi nimi špatná domluva a i ta nerovnost. Ale to si musí srovnat mezi sebou. S čím rozhodně nesouhlasím je, že je to „hromada šrotu“. A ještě jedna věc. Ona nemusí být jeho sekretářka, nemusí mu „domlouvat kšefty“. Stačí předat kontakt, nic víc. Ona to vědomě zatajila. To bylo fakt hloupé a to je ten největší problém.

• Citovat
  • Upravit
12805
23.1.22 09:12
@Pan Dan píše:
Tohle je úplně mimo. Prý: potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu. :lol: Nevzpomínám si že bych sliboval na radnici, když jsem se ženil, že na veškerý můj volný čas, mimo oficiální práci má nárok rodina (manželka) a že ji o ten čas nesmím okrádat.Příspěvek upraven 23.01.22 v 08:55

a slíbil bys to na radnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
23.1.22 09:15
@drewlet píše:
a slíbil bys to na radnici?

Ani za milión. :lol:

• Citovat
  • Upravit
12805