Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2160
22.1.22 10:39

Tak podle toho zmateného popisu se obávám, že zakladatelka manželovi prošvihla pětidveřovou Ladu Samaru. Ono to auto není světově nikterak vzácný, je to docela poruchovej bolševickej kepl, ovšem pokud to bylo do roku výroby 1991, tak na původní české dokumentaci je to v podstatě nesehnatelný. To musí mít člověk sakra kliku, aby na něco takovýho narazil. Takže její nabídky na to, že mu pomůže sehnat jiné, jsou zbytečné. Proto manžel tak šíleně vyvádí. A jestli je to skutečně ono, tak se mu ani nedivím. V tom případě jde jednak o podvod manželky a jednak o to, že kvůli tomu podvodu propásl příležitost, která se v 99% nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
22.1.22 10:39
@tamararka píše:
Omlouvám se, že píšu až teď ale včera jsme to řešili až skoro do osmi a já pak musela jít spát. Ani vlastně nevím kdo nakrmil a uložil děti asi on. Opravdu hodně jsme se pohádali. Zase opakoval, že prý na něj nemám vůbec mluvit, že si ani nedokážu uvědomit, co jsem udělala. Já na něj, že jsem to udělala pro nás, protože jsme byli v ekonomické nejistotě, tak aby neubíral peníze svým dětem. On mě doslova šokoval, že na to měl našetřeno z melouchů protože občas kamarádům vyměňuje olej, přehazuje gumy a tak. To mě zamrzelo ještě víc. Protože já každou vydělanou korunu dávám do společných peněz a on si to syslí pro sebe. Ale překousla jsem to a navrhla mu, že jsem na internetu viděla nekolik červených favoritů a že teda můžem vybrat nějaký společně a jet se na něj podívat. Na to on začal docela sprostě řvát, že to nebyl žádný favorit, ale lada že tuhle konkrétní obdivoval už jako kluk, konečně toho majitele potkal a já mu to takhle po*eru, že to ten původní majitel prodal do Polska a kvůli tomu se ztratila nějaká dokumentace která na tom byla vzácná nebo co já vím :,(. Tak jsem mu navrhla že se přece na tom nic nemění, že půjdeme hledat ladu a on mi řekl ať proboha vypadnu z dílny a už na něj nemluvím. Mísí se ve mě naštvání na něj, znechucení nad tim, že obětuje rodinu nad autem a taky naštvání nad sebou, že jsem to tak podělala :,(

Myslim, že tim mletim o tom, jak si na internetu vyberete jiné a pojedete se na něj podívat, to jenom těžce zhoršuješ. Netušim, o jaký auto jde, ale z celé téhle diskuse jsem pochopila 2 věci:
1. jak už padlo, že ho nemiluješ, protože pak bys mu to neudělala a naopak bys byla šťastná, jak on se bude tetelit blahem a
2. u toho auta mu šlo o něco konkrétního, nebude to žádný běžně dostupný kousek, který se v inzerci objeví co měsíc - on to nemusí být objektivně žádný výjimečný kousek, ale pro něj jo.

Takže ho dokola jenom dál točíš kecama o tom, že si pojedete pro jiný, když on jako nadšenec určitě moc dobře ví, jestli se nějaké jiné takové na inzercích pohybuje - a evidentně ví, že ne.

A až se tam jednou, za nějakou dobu, něco podobného objeví, tak si jsem téměř jistá tim, že ani trochu nebude stát o to, abyste si ho jeli prohlížet spolu. Takže tim bych ho dokola asi taky nevytáčela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42431
22.1.22 10:44
@CaraCara píše:
tak pochybuju, že by tě chtěla.
Jako sorry, ale třeba kancelářské práce jsou dost často od 9 do 17:30, pak nějaký čas než dojede domů a zašije se denně na 3 hodiny, tak ten čas s dětma tráví kdy? Asi ve své mysli, když ony už dávno spí…
A ta ženská čas na sebe /koníček (rozuměj bez dětí) bude mít kdy??? Když on je furt v dílně.
U starších samostatných dětí je to něco jiného, ale u těch malých to prostě nejde.Myslím si že chlap by měl byt u popelnic jako nechtěné zboží a ještě být „vděčná“ že má „jen“ koníček a nekurví se. Samožrejmě že může mít koníček ale pokud se zašívá denně a je skoro k nevidění a netráví s dětmi a manželkou společný čas tak je fakt výhra.

Za prvé opravdu nevíme, jestli je to denně. Za druhé, svůj volný čas na koníčky si musí zakladatelka vykomunikovat sama, sednout si s chlapem, nalézt společný kompromis. Toto se mi zdá kámen úrazu, páč pro zakladatelku je volný čas s malými dětmi téměř sprosté slovo. A neslučitelné s její zcestnou představou o rodinném životě.
A že třetí, i s malými dětmi lze skloubit časově náročného koníčka, za předpokladu, že se sejdou podobně založení partneři, kteří spolu umí a hlavně chtějí komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.1.22 10:57
@Betty MacDonald píše:
Za prvé opravdu nevíme, jestli je to denně. Za druhé, svůj volný čas na koníčky si musí zakladatelka vykomunikovat sama, sednout si s chlapem, nalézt společný kompromis. Toto se mi zdá kámen úrazu, páč pro zakladatelku je volný čas s malými dětmi téměř sprosté slovo. A neslučitelné s její zcestnou představou o rodinném životě.
A že třetí, i s malými dětmi lze skloubit časově náročného koníčka, za předpokladu, že se sejdou podobně založení partneři, kteří spolu umí a hlavně chtějí komunikovat.

Ano to je pravda, já jsem třeba děsná, když se nemůžu něčemu aspoň někdy věnovat…přijdu si tak nějak vyprahlá. Nečetla jsem její „neslučitelnou představu o rod. živote“ jsem teprve v půlce…
Já si jen myslím, že chlapi jsou sobci, spousta jich je takových že si dál jede svoje a ženská má byt naplněná dětmi… :roll:
Nicméně můj komentář byl o tom pokud chlap tráví na svoje hobby denně tři hodinky po práci a pak i víkendy, tak on asi moc s těma dětma podle mě není a to taky není správně, jsou to i jeho děti…
Já když byla dítě, tak mě táta vozil na koníčky po práci (nebo vyzvedával), hrál si se mnou po práci…a pomáhal mi trénovat na hudební nástroj, věnoval se mi…¨ale měl i svoje koníčky, opravoval si auta a hifi..prostě se s matkou střídali v té péči. Ve vzpomínkach na dětství můj otec figuruje stejně silně jako máma.

ale u spousty chlapů tohle nevidím…sedí na gauči čumí do tel. a dítě se „povaluje“ vedle…bomba. Já jen jsem podrážděná, když vidím, jak chlap věnuje dítěti půl hodiny ob den a má pocit, že se stará o dítě. :oops: :roll:
a ona žena má byt ještě vděčná..
Nicméně souhlasím s tím, že je potřeba vykomunikovat potřeby a nějaký harmonogram si musí žena sama a nečekat co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42431
22.1.22 11:04
@CaraCara píše:
Ano to je pravda, já jsem třeba děsná, když se nemůžu něčemu aspoň někdy věnovat…přijdu si tak nějak vyprahlá. Nečetla jsem její „neslučitelnou představu o rod. živote“ jsem teprve v půlce…
Já si jen myslím, že chlapi jsou sobci, spousta jich je takových že si dál jede svoje a ženská má byt naplněná dětmi… :roll:
Nicméně můj komentář byl o tom pokud chlap tráví na svoje hobby denně tři hodinky po práci a pak i víkendy, tak on asi moc s těma dětma podle mě není a to taky není správně, jsou to i jeho děti…
Já když byla dítě, tak mě táta vozil na koníčky po práci (nebo vyzvedával), hrál si se mnou po práci…a pomáhal mi trénovat na hudební nástroj, věnoval se mi…¨ale měl i svoje koníčky, opravoval si auta a hifi..prostě se s matkou střídali v té péči. Ve vzpomínkach na dětství můj otec figuruje stejně silně jako máma.ale u spousty chlapů tohle nevidím…sedí na gauči čumí do tel. a dítě se „povaluje“ vedle…bomba. Já jen jsem podrážděná, když vidím, jak chlap věnuje dítěti půl hodiny ob den a má pocit, že se stará o dítě. :oops: :roll:
a ona žena má byt ještě vděčná..
Nicméně souhlasím s tím, že je potřeba vykomunikovat potřeby a nějaký harmonogram si musí žena sama a nečekat co bude.

Teď je otázka, a ta už tu taky padla, jestli je lepší taťka, co tráví volný čas něčím smysluplným a třeba netuší, že jeho žena by chtěla ze tři odpoledne taky pro sebe, páč o tom doposud ani nepípla, anebo hustej buran s rukou na kulích a basou lahváčů na chodbě, intelektuálně nadaný jako Al Bundy.
Já jsem přesvědčená, že lepší je ta první možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.1.22 11:12
@Betty MacDonald píše:
Teď je otázka, a ta už tu taky padla, jestli je lepší taťka, co tráví volný čas něčím smysluplným a třeba netuší, že jeho žena by chtěla ze tři odpoledne taky pro sebe, páč o tom doposud ani nepípla, anebo hustej buran s rukou na kulích a basou lahváčů na chodbě, intelektuálně nadaný jako Al Bundy.
Já jsem přesvědčená, že lepší je ta první možnost.

tak to každopádně je lepší první možnost.
Jenže zapálený tatínek má chtít být zapáleny i pro rodinu a to sám od sebe no a ne jen pro své koníčky :nevim: Koníčky partnerky a diskuze k nim by měly být její iniciativa a průbojnost to každopádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42431
22.1.22 11:30
@CaraCara píše:
tak to každopádně je lepší první možnost.
Jenže zapálený tatínek má chtít být zapáleny i pro rodinu a to sám od sebe no a ne jen pro své koníčky :nevim: Koníčky partnerky a diskuze k nim by měly být její iniciativa a průbojnost to každopádně.

Jenže ten volný čas pro ni není to, po čem ona touží… Ona se ho dobrovolně vzdala a nechápe, proč její chlap nepochopil svou mužskou roli v jejich vztahu a nevzdal se všeho naprosto dobrovolně a bez keců, aby spolu mohli vést plnohodnotný rodinný život, páč tak je to jedině správně a nikdy jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.1.22 11:40
@Betty MacDonald píše:
Jenže ten volný čas pro ni není to, po čem ona touží… Ona se ho dobrovolně vzdala a nechápe, proč její chlap nepochopil svou mužskou roli v jejich vztahu a nevzdal se všeho naprosto dobrovolně a bez keců, aby spolu mohli vést plnohodnotný rodinný život, páč tak je to jedině správně a nikdy jinak.

vzdát se uplně všeho pro chlapa a pro rodinu a nemít aspon neco pro sebe dobrotu nedělá no…a většinou chlap chce podle mě ženu co má aspoň trošku individuality a svých zájmů :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.1.22 11:58
@Lenka_VER píše:
Vztahy mají být založeny na svobodě. Absolutně nechápu, jak si můžeš myslet, že máš právo brát někomu jeho rozhodnutí za co utratí své vlastní peníze a jak bude trávit svůj čas. Může se Ti to nelíbit, ale to je tak všechno.

Když jsou rodina a peníze za auto naruší rodinný rozpočet, tak ji do toho je. V manželství prave o tu svobodu částečně přicházís, protože musíš brát ohled na potřeby rodiny jako celku. Takže si ty svoje hloupé remcy nechej a povime si, až budete aspoň 5 let vdaná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
22.1.22 12:00
@CaraCara píše:
vzdát se uplně všeho pro chlapa a pro rodinu a nemít aspon neco pro sebe dobrotu nedělá no…a většinou chlap chce podle mě ženu co má aspoň trošku individuality a svých zájmů :roll: 8)

Je jedno co chce vetsina, jedine dulezite je, co chteji ti dva v tom paru. Klidne to muze byt tenhle model co maji, ze ona je matka roku a on si kuti v dilne, ALE musi to vyhovovat obema. A tady to tak to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
22.1.22 12:02
@Betty MacDonald píše:
Jenže ten volný čas pro ni není to, po čem ona touží… Ona se ho dobrovolně vzdala a nechápe, proč její chlap nepochopil svou mužskou roli v jejich vztahu a nevzdal se všeho naprosto dobrovolně a bez keců, aby spolu mohli vést plnohodnotný rodinný život, páč tak je to jedině správně a nikdy jinak.

Asi si do toho každá projektujeme to svoje, ale já si neumím představit, že by se jí nelíbila možnost, ze chlap vezme děcka ven na kolo a ona bude mít klid na to dvoje šití. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.1.22 12:02
@Betty MacDonald píše:

No tak takhle to na mě opravdu nepůsobí. Manželka proste viděla, ze by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu. Určitě ji nevadí, ze má manžel koníčka :zed: :zed: :zed: Vadí ji, když se koníček upřednostňuje před rodinnými prioritami. Taky by se mi nelíbilo, kdyby nasetrene peníze na rekonstrukci koupelny šly na koupi veterána, jehož následná hodnota by byla pouze spekulativní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42431
22.1.22 12:07
@Hanka123456 píše:
No tak takhle to na mě opravdu nepůsobí. Manželka proste viděla, ze by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu. Určitě ji nevadí, ze má manžel koníčka :zed: :zed: :zed: Vadí ji, když se koníček upřednostňuje před rodinnými prioritami. Taky by se mi nelíbilo, kdyby nasetrene peníze na rekonstrukci koupelny šly na koupi veterána, jehož následná hodnota by byla pouze spekulativní!

Manželka prostě viděla, že by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu… 8o :roll: 8o
To mi stačí, být mužem, bála bych se, že budu mít špatný odhad a pustím si k tělu takovou manipulativni megeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
22.1.22 12:10
@Betty MacDonald píše:
Manželka prostě viděla, že by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu… 8o :roll: 8o
To mi stačí, být mužem, bála bych se, že budu mít špatný odhad a pustím si k tělu takovou manipulativni megeru.

Začínám mít pocit, že „rodinné priority“, jsou pro některém jen eufimistický výraz pro kontrolu.

• Citovat
  • Upravit
42431
22.1.22 12:14
@ontarova.stara píše:
Začínám mít pocit, že „rodinné priority“, jsou pro některém jen eufimistický výraz pro kontrolu.

Taktak. Ve jménu rodiny zabraňme mužům ve všem, i mít samostatné myšlenky, nedejbože touhy a přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí