Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@M.I.L.F. píše:Moje děti jsou štastné a jsme spolu vice nez vetsina domacností
Manzela konicek je 2× tydne dopoledne, jednou tydne od odpoledne do pozde do vecera. Vikend ma tedy vetsinou volny. To za prve.
Za druhe. Ja nemam praci od - do. Dejme tomu ze se to da rovnat polovicnimu uvazku. Kazdopadne kdyz se deti vraci domu ze skoly a krouzku (mladsi 16, starsi 17) tak uz mam hotovo - jak prace tak zájem. Manzel ma uplne volnou prac dobu. Nekdy je cely den doma, nekdy je pryc cely den. Jak potrebuje.
A ty dva volne vecery/noc v tydnu uz deti se chystaji do postele atd kdyz odchazime
Z tech vikendu kdy jsem pryc si nekdy starsi beru sebou a mladsi je s muzem. Deti to miluji si od sebe odpocinou
Takze dekuji za péči, ale náš rodinny zivot je zcela v poradku
Nedelame si podrazy, podporujeme se, duverujeme si, nebuzerujeme se a nepocitame kdo kolikrat koupal, varil..proste se doplnujeme a zastupujeme v cinostech podle potreby
Jak jsem psala. Staci chtit a nebyt otrávenej zivotem a nechtit po dalsich at jsou otraveni taky
Můžu se zeptat, co děláte za koníčky? Hledám inspiraci ![]()
@Zatimtajnej píše:
Ty jsi boží, nemáš svobodnou ségru?
Se tady normálně červenám ![]()
Ségru fakt mám. Ale zadanou. To víš, kvalitní zboží jde na dračku. ![]()
@VitaminC píše:
Manzel mi nemusi nic kupovat. Predstav si, ze vybere celou vyplatu a necha mi ji ve spajzu!
Mame spolecne penize a spolecne o nich rozhodujeme.
no a to se tady nestalo, tady rozhodla zakladatelka sama, v tom je ta potíž
@brisco píše:
Ale výše píšeš, ze pracujes na půl úvazku a děti jsou 15 +, to je pak míchání jablek s hruškama, když se chceš porovnat s ženskou se školkalčem nebo školákem, se kterým je potřeba dělat domácí úkoly, nedejboze něco víc, třeba logopedii, fyzioterapii.
No defakto skoro plnoleté soběstačné 🤣
A nemají pokakanou plenu a nechtějí láhev mléka ![]()
@JiříkMazlík píše:
No vidíš tak že má zájmy a doma zvládá vše. Tak proč by nemohl být 3h v dílně jak některé tvrdí
Protože můj chlap má rozum, není sobec, a ví, že o domácnost je potřeba se starat, dětem je potřeba se věnovat a o větších výdajích je třeba se předem aspoň rámcově domluvit.
Můj třeba má rád deskovky a kupoval nějaký šílený sběratelský kousek, stálo to asi 50k a ta hra je nudná a nikdo jí s ním nechce hrát, takže jí jen „má“. Zdaleka jsme nebyli manželé, kupoval to ze svého, a stejně to se mnou konzultoval. Stejně jako mu já řeknu, když si chci zaplatit dražší kurz nebo utratím hodně za vánoční dárky nebo si koupím nový ntb nebo drahou expanzi na hru.
Ne proto, že bychom se navzájem kontrolovali, ale protože, je to naše společné „budování“, a ke fajn mít rámcově přehled o výdajích, rezervě, atd.
Stejně jako když jeden z nás plánuje významnější absenci (celé odpoledne a podobně) tak si taky zkonzultujeme plány, aby bylo pokryté vaření, starost o domácnost, drobnosti co jsou potřeba vyřídit atd. A přijde nám to úplně přirozené už jen tím, jak spolu žijeme a bavíme se.
@VitaminC píše:
@Zatimtajnej Od jakeho veku?
Jako na pár hodin počítám tak od těch sedmi osmi, ale zábava i pro mě je to až teď kolem těch čtrnácti patnácti. Ale i malou necelé tři roky si tam beru, jen člověk musí fakt dávat bacha… Co sleduješ tou otázkou?
@Paola21 Ne. Jeji manzel chtel to auto koupit bez domluvy s ni. Proto mu to zatajila. Zachovala se stejne sobecky jako on.
@VitaminC píše:smi si něco nechat ?
Manzel mi nemusi nic kupovat. Predstav si, ze vybere celou vyplatu a necha mi ji ve spajzu!
Mame spolecne penize a spolecne o nich rozhodujeme.
@VitaminC píše:
Tak tim lip pro toho otce, az si mama bude vybirat svoje tri hodiny volna.
jasne, v cem je problem?
@VitaminC pracuji. Ale stihnu praci+ zabavu do cca 17hod. V týdnu
Deti chodi domu vetsinou kolem 14hod domu pokud se nepletu. Takze moje nazory jsou zcela k tematu ![]()
Znovu: jde o organizaci a chuť si zivot zaridit.
@Zatimtajnej píše:
Mě napadají ostřejší slova. Pohrdání, pýcha, intolerance…
Bohužel ty už padli a holkám adminkam se moc nepačili ![]()
@M.I.L.F. píše:
Nee to byl čas jejich prichodu domu
Tak to jo
Už jsem se lekla, že dělám něco špatně když nechám dceru 11 občas samotnou doma.
@berusa.m píše:
Zatajila. Prostě sama rozhodla, že to tak bude pro všechny (čti „pro ni“) lepší.
Zdá se… ![]()
@Zatimtajnej píše:
Jako na pár hodin počítám tak od těch sedmi osmi, ale zábava i pro mě je to až teď kolem těch čtrnácti patnácti. Ale i malou necelé tři roky si tam beru, jen člověk musí fakt dávat bacha… Co sleduješ tou otázkou?
Sleduji tim tom, ze mensi deti potrebuji taky peci. Takze tatinek s mensima detma nemuze travit denne tri hodiny v dilne. Ty nesledujes diskuzi?
@brisco píše:
Ale výše píšeš, ze pracujes na půl úvazku a děti jsou 15 +, to je pak míchání jablek s hruškama, když se chceš porovnat s ženskou se školkalčem nebo školákem, se kterým je potřeba dělat domácí úkoly, nedejboze něco víc, třeba logopedii, fyzioterapii.
To byl čas příchodu deti domu, ne? V 15+ už fakt nepotřebují chuvu, to už normálně sexují. V 15 mě rodiče nechali týden v bytě samotnou a odjeli na dovču
@brisco píše:
Ja mam male deti
pardon asi jsem to blbe napsala. 16 a 17 je jejich cas prichodu domu ze skoly a krouzku