Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Já si to nemyslím, dnes bych řekla, že je spíš trendem mít vše (vlasy, nehty, řasy) přírodní. Ono udržovat to v dobré kvalitě a pečovat o ni je často časově i finančně náročnější, než to pořešit náhražkou v salonu.
ne, ne, dnes je trendem mít vše umělé, ale aby to vypadalo pokud možno jako přírodní. ![]()
@Pan Dan píše:
Tohle je úplně mimo. Prý: potřebuje čas, o který de facto okrádá rodinu.Nevzpomínám si že bych sliboval na radnici, když jsem se ženil, že na veškerý můj volný čas, mimo oficiální práci má nárok rodina (manželka) a že ji o ten čas nesmím okrádat.Příspěvek upraven 23.01.22 v 08:55
My jsme slibovali že odteď budujeme společně, ne každý na vlastní triko ![]()
@Liberalissima píše:
My jsme slibovali že odteď budujeme společně, ne každý na vlastní triko
To byla moje reakce na příspěvek, který popisoval představu o trávení společného času v extrémní podobě. Samozřejmě že společně, ale každý taky potřebuje trochu toho času pro sebe. Nelze přeci zakázat koníčky, protože tím pádem dotyčný „okrádá rodinu“ o společný čas.
To je jako tu nedávno byla diskuse o penězích. Ty jsou taky v manželství společné, ale každý z těch manželů by měl mít také nějaké peníze jenom pro sebe. Je to o kompromisech a podle mě je každý extrém je špatný.
@Pan Dan píše:
Nevím kam se stočila diskuze, má už přes čtyřicet stran, takže nevím jestli tam nejsou ještě nějaké další okolnosti. Každopádně tohle se ti zakladatelko vůbec nepovedlo. Veteráni jsou vedle nemovitostí jedny z nejlepších investic. Manžel má pravdu. Nerozumíš tomu, neměla jsi to rozhodnout za něj. Já jsem před deseti lety koupil kompletního, ale nepojízdného veterána a dnes má sedminásobnou hodnotu než za kterou jsem to pořídil a to přesto, že je to stále nepojízdné. Jenom jsem to koupil a nechal stát v garáži, že někdy až na to budu mít čas…
No a co - prodal jsi to? Jaký tedy konkrétní užitek z toho (zatím) Tvoje rodina měla? ![]()
Ale jo, určitě jsou některé komodity JEDNOU NĚKDY výdělečné
a zrovna já bych to auto taky asi chtěla, jenže si musíš uvědomit, že zakladatelka se zachovala podle toho, jak se pan manžel chová. A jestliže zhodnotila, že průběžně dost utrácí, zatímco ona s dětmi se musí uskrovňovat, tak se jí moc nedivím.
Jeho naštvání rozumím, ale chová se jak malý umíněný harant, kterému sebrali hračku; týden hystericky deptat rodinu? To by si ode mě teda poslechl.
Ostatně, když o to měl chlap takový zájem, měl se starat sám a starého pána občas kontaktovat.
@Pan Dan píše:
To byla moje reakce na příspěvek, který popisoval představu o trávení společného času v extrémní podobě.
O troše času pro sebe tady nikdo nemluví, to je nám snad jasné.
Ale jestliže se o příchodu z práce věnuješ koníčku a spotřebováváš na to prachy, tak rodinu okrádáš, to si zase přiznej.
Příspěvek upraven 23.01.22 v 17:14
@Cimada píše:
No a co - prodal jsi to? Jaký tedy konkrétní užitek z toho (zatím) Tvoje rodina měla?![]()
Ostatně, když o to měl chlap takový zájem, měl se starat sám a starého pána občas kontaktovat.a zrovna já bych to auto taky asi chtěla, jenže si musíš uvědomit, že zakladatelka se zachovala podle toho, jak se pan manžel chová. A jestliže zhodnotila, že průběžně dost utrácí, zatímco ona s dětmi se musí uskrovňovat, tak se jí moc nedivím.
Jeho naštvání rozumím, ale chová se jak malý umíněný harant, kterému sebrali hračku; týden hystericky deptat rodinu? To by si ode mě teda poslechl.
takže ty bys ještě do nej šla znovu…co bys od toho cekala?
@Cimada píše:
No a co - prodal jsi to? Jaký tedy konkrétní užitek z toho (zatím) Tvoje rodina měla?![]()
Ostatně, když o to měl chlap takový zájem, měl se starat sám a starého pána občas kontaktovat.a zrovna já bych to auto taky asi chtěla, jenže si musíš uvědomit, že zakladatelka se zachovala podle toho, jak se pan manžel chová. A jestliže zhodnotila, že průběžně dost utrácí, zatímco ona s dětmi se musí uskrovňovat, tak se jí moc nedivím.
Predstav si to že žádný. Jak jsem psal, stojí to v garáži. A víš proč? Protože to nepotřebuji prodávat. Není důvod. Já to určitě renovovat nebudu. Mladej pravděpodobně taky ne, takže možná to jednou dam vnukovi. To je ta nejlepší volba. Tyhle věci se neprodávají a když už, tak pouze v nejnutnějších případech.
Jinak vztah zakladatelky a jejího muže hodnotit nebudu, to je jejich věc a musí si to vyřešit mezi sebou.
@Anna766 píše:
A já takové znám. Můj chlap který dělá pořád v mužském kolektivu často nevěří svým uším a doma mi to vypráví a sám nechápe jaký jsou některý chlapi lakomci a hovada.
Tý jo, já myslela, že tyhle týpci jsou jen v pohádkách a v rezervacích…,, ![]()
@ontarova.stara píše:
A to zase bych se Cimady zastala, Ontar mi taky ty zánovní kristusky omlacuje už třetí rok o hlavu. Ale chápu ho, taková malá ženská rozmařilost, když má člověk erární gumáky, že..
Každá holt nemá štěstíčko, aby klofla tady Prófu, který má pro módu cit i pochopení.
Z toho si nic nedělej, ten můj Jantar se zhlídnul v jakýmsi dokumentu z afriky, kde vyráběli apartní sandálky z pneumatik. Tak chtěl hajnýmu ukrást gumy z gazíka, že mi zrobí lodičky. Naštěstí na to měl hajnej dost vyhraněnej názor, kterej vyjádřil povelem “Azore trhej”. A tak jsem byla tohoto módního výstřelku ušetřena. Vačici neposílej, Jantar udí netopejry….
@Janli píše:
Z toho si nic nedělej, ten můj Jantar se zhlídnul v jakýmsi dokumentu z afriky, kde vyráběli apartní sandálky z pneumatik. Tak chtěl hajnýmu ukrást gumy z gazíka, že mi zrobí lodičky. Naštěstí na to měl hajnej dost vyhraněnej názor, kterej vyjádřil povelem “Azore trhej”. A tak jsem byla tohoto módního výstřelku ušetřena. Vačici neposílej, Jantar udí netopejry….
To je vů. l. Měl je udělat z rezervy, stejně ji v autě vozíš jen tak pro nic za nic a zvedá ti to zbytečně spotřebu ![]()
@Janli píše:
Netopýr, kreveta chudých, děláš mi chutě.
@Cimada píše:
No a co - prodal jsi to? Jaký tedy konkrétní užitek z toho (zatím) Tvoje rodina měla?
Hele a musí být ze všeho nějaký užitek? Nemůže být něco, pokud rodina nestrádá, jen tak pro radost? Mně pak nějak postrádá život smysl, pokud je vše jen pro výdělek, pro užitek a z povinnosti.
@ontarova.stara píše:
Hele a musí být ze všeho nějaký užitek? Nemůže být něco, pokud rodina nestrádá, jen tak pro radost? Mně pak nějak postrádá život smysl, pokud je vše jen pro výdělek, pro užitek a z povinnosti.
Děkuji. ![]()
@Pan Dan píše:
Predstav si to že žádný. Jak jsem psal, stojí to v garáži. A víš proč? Protože to nepotřebuji prodávat. Není důvod. Já to určitě renovovat nebudu. Mladej pravděpodobně taky ne, takže možná to jednou dam vnukovi. To je ta nejlepší volba. Tyhle věci se neprodávajía když už, tak pouze v nejnutnějších případech.
Jinak vztah zakladatelky a jejího muže hodnotit nebudu, to je jejich věc a musí si to vyřešit mezi sebou.
A víš co, to je přesně to, že praktická ženská vidí nerada
, protože v podstatě to auto zabírá akorát místo, případně chlap platí pronájem garáže (máme v rodině). Možná jsi zazobaný, O. K., a rodinu Tvůj koník nijak neovlivňuje, ale tohle dělají i chlapi, kteří fakt s manželkou bojují o nákup nových bot pro děcka.
A ani zdaleka nežijí v rezervacích a pohádkách, jak se tady snaží Janli udiveně naznačovat (že takové nezná)
. Možná je ještě příliš mladá a možná měla štěstí na chlapa, s nímž tohle neřeší. Jistěže to nedělají všichni chlapi, ale existují a není jich zas tak málo. I mladších, nejen těch přespadesátníků. ![]()
Zakladatelku řešit nemusíš (i když jsi na jejím vlákně), ale jí jde nejspíš o to, že už těch partnerových výdajů měla z nějakého důvodu dost.
A to je zřejmě primární příčina vzniklé situace (když odmyslím dětinskost chlapa).