Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106160
21.1.22 13:19
@someargue píše:
Tak když tu všem nadává, jak se nevěnují dětem, jsou špatné matky a opovazi se mít vlastní zájmy, tak si myslím, že její vysedavani na emiminu taky moc prospěšné pro deti není :D

Když pořádně zapojis koupace a umývače nádobí, času bude dost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
21.1.22 13:20
@Anonymní píše:
Krásný den všem. Přišla jsem se sem podívat, přečetla jsem celou diskusi až do konce. Ano, tolik mám času:-). K zakladatelce: Z mého úhlu pohledu je vědomé zamlčení věci bráno ve vztahu jako podraz - v tomto konkrétním případě to na mě působí takto: „Jo tak ty chceš ten starej krám? Už tak nemáš čas na rodinu kvůli svejm koníčkům a ještě bys chtěl utrácet?! Tůůůdle! Já ti ukážu kraksnu! Nic nebude!“ Mno a výsledek je uržený manžel, protože mu nedala možnost společně pohovořit a rozhodnout, zda „ten starej krám“ pořídit a rovnou svého muže degradovala na pozici dítěte(já Tě vychovám, já rozhodnu). Kdyby někdo žil s námi, nepochopí. Manžel je hráč. Takového jsem ho poznala, takový je. Baví ho hrát hry na počítači. Pracuje ve třísměnném provozu. Když má ranní, přijde domů, udělá to, na čem jsme se domluvili a když má hotovo, jde si zahrát. Pak přijdu z práce, věnujeme se sobě tak hodinku, pak přijde dcera - je jí 13 let, chvilku poklábosíme a každý se jdeme věnovat tomu svému. Já se učím šít, hrát na kytaru, začala jsem cvičit, chodím jednou týdně do sauny, čtu, kreslím, různě výtvarničím, doma si občas třeba pustím písničky a tančím a zpívám, prostě dělám, co mi dělá radost. Když má muž odpolední, vstává v deset, pokud je potřeba uvaří, něco poklidí a vrací se večer, nají se, jde si na hodinku zahrát - někdy ani to ne a jde po půlnoci spát. A když má noční, přijde, ráno jde spát v osm, vstává v půl páté, dáme si kafíčko, popovídáme, uděláme co je třeba a pak jde hrát, třeba do osmi…jeho koníček ho vychází na 2 hodiny denně o ranní a noční. V sobotu míváme volný den - každý podle svého a v neděli jezdíme na výlety. Nevím, co by měl dělat, kdyby neměl hraní. Čumět do stropu a čekat až přijdu z práce? jsem ráda, že má něco, u čeho si odpočine a co ho baví. Já jsem se taky celý život motala jen kolem druhých a neuměla jsem být sama se sebou. Neměla jsem koníčky, zorganizovaný čas, neuměla jsem odpočívat a vykomunikovat si, co potřebuji abych byla šťastná a spokojená. Naučila jsem se to postupně se svým mužem. A teď kolikrát nevím, který koníček stíhat dřív, musím mít týdenní plán :lol:Když byla dcera malá, našla jsem si hodinu denně na cvičení. Přes to nejel vlak. Jasně, každej žije jinak. Já si nemyslím, že domácnost a děti jsou práce. Domácnost je domov. Místo, kde se jen neuklízí, ale kde spolu lidi žijí. A to, kolik tráví času společně už je na každém jak to chce a jak to chtějí společně. Jasně. Taky mě občas napadá: Jééé, to mu(muži)ale protéká čas mezi prsty, mohl by se věnovat dceři místo střílení v imaginárním světě..ale pak to zaženu a jdu se podívat na tu naši princeznu, jak si spokojeně čte, nebo něco kutí a vesmír je zas v rovnováze :D Dneska se hrozně jede trend, že tatínkové se mají věnovat dětem a bla bla bla a že maminky jsou frustrované, že nic nestíhají, že nemají na nic čas, že jsou chuděry pořád s dětmi samy…zvláštní doba. Nemyslíte? :think: Přeji všem diskutujícím krásný zasněžený den a mějte se rádi a buďte zdrávi

Zvláštní doba? Neřekla bych. Spíše doba, kdy se ženský konečně ozvou když jsou s něčím nespokojené. Protože dlouhá léta předtím se razilo, že správná ženská všechno špatné, i to mužovo špatné, přikryje zástěrou. a mlčí a maká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33587
21.1.22 13:29
@tamararka píše:
Já se omlouvám že píšu až teď ale dopoledne jsem musela po nenadálých pojížďkách. Rozhodně jsem nečekala co se tu ztrhne a nechtěla to. Co se týče toho zamlčeni, tak jsem to zamlčela vědomě a doufala že to pomine, protože mám opravdu názor, že to nepotřebujeme, že manžel toho má až nad hlavu a tehdy jsem opravdu nevedela, jestli výjdeme. Koníček ano, ale jen v mezích. Já mám koníčky siti, pletení, poslech hudby, vaření a četbu a taky se v nich musím omezovat.A do dílny děti nechodí, protože je to nebaví a já jsem vlastně řada, protože aspoň nepřijdou k úrazu.

Tak snad manžel vaší finanční situaci zná dobře ne? Dětem se přece může něco stát kdekoliv, i doma. Ono je prostě špatně, že si to zamlčela. Kdybys mu to řekla, tak by se s tím pánem domluvil na nějaké ceně, kterou by následně určitě probral s tebou, a podle toho by se vidělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.1.22 13:34
@Anna766 píše:
Zvláštní doba? Neřekla bych. Spíše doba, kdy se ženský konečně ozvou když jsou s něčím nespokojené. Protože dlouhá léta předtím se razilo, že správná ženská všechno špatné, i to mužovo špatné, přikryje zástěrou. a mlčí a maká.

Jo, to bejvalo. To byl stejnej extrém, jako dnes, kdy se zase v době myček, praček, sušiček, pekáren, žehliček, mikrovlnek, mopů, jednorázovejch plen, milionů výrobků, který nám maj usnadňovat život křičí, že se nic nestíhá. Po chlapech se chce, aby doma „pomáhali“-já to tak nemám ráda - pomáhali - pomoct někomu podle mě znamená, že já si něco vymyslím a nestačím na to, tak požádám o pomoc. Domácnost používáme všichni, tak ji udržujeme společně. Jakýpak pomáhání. Děti. Samostatná kapitola. Nevím, jak to mají ostatní lidé, do životů jiných nelze vidět. Když byla dcerka malá a nechodila do školky, měla jsem režim:vstát, nasnídat a jít ven. přijít na oběd, najíst, spát. Probudit se, svačina a jít ven. Odpoledne přijít, něco udělat - domácnost, vaření, nákup…dosaď si sám/sama, pak večeře, vykoupat, spát a můj volný čas. Já nevím, v čem je pořád nějakej problém…i kdyby byl ten chlap denně na tři hodiny v dílně a já bych potřebovala něco - zabavit děti - i když…zabavit děti- co to znamená? nebo to všechno vychází z faktu, že ženský prostě chtěj, aby ty chlapi byli s dětma? Že ženský viděj, jak ten čas běží a chtěj, aby to viděl i ten chlap? nebo jak to teda je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21073
21.1.22 13:34
@berusa.m píše:
Taky jsem asi jiný typ manželky. Já bych byla šťastná, že jsem toho pána potkala a koupila to manželovi jako překvapení. Mám ráda chlapy s koníčky, kteří jsou pro něco zaujatí, něčemu rozumí, něco je baví a nejsou jenom otrávení životem na gauči s jednou rukou v rozkroku a druhou na půllitru.
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
21.1.22 13:37

Jako asi to od tebe moc pěkné nebylo, ale určitě bych to nebrala, jako nějakou šílenou zradu. Manželovi dej čas a kdyžtak zkus sama pohledat nějaké takové auto ať nasbíráš plusové body. Ono to asi nebylo tak žhavé, když chlap ztratil kontakt. Beztak by na to ten tvůj zapomněl, kdyby toho dotyčného nepotkal. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
21.1.22 13:42
@Anna766 píše:
Zvláštní doba? Neřekla bych. Spíše doba, kdy se ženský konečně ozvou když jsou s něčím nespokojené. Protože dlouhá léta předtím se razilo, že správná ženská všechno špatné, i to mužovo špatné, přikryje zástěrou. a mlčí a maká.

To je určitě dobře se ozvat a domluvit se na společném fungování, ne ale formou takového podrazu, rozhodováním za druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33587
21.1.22 13:44
@Myšák24 píše:
Jako asi to od tebe moc pěkné nebylo, ale určitě bych to nebrala, jako nějakou šílenou zradu. Manželovi dej čas a kdyžtak zkus sama pohledat nějaké takové auto ať nasbíráš plusové body. Ono to asi nebylo tak žhavé, když chlap ztratil kontakt. Beztak by na to ten tvůj zapomněl, kdyby toho dotyčného nepotkal. Držím palce.

Tak asi bylo, a to že ten pán ztratil kontakt, se prostě může stát. Psala, že když ho potkala, tak už z dálky se k ní hnal, aby jí řekl, že auto už je k prodeji, a protože se domluvil s jejím manželem, tak ostatní nabídky odmítl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
21.1.22 13:50
@tamararka píše:
Ahojky holky. Jsem tu přihlášená poprvé, ale občas si sem zaběhnu něco přečíst a tak. Nikdy jsem si nemyslela že sem budu taky psát ale bohužel došlo i na mě. Omlouvám se že to bude delší. Jsme s manželem spolu 12 let, z toho 9 manželé. On je a byl domácí kutil a technický typ. Sám si renovuje stará kola a motorky. Pochopitelně to dělá ve volném čase, což už se mi tak moc nelíbí, protože o to víc by mohl čas trávit s námi (máme dvě malé děti). Asi před třemi lety jsme u Tesca potkali nějakého starého pána se starým autem a manžel se s ním dal okamžitě do řeči. Že to auto se mu líbilo už jako malému klukovi a že barva a typ a číslo a já nevím co všechno. A domluvili se, že až pán nedostane potvrzení o řidičáku, tak se spojí a řeknou si jestli by to manžel nemohl odkoupit. Přiznám se že se mi to dvakrát nelíbilo protože jako moped kolo nebo šicí stroj je podle mě na údržbu jednodušší než auto ale neříkala jsem nic no. Asi za rok jsem toho pána potkala a už z dálky se ke mě hnal, že jsem ta paní od toho pána že na něj ztratil kontakt a že už nemůže řídit a auto prodává a je na něj spousta zájemců, ale že manžel byl první a tak má přednost. A já asi udělala blbost protože jsem to manželovi neřekla. On tehdy začínal covid, já měla nejistotu v práci kam se vrátit po rodičovské a nelíbilo se mi že by měl můj chlap uprostřed pandemie lítat po těch technických kvůli autu které nepotřebujeme. Jenže minulý čtvrtek jel manžel večer na nákup a potkal se tam s tím pánem no a celé to prasklo. Manžel mi strašně vynadal, že se vrtám v něčem čemu nerozumím, odstěhoval se do obýváku a už týden mluví jen s dětmi. Já už zkusila všecko. Dokonce jsem mu nabídla, že teď když už je jistota v práci pro nás oba, tak si nějaké může koupit, dokonce jsem i projela bazoš, abych ho prekvapila, ale nerozumím tomu, tak by to bylo překvapení nepříjemné. Já už opravdu nevím, co dělat. Díky že jste to dočetli až sem.

Bože ženský, nechte těm chlapům ty koníčky! Nemusíte s nimi snad být 24/7 ne? Kdyby jste byli úplně chudý, on utrácel za drahé kraviny a nevěnoval se dětem, tak neřeknu. Ale to ty nepíšeš. A zase naopak. Kdyby seděl doma a neměl koníček, tak si tady zase stěžuješ, že pořád sedí na zadku. Ach. 8o
Pokud by to bylo fakt finančně náročné, sedla bych si s ním a promluvila si. Ale ty jsi to prostě jen popřela. Za mě bych ale měla radost, že něco takového má. Jak se psalo výše, ještě bych mu přinesla pivo a koukala se co a jak na tom dělá. A snad i pomohla. Ale je ženská a ženská no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
21.1.22 13:59
@adamcoka píše:
Bože ženský, nechte těm chlapům ty koníčky! Nemusíte s nimi snad být 24/7 ne? Kdyby jste byli úplně chudý, on utrácel za drahé kraviny a nevěnoval se dětem, tak neřeknu. Ale to ty nepíšeš. A zase naopak. Kdyby seděl doma a neměl koníček, tak si tady zase stěžuješ, že pořád sedí na zadku. Ach. 8o
Pokud by to bylo fakt finančně náročné, sedla bych si s ním a promluvila si. Ale ty jsi to prostě jen popřela. Za mě bych ale měla radost, že něco takového má. Jak se psalo výše, ještě bych mu přinesla pivo a koukala se co a jak na tom dělá. A snad i pomohla. Ale je ženská a ženská no :D

To kolikrát vidíš ve výměně manželek. Chlap se valí na gauci s mobilem v ruce, dítě si hraje na podlaze, a tomu říkáme - věnovat se dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.1.22 14:05
@someargue píše:
To kolikrát vidíš ve výměně manželek. Chlap se valí na gauci s mobilem v ruce, dítě si hraje na podlaze, a tomu říkáme - věnovat se dítěti ;)

Když jsem tu napsala, že se manžel dětem věnuje hodinu denně, ale aktivně, tak že si s něma opravdu hraje nebo něco podnikají, tak jsem dostala céres, že je to málo a špatně…….jo, tady se totiž počítá kvantita, ne kvalita……

• Citovat
  • Upravit
74217
@tamararka píše:
Ahojky holky. Jsem tu přihlášená poprvé, ale občas si sem zaběhnu něco přečíst a tak. Nikdy jsem si nemyslela že sem budu taky psát ale bohužel došlo i na mě. Omlouvám se že to bude delší. Jsme s manželem spolu 12 let, z toho 9 manželé. On je a byl domácí kutil a technický typ. Sám si renovuje stará kola a motorky. Pochopitelně to dělá ve volném čase, což už se mi tak moc nelíbí, protože o to víc by mohl čas trávit s námi (máme dvě malé děti). Asi před třemi lety jsme u Tesca potkali nějakého starého pána se starým autem a manžel se s ním dal okamžitě do řeči. Že to auto se mu líbilo už jako malému klukovi a že barva a typ a číslo a já nevím co všechno. A domluvili se, že až pán nedostane potvrzení o řidičáku, tak se spojí a řeknou si jestli by to manžel nemohl odkoupit. Přiznám se že se mi to dvakrát nelíbilo protože jako moped kolo nebo šicí stroj je podle mě na údržbu jednodušší než auto ale neříkala jsem nic no. Asi za rok jsem toho pána potkala a už z dálky se ke mě hnal, že jsem ta paní od toho pána že na něj ztratil kontakt a že už nemůže řídit a auto prodává a je na něj spousta zájemců, ale že manžel byl první a tak má přednost. A já asi udělala blbost protože jsem to manželovi neřekla. On tehdy začínal covid, já měla nejistotu v práci kam se vrátit po rodičovské a nelíbilo se mi že by měl můj chlap uprostřed pandemie lítat po těch technických kvůli autu které nepotřebujeme. Jenže minulý čtvrtek jel manžel večer na nákup a potkal se tam s tím pánem no a celé to prasklo. Manžel mi strašně vynadal, že se vrtám v něčem čemu nerozumím, odstěhoval se do obýváku a už týden mluví jen s dětmi. Já už zkusila všecko. Dokonce jsem mu nabídla, že teď když už je jistota v práci pro nás oba, tak si nějaké může koupit, dokonce jsem i projela bazoš, abych ho prekvapila, ale nerozumím tomu, tak by to bylo překvapení nepříjemné. Já už opravdu nevím, co dělat. Díky že jste to dočetli až sem.

To je takový ten pocit, že máš partnera, kterému nejde věřit. Peklo v rodině jsi způsobila ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25

Já to nemerim presne jestli to jsou vzdy tri hodiny bez vyjímky. Někdy je tam celé odpoledne někdy hodinu, ale v průměru mi připadá že je déle tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21073
21.1.22 14:06
@adamcoka píše:
Bože ženský, nechte těm chlapům ty koníčky! Nemusíte s nimi snad být 24/7 ne? Kdyby jste byli úplně chudý, on utrácel za drahé kraviny a nevěnoval se dětem, tak neřeknu. Ale to ty nepíšeš. A zase naopak. Kdyby seděl doma a neměl koníček, tak si tady zase stěžuješ, že pořád sedí na zadku. Ach. 8o

Kdyby jí opravdu miloval tak by s ní byl rád a pořád. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42423
21.1.22 14:07
@KalamityJohn píše:
Kdyby jí opravdu miloval tak by s ní byl rád a pořád. :mrgreen:

A bez řečí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit