Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VitaminC píše:
@JiříkMazlík Netravim svyma zalibama x hodin tydne na ukor rodiny. To je ten rozdil.
A svoje zaliby si sponzoruju z penez, ktere jsme s manzelem urcili jako kapesne. Oba mame k dispozici stejnou castku.
Ale hned dneska mu reknu, ze kupuju Almu od Louise Vuittona. Ta se taky nosena da prodat draz nez nova. Je to exkluzivni taska. No a co, ze stoji jako mala dovolena.
Tak to udělej, když je to tak dobrá investice, a ještě Ti udělá radost. Jen nechápu spojitost mezi autem a tou taškou. Manžel Ti přece nezamlčuje, že taková taška je k dispozici.
@Zatimtajnej píše:
Já to chápu tak, že mu ten kontakt úmyslně nepředala. To jsou přece rozdílné věci, zapomenout, a zamlčet.
A v tom je ten zakopanej pes, zamlčela to, protože nechtěla, aby to proběhlo. Typická manipulace. Hnus.
@Betty MacDonald píše:
A v tom je ten zakopanej pes, zamlčela to, protože nechtěla, aby to proběhlo. Typická manipulace. Hnus.
Přesně!
@Liberalissima píše:
No to bych chtěla vidět, jestli by lidi byli tak shovívaví i k matce, která denně stráví tři hodiny svým koníčkem, a děti nechá celou tu dobu komplet chlapovi
A teď jsme u toho. Všichni řeknou že o dítě se má starat máma
a co má dělat chlap když všichni v okolí o matce budou říkat hele koukej ta si někde litá a chudák chlap má děti na krku ![]()
Tak to jako má ty 3 hod chlap doma koukat do zdi
když se žena stará a sama nemůže dát děti tátovi a jít dělat též do garáže ![]()
@Betty MacDonald píše:
Odkdy?!?!
Od té doby, co máme rovnoprávnost, a nevyznáváme názory jakože ženská se má zabavit vařením a šůrováním, a chlap má mít neomezené volno i finance na cokoli se mu zamane.
Rodina je obou, jsou rovnocenní partneři. Ukaž mi ženskou, která stráví koníčkem tři hodiny DENNĚ, strká do toho rodinné finance, a místní osazenstvo by jí nerozneslo na kopytech ![]()
Příspěvek upraven 21.01.22 v 10:50
@VitaminC píše:
@Venetia Tri hodiny on, tri hodiny ja.. Hmm. To nemuzeme stihnout, protoze chodime spat v deset.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody ![]()
@Zatimtajnej S tim, ze to zamlcela, nesouhlasim. Zaroven se ale nedivim a o tom je tahle diskuze.
A zatim jsi mi neodpovedel, od jakeho veku beres deti do dilny, aby si maminka odpocinula.
@Zatimtajnej píše:
Tak to udělej, když je to tak dobrá investice, a ještě Ti udělá radost. Jen nechápu spojitost mezi autem a tou taškou. Manžel Ti přece nezamlčuje, že taková taška je k dispozici.
Protože ráda dělá naschvály ![]()
A navíc si myslím, že kdyby jí moc chtěla tak ji to manžel koupi ![]()
@Liberalissima píše:
Od té doby, co máme rovnoprávnost, a nevyznáváme názory jakože ženská se má zabavit vařením a šůrováním, a chlap má mít neomezené volno i finance na cokoli se mu zamane.Rodina je obou, jsou rovnocenní partneři. Ukaž mi ženskou, která stráví koníčkem tři hodiny DENNĚ, strká do toho rodinné finance, a místní osazenstvo by jí nerozneslo na kopytech
Já to tak měla
.
Moje děti jsou štastné a jsme spolu vice nez vetsina domacností
Manzela konicek je 2× tydne dopoledne, jednou tydne od odpoledne do pozde do vecera. Vikend ma tedy vetsinou volny. To za prve.
Za druhe. Ja nemam praci od - do. Dejme tomu ze se to da rovnat polovicnimu uvazku. Kazdopadne kdyz se deti vraci domu ze skoly a krouzku (čas přichodu deti domu:mladsi 16hod starsi 17hod) tak uz mam hotovo - jak prace tak zájem. Manzel ma uplne volnou prac dobu. Nekdy je cely den doma, nekdy je pryc cely den. Jak potrebuje.
A ty dva volne vecery/noc v tydnu uz deti se chystaji do postele atd kdyz odchazime
Z tech vikendu kdy jsem pryc si nekdy starsi beru sebou a mladsi je s muzem. Deti to miluji si od sebe odpocinou
Takze dekuji za péči, ale náš rodinny zivot je zcela v poradku ![]()
Nedelame si podrazy, podporujeme se, duverujeme si, nebuzerujeme se a nepocitame kdo kolikrat koupal, varil..proste se doplnujeme a zastupujeme v cinostech podle potreby
Jak jsem psala. Staci chtit a nebyt otrávenej zivotem a nechtit po dalsich at jsou otraveni taky
Příspěvek upraven 22.01.22 v 09:42
@Cenarius píše:
Přesně, jak si chlap najde ženskou a založí rodinu, tak povinnosti a rodina MUSI být jeho jediná náplň volného času. Neexistuje, aby měl čas sám pro sebe nebo nedej bože nějakej koníček co stojí peníze ze společné hromádky!Brrr to byl ale osklivej sen, ještě že mám normální ženu a ne úplnou krávu, jak evidentně někteří podpantoflaci s ocelovyma papucama na řetězu.
Tady jde i o to, aby měla stejné podmínky i ta žena. Ona je celý den s dětmi včetně noci a nikdo jí nenechá 3 h vkuse dělat si „svoje“. Já si myslím, že zakladatelka byla frustrovaná, že ona musí dělat, co je třeba a on si dělá, co chce. Tohle spousta mužů ignoruje a ještě manželku šikanují skrze peníze, které si přece vydělali.
Co zakladatelka udělala, je podraz, sama popsala, jak to bylo pro manžela důležité. Co bych za to dala, kdyby měl můj ex takový pěkný zájem…
Jenže jestli je dlouhodobě frustrovaná, že by potřebovala doma účast manžela a ten to ignoruje, tak se moc nedivím, že sklouzne k tomu, že ona ho taky začne ignorovat v jeho koníčku.
Zakladatelko, měla by sis s ním promluvit nějak důrazněji, aby jasně pochopil, že prostě 3h jsou netolerovatelné. Nebo ať si děti vezme do dílny třeba na hodinu a půl (nevím, jak jsou staré). Nejde, aby jeden z partnerů trpěl na úkor zájmů toho druhého. Trvá-li na 3 hodinách, tak prostě ať je jeden den v dílně h a druhý den ty půjdeš na 3h s kamarádkou do sauny (nebo co máš ráda). A jsou-li problém i ty peníze, tak mu navrhni stejně drahý i svůj koníček. Však jistě i ty bys mohla mít větší výdělek, kdyby ses nestarala o děti - tak mu ukaž i finanční stránku věci na tvém „koníčku“. prostě mu názorně ukaž, proč jsi to udělala - proto, že dlouhodobě ignoroval on tvoje potřeby, nestaral se o děti a tím pádem tobě nezbyl žádný čas pro sebe. Za ty roky se ty 3h denně pěkně nastřádají.
@JiříkMazlík píše:
Ehm no tak maximálně dvojnásobný
U kamionu urcite presne vis jake je platove rozpeti vyvojaru v jakem odvetvi, za jake programovani apod. Ted tu o karkulce.
S nekterymi nazory bych i souhlasila, ale “Céčku” to chces strasne nandat a projevujes se jako naprosty hulvat a delas ze sebe hlupaka.
Z logiky veci nelze, aby oba partneri meli kazdy den 3 hodiny pro sebe, pokud peci obstaravaji jen oni dva a zaroven se venovali detem. To proste nelze za predpokladu, ze muz prichazi v 17hod.
Konicky jsoz v poradku a jinak ja to mam jako @berusa.m tez bych mu to auto sama koupila, pze jeho radost je pro me dulezitejsi.. proc? Ptz se manzel ke me chova s uctou a doprava i cas pro me. Musi to fungovat na obe strany. A vyjadrovat se nekdo o moji manikure/pedikure bla bla s despektem? Proc.. on taky chce, abych byla upravena. To neni konicek, ale udrzba.
@M.I.L.F. Tys psala, ze travis konickem tolik a tolik casu, ale zapomnela jsi nam rict, ze pracujes na pul uvazku. Tim padem to dostava uplne jiny rozmer a tvoje argumenty pro tuto diskuzi nejsou relevantni.
@berusa.m píše:Manžel má u domu svoji stolařskou dílnu. Povoláním je manažer a má toho v práci nad hlavu. Aby vyčistil hlavu, vyrábí nádherné kusy nábytku ze dřeva. Za poslední rok udělal asi 10 nádherných stolů. Všichni kdo je vidí, je po něm chtějí. Všechny stoly „prodává“ za cenu materiálů ale většinou ani to ne. Prostě je to hobby a doma jaksi všechen ten nábytek mít nemůžu, tak to musí jít dál. V sobotu ráno si tam zatopí a tráví tam čas. A já má zase svůj čas pro sebe. Není to každou sobotu, ale když má čas a chuť, je tam. Dcera tam za ním občas zajde a pak nadšená přiběhne: dívej mami co jsme s taťkou vyrobili. Nebo odpoledne vemu víno a jdu za ním. Sedím u krbových kamen, sleduju ho při práci a jsem na něho pyšná.
Ty jsi boží, nemáš svobodnou ségru? ![]()
@Liberalissima píše:
Od té doby, co máme rovnoprávnost, a nevyznáváme názory jakože ženská se má zabavit vařením a šůrováním, a chlap má mít neomezené volno i finance na cokoli se mu zamane.Rodina je obou, jsou rovnocenní partneři. Ukaž mi ženskou, která stráví koníčkem tři hodiny DENNĚ, strká do toho rodinné finance, a místní osazenstvo by jí nerozneslo na kopytech
Prosim!! Tady
ale již jsem roznesena
Ale 1-2dny v tydnu na mou zabavu nechodim/se neuvastnim. Ale to zase jsou ty dny kdy mame tu chuvu večer na rande s mužem…takze zase spatne asi ![]()