Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud tu rodinu chtějí oba dva, tak snad není pro chlapa takový problém, pár let, dokud jsou děti malé, omezit svého koníčka, věnovat čas, energii a peníze na rodinný život. Za pár let děti odrostou a on se může vrátit do dílny, navíc ten jeho šrot nabude ještě víc na historické hodnotě.
@Janli píše:
Ne, jen pokud má doma puťku, která sama nezná nic jinýho než sporák, děcka a žehličku….,
Třeba by ráda znala něco jiného, ale nemůže. protože na to nemá čas a peníze, neboŤ obojí vybirá ten partner.
@Anna766 píše:
Třeba by ráda znala něco jiného, ale nemůže. protože na to nemá čas a peníze, neboŤ obojí vybirá ten partner.
To je ale záležitost výběru špatnýho partnera, ne životního postoje. A myslím, že tady jde o ty životní postoje v první řadě, protože se správným partnerem se to vždycky dá udělat tak, že to mají oba vyvážený.
@Janli píše:
Ne, jen pokud má doma puťku, která sama nezná nic jinýho než sporák, děcka a žehličku….,
No jo, ale to je její problém ![]()
@Anna766 píše:
Ale to je problém té ženské, že si špatně vybrala partnera, neumí si vykomunikovat co potřebuje/chce, takovéhle ženy jsou často nesamostatné existence, nemožné organizace, plánování a bez zdravého sebevědomí. Takový život chudinky co popisuješ je odrazem neschopnosti té ženy v 99% případů, která se vůbec neozve a dělá před chlapem nesmyslné tanečky se zahrabanýma svetrama…
Jen málo žen je zmanipulováno a psychicky deptáno natolik aby se neodvážily mít svůj život. Ostatní jen svou laxností a neschopností svůj život odevzdají do rukou aktivnějšího muže a pak si slepičkovsky stěžují.
@Janli píše:
Ty nemáš koníčky, že argumentuješ kabátem?
Kdybych měla roky domluvenej prodej vysněnýho historickýho revolveru na kterej si šetřím a manžel mi tohle zatajil, tak na něj možná i použiju ten, co mám doma.
Nebo dovolená? Co kdyby za tebe chlap rozhodnul, že budeš sedět doma, protože pár tisíc za dovolenou je moc a budeš se starat o děcka, páč to je jediná správná věc?
Cajk, ne?
Nejde o ty koníčky. Psala jsem, že udělala blbost, když mu to zatajila. Ale stalo se. Ovšem vyvádět takhle kvůli blbý věci mi nepřijde normální. Ona toho lituje a chce to napravit, ale pan dělá zagorku. Takhle upřednostňovat věci před lidmi
Zas to strašné hrotite, že mu ona nedovolí žádný koníček. Evidentně dovolí, jen jí to leze na nervy a udělala hloupost.To se snad dá odpustit a taky se na základě toho zamyslet, jestli to už s tím koníčkem kapku nepřeháním.
@robínek píše:
Nejde o ty koníčky. Psala jsem, že udělala blbost, když mu to zatajila. Ale stalo se. Ovšem vyvádět takhle kvůli blbý věci mi nepřijde normální. Ona toho lituje a chce to napravit, ale pan dělá zagorku. Takhle upřednostňovat věci před lidmiZas to strašné hrotite, že mu ona nedovolí žádný koníček. Evidentně dovolí, jen jí to leze na nervy a udělala hloupost.To se snad dá odpustit a taky se na základě toho zamyslet, jestli to už s tím koníčkem kapku nepřeháním.
Ty máš stejnej problém jako zakladatelka. Protože jak jako dovolí koníček? Partner nemá co dovolovat a nedovolovat, není rodič a ten druhý není jeho dítě, aby musel poslouchat.
Jo a jinak mně zas nepřijde normální úmyslně zatajit partnerovi pro něj tak důležitou věc.
@brisco píše:
A ještě v tom kabátě chodit hodiny po městě.Taky koníček.
No a co, mě to baví! ![]()
@curria píše:
Ty máš stejnej problém jako zakladatelka. Protože jak jako dovolí koníček? Partner nemá co dovolovat a nedovolovat, není rodič a ten druhý není jeho dítě, aby musel poslouchat.Jo a jinak mně zas nepřijde normální úmyslně zatajit partnerovi pro něj tak důležitou věc.
Přečti si to znova. ![]()
@M.I.L.F. píše:
Ale to je problém té ženské, že si špatně vybrala partnera, neumí si vykomunikovat co potřebuje/chce, takovéhle ženy jsou často nesamostatné existence, nemožné organizace, plánování a bez zdravého sebevědomí. Takový život chudinky co popisuješ je odrazem neschopnosti té ženy v 99% případů, která se vůbec neozve a dělá před chlapem nesmyslné tanečky se zahrabanýma svetrama…
Jen málo žen je zmanipulováno a psychicky deptáno natolik aby se neodvážily mít svůj život. Ostatní jen svou laxností a neschopností svůj život odevzdají do rukou aktivnějšího muže a pak si slepičkovsky stěžují.
Ale prdlajs.
@robínek píše:Vidíš tady se ozvala,dala najevo i když blbým způsobem co a jak,a zase špatně,sice není neschopná dát najevo co si myslí,za to je zrádkyně co si zaslouží oprátku.a pak si vyber.
Nejde o ty koníčky. Psala jsem, že udělala blbost, když mu to zatajila. Ale stalo se. Ovšem vyvádět takhle kvůli blbý věci mi nepřijde normální. Ona toho lituje a chce to napravit, ale pan dělá zagorku. Takhle upřednostňovat věci před lidmiZas to strašné hrotite, že mu ona nedovolí žádný koníček. Evidentně dovolí, jen jí to leze na nervy a udělala hloupost.To se snad dá odpustit a taky se na základě toho zamyslet, jestli to už s tím koníčkem kapku nepřeháním.
@M.I.L.F. píše:
@Anna766 píše:
No protože pan tvorstva má prostě nárok na vše. I na hysterii.
@robínek píše:
No protože pan tvorstva má prostě nárok na vše. I na hysterii.
Tady je přesně vidět že se doba až tak nezměnila. Ženský se zkrátka neodpustí nic. Když je upozaděná kvůli rodině, protože jí třeba opravdu nic jiného nezbývá, je to slepička bez názoru, neschopná, popřípadě chudinka co se dobrovolně obětuje a dobře jí tak. Když dá najevo své názory, je to stihačka, hysterka nebo potvora co nedá chlapovi svobodně nadechnout.
@curria píše:
Ty máš stejnej problém jako zakladatelka. Protože jak jako dovolí koníček? Partner nemá co dovolovat a nedovolovat, není rodič a ten druhý není jeho dítě, aby musel poslouchat.Jo a jinak mně zas nepřijde normální úmyslně zatajit partnerovi pro něj tak důležitou věc.
Koníček mám, a když se mu věnují, věnuje se manžel dětem a naopak. Když si chtěl pro svůj koníček manžel koupit drahý stroj, poradil se se mnou, protože máme peníze společně. Když jsem já kvůli svému koníčku potřebovala na týden odjet, poradila jsem se s manželem, jak to bude s dětmi. Když to ani jeden nepřehání, nic netají a je schopen se dohodnout, tak jde všechno.