Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paola21 píše:
No zakladatelka by i domy tomu svému vyčetla. Všechno, co bere čas jí a dětem je špatně, řekla bych, že by žárlila na jakýkoli jeho koníček, protože ten čas by měl být povinně s ní.
Samozřejmě nic se nemá přehánět, ale že chlapi dlabou na čas strávený s rodinou a věnují se svým hobby, to je opravdu časté.
@M.I.L.F. píše:
Ale to je problém té ženské, že si špatně vybrala partnera, neumí si vykomunikovat co potřebuje/chce,
Určitě je logické, že obecně záleží na výběru, to je jasné, ale na druhou stranu tím teda omlouváš bl.bost toho chlapa.
Dáváte spolu s Janli skvělý návod na chlapovu výmluvu: hmm, ty sis mě ale špatně vybrala, já jsem ti sice ty děcka udělal, ale budu si dělat, co chci, měla sis vybrat někoho jiného.
Bezva. ![]()
@Cimada píše:
Určitě je logické, že obecně záleží na výběru, to je jasné, ale na druhou stranu tím teda omlouváš bl.bost toho chlapa.
Dáváte spolu s Janli skvělý návod na chlapovu výmluvu: hmm, ty sis mě ale špatně vybrala, já jsem ti sice ty děcka udělal, ale budu si dělat, co chci, měla sis vybrat někoho jiného.
Bezva.
Uvědom si, že pokud si za chlapa pořídíš ichtyla, tak ani žádný vymluvy používat nebude, natož aby si je vytáhnul ze zdejších diskuzí. Pokud si vybereš dobře, tak ani nebude mít důvod se na něco vymlouvat, protože to je prostě soudnej člověk….
@Cimada píše:
Samozřejmě nic se nemá přehánět, ale že chlapi dlabou na čas strávený s rodinou a věnují se svým hobby, to je opravdu časté.
Ano, stejně tak je bohužel časté, že hodně žen má představu, že jakmile mají manžela a děti, tak se chlap zázračně změní a bude se věnovat výhradně rodině, i když před tím byl zapáleným kutilem, rybářem, sportovcem, sběratelem motýlů…Kdyby se zakladatelka věnovala také nějakým koníčkům, tak by byla taky spokojenější. Opravdu si myslím, že najít si čas na poslech hudby a šití není nic náročného.
@Janli píše:
Uvědom si, že pokud si za chlapa pořídíš ichtyla, tak ani žádný vymluvy používat nebude, natož aby si je vytáhnul ze zdejších diskuzí. Pokud si vybereš dobře, tak ani nebude mít důvod se na něco vymlouvat, protože to je prostě soudnej člověk….
Ale samozřejmě, proto asi i chápu zakladatelku, že s předáním informace od prodejce zaváhala. Ne, že by to bylo úplně omluvitelné, ale pochopitelné to je.
Navíc, kdyby byla prohnaná, tak řekne chlapovi, že v rámci jiných rodinných povinností a starostí na to prostě zapomněla. A co by nadělal - přestal by se taky bavit? No tak je to trotl.
(jakože by mě to na jeho místě možná taky naštvalo, ale zase takové hysterie, jako týden nemluvit s manželkou, která mu zajišťuje domov, to bych ho teda být tou manželkou nešetřila).
@Paola21 píše:
Ano, stejně tak je bohužel časté, že hodně žen má představu, že jakmile mají manžela a děti, tak se chlap zázračně změní a bude se věnovat výhradně rodině, i když před tím byl zapáleným kutilem, rybářem, sportovcem, sběratelem motýlů…Kdyby se zakladatelka věnovala také nějakým koníčkům, tak by byla taky spokojenější. Opravdu si myslím, že najít si čas na poslech hudby a šití není nic náročného.
Nečetla jsem celé vlákno ani všechny příspěvky zakladatelky, ale zrovna šití myslím není dobrý příklad. S malýma děckama za zády, vtírajícími se do šicího stroje, toho moc neušiješ.
(osobní zkušenost).
Rozumím naštvanosti ženských na to, že chlap si po práci tráví čas svými koníčky - prostě se ženám vedením domácnosti a staráním se o děcka výrazně snížila možnost se taky věnovat koníčkům a - že je hobby nutné k zachování zdravého rozumu, víme snad všichni. ![]()
Ideální rovnováha v tomhle asi existuje u minima rodin.
@Janli píše:
No, jednou se nám to vyplatí…..
Dělá to mimo své práce, ale systém jeho podnikání bych ti těžko vysvětlovala. Pointa je ta, že žiju s fanatikem a moc dobře vím, jaký to je….přesto jsem s ním šťastná, protože mít doma chlapa, co si udělá osmičku v práci a pak lehne na gauč, tak jsem buď rozvedená, spíše vdova. Mimochodem, drtivá většina skvělejch chlapů kolem mě po práci kutí v dílně, děti se motají kolem nich, manželky si za něma přijdou pokecat, prostě to funguje. Ti, co se válej doma, stojí za starou Belu. Jen mám kolem sebe rodiny, kde se tohle všechno normálně prolíná, lidi to spolu sdílí a fungujou jako rodiny.
No a jak máte staré děti a kdy spolu tráví té čas jako rodina? A teď nemyslím. to, že jste všichni na zahradě, manžel kutí a Ty sekáš trávník. Naše děti se u manžela v dílně taky jako malé motaly, já vařila a OK, všichni spokojení. Ale odpoledne se jelo na výlet, celý den by nás to takhle nebavilo.
@Anna766 píše:
Nic proti dámy, jak se zakladatelkou nesouhlasím v tom že v partnerství je třeba být spolu pořád, tak na druhou stranu mi přijde vtipný jak je tu tepaná za to že nesouhlasí s výdejem 30 tisíc v době kdy se to pro rozpočet rodiny asi moc nehodí. Obzvlᚍ když tolik chlapů skáče do stropu pokaždé když si baba koupí svetr nebo boty to ani nemluvě o tom jak pláčou, že si bejvalka za ty obralimenty dva tisíce na dítě koupí něco pro sebe.
Přesně tak. Žádné z těch zdejších mravokárek by se to nelíbilo. Ale asi nezažily přehánění chlapových požadavků na rodinné finance i čas, holt si dobře vybraly. ![]()
Jenom žasnu, jak tu jdou některé do extrémů - že prý „chlap má utrum“, bože. Už každou vidím, jak jí nevadí výběr desítek tisíc na hovadinu, místo aby celá rodina jela na dovolenou, jen aby chlap byl spokojen.
Mimochodem, můj partner utrácí za svoje kraviny statisíce, ale jsme už 50+ a svobodní, tak je mi to u zadku, já jeho peníze nepotřebuji (vybral si dobře).
![]()
Ale mít s ním děcka, hnala bych ho svinským krokem.
Příspěvek upraven 22.01.22 v 18:46
@Cimada píše:
Nečetla jsem celé vlákno ani všechny příspěvky zakladatelky, ale zrovna šití myslím není dobrý příklad.****S malýma děckama za zády, vtírajícími se do šicího stroje, toho moc neušiješ.**** (osobní zkušenost).
Rozumím naštvanosti ženských na to, že chlap si po práci tráví čas svými koníčky - prostě se ženám vedením domácnosti a staráním se o děcka výrazně snížila možnost se taky věnovat koníčkům a - že je hobby nutné k zachování zdravého rozumu, víme snad všichni.
Tak asi jak si to uděláš, já s prvními dvěma šila na živnost zakázky, u třetího pro jednu velkou ceskou firmu pro zdravotníky. Klukovi nebylo ani dva. Do jeho 7let.
Taky osobní zkušenost.
@Cimada píše:
Nečetla jsem celé vlákno ani všechny příspěvky zakladatelky, ale zrovna šití myslím není dobrý příklad. S malýma děckama za zády, vtírajícími se do šicího stroje, toho moc neušiješ.(osobní zkušenost).
Rozumím naštvanosti ženských na to, že chlap si po práci tráví čas svými koníčky - prostě se ženám vedením domácnosti a staráním se o děcka výrazně snížila možnost se taky věnovat koníčkům a - že je hobby nutné k zachování zdravého rozumu, víme snad všichni.
Kdo chce hledá způsoby, kdo ne hledá důvody.
@Stevia píše:
Tak asi jak si to uděláš, já s prvními dvěma šila na živnost zakázky, u třetího pro jednu velkou ceskou firmu pro zdravotníky. Klukovi nebylo ani dva. Do jeho 7let.
Taky osobní zkušenost.
To jsem to roční děcko měla zavřít do klece, abych mohla šít?
Jeden málem spolknutý špendlík mi stačil. Abych pak připomněla manželovi, že děcka jsou i jeho.
@Cimada píše:
Nečetla jsem celé vlákno ani všechny příspěvky zakladatelky, ale zrovna šití myslím není dobrý příklad. S malýma děckama za zády, vtírajícími se do šicího stroje, toho moc neušiješ.(osobní zkušenost).
Víš co, tak diskutuj, až si celou diskuzi přečteš. Asi se budeš divit.
@Paola21 píše:
Kdo chce hledá způsoby, kdo ne hledá důvody.
A já tady zase mám dojem, že je tu fůra putěk, které se doma bojí ceknout, jen aby chlap nebyl ublížen, a tak si asi přešívají věci ze sekáče nejlíp v noci, obstarají děcka totálně a ještě souhlasně odkývou chlapův výběr desetitisíc na jeho koníčka, jen aby se ho náhodou nedotkly. Tak takovej chlap by večer nesměl na kliku od ložnice ani sáhnout.
Ale lidi jsou různí, to je pravda.
Příspěvek upraven 22.01.22 v 19:11
@Janli píše:
Víš co, tak diskutuj, až si celou diskuzi přečteš. Asi se budeš divit.
Proto se snažím psát víc obecně…
Ale diskuze vypadá zajímavě, třeba ji dočtu. Chlap v dílně, co jiného bych dělala, že. ![]()
A neboj, nikomu neřeknu, že to čůčo bylo od nás. Prostě my jsme rodina a ta drží při sobě.
Tu přejetou vačici budete chtít? Gulášek luxusní a mám tucha, že i ragú by šlo, když místo brusinek dáš ten rybíz od hrobníka.