Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka123456 píše:
No tak takhle to na mě opravdu nepůsobí. Manželka proste viděla, ze by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu. Určitě ji nevadí, ze má manžel koníčka![]()
![]()
Vadí ji, když se koníček upřednostňuje před rodinnými prioritami. Taky by se mi nelíbilo, kdyby nasetrene peníze na rekonstrukci koupelny šly na koupi veterána, jehož následná hodnota by byla pouze spekulativní!
A tohle jsi tam vyčetla kde?
@Betty MacDonald píše:
Taktak. Ve jménu rodiny zabraňme mužům ve všem, i mít samostatné myšlenky, nedejbože touhy a přání.
Když tak o tom přemýšlím, asi by mi na tom všem (teď myslím ty peníze na veterána) vadilo, že mi muž nevěří, že se mě bojí a nemyslí, že bych s ním mohla sdílet tu radost a nadšení. Logicky počítám, že pokud by byl nějaký problém, upřednostní ty peníze na zajištění potřeb rodiny, ale i tak by mi zrovna tohle nevadilo. Samozřejmě za předpokladu, že když on vyměňuje u Franty olej a brzdový destičky, vezme si pak v sobotu děcka ven a já si budu dělat svoje, i kdybych měla poslouchat muziku a koukat na špinavý nádobí ve dřezu.
@Hanka123456 píše:
No tak takhle to na mě opravdu nepůsobí. Manželka proste viděla, ze by rodinné peníze zahucely v černé díře a zabránila tomu. Určitě ji nevadí, ze má manžel koníčka![]()
![]()
Vadí ji, když se koníček upřednostňuje před rodinnými prioritami. Taky by se mi nelíbilo, kdyby nasetrene peníze na rekonstrukci koupelny šly na koupi veterána, jehož následná hodnota by byla pouze spekulativní!
já to vidím stejně, prostě upřednostňuje to časově a asi i finančně a to bych byla taky pěkně namíchnutá. ![]()
@JiříkMazlík píše:
A víš co je nejlepší? Mít doma IT a ten ti nezatluce ani hřebík.
Když si na to vidělaji tak co. Že máš doma povaleče bez zájmu to není náš problém
Omyl. IT jsou velmi často kutilové, protože se potřebují odreagovat od počítače. Od manžela z firmy všichni, včetně jeho. Jeden kolega si dokonce vlastnoručně postavil srub. Jde o to najít míru a věnovat čas i rodině. Osobně tohle vrtání ve starých motorkách a autech nesnáším, všude bordel, nic z toho. Tohle dělá tchán, je v důchodu, jeho věc, ale každou chvíli si s něčím neví rady a musí naklusat manžel, aby pomohl. Z toho taky nejsem odvázaná, ale není to denně, to už bych nesnesla. Modeláři, věční oprašovatelé šrotu a rybáři by se radši ženit neměli ![]()
@robínek píše:Řekněme, že když je chlapovi přes padesát, děti odrostlejší, tak může být fajn, že se zavře v dílně a je od něj pokoj. Ale s malýma dětma to musí být pro ženskou očistec. Jak říkáš, bordel, peníze a čas v tom utopený.
Omyl. IT jsou velmi často kutilové, protože se potřebují odreagovat od počítače. Od manžela z firmy všichni, včetně jeho. Jeden kolega si dokonce vlastnoručně postavil srub. Jde o to najít míru a věnovat čas i rodině. Osobně tohle vrtání ve starých motorkách a autech nesnáším, všude bordel, nic z toho. Tohle dělá tchán, je v důchodu, jeho věc, ale každou chvíli si s něčím neví rady a musí naklusat manžel, aby pomohl. Z toho taky nejsem odvázaná, ale není to denně, to už bych nesnesla. Modeláři, věční oprašovatelé šrotu a rybáři by se radši ženit neměli
@tamararka píše:
Omlouvám se, že píšu až teď ale včera jsme to řešili až skoro do osmi a já pak musela jít spát. Ani vlastně nevím kdo nakrmil a uložil děti asi on. Opravdu hodně jsme se pohádali. Zase opakoval, že prý na něj nemám vůbec mluvit, že si ani nedokážu uvědomit, co jsem udělala. Já na něj, že jsem to udělala pro nás, protože jsme byli v ekonomické nejistotě, tak aby neubíral peníze svým dětem. On mě doslova šokoval, že na to měl našetřeno z melouchů protože občas kamarádům vyměňuje olej, přehazuje gumy a tak. To mě zamrzelo ještě víc. Protože já každou vydělanou korunu dávám do společných peněz a on si to syslí pro sebe. Ale překousla jsem to a navrhla mu, že jsem na internetu viděla nekolik červených favoritů a že teda můžem vybrat nějaký společně a jet se na něj podívat. Na to on začal docela sprostě řvát, že to nebyl žádný favorit, ale lada že tuhle konkrétní obdivoval už jako kluk, konečně toho majitele potkal a já mu to takhle po*eru, že to ten původní majitel prodal do Polska a kvůli tomu se ztratila nějaká dokumentace která na tom byla vzácná nebo co já vím. Tak jsem mu navrhla že se přece na tom nic nemění, že půjdeme hledat ladu a on mi řekl ať proboha vypadnu z dílny a už na něj nemluvím. Mísí se ve mě naštvání na něj, znechucení nad tim, že obětuje rodinu nad autem a taky naštvání nad sebou, že jsem to tak podělala
No nebylo to od Tebe chytrý, ale takhle vyvádět..
pán je kapku hysterka, aby se mu nestalo, že v té své úžasné dílně se spoustou šrotu jednou skončí sám. Teď se na to vykašli, nevšímej si ho a starej se jen o sebe a o děti.
@Hanka123456 píše:
Když jsou rodina a peníze za auto naruší rodinný rozpočet, tak ji do toho je. V manželství prave o tu svobodu částečně přicházís, protože musíš brát ohled na potřeby rodiny jako celku. Takže si ty svoje hloupé remcy nechej a povime si, až budete aspoň 5 let vdaná
Jsem pár let vdaná, s manželem jsem 19let a názor mám stejnej. Manželka nemá právo rozhodovat sama ani o jeho koníčku, ani o jejich penězích. Ty jsou obou.
@brisco píše: Řekněme, že když je chlapovi přes padesát, děti odrostlejší, tak může být fajn, že se zavře v dílně a je od něj pokoj. Ale s malýma dětma to musí být pro ženskou očistec. Jak říkáš, bordel, peníze a čas v tom utopený.
Naštěstí tohle manžel vidí. Kůži doma dost, ale všechno to jsou věci pro domácnost. Leccos z toho by se dalo. koupit, peníze jsou, ale beru to.tak, že ho to baví a je to relax. Nicméně VŽDY má u něj přednost rodina, výlety atd. To sám. vidí, že je důležitější, není třeba se o tom dohadovat. Ale když má někdo. místo. mozku šroubovák, tak je to těžší…
@Janli píše:
Jsem pár let vdaná, s manželem jsem 19let a názor mám stejnej. Manželka nemá právo rozhodovat sama ani o jeho koníčku, ani o jejich penězích. Ty jsou obou.
A naopak.
@robínek píše:
No nebylo to od Tebe chytrý, ale takhle vyvádět..pán je kapku hysterka, aby se mu nestalo, že v té své úžasné dílně se spoustou šrotu jednou skončí sám. Teď se na to vykašli, nevšímej si ho a starej se jen o sebe a o děti.
aby nezůstala sama zakladatelka. Tohle není vztah ani partnerství, má ráda jenom sebe.
@Hanka123456 píše:
![]()
Manželka viděla jen to, že když tomanželovi zatají, tak nic nekoupí a bude s ní třeba seděthod doma. O jaké rekonstrukci koupelny to mluvíš? Ten chlap si na to našetřil z melouchů, hroznej hříšník co?
@drewlet píše:
aby nezůstala sama zakladatelka. Tohle není vztah ani partnerství, má ráda jenom sebe.
To si nemyslím, že má ráda jen sebe, to je silné tvrzení. Jen je bohužel hodně zahleděná do svého pojetí správné rodiny, jak to viděla u svých rodičů a není ochotna akceptovat, že to každý tak nemá.
@arinecka píše:
Manželka viděla jen to, že když tomanželovi zatají, tak nic nekoupí a bude s ní třeba seděthod doma. O jaké rekonstrukci koupelny to mluvíš? Ten chlap si na to našetřil z melouchů, hroznej hříšník co?
Tak zase ty melouchy dělá časově na ukor rodiny, přísbě vzato, nejsou to jen jeho peníze.
I mě tu v jedné diskuzi tvrdili, že dividendy z mých akcií nejsou jen moje.
@Anna766 píše:
To si nemyslím, že má ráda jen sebe, to je silné tvrzení. Jen je bohužel hodně zahleděná do svého pojetí správné rodiny, jak to viděla u svých rodičů a není ochotna akceptovat, že to každý tak nemá.
no to je právě ono, rodina, jak si to ona představuje a tváří se, že je chlap trochu nesvéprávnej a ona za něj musí rozhodovat.