Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10952
22.1.22 18:52
@Cimada píše:
To jsem to roční děcko měla zavřít do klece, abych mohla šít? :-) Jeden málem spolknutý špendlík mi stačil. Abych pak připomněla manželovi, že děcka jsou i jeho.

Já se nebudu hádat :mrgreen:
Jen píšu svoji zkušenost a za topení vážně připoutáni nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 18:52
@hospodki píše:
Par sběratelů znám a jsou to magori. Sběr vetese skrývají za ‘rostoucí investice’. Ve vysledku do toho nakoupí plno bordelu a udělají oprav ze to jen žere prachy a rezivi to v garážích za které měsíčně soli další peníze

Můžu potvrdit, v partnerově rodině se tyto exempláře taky vyskytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.1.22 18:53
@Cimada píše:
A já tady zase mám dojem, že je tu fůra putěk, které se doma bojí ceknout jen aby chlap nebyl ublížen, a tak si asi přešívají věci ze sekáče nejlíp v noci, obstarjí děcka totálně a ještě souhlasně odkývou chlapův výběr desetitisíc na jeho koníčka, jen aby se ho náhodou nedotkly. Tak takovej chlap by večer nesměl na kliku od ložnice ani sáhnout.
Ale lidi jsou různí, to je pravda.

Opravdu si nejdříve přečti celou diskuzi jak píše @Janli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 19:13
@Paola21 píše:
Opravdu si nejdříve přečti celou diskuzi jak píše @Janli

Nic se nezmění na mém přesvědčení a zkušenostech, že chlapi si jdou za svými koníčky a volným časem mnohdy dost tvrdě.
Já vycházím z toho, že „kdo si hraje, nezlobí“, ale zase mít malé děti, taky bych se na to dívala jinou optikou, než dnes, kdy jsem svobodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.1.22 19:16
@Cimada píše:
Nic se nezmění na mém přesvědčení a zkušenostech, že chlapi si jdou za svými koníčky a volným časem mnohdy dost tvrdě.
Já vycházím z toho, že „kdo si hraje, nezlobí“, ale zase mít malé děti, taky bych se na to dívala jinou optikou, než dnes, kdy jsem svobodná.

No na všeobecné rovině s tebou souhlasím. Ale co se týká přímo případu zakladatelky tak nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
22.1.22 19:42

Me tam zaujaly ty melouchy - to jako kdyz na to vydelal bokem, tak penize jsou jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 20:08
@Paola21 píše:
No na všeobecné rovině s tebou souhlasím. Ale co se týká přímo případu zakladatelky tak nikoli.

Já to časem pročtu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.1.22 20:23
@VitaminC píše:
Me tam zaujaly ty melouchy - to jako kdyz na to vydelal bokem, tak penize jsou jeho?

Záleží, jak to mají nastavené. Třeba u nás ano, co si manžel vydělá bokem je jeho a nenutím ho dávat to do společného rozpočtu. A stejně tak naopak, co si vydělám bokem já, je moje. My teda stejně za to většinou jedeme společně na dovču, ale to je vedlejší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.1.22 20:23
@Cimada píše:
Já to časem pročtu :-).

Je to prima čtení na dlouhé zimní večery 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 22:27
@Paola21 píše:
Záleží, jak to mají nastavené. Třeba u nás ano, co si manžel vydělá bokem je jeho a nenutím ho dávat to do společného rozpočtu. A stejně tak naopak, co si vydělám bokem já, je moje. My teda stejně za to většinou jedeme společně na dovču, ale to je vedlejší :).
Že to tak máte doma nastavené a vyhovuje vám to, je O. K.
Ale - připadá Ti to logické? Já myslím, že obecně je to trošku unfér, ne? Ty melouchy odfachané po práci snad zasahují do vašeho společného domácího rodinného času, ne? Tak jak, že jsou jeho?
Oba přijdete z práce v 16 h., on pak bude 3× týdně do večera na melouchu a peníze z toho si nechá? Zatímco Ty se budeš sama starat o děcka a domácnost…?
Jako model to trošku pokulhává, když si za svého manžela dosadíš chlapa, který si ty prachy nechá.
To Ti nemůže připadat správné… :think: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148930
22.1.22 23:42
@Janli píše:
Hele, ono když se spočítá, kolik ženská utratí za umělý nehty, kadeřnici, řasy, parfémy, kosmetiku, kabelky a hadříky. Kolik stojí dekorace do domácnosti a všechny takový “zbytečnosti” tak to dá víc než desítku za rok. Všechno tohle je taky pro chlapa úplná zbytečnost a černá díra rodinnýho rozpočtu. Jen to není tak vidět, jako třicet tisíc jednou za pár let, že?

Tak to nejsem ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
22.1.22 23:51
@Anna766 píše:
Tak to nejsem ženská.
:D :D
Nápodobně. Musím se vždycky při nákupech v centrech „usmívat“ tomu, kam ta doba došla, že jsou všude proti kasám prosklené kamrlíky, kde Vietnamky pilují nebo lepí ženským nehty, bože… :D :roll: Řasy mám svoje, parfémy si nekupuju, stejně to smrdí :-) :-), v kabelkách u Vietnamců je po pětistovce takový výběr, že mi nějaký Gucci a Armani nebo kdo můžou být ukradení.
Tak nízké sebevědomí nemám, abych denně ráno lítala do práce a dávala pak peníze takovým firmám. (a to je ještě otázka, jestli jsou to fakt originály).
Pi. čičandiček do baráku taky moc nekupuji, protože na rozdíl od těch některých mladých koček jsem pochopila, že životní čas utíráním prachu z nich opravdu ztrácet nehodlám… Ony na to samozřejmě taky dojdou.
Takže žádné desetitisíce výdajů za tohle se nekonají.
Zato když chlap přijde podruhý v roce, že si opět kupuje za 300 tisíc něco pro sebe, to by mě jako jeho manželku zvedalo ze židle. :D :D,

Příspěvek upraven 23.01.22 v 01:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.1.22 00:59
@Cimada píše: Že to tak máte doma nastavené a vyhovuje vám to, je O. K.
Ale - připadá Ti to logické? Já myslím, že obecně je to trošku unfér, ne? Ty melouchy odfachané po práci snad zasahují do vašeho společného domácího rodinného času, ne? Tak jak, že jsou jeho?
Oba přijdete z práce v 16 h., on pak bude 3× týdně do večera na melouchu a peníze z toho si nechá? Zatímco Ty se budeš sama starat o děcka a domácnost…?
Jako model to trošku pokulhává, když si za svého manžela dosadíš chlapa, který si ty prachy nechá.
To Ti nemůže připadat správné… :think: :nevim:

Hele, nesnaž se vnutit druhým tvoji představu správnosti. Není univerzální. Správný je jen to, co ve vztahu funguje po vzájemné dohodě a vyhovuje oběma.

• Citovat
  • Upravit
8558
23.1.22 01:12
@Janli píše:
Hele, nesnaž se vnutit druhým tvoji představu správnosti. Není univerzální. Správný je jen to, co ve vztahu funguje po vzájemné dohodě a vyhovuje oběma.

A o čem asi píšu? Že pokud jsou doma nějak domluveni, tak je to O. K.
Ale prohlašovat za správné, že když chlap dělá melouchy, tudíž mu peníze z nich patří, to je prostě mimo. Právě proto, že na ty melouchy asi potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu
A to je obecná pravda, den má jenom 24 hodin. To není žádné vnucování ničeho nikomu.
Pleteš si pojmy objektivní a subjektivní. Předpokládám, že do 24 počítat umíš. Takže pokud chlap ze zaměstnání jde na melouch a není v tu dobu tedy doma, tudíž manželka musí obstarat domácnost a děcka, tak je nesmysl nazývat ty peníze JEHO.
To není žádná představa, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
23.1.22 01:43
@Cimada píše:
A o čem asi píšu? Že pokud jsou doma nějak domluveni, tak je to O. K.
Ale prohlašovat za správné, že když chlap dělá melouchy, tudíž mu peníze z nich patří, to je prostě mimo. Právě proto, že na ty melouchy asi potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu
A to je obecná pravda, den má jenom 24 hodin. To není žádné vnucování ničeho nikomu.
Pleteš si pojmy objektivní a subjektivní. Předpokládám, že do 24 počítat umíš. Takže pokud chlap ze zaměstnání jde na melouch a není v tu dobu tedy doma, tudíž manželka musí obstarat domácnost a děcka, tak je nesmysl nazývat ty peníze JEHO.
To není žádná představa, to je fakt.

Ty jsi na ty chlapy tvrdá. Já bych byla ráda, že si na to chce vydělá bokem a mám doma klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí