Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tamararka píše:
Jinak za půl hodiny se bude vracet z práce tak asi půjdu do přímé konfrontace a uvidíme co z toho vyjde.
tak teď bych chtěla být muška a dívat se…předpokládám, že tou konfrontací myslíš to, že se hluboce omluvíš a zkusíš mu vysvětlit proč jsi to udělala a že s tím asi souvisí tvá nespokojenost s tím jak jsi si zařídila život a ráda by jsi ho poprosila o pomoc s organizací života a společného času…
tak nějak ti mám ale pocit, že to bude probíhat jinak
Já vůbec nerozumím tomu co píšeš, jsi pro mě jak z jiného světa, opravdu. I nějaké další příspěvky… ukázka netolerance a takové prostě, já nechci urážet…no..prostě slepičkové povahy…
@someargue píše:
Teď si to vem obráceně. Chtěla bys být s chlapem, který ti chce zakázat veškeré záliby, protože přednost je deti a domácnost, a on se koníčků taky vzdal, vyžaduje po tobě 100% volného času s nim, takže mate být jak dva sociopati non-stop nalepení na sebe.
Já bych se v takovém vztahu udusila a nejsem sama.
Ale to já nerozporuju, nebo jo?
Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:21
@Janule84 píše:
@tamararka tak se mu omluv s tím, že jsi kravka, no a že jsi nevěděla, že je to pro něj až tak moc důležité, že takovým věcem nerozumíš. Že pro příště už víš. Věci jsou a budou, my nebudem. Tím bych to uzavřela a ať je uražený jak chce.Dohadovat se tady asi nemá smysl. Taky k těmto věcem nemám vůbec vztah a nic to pro mě neznamená. Věřím tomu, že v mém případě bych to klidně i zapomněla vyřídit. Ale už jsi to podělala a nevrátíš to.
Btw. kdyby šlo třeba o zbraně, udělám to samé co ty. Protože tenhle „koníček“ bych nestrpěla.
Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:12
Aha, trochu pokrytecký, ne?
@Anna766 píše:
Ale to já nerozporuju, nebo jo?Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:21
Nn, jen komentují, že píšeš, že na tom musí chtit pracovat oba, což souhlasím. Ale osobně nechtěla bych pracovat na vztahu s nekym takovým ![]()
@tamararka píše:
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala,já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
Proč? Jaká je role chlapa? Proč sis neposlechla nejméně rok hudbu? Ty to nějak moc prožíváš viď?
@someargue píše:
Nn, jen komentují, že píšeš, že na tom musí chtit pracovat oba, což souhlasím. Ale osobně nechtěla bych pracovat na vztahu s nekym takovým
Musí chtít oba, když jeden nechce tak neuděláš nic, tak to bylo míněno.
@tamararka píše:
Protože moji rodiče jsou spolu skoro čtyřicet let a za tu dobu se od sebe nehli. Tatínek byl pořád s námi a s maminkou jsou pořád spolu.
To musí být hrozně otravné ne?
Co pořád dělají? Nepotřebuješ mít čas jen pro sebe?
@tamararka píše:
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
Ale ty ho nemiluješ, jinak bys mu nemohla udělat to co jsi udělala.
@Janli pokrytecký? Na takovou blbost ani ne.
Zřejmě jsou každý jiný a každý má jiné priority a vidí věci jinak. Tak buď najdou shodu a přimhouří každý oko anebo budou pořád řešit každou kravinu a snažit se změnit jeden druhého.
@Janule84 píše:
@tamararka tak se mu omluv s tím, že jsi kravka, no a že jsi nevěděla, že je to pro něj až tak moc důležité, že takovým věcem nerozumíš. Že pro příště už víš. Věci jsou a budou, my nebudem. Tím bych to uzavřela a ať je uražený jak chce.Dohadovat se tady asi nemá smysl. Taky k těmto věcem nemám vůbec vztah a nic to pro mě neznamená. Věřím tomu, že v mém případě bych to klidně i zapomněla vyřídit. Ale už jsi to podělala a nevrátíš to.
Btw. kdyby šlo třeba o zbraně, udělám to samé co ty. Protože tenhle „koníček“ bych nestrpěla.
Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:12
to čtu už po 3tí a stále jsem stejně udivená..já se vlastně dneska celý den divím…jaký jsou lidi…různí..
Nejde o to, že to jsou věci…jde o princip..to fakt nechápeš tu souvislost?
Jako opravdu by jsi vědomě podrazila svého manžela, zatajila mu informaci která je pro něj zásadní a učinila by ho šťastným?!
takže to by jsi asi odmítla Jamese Bonda
tss nebudu trpět zbraně ![]()
já se picnu ![]()
@arinecka píše:
Proč? Jaká je role chlapa? Proč sis neposlechla nejméně rok hudbu? Ty to nějak moc prožíváš viď?
Taky mi to přijde divný. A ještě ho bude konfrontovat, nechápu.
@tamararka píše:
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
Role chlapa není být nalepený na tebe a děti 24/7.
Na druhou stranu měli byste si hlídání rozdělit tak, abyste oba měli stejně volného času na svoje koníčky. Ideálně aspoň jednou týdně čas všichni dohromady jako rodina. To se dá zařídit dost jednoduše.
Chlapovi bych se upřímně omluvila za tu starou lež a řekla bych mu, že mě to moc mrzí. A že jsem to udělal proto že mě štve jak máme rozdělený volný čas, že on svůj koníček ani neomezí a já na něj třeba už dva roky neměla čas ani sáhnout. A že jsem si uvědomila, je já. to řešila špatně, a že se na těch koníčcích a trávení času celkovz chci nějak dohodnout. Jestli si na to sedmé třeba zítra po obědě na hodinu (vysloveně naplánuj přesnou hodinu). A že jestli mu ten auťák můžu nějak vynahradit, ať mi to řekne taky.
Ale musíš to myslet upřímně. A nezapomínat, že to není ty vs on, ale vy dva dohromady vs problémy.
Pak už je míč na jeho hřišti ![]()
@fera21 píše:
To jsem prosím pěkně já. Myslím, že po přečtení téhle diskuse se ze mě stane zapřísáhlý starý mládenec s homosexuálními sklony.
Pokud tě natolik rozhodí jedna diskuze, tak stejně nejsi moc odolný materiál do manželství
![]()
Příspěvek upraven 21.01.22 v 16:22
@M.I.L.F. píše:
tak teď bych chtěla být muška a dívat se…předpokládám, že tou konfrontací myslíš to, že se hluboce omluvíš a zkusíš mu vysvětlit proč jsi to udělala a že s tím asi souvisí tvá nespokojenost s tím jak jsi si zařídila život a ráda by jsi ho poprosila o pomoc s organizací života a společného času…
tak nějak ti mám ale pocit, že to bude probíhat jinak
Já vůbec nerozumím tomu co píšeš, jsi pro mě jak z jiného světa, opravdu. I nějaké další příspěvky… ukázka netolerance a takové prostě, já nechci urážet…no..prostě slepičkové povahy…
Byla bych muška s tebou, chlapa podrazila a ještě na něj čeká konfrontace, to se hned bude domů víc těšit příště.