Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trojlístek píše:
U nás ani jedna. Pořád na rukách a řvaly obě. Do příchodu manžela jsem je konejšila já, pak manžel. Nikdy mi to ani slůvkem nevyčetl. Holky by do dílny nebral, asi nemusím psát kolik úrazu tam na neposedne batole číhá. Všude leze, vše ochutnává, ani jedna by nebyla v klidu. Manžel s holkama vrtá díry na obrázky, poličky, ale to trvá třikrát tolik, protože to určitě nejsou rozumná stvoření, která by okamžitě nebrala kladivo, kleště, dráty a další pomůcky, které manzel v kufru má. Tohle nejsou koníčky ke sdílení pro malé děti. Manžel si holky ke svým koníčkům jako je kolo a brusle bere, to je zcela něco jiného. Holky ho skutečně zbožňují, nemáme žádné výchovné problémy, držíme pospolu, čas si dělíme, tak aby ani jeden nevyhořel a na rodičovské povinnosti mohli vzpomínat hezky.
I má kamarádka má problém, kdy děti k autu za manželem do garáže stejně nechtějí, smrdí to tam, na nic nesmí sahat atd. Takže je koníček a koníček.
Pokud je dítě malé, tak je přirozené, že se kutilství omezí. Nevidím na tom nic špatného. Existuji další koníčky, kterými to lze nahradit. Neříkám zakáže, prostě omezí.
Jinak můj otec si nás jako děti braval. Holý nerozum. Já měla cement v oku, protože jeho koníček bylo stavení nepotřebné zidky, mám z toho doživotní následky, bratr polámané ruce, protože lezl kam neměl. Otec ho neuhlídal. Jako ono nejde vše. A stalo to za to? Naprosto zbytečné a velmi bolestivé úrazy. A ve mně to je, že mi takto skrz své sobectví a koníček ublížil.Ale to nebyl záměr diskuse. Já nesouhlasím, že to zatajila. Je to mrzuté, prostě to neodhadla, teď to ví. Jak to bude dál si musí stejně vyřešit mezi sebou. Ano, nebudu se divit, pokud jim to zmrazí vztah na delší čas.
Ale proboha neurazejme se tady kvůli tomu, že někdo to má jinak.
Já si zlomila ruku ve škole na tělocviku, špatně spadla a bylo to. Taky jsem se nescetkat pořezala, parkrat mě pokousal toulavý pes, a nově mám jizvu nad obočím - 6 stehů. Úrazy k zivotu patří. To by člověk musel žít v pokojíčku s měkkou zdi jak mají duševně nemocné, aby se mu nic nestalo
@VitaminC píše:
@M.I.L.F. Ty mas v pet hotovo vcetne konicku. Takze tvoje argumenty pro tuto diskuzi nejsou relevantni. Ty pracujes N A P U L U V A Z K U. Kdybys delala plny, tezko se muzes v takove mire venovat svym zajmum. A o tom je tato diskuze.
@Zatimtajnej píše:
Z mé praxe vím je paradoxně nejčastěji vydělávají v Číně a…no a teď nevím už kde
To mas pravdu.. znam par lidi, kteri tam pracuji. Tech IT je porad potreba vic a vic.
@catch-22 píše:
Ještě jsem si vzpomněl, to by mohlo zakladatelku a některé místní diskutující oslovit:Ve tři hodiny v noci se ona potichoučku vkradla do sousední místnosti. Kladivem rozbila 19-palcový monitor, CéDéčka polila lepidlem, ˝bednu˝ počítače vyhodila oknem a tiskárnu utopila ve vaně. Potom se vrátila do ložnice, do teplé postele a přitiskla se s láskou k boku svého nic netušícího spícího manžela, o kterém byla přesvědčená, že už teď veškerý volný čas bude věnovat jejich lásce.… do konce života jí zbývají ještě čtyři hodiny…
@JiříkMazlík píše:
Víš že v domácnosti má každý nějakou roli. Jeden mateřská tak se stará o domácnost a děti převážně on a druhý chodí do práce a vydělává.
A tím že máte děti to je jako konec všeho a nařízené domácí vězení?
Ty seš chobot.. vyjadřování fakt jak 13ti letej macho. Myslím, že si to každý pár musí uspořádat podle svých nároků. Jak slyším, že ten, kdo je na mateřské má pomalu držet hubu a krok, protože ten druhej vydělává a tak asi může být furt v pejru, jdu do kolen. Přece se musí podělit i starost o děti a bydlení. Skoro doufám, že žiješ sám.
@someargue píše:
Já si zlomila ruku ve škole na tělocviku, špatně spadla a bylo to. Taky jsem se nescetkat pořezala, parkrat mě pokousal toulavý pes, a nově mám jizvu nad obočím - 6 stehů. Úrazy k zivotu patří. To by člověk musel žít v pokojíčku s měkkou zdi jak mají duševně nemocné, aby se mu nic nestalo
To pro mě není to stejné. Mamka několikrát říkala, že to dělat nemá, ale fakt ty dny potřebovala odejít a stalo se to. A to si nesla řešit nic svého.
Bavím se o malých dětech. Řekněme než nastoupí do školy.
@JiříkMazlík píše:
@Šarlota4 tak pochybuji že jeho plat bude 200tisa co mi víme o tom jakou práci v programování děla
Ano jsem hnusný a sprostý hulvát děkuji že jsis toho všimla
Pochybuješ krásně, ale špatně ![]()
@Liberalissima píše:
Fakt každý den odpoledne aspoň tři hodiny? Po práci? Vážně každý den? Takže jsi je viděla ráno a pak až šly večer spát? A manželovi to vyhovovalo?
Omlouvám se, přehlédla jsem to denně. Nebylo to denně, střídali jsme se s mým bývalým mužem, spravedlivě. Vždy jsme se domluvili. Ale v podstatě denně někdo něco měl.
@VitaminC píše:Účel světí prostředek, ale tady ten účel je dost diskutabilní. Takhle nelze argumentovat.
@Zatimtajnej Musis cist i jeji dalsi prispevku. Krom financi ji vadi taky to, ze muz je tri hodiny po praci v dilne a nevenuje se detem. Imho to dela asi ona, je frustrovana, zatajila manzelovi favorita.
@JiříkMazlík píše:Pochybuješ krásně, ale špatně
@Šarlota4 tak pochybuji že jeho plat bude 200tisa co mi víme o tom jakou práci v programování děla
Ano jsem hnusný a sprostý hulvát děkuji že jsis toho všimla
@M.I.L.F. píše:
Hale a jde je problem?! Otec je mene nez matka? Ja tedy vyuzivam vetsinou cas na muj zajem kdyz jsou deti ve skole, ale kdyz to nejde a nebo vikendy tak ano, hlida tatinek. Nerozumim tomu proc by to mel byt problem
Právě že by v tom být rozdíl neměl, ale skutečně ráda bych viděla odpovědi ženě, která by sem přišla a napsala: pracují na fulltime a DENNĚ strávím po práci tři hodiny v dílně, domů chodím až na večeři, děti má celou dobu manžel, do dílny si je neberu, protože jsou ještě malé. Manžel držkuje, jak mu mám vysvětlit, že mám právo po práci na tři hodiny koníčku denně a má být rád, že nejsem s milencem… ![]()
@arinecka Nebo se on proste nepta. Cemuz dost nasvedcuje i to, ze ji nechava na hrbu vsechno a volny cas po praci investuje jen do sebe.
@VitaminC píše:
@Janli Super. Ale manzel zakladatelky to asi nedela. A pokud bys ty misto zahrady, chtela chodit treba na literarni krouzek, tak bys deti brat nemohla. A kdybys tak chtela travit patnact hodin tydne, verim, ze by tvuj muz taky nebyl nadsenej.
No, já chodím na střelnici, ram si fakt děti neberu. Jo, manžel nadšenej není, ale o děti se postará ochotně a já zas ochotně respektuju jeho koníčky. To je taková dělba času, víš?
@Trojlístek píše:
To pro mě není to stejné. Mamka několikrát říkala, že to dělat nemá, ale fakt ty dny potřebovala odejít a stalo se to. A to si nesla řešit nic svého.
Bavím se o malých dětech. Řekněme než nastoupí do školy.
Tak dobře, když jsem byla ještě menší, tak jsem vesele behala venku s kamarady (byly jsme parta prcků všichni 4-6 let na vesnici). A taky jsem spadla a museli mi šít koleno, no a
přece by mě mamka kvůli tomu nezavrela doma, jen aby mě měla pod dohledem. Proste se to stává - kdekoliv, jakkoliv. A nepřijde mi normální kvůli tomu stát 24/7 dítěti za zadkem. My jsme pro své hry dospělé rozhodne nepotřebovali, jen by nám tam prekazeli, a bylo to skvělé období
Ještě jsem si vzpomněl, to by mohlo zakladatelku a některé místní diskutující oslovit:
Ve tři hodiny v noci se ona potichoučku vkradla do sousední místnosti. Kladivem rozbila 19-palcový monitor, CéDéčka polila lepidlem, ˝bednu˝ počítače vyhodila oknem a tiskárnu utopila ve vaně. Potom se vrátila do ložnice, do teplé postele a přitiskla se s láskou k boku svého nic netušícího spícího manžela, o kterém byla přesvědčená, že už teď veškerý volný čas bude věnovat jejich lásce.… do konce života jí zbývají ještě čtyři hodiny…