Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka Myslis, ze kdyby s tou koupi souhlasila, ze mu to zamlci?
@VitaminC píše:
@Venetia Tak kdyby s tim souhlasila, tak mu to nezamlci.
takže to, že ty s něčím nebudeš souhlasit je důvod, že to rovnou manželovi zamlčíš? No ty jo… to nevím, jestli je dobrý styl komunikace.
@VitaminC píše:
Ty tomu jeste nemuzes rozumet. O tom si s tebou maminka promluvi, az budes starsi.
No maminka už si o tom se mnou nepromluví když je 9 let mrtvá ****
edit adminom - urážky
@VitaminC píše:
@arinecka Myslis, ze kdyby s tou koupi souhlasila, ze mu to zamlci?
To je vtip? Měla na to dost dlouhou dobu, určitě o tom doma spolu mluvili. Byla i u toho, když se chlap bavil s tím pánem. Tohle byl prostě naschvál, protože chce, aby byl chlap s ní doma.
@someargue píše:
Běžný programátor tolik fakt nevydělá. To spis ten s mnohaletymi zkušenostmi/manazer atp.
Běžný ne.
@Zatimtajnej Musis cist i jeji dalsi prispevku. Krom financi ji vadi taky to, ze muz je tri hodiny po praci v dilne a nevenuje se detem. Imho to dela asi ona, je frustrovana, zatajila manzelovi favorita.
@JiříkMazlík píše:
A nebývá většinou třeba kojenec skoro celý den v postýlce
U nás ani jedna. Pořád na rukách a řvaly obě. Do příchodu manžela jsem je konejšila já, pak manžel. Nikdy mi to ani slůvkem nevyčetl. Holky by do dílny nebral, asi nemusím psát kolik úrazu tam na neposedne batole číhá. Všude leze, vše ochutnává, ani jedna by nebyla v klidu. Manžel s holkama vrtá díry na obrázky, poličky, ale to trvá třikrát tolik, protože to určitě nejsou rozumná stvoření, která by okamžitě nebrala kladivo, kleště, dráty a další pomůcky, které manzel v kufru má. Tohle nejsou koníčky ke sdílení pro malé děti. Manžel si holky ke svým koníčkům jako je kolo a brusle bere, to je zcela něco jiného. Holky ho skutečně zbožňují, nemáme žádné výchovné problémy, držíme pospolu, čas si dělíme, tak aby ani jeden nevyhořel a na rodičovské povinnosti mohli vzpomínat hezky.
I má kamarádka má problém, kdy děti k autu za manželem do garáže stejně nechtějí, smrdí to tam, na nic nesmí sahat atd. Takže je koníček a koníček.
Pokud je dítě malé, tak je přirozené, že se kutilství omezí. Nevidím na tom nic špatného. Existuji další koníčky, kterými to lze nahradit. Neříkám zakáže, prostě omezí.
Jinak můj otec si nás jako děti braval. Holý nerozum. Já měla cement v oku, protože jeho koníček bylo stavení nepotřebné zidky, mám z toho doživotní následky, bratr polámané ruce, protože lezl kam neměl. Otec ho neuhlídal. Jako ono nejde vše. A stalo to za to? Naprosto zbytečné a velmi bolestivé úrazy. A ve mně to je, že mi takto skrz své sobectví a koníček ublížil.
Ale to nebyl záměr diskuse. Já nesouhlasím, že to zatajila. Je to mrzuté, prostě to neodhadla, teď to ví. Jak to bude dál si musí stejně vyřešit mezi sebou. Ano, nebudu se divit, pokud jim to zmrazí vztah na delší čas.
Ale proboha neurazejme se tady kvůli tomu, že někdo to má jinak.
@berusa.m diky, neobhajuji, nepotrebuji, jsem max spokojena
Jo, nekdy jsem unavena, dost. Ale co se tyka chodi rodiny tak se snazim vysvetlit, ze lze zit aktivni “svuj” zivot a zaroven mit i spokojeny rodinny zivot
Asi je to marne.
Znam lidi (zeny hlavne. Vlastne jen zeny) ktere jsou z me neznameho duvodu samo uvezneny v kolotoci: prace-uklid-vareni-deti..a jsou takove no…jak to napsat…jako tady vitamínka s tou druhou optimismem a radosti plnou
![]()
Nekdo se tu ptal na konicky:
Oba sport - uroven mistrovstvi republiky, manzel i svet ale ten uz zvolnil behem covidu a uz nebude repre ma jeste jeden konicek hodne zajimavej, skvelej, tam jsem na nej moc hrdá. To neni sport ale nechci specifikovat by nas tu poznali ![]()
@VitaminC píše:
@M.I.L.F. Ty mas v pet hotovo vcetne konicku. Takze tvoje argumenty pro tuto diskuzi nejsou relevantni. Ty pracujes N A P U L U V A Z K U. Kdybys delala plny, tezko se muzes v takove mire venovat svym zajmum. A o tom je tato diskuze.
Zakladatelka nenapsala ani slovo o tom, jestli je manžel zaměstnaný nebo čím se živí. Může být OSVČ, řemeslník na volné noze a řešit si svůj čas úplně jinak.
Diskuze není o Tvé představě, jak by měl kdo žít, když si neumíš představit nic jiného než svůj vlastní časový režim a finanční možnosti.
@Janli Super. Ale manzel zakladatelky to asi nedela. A pokud bys ty misto zahrady, chtela chodit treba na literarni krouzek, tak bys deti brat nemohla. A kdybys tak chtela travit patnact hodin tydne, verim, ze by tvuj muz taky nebyl nadsenej.
@JiříkMazlík píše:
No maminka už si o tom se mnou nepromluví když je 9 let mrtvá ****
To vysvetluje hodne veci.
A pokud si ho s tímto koníčkem brala, tak určitě mohla očekávat, jak to dopadne. Kutilství a rybaření je závislost a psal a jsem to už dříve a takového chlapa bych si pro život opravdu nevybrala.
@Šarlota4 píše:
Tak to uz bychom museli rozpitvat co je “bezny”. Jo junior se 2 lety praxe asi ne. Senior s 10 letou praxi, nekolika prog. jazyky + kdyz umi neco navic ( databaze, servery apod ) si je i v CR proste vydela, kdyz vi kam jit a umi se ocenit.
Z mé praxe vím je paradoxně nejčastěji vydělávají v Číně a…no a teď nevím už kde ![]()
@VitaminC píše:Žádný literární kroužek neni v provozu 15 hodin týdně. A na těch 2-4 hodiny v týdnu se čas najde. Vymýšlíš nesmysly
@Janli Super. Ale manzel zakladatelky to asi nedela. A pokud bys ty misto zahrady, chtela chodit treba na literarni krouzek, tak bys deti brat nemohla. A kdybys tak chtela travit patnact hodin tydne, verim, ze by tvuj muz taky nebyl nadsenej.