Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
21.1.22 15:07
@VitaminC píše:
Ono plest, kdyz ti skolkac chce furt „pomahat“ taky asi neni zadna hitparada. On se to ty dilny zavre a ma klid. Ona nema klid nikdy.

To už je ovšem chyba v komunikaci jich dvou jako partnerů. Věnovat se výhradně koníčku na úkor rodiny je špatně, stejně tak jako vzdát se těch svých a očekávat, že to ten druhý také automaticky udělá.

• Citovat
  • Upravit
4311
21.1.22 15:07
@Paola21 píše:
Na poslech hudby a šití? Hudba se dá poslouchat všude a kdykoli a šít skoro taky. No nevim.

Navíc malé deti chodí brzo spát a ty větší si můžou zabavit sami.

@tamararka píše:
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
A jak bys představovala to trávit veškerý čas spolu? Co byste dělali spolu? Cuceli do zdi nebo na telku?
@tamararka píše:
Jinak za půl hodiny se bude vracet z práce tak asi půjdu do přímé konfrontace a uvidíme co z toho vyjde.

Přímá konfrontace je nejlepší cesta k tomu, aby začal utíkat z domu ještě častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
21.1.22 15:08
@Paola21 píše:
Na poslech hudby a šití? Hudba se dá poslouchat všude a kdykoli a šít skoro taky. No nevim.

Třeba já ráda čtu. Nečtu červenou knihovnu, mám radši těžší literaturu. A ono něco číst a soustavně studovat a soustředit se na to u vaření, mezi tím kdy posloucháš věčné mamíííí taky není to pravé ořechové. Co si budeme líčit, tohle si umí chlapi ošéfovat líp, vypadnou z domova za koníčkem a děti nechají doma. Takže chápu jak to zakladatelka myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
21.1.22 15:09
@ontarova.stara píše:
To už je ovšem chyba v komunikaci jich dvou jako partnerů. Věnovat se výhradně koníčku na úkor rodiny je špatně, stejně tak jako vzdát se těch svých a očekávat, že to ten druhý také automaticky udělá.

Přesně. Chtělo by to něco na půli cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.1.22 15:10

@ontarova.stara To ale netusime, kolik hovoru na tema „potrebuju, abys byl vic s detma, abych tady nebyla porad uvazana jak pes u boudy“ predchazelo tomu, ze je zakladatelka takhle zoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.1.22 15:11
@la_amanita píše:
Mně se líbí argument, že když si ho s takovým koníčkem už brala, tak co čekala. No co asi, že s dětmi koníček omezí ve prospěch dětí, které jaksi z principu nejsou volnočasová aktivita a první roky vyžadují péči a pozornost téměř celodenní. A navíc tenhle argument platí zase výhradně jen pro pány, protože ženy koníčky buď nemají, nebo jsou jejich koníčkem děcka a domácnost, a když už jsou nedejbože tak samostatné a mají i nějaké jiné, nástupem na mateřskou se jich vesele vzdají, protože jsou přece doma s děckem, tak proč by se měly rekreovat.

A kdo to tady, prosím tebe, tvrdí? Můžeš citovat? Teda myslím tu druhou část té perly….

Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:11

• Citovat
  • Upravit
Janule84
21.1.22 15:11

@tamararka tak se mu omluv s tím, že jsi kravka, no a že jsi nevěděla, že je to pro něj až tak moc důležité, že takovým věcem nerozumíš. Že pro příště už víš. Věci jsou a budou, my nebudem. Tím bych to uzavřela a ať je uražený jak chce.

Dohadovat se tady asi nemá smysl. Taky k těmto věcem nemám vůbec vztah a nic to pro mě neznamená. Věřím tomu, že v mém případě bych to klidně i zapomněla vyřídit. Ale už jsi to podělala a nevrátíš to.

Btw. kdyby šlo třeba o zbraně, udělám to samé co ty. Protože tenhle „koníček“ bych nestrpěla.

Příspěvek upraven 21.01.22 v 15:12

• Citovat
  • Upravit
148647
21.1.22 15:12
@VitaminC píše:
Ono plest, kdyz ti skolkac chce furt „pomahat“ taky asi neni zadna hitparada. On se to ty dilny zavre a ma klid. Ona nema klid nikdy.
Tak jsem to myslela.
@salubriter píše:
Hlavně mu nezapomeň vysvětli jeho roli chlapa. :mrgreen: :potlesk: :palec: To je nejlepší recept na klidné a pohodové manželství kde jsou oba rovnocenní partneři… ach, ty ho vlastně jako rovnocenného partnera nebereš ;)

Však on jí taky ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.1.22 15:13
@Anna766 píše:
Přesně. Chtělo by to něco na půli cesty.

Snažit se postupně najít nějaký balanc, který bude dlouhodobě akceptovatelný pro oba. Společný čas s dětmi, čas na koníčky (kdy děti zabaví ten druhý) a občas i nějaký jen pro ně dva. Je mi jasné, že to není lehké a zvlášť to poslední je, u malých dětí a případné absenci hlídání, občas kumšt, neřkuli sci-fi ;).

• Citovat
  • Upravit
catch-22
21.1.22 15:14

Jak to dočítám, začínám mít pocit, že zakladatelka udělala dobře. Staré auto, u kterého nebude podezřelé selhání brzd, hmmmm. :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
148647
@ontarova.stara píše:
Snažit se postupně najít nějaký balanc, který bude dlouhodobě akceptovatelný pro oba. Společný čas s dětmi, čas na koníčky (kdy děti zabaví ten druhý) a občas i nějaký jen pro ně dva. Je mi jasné, že to není lehké a zvlášť to poslední je, u malých dětí a případné absenci hlídání, občas kumšt, neřkuli sci-fi ;).

To však musí chtít oba.Ale jinak souhlasím naprosto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@ontarova.stara píše:
Jenže touha být spolu nesmí být vynucená, ale dobrovolná. Nehledě na to, že být na sebe nonstop přilepení pro mě nic moc zdravého nevěstí. Spíš podvědomý strach. Jak říkal Svěrák ve Vratných láhvích, aby bylo vítání, musí být i loučení.

Jo, jo…. Po čtrnáctidenní izolaci jsem se s manželem loučila hrooooozně ráda….. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
148647
21.1.22 15:16
@Janli píše:
Jo, jo…. Po čtrnáctidenní izolaci jsem se s manželem loučila hrooooozně ráda….. :mrgreen:

My jsme izolaci nás všech co jsme doma přestáli kupodivu lépe, než by jeden čekal, ale opakovat víc jak jednou do roka bych to nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.1.22 15:17
@tamararka píše:
Jenže o ty děti se taky musí někdo postarat a já chci mít na to klid.

Takže ty jsi rezignovala na svůj život zcela dobrovolně. Ne, že by jsi musela a nutíš to i chlapovi. To je dobrá zkratka k rozvodu….

• Citovat
  • Upravit
4311
21.1.22 15:19
@Anna766 píše:
To však musí chtít oba.Ale jinak souhlasím naprosto.

Teď si to vem obráceně. Chtěla bys být s chlapem, který ti chce zakázat veškeré záliby, protože přednost je deti a domácnost, a on se koníčků taky vzdal, vyžaduje po tobě 100% volného času s nim, takže mate být jak dva sociopati non-stop nalepení na sebe.
Já bych se v takovém vztahu udusila a nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí