Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KalamityJohn píše:
Kdyby jí opravdu miloval tak by s ní byl rád a pořád.
V tom případě se s mužem asi nemilujeme ![]()
Příspěvek upraven 21.01.22 v 14:12
@Janli píše:
Když jsem tu napsala, že se manžel dětem věnuje hodinu denně, ale aktivně, tak že si s něma opravdu hraje nebo něco podnikají, tak jsem dostala céres, že je to málo a špatně…….jo, tady se totiž počítá kvantita, ne kvalita……
Naopak! Tohle mi dava daleko vetsi smysl. Hodina denne mi prijde i nadstandardni.
@Kraťaska86 píše:
Jo, to bejvalo. To byl stejnej extrém, jako dnes, kdy se zase v době myček, praček, sušiček, pekáren, žehliček, mikrovlnek, mopů, jednorázovejch plen, milionů výrobků, který nám maj usnadňovat život křičí, že se nic nestíhá. Po chlapech se chce, aby doma „pomáhali“-já to tak nemám ráda - pomáhali - pomoct někomu podle mě znamená, že já si něco vymyslím a nestačím na to, tak požádám o pomoc. Domácnost používáme všichni, tak ji udržujeme společně. Jakýpak pomáhání. Děti. Samostatná kapitola. Nevím, jak to mají ostatní lidé, do životů jiných nelze vidět. Když byla dcerka malá a nechodila do školky, měla jsem režim:vstát, nasnídat a jít ven. přijít na oběd, najíst, spát. Probudit se, svačina a jít ven. Odpoledne přijít, něco udělat - domácnost, vaření, nákup…dosaď si sám/sama, pak večeře, vykoupat, spát a můj volný čas. Já nevím, v čem je pořád nějakej problém…i kdyby byl ten chlap denně na tři hodiny v dílně a já bych potřebovala něco - zabavit děti - i když…zabavit děti- co to znamená? nebo to všechno vychází z faktu, že ženský prostě chtěj, aby ty chlapi byli s dětma? Že ženský viděj, jak ten čas běží a chtěj, aby to viděl i ten chlap? nebo jak to teda je?
Takže nárok na volný čas má ženská jen večer když děti spí. Volně přeloženo.
@Anna766 píše:
A nejhorsi je, ze to tem zenskym prijde jeste normalni.
@adamcoka píše:
V tom případě se s mužem asi nemilujemePříspěvek upraven 21.01.22 v 14:12
Ironie ![]()
@tamararka píše:
Já to nemerim presne jestli to jsou vzdy tri hodiny bez vyjímky. Někdy je tam celé odpoledne někdy hodinu, ale v průměru mi připadá že je déle tam.
Pořád nechápu, proč ti to tak strašně vadí ![]()
@Anna766 píše:
Ale ne, to bylo, když jsem žila s dcerou sama. Tak jsem si to takhle nastavila. Chodila spát v sedm, takže času bylo dost:-). Je to o tom, jak si to kdo nastaví. Koníčky mám, přijdu z práce v půl páté, když je navařeno a uklizeno, tak mám do večera spoustu času…i kdybych uklízela denně, což není nutné, věnovala bych tomu max hodinu - nevím teda čemu, ale budiž a vařit hodinu - nevím tedy, co bych musela vařit, aby to zabralo denně hodinu, tak pořád mám do večera - míněno třeba do desíti času dost…tak já nevím, jak to které ženy tedy chtějí…
@Kraťaska86 dobře,to je jiná když jsi byla sama. Být sama s jedním malým dítětem, tak nevařím téměř vůbec asi.nebo jo ale ne hodinu denně.
@arinecka píše:
Pořád nechápu, proč ti to tak strašně vadí
Protože moji rodiče jsou spolu skoro čtyřicet let a za tu dobu se od sebe nehli. Tatínek byl pořád s námi a s maminkou jsou pořád spolu.
@tamararka píše:
Protože moji rodiče jsou spolu skoro čtyřicet let a za tu dobu se od sebe nehli. Tatínek byl pořád s námi a s maminkou jsou pořád spolu.
To je sice hezké, ale ty a tvůj manžel nejste tvoji rodiče. To sis asi měla najít chlapa, který by to měl nastavené stejně jako ty. Já bych teda nechtěla, mít chlapa pořád doma.
Mně se líbí argument, že když si ho s takovým koníčkem už brala, tak co čekala. No co asi, že s dětmi koníček omezí ve prospěch dětí, které jaksi z principu nejsou volnočasová aktivita a první roky vyžadují péči a pozornost téměř celodenní. A navíc tenhle argument platí zase výhradně jen pro pány, protože ženy koníčky buď nemají, nebo jsou jejich koníčkem děcka a domácnost, a když už jsou nedejbože tak samostatné a mají i nějaké jiné, nástupem na mateřskou se jich vesele vzdají, protože jsou přece doma s děckem, tak proč by se měly rekreovat.
@tamararka píše:
No jo, jenže nemůžeš přece rodinný model Tvých rodičů chtít přenášet do své vlastní rodiny…tedy takhle, chtít můžeš, ale Ty sis našla partnera, který takový není…není jako Tvůj tatínek. Chápu, já jsem zase z rozvedené rodiny a vždycky jsem chtěla mít partnera, který se bude bezvýhradně věnovat mému dítěti, protože jsem to pokládala za správné. protože mě samotné můj táta chyběl, tak jsem si myslela, že když se bude partner věnovat dítěti, nepozná to chybění. Když jsem se o tom s mojí dcerou bavila, řekla mi, že i když jsme žily s přítelem, který na ni taky neměl čas, netrpěla tím. Nevadilo jí to. Protože nepoznala, jaký by to bylo, kdyby jí chyběl. Trpíš pocitem, že Tvoje děti by mohly prožívat hladovění po otci? Já jsem to zažila, protože se naši rozvedli, když mi bylo 11 a pak jsem si tohle hladovění přenášela do vztahů ne jen za sebe, ale podvědomně jsem to tlačila i do holky, aby jí náhodou tatínek nechyběl…takže pak i na partnera…
@Kraťaska86 píše:
No jo, jenže nemůžeš přece rodinný model Tvých rodičů chtít přenášet do své vlastní rodiny…tedy takhle, chtít můžeš, ale Ty sis našla partnera, který takový není…není jako Tvůj tatínek. Chápu, já jsem zase z rozvedené rodiny a vždycky jsem chtěla mít partnera, který se bude bezvýhradně věnovat mému dítěti, protože jsem to pokládala za správné. protože mě samotné můj táta chyběl, tak jsem si myslela, že když se bude partner věnovat dítěti, nepozná to chybění. Když jsem se o tom s mojí dcerou bavila, řekla mi, že i když jsme žily s přítelem, který na ni taky neměl čas, netrpěla tím. Nevadilo jí to. Protože nepoznala, jaký by to bylo, kdyby jí chyběl. Trpíš pocitem, že Tvoje děti by mohly prožívat hladovění po otci? Já jsem to zažila, protože se naši rozvedli, když mi bylo 11 a pak jsem si tohle hladovění přenášela do vztahů ne jen za sebe, ale podvědomně jsem to tlačila i do holky, aby jí náhodou tatínek nechyběl…takže pak i na partnera…
Tvému nebo společnému?
@tamararka píše:
Asi jim to vyhovovalo, chtěli to tak oba.Ale tvůj partner je holt jiný. Sice tě chápu že se cítíš na všechno být sama, ale partnerství není o tom být spolu 24/7.
@tamararka píše:
Jenže touha být spolu nesmí být vynucená, ale dobrovolná. Nehledě na to, že být na sebe nonstop přilepení pro mě nic moc zdravého nevěstí. Spíš podvědomý strach. Jak říkal Svěrák ve Vratných láhvích, aby bylo vítání, musí být i loučení.