Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
21.1.22 12:29
@Liberalissima píše:
Píše to pak v komentáři, prý „on by si měl uvědomit že má děti“ :nevim:

Ano, to jsem četla. Ale hodně žen pod tím „uvědoměním si“ myslí, že bude pořád doma a svých koníčků a kamarádů atd. se vzdá. Samozřejmě všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.1.22 12:30
@Janli píše:
Jo, a občas tam zmizím na celej víkend, dokonce mi tam manžel jednou vozil dítě na kojení…. :mrgreen:.

Jsi drsná :mrgreen: Já hrozně závidím lidem, co se pro něco dokáží takhle nadchnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
@Zatimtajnej píše:
Nemáte v poslední době problémy? Nehádáte se nebo tak něco? Já že bych taky bral rybičku s brkaší :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Naopak. My jsme pořád trapně šťastní a zamilovaní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
@someargue píše:
A pracujete pro zahraniční firmu nebo pro ČR?
ČR, já zaměstnanec, on OSVČ. Já zahraniční firma (ale u zaměstnance na tom zas tak nesejde), on česká. Je fakt že někdy dělá i navíc, o víkendu, a tak. Ale jindy zas skončí klidně ve dvě :nevim:
Já to mám trochu rigidnejsi (ale full home office aspoň), ale zas jsem fakt ráda za zaměstnanecké výhody. Třeba teď mám PN a nemusím se nervit, že mi utíkají peníze :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
21.1.22 12:31
@berusa.m píše:
Vem mě někdy sebou. Já bych se hrozně chtěla naučit střílet. :oops: Jen je mi divné přijít do takové ryze mužské společnosti sama a žádnou takovou podobně šáhlou kámošku nemám. :lol:

Já jsem střílela na kroužku na střední. Dodnes mám schované terče ze soutěží, ale už je to skoro 40 let. Dneska už bych to neuměla vzít do ruky.

Příspěvek upraven 21.01.22 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.1.22 12:32
@berusa.m píše:
Naopak. My jsme pořád trapně šťastní a zamilovaní. ;)

Hmmmm super :? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
21.1.22 12:36
@tamararka píše:
Jenže on by taky zas neměl zapomínat že je to táta od našich dvou dětí a ne trávit po práci tři hodiny v dílně.

Tady to zakladatelka píše, že se chlap děckám nevěnuje kvůli dílně. Kvůli tomuto komentáři si myslím, že problém není, že má chlap koníček jako takový, ale že se na jeho úkor nevěnuje rodině. Plus pak ještě psala, že toho veterána slíbil koupil koupit aniž by to s ní probral, což mi u takového výdaje nepřijde v rodině ok :nevim:

Takže proto si myslím, že se zachovala tak hnusně, že ho chtěla jakoby „potrestat“ tady za tyto věci. Což je samozřejmě katastrofální nastavení - ale to je podle mě i to jeho nastavení, že dílna a auta jsou před rodinou :nevim:

Jinak ať si každý má koníčky, určitě, ale s malými dětmi je prostě fakt potřeba, aby se zapojili oba. Aspoň u nás doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.1.22 12:41
@Liberalissima píše:
Tady to zakladatelka píše, že se chlap děckám nevěnuje kvůli dílně. Kvůli tomuto komentáři si myslím, že problém není, že má chlap koníček jako takový, ale že se na jeho úkor nevěnuje rodině. Plus pak ještě psala, že toho veterána slíbil koupil koupit aniž by to s ní probral,což mi u takového výdaje nepřijde v rodině ok :nevim:

Takže proto si myslím, že se zachovala tak hnusně, že ho chtěla jakoby „potrestat“ tady za tyto věci. Což je samozřejmě katastrofální nastavení - ale to je podle mě i to jeho nastavení, že dílna a auta jsou před rodinou :nevim:

Jinak ať si každý má koníčky, určitě, ale s malými dětmi je prostě fakt potřeba, aby se zapojili oba. Aspoň u nás doma :nevim:

Má tam tuto větu„A domluvili se, že až pán nedostane potvrzení o řidičáku, tak se spojí a řeknou si jestli by to manžel nemohl odkoupit.“ To neberu jako závaznou domluvu o koupi, ta by proběhla, až by se pán ozval, že to prodává.

S tím celým zbytek s tebou souhlasím.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.22 12:41

Krásný den všem. Přišla jsem se sem podívat, přečetla jsem celou diskusi až do konce. Ano, tolik mám času:-). K zakladatelce: Z mého úhlu pohledu je vědomé zamlčení věci bráno ve vztahu jako podraz - v tomto konkrétním případě to na mě působí takto: „Jo tak ty chceš ten starej krám? Už tak nemáš čas na rodinu kvůli svejm koníčkům a ještě bys chtěl utrácet?! Tůůůdle! Já ti ukážu kraksnu! Nic nebude!“ Mno a výsledek je uržený manžel, protože mu nedala možnost společně pohovořit a rozhodnout, zda „ten starej krám“ pořídit a rovnou svého muže degradovala na pozici dítěte(já Tě vychovám, já rozhodnu). Kdyby někdo žil s námi, nepochopí. Manžel je hráč. Takového jsem ho poznala, takový je. Baví ho hrát hry na počítači. Pracuje ve třísměnném provozu. Když má ranní, přijde domů, udělá to, na čem jsme se domluvili a když má hotovo, jde si zahrát. Pak přijdu z práce, věnujeme se sobě tak hodinku, pak přijde dcera - je jí 13 let, chvilku poklábosíme a každý se jdeme věnovat tomu svému. Já se učím šít, hrát na kytaru, začala jsem cvičit, chodím jednou týdně do sauny, čtu, kreslím, různě výtvarničím, doma si občas třeba pustím písničky a tančím a zpívám, prostě dělám, co mi dělá radost. Když má muž odpolední, vstává v deset, pokud je potřeba uvaří, něco poklidí a vrací se večer, nají se, jde si na hodinku zahrát - někdy ani to ne a jde po půlnoci spát. A když má noční, přijde, ráno jde spát v osm, vstává v půl páté, dáme si kafíčko, popovídáme, uděláme co je třeba a pak jde hrát, třeba do osmi…jeho koníček ho vychází na 2 hodiny denně o ranní a noční. V sobotu míváme volný den - každý podle svého a v neděli jezdíme na výlety. Nevím, co by měl dělat, kdyby neměl hraní. Čumět do stropu a čekat až přijdu z práce? jsem ráda, že má něco, u čeho si odpočine a co ho baví. Já jsem se taky celý život motala jen kolem druhých a neuměla jsem být sama se sebou. Neměla jsem koníčky, zorganizovaný čas, neuměla jsem odpočívat a vykomunikovat si, co potřebuji abych byla šťastná a spokojená. Naučila jsem se to postupně se svým mužem. A teď kolikrát nevím, který koníček stíhat dřív, musím mít týdenní plán :lol:Když byla dcera malá, našla jsem si hodinu denně na cvičení. Přes to nejel vlak. Jasně, každej žije jinak. Já si nemyslím, že domácnost a děti jsou práce. Domácnost je domov. Místo, kde se jen neuklízí, ale kde spolu lidi žijí. A to, kolik tráví času společně už je na každém jak to chce a jak to chtějí společně. Jasně. Taky mě občas napadá: Jééé, to mu(muži)ale protéká čas mezi prsty, mohl by se věnovat dceři místo střílení v imaginárním světě..ale pak to zaženu a jdu se podívat na tu naši princeznu, jak si spokojeně čte, nebo něco kutí a vesmír je zas v rovnováze :D Dneska se hrozně jede trend, že tatínkové se mají věnovat dětem a bla bla bla a že maminky jsou frustrované, že nic nestíhají, že nemají na nic čas, že jsou chuděry pořád s dětmi samy…zvláštní doba. Nemyslíte? :think: Přeji všem diskutujícím krásný zasněžený den a mějte se rádi a buďte zdrávi

• Citovat
  • Upravit
12883
21.1.22 12:45
@Paola21 píše:
Má tam tuto větu„A domluvili se, že až pán nedostane potvrzení o řidičáku, tak se spojí a řeknou si jestli by to manžel nemohl odkoupit.“ To neberu jako závaznou domluvu o koupi, ta by proběhla, až by se pán ozval, že to prodává.S tím celým zbytek s tebou souhlasím.)

Ok beru, to může být spíš tak, jak to čteš ty :palec:

Každopádně mu to rozhodně měla říct, a zároveň mu říct, že se jí třeba takový výdaj v této době nezdá. Nebo ať si to koupí, ale jen pokud stejnou částku dá na účet na rezervu,„kdyby něco“. Nebo cokoli.

A péči o děti i čas s rodinou má s ním řešit narovinu, a ne ho takhle pasivně agresivně trestat, to je fakt humus. Na druhou stranu pořád to beru jako průšvih, ze kterého se zdravé manželství dostane.

Teď můžou mít chvíli krizi, vyříkat si všechny ty věci, o kterých se tu dnes hromadně dohadujeme, a budou má tom vlastně ve finále ještě líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.1.22 12:47
@Liberalissima píše:
Ok beru, to může být spíš tak, jak to čteš ty :palec:

Každopádně mu to rozhodně měla říct, a zároveň mu říct, že se jí třeba takový výdaj v této době nezdá. Nebo ať si to koupí, ale jen pokud stejnou částku dá na účet na rezervu,„kdyby něco“. Nebo cokoli.

A péči o děti i čas s rodinou má s ním řešit narovinu, a ne ho takhle pasivně agresivně trestat, to je fakt humus. Na druhou stranu pořád to beru jako průšvih, ze kterého se zdravé manželství dostane.

Teď můžou mít chvíli krizi, vyříkat si všechny ty věci, o kterých se tu dnes hromadně dohadujeme, a budou má tom vlastně ve finále ještě líp :palec:

Pod to se podepisuji a souhlasím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.1.22 12:58

Já se omlouvám že píšu až teď ale dopoledne jsem musela po nenadálých pojížďkách. Rozhodně jsem nečekala co se tu ztrhne a nechtěla to. Co se týče toho zamlčeni, tak jsem to zamlčela vědomě a doufala že to pomine, protože mám opravdu názor, že to nepotřebujeme, že manžel toho má až nad hlavu a tehdy jsem opravdu nevedela, jestli výjdeme. Koníček ano, ale jen v mezích. Já mám koníčky siti, pletení, poslech hudby, vaření a četbu a taky se v nich musím omezovat. A do dílny děti nechodí, protože je to nebaví a já jsem vlastně řada, protože aspoň nepřijdou k úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.1.22 13:04
@tamararka píše:
Já se omlouvám že píšu až teď ale dopoledne jsem musela po nenadálých pojížďkách. Rozhodně jsem nečekala co se tu ztrhne a nechtěla to. Co se týče toho zamlčeni, tak jsem to zamlčela vědomě a doufala že to pomine, protože mám opravdu názor, že to nepotřebujeme, že manžel toho má až nad hlavu a tehdy jsem opravdu nevedela, jestli výjdeme. Koníček ano, ale jen v mezích. Já mám koníčky siti, pletení, poslech hudby, vaření a četbu a taky se v nich musím omezovat. A do dílny děti nechodí, protože je to nebaví a já jsem vlastně řada, protože aspoň nepřijdou k úrazu.

A to je opravdu tři hodiny DENNĚ v té dílně? Nebo jak? A díky za dovysvětlení, tady si to pak žije vlastním životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
21.1.22 13:05

Taky bych se nasral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.1.22 13:18

@tamararka Muzes tu, prosim, napsat, jestli ty tri hodiny v dilne jsou denni chleba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí