Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Tady je přesně vidět že se doba až tak nezměnila. Ženský se zkrátka neodpustí nic. Když je upozaděná kvůli rodině, protože jí třeba opravdu nic jiného nezbývá, je to slepička bez názoru, neschopná, popřípadě chudinka co se dobrovolně obětuje a dobře jí tak. Když dá najevo své názory, je to stihačka, hysterka nebo potvora co nedá chlapovi svobodně nadechnout.
Vidím to stejně.
@Anna766
konkrétně zakladatelka:
to je prostě evidentní neschopnost si zorganizovat čas, úkoly a nekomunikace s partnerem. Není asi schopna rozumného dialogu, od začátku nemají nastavené pravidla hry, dělá jen co se jí řekne, nesamostatná, bez partnera za zadkem ztracená - poznamenaná zvláštním modelem 24/7 soužití muže a ženy…
a pak udělá MEGA průser a v tu dobu se „ozve“?
všechno špatně.
tady nejde o to se po x letech OZVAT jak píšeš. tady jde o celkové nastavení fungování partnerství, následně rodiny, přirozeného respektu, sebevědomí…to se prostě v partnerství buduje krok po kroku dost dlouhou dobu a stojí to na základech důvěry, oboustranného respektu a autority a obětavosti z lásky k tomu druhému.
myslím, že bohužel u zakladatelky všechno toto chybí a jedním výlevem kdy se tedy „ozve“ to fakt nezlepší, nezmění…
@M.I.L.F. píše:
@Anna766
konkrétně zakladatelka:
- x let doma. bez koníčků, zájmů. otrávená a naštvaná, že její chlap s ní není 24/7 jako její vzor otec. chlap raději v dílně než doma
- za rok si nepustila hudbu nebo něco ušila
to je prostě evidentní neschopnost si zorganizovat čas, úkoly a nekomunikace s partnerem. Není asi schopna rozumného dialogu, od začátku nemají nastavené pravidla hry, dělá jen co se jí řekne, nesamostatná, bez partnera za zadkem ztracená - poznamenaná zvláštním modelem 24/7 soužití muže a ženy…
a pak udělá MEGA průser a v tu dobu se „ozve“?
všechno špatně.
tady nejde o to se po x letech OZVAT jak píšeš. tady jde o celkové nastavení fungování partnerství, následně rodiny, přirozeného respektu, sebevědomí…to se prostě v partnerství buduje krok po kroku dost dlouhou dobu a stojí to na základech důvěry, oboustranného respektu a autority a obětavosti z lásky k tomu druhému.
myslím, že bohužel u zakladatelky všechno toto chybí a jedním výlevem kdy se tedy „ozve“ to fakt nezlepší, nezmění…
To si z toho tohle všechno vyčetla? To gratuluju. Měla by ses tím živit.
@Anna766 píše:
To si z toho tohle všechno vyčetla? To gratuluju. Měla by ses tím živit.
A ty jsi vycetla co? To by me zajimalo. Jak asi dojde k tomu ze nema zena cas za rok si pustit hudbu nebo si neco precist?!
To neni ukazka zakladatelciny nefungujici komunikace, nizke autority, neorganizace?
Muj text byl az na prvni a posledni vety obecny, platny mimo zakladatelku na dalsich xy žen podobneho vzorce chovani. mimochodem.
@robínek píše:
Koníček mám, a když se mu věnují, věnuje se manžel dětem a naopak. Když si chtěl pro svůj koníček manžel koupit drahý stroj, poradil se se mnou, protože máme peníze společně. Když jsem já kvůli svému koníčku potřebovala na týden odjet, poradila jsem se s manželem, jak to bude s dětmi. Když to ani jeden nepřehání, nic netají a je schopen se dohodnout, tak jde všechno.
pekny, a ona se s nim dohodla? Ona mu nic netajila? ![]()
Jak tady psal jeden pan, takovou příležitost uz nejspis nikdy nedostane, a pro tebe je to “jen” blbá věc. Kdyby ti manžel roztrhal ten tvůj kabát, protože se musíš věnovat dětem, taky bys řekla “no co, je to jen blbá věc”? Ne, že? Tohle je pro mě známka slabší inteligenci a neschopnosti respektovat praní a vášeň toho druhého.
A ještě je tu za chudinku, která se sama postará o celou rodinu
jak je možné, že člověk za rok neposlechne hudbu? To dělá cele dny CO?
@someargue píše:
pekny, a ona se s nim dohodla? Ona mu nic netajila?
Jak tady psal jeden pan, takovou příležitost uz nejspis nikdy nedostane, a pro tebe je to “jen” blbá věc. Kdyby ti manžel roztrhal ten tvůj kabát, protože se musíš věnovat dětem, taky bys řekla “no co, je to jen blbá věc”? Ne, že? Tohle je pro mě známka slabší inteligenci a neschopnosti respektovat praní a vášeň toho druhého.
A ještě je tu za chudinku, která se sama postará o celou rodinujak je možné, že člověk za rok neposlechne hudbu? To dělá cele dny CO?
No co asi dělá, když manžel. pracuje a po návratu je 3 hodiny v dílně? Má děti a domácnost, ne? Ona jemu zatajila možnost koupě auta, nic mu nezničila, proboha. On ji zase zatajil, že si sysli peníze z melouchu na auto. On s ní nijak extra nekonzultoval těch 30 tis.,prostě jí to oznámil. Jsou si docela kvit, bych řekla. Jasně, že by si ona měla udělat čas na svoje koníčky, ale to jí on musí vyjít vstříc. Takhle partnerství nefunguje, že se jeden může posjat že svého koníčku a ten druhý ať se s tím srovná finančně i časově jak umí.
@Anna766 píše:
Máš pocit že kdyby to bylo naopak a ženská si jen tak koupila něco za třicet tisíc na úkor rodiny, že by chlapi skákali nadšením že si udělala radost nebo splnila sen? Chtěla bych je vidět.
Když jsem za posledních pár let měla vyhlídnutou jednu takovou věc (jenom cenově
), tak jsem s manželem zkonzultovala koupi a on navrhl, že to dostanu k Vánocům (bylo to na začátku prosince, takže se to celkem nabízelo, jinak věřim, že jenom tak by s tim taky problém neměl).
Takže asi jak kde, u nás by mi manžel tu radost udělat chtěl (vyzkoušeno a to neni typ, který by dárky plánoval a vymýšlel x týdnů nebo dokonce měsíců dopředu- naopak na to buňky úplně nemá). U vás snad mají chlapi problém s výjimečnou investicí do zájmu partnerky, že tak předpokladáte, že by ostatní taky nejásali?
@robínek píše:
No co asi dělá, když manžel. pracuje a po návratu je 3 hodiny v dílně? Má děti a domácnost, ne? Ona jemu zatajila možnost koupě auta, nic mu nezničila, proboha. On ji zase zatajil, že si sysli peníze z melouchu na auto. On s ní nijak extra nekonzultoval těch 30 tis.,prostě jí to oznámil. Jsou si docela kvit, bych řekla. Jasně, že by si ona měla udělat čas na svoje koníčky, ale to jí on musí vyjít vstříc. Takhle partnerství nefunguje, že se jeden může posjat že svého koníčku a ten druhý ať se s tím srovná finančně i časově jak umí.
Jenže manželství nefunguje ani na té bázi, že druhému musíš tajit, že si šetříš na svůj koníček, protože ideálně máš být doma a koukat na štrikující manželku.
@robínek píše:
No co asi dělá, když manžel. pracuje a po návratu je 3 hodiny v dílně? Má děti a domácnost, ne? Ona jemu zatajila možnost koupě auta, nic mu nezničila, proboha. On ji zase zatajil, že si sysli peníze z melouchu na auto. On s ní nijak extra nekonzultoval těch 30 tis.,prostě jí to oznámil. Jsou si docela kvit, bych řekla. Jasně, že by si ona měla udělat čas na svoje koníčky, ale to jí on musí vyjít vstříc.Takhle partnerství nefunguje, že se jeden může posjat že svého koníčku a ten druhý ať se s tím srovná finančně i časově jak umí.
Četla jsi celou diskuzi? Jí nejde o peníze, ani o koníčky, kterých se z neznámého důvodu musela zříct, ale o to, aby byl chlap pořád jen s rodinou.
@robínek píše:
Takže všechny matky-samoživitelky neposlechli hudbu několik let v kuse jo? Nikdy nikdo neměl žádnou volnou hodinku když děti třeba usnou? Jako pokud vytíráš podlahu 2× denně a vaříš pětkrát, tak asi jo, jenže to je problém toho člověka. Komu není rady, tomu není pomoci. Dále, ona neřekla, že je tam tři hodiny DENNĚ, tak už to přestante použivat jako argument. Napsala potom, že je tam jak kdy - občas odpoledne, občas hodinku. A nevidím se, že ji to zatajil = protože pro něj je to blbá věc stejně jako pro tebe a tyhle peníze by chtěla investovat do „rodiny“
ona mu nerozumí, nepodporuje ho, rezignovala na svůj život a chce to stejné po něm. Když jsem se ji zeptala, jak si představuje společně stravený čas, tak mi očekaváně neodpověděla. Protože sama neví.
Mezi rozhtrhaním a zatajením de facto rozdíl není - ve výsledku díky její pitomosti přišel o věc, kterou už nejspíš nikdy mít nebude. Blbou věc, jak jinak ![]()
Příspěvek upraven 22.01.22 v 16:28
@ontarova.stara píše:
Jenže manželství nefunguje ani na té bázi, že druhému musíš tajit, že si šetříš na svůj koníček, protože ideálně máš být doma a koukat na štrikující manželku.
Může to být i tak, což je samozřejmě blbě. Ale holky, zkuste si pár let žít s fanatikem do oprav motorek, sběratelem apod., co veškerý svůj čas a peníze nastrká do svého koníčku, a uvidíme, jak na tom budete s tolerancí. Kdo nezažil, neuvěří. ![]()
@arinecka píše:
Já netvrdím, že to jsou jen jeho peníze, jen to chtěl vyřešit tak, že si na to našetří z melouchů, a tím pádem by se peníze nebraly z rodiného rozpočtu.
Co to pořád je, na úkor rodiny? To fakt chlap nic nesmí, když má rodinu?
Může cokoli, ale o všem se musí poradit s rodinou a s ohledem na rodinu.
Úplnému stejně jako ženská. Já fakt neznám v reálném životě ženu, která by trávila hodiny denně mimo domácnost a utrácela desetitisíce jen tak na svoje triko, aniž by to s rodinou nějak konzultovala.
Tak proč u chlapů je to nějaké vrozené právo, které když nenaplní, tak jsou pomalu týrání chudáci? Na co si teda tu rodinu pořizují? My když jsme se rozhodovali, zdá mít dítě nebo ne, tak jsme toto všechno brali do úvahy - nás čas, naše peníze, naše energie, nebude na cca dvacet let patřit jen nám. Máme na to? Chceme to? Pokud ne, nedává smysl zakládat rodinu
A tím nemyslím, že člověk s rodinou nesmí mít koníček, ale prostě musí jako první přemýšlet co rodina, a teprve co zbyde jako „volné“ (čas, energie, peníze) může jít do koníčku. A je jedno, jestli jde o veterány, cestování, videohry nebo kosmetiku.
Představ si kdyby nešlo o veterána, e hraní her a nějakou drahou konzoli např. Jsem si jistá, že by diskuze vypadala úplně jinak, přitom dopad na rodinu je lautr stejný. Nebo kdyby v pozici té s koníčkem na x hodin denně při malých dětech byla ženská. Každý jí řekne, jestli se nezbláznila, a na co je teda má.
@robínek píše:
Může to být i tak, což je samozřejmě blbě. Ale holky, zkuste si pár let žít s fanatikem do oprav motorek, sběratelem apod., co veškerý svůj čas a peníze nastrká do svého koníčku, a uvidíme, jak na tom budete s tolerancí. Kdo nezažil, neuvěří.
a dvě děti ji s takovým nemožným fanatikem přidělil městský úřad? ![]()
@robínek píše:
Může to být i tak, což je samozřejmě blbě. Ale holky, zkuste si pár let žít s fanatikem do oprav motorek, sběratelem apod., co veškerý svůj čas a peníze nastrká do svého koníčku, a uvidíme, jak na tom budete s tolerancí. Kdo nezažil, neuvěří.
Jenže pořád je to o té vášni a chuti dělat druhému radost, samozřejmě recipročně. Dodnes si pamatuju, jak mi tetka z Vídně dala eura a já muži (samozřejmě po nenápadné poradě s jeho nej) koupila strašně drahý sluchátka, o kterých básnil. Tehdy byl můj RP 2500,– a smysl to nedávalo. A jak on mi šetřil na vysněnou vuittonku (a konzultoval s mou ségrou) a také to nebyla úplně rozumná věc.
Obojí máme dodnes a pokaždé mám takový fajn hřejivý pocit, když si blbou tašku pohladím.
@robínek píše:
Já žiju s fanatikem, co kupuje o opravuje starý domy……. a co?