Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Asi jim to vyhovovalo, chtěli to tak oba.Ale tvůj partner je holt jiný. Sice tě chápu že se cítíš na všechno být sama, ale partnerství není o tom být spolu 24/7.
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
@ontarova.stara píše:
Jenže touha být spolu nesmí být vynucená, ale dobrovolná. Nehledě na to, že být na sebe nonstop přilepení pro mě nic moc zdravého nevěstí. Spíš podvědomý strach. Jak říkal Svěrák ve Vratných láhvích, aby bylo vítání, musí být i loučení.
Ale to je film, nadsázka, ten nejde brát vážně.
@tamararka píše:
Jenže zase s kým si mám být bližší než s člověkem, kterého si vezmu a miluju. Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok. Kolem sebe vidím ženské, jejíchž chlapi si uvědomili jaká je role chlapa a chovají se podle toho.
Jak píšu, chápu tě, mohl by to omezit.Ale sama si nedokážu představit být s mužem pořád. Asi bychom si lezli na nervy. A to jsme spolu skoro třicet let.
@tamararka píše:
Ale to je tvůj problém ne? On ti zakazuje koníčky? Máte to divně nastavené.
@tamararka píše:
Nemyslím si, ono na tom něco je.
Jinak za půl hodiny se bude vracet z práce tak asi půjdu do přímé konfrontace a uvidíme co z toho vyjde.
@Paola21 píše:
Jenže o ty děti se taky musí někdo postarat a já chci mít na to klid.
@Paola21 píše:
Tak zase jestli fakt na to nemá čas ![]()
@ontarova.stara píše:
Tvému nebo společnému?
Nejprve společnému - biologický otec - nedopadlo to, takže pak mému, ale byla to jen má potřeba, kterou jsem rozklíčovala až po letech…
@Anna766 píše:
Tak zase jestli fakt na to nemá čas
Na poslech hudby a šití? Hudba se dá poslouchat všude a kdykoli a šít skoro taky. No nevim.
@tamararka píše:
Ne, v tom je velká pravda.
Ty ses dobrovolně rozhodla vzdát zálib a chtěla bys, aby se on přizpůsobil. A vůbec ti nedochází, že tímto přístupem ho od sebe naopak odtahuješ. Lidé mají mít i v manželství s dětmi nějaký svůj prostor a čas, který je jen jejich. Pak se na ten společně strávený budou těšit. Tímto tvým přístupem se ze společně trávených chvil stává jen nepříjemná povinnost.
@tamararka píše:
Jenže o ty děti se taky musí někdo postarat a já chci mít na to klid.
Podle mě chceš po manželovi něco, co je pro většinu mužů noční můra. A to být pořád spolu a nemít prostor pro sebe.
@ontarova.stara píše:
Ne, v tom je velká pravda.
Ty ses dobrovolně rozhodla vzdát zálib a chtěla bys, aby se on přizpůsobil. A vůbec ti nedochází, že tímto přístupem ho od sebe naopak odtahuješ. Lidé mají mít i v manželství s dětmi nějaký svůj prostor a čas, který je jen jejich. Pak se na ten společně strávený budou těšit. Tímto tvým přístupem se ze společně trávených chvil stává jen nepříjemná povinnost.
Ono plest, kdyz ti skolkac chce furt „pomahat“ taky asi neni zadna hitparada. On se to ty dilny zavre a ma klid. Ona nema klid nikdy.
@Betty MacDonald píše:
Tady je prostě krásně vidět, jak to někde jde, není problém rozdělit si volný čas, najdou se i ženy, které jsou hrdé na to, že mají muže s koníčkem, který nedegeneruje u bedny s kuželkou, rozvíjí se a něco vytváří.Pak je tu ta druhá skupina… Připomíná mi to „nikam nepojede, už se narajzoval dost“
Tady se pod zaklínadlo rodinný život schová netolerance, manipulace, nerespekt.
Díky existenci druhé skupiny se někteří muži tak moc brání sňatku, nebo jinak řečeno, moc nadšeně se do něj nehrnou.
To jsem prosím pěkně já. Myslím, že po přečtení téhle diskuse se ze mě stane zapřísáhlý starý mládenec s homosexuálními sklony.
@tamararka píše:
Jinak za půl hodiny se bude vracet z práce tak asi půjdu do přímé konfrontace a uvidíme co z toho vyjde.
Hlavně mu nezapomeň vysvětli jeho roli chlapa.
To je nejlepší recept na klidné a pohodové manželství kde jsou oba rovnocenní partneři… ach, ty ho vlastně jako rovnocenného partnera nebereš ![]()