Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
480
26.1.22 15:35
@tamararka píše:
Já tě otázce pořád nerozumím pro rodinu se snad má být a existovat a dělat všechno co ta rodina potřebuje. To nejde rozdělovat.

Je mi moc líto, jak to u vás dopadlo.
Podle mě bys udělala dobře, kdyby jsi si našla terapeuta a tohle své přesvědčení s ním probrala. Protože to vypadá jako základ Tvých problémů v manželství.
A nedá se to vysvětlit pár řádky textu tady.

Pokud to pochopíš a taky v čem jsi udělala chybu, tak to třeba ještě zachráníš.

V každém případě držím palce.
PS: A už tu padlo, jsi fakt dobrá že sem dál chodiš i když dostávaš takovou čočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.1.22 15:38
@botl píše:
A jakýže to měla sen zakladatelka? A co po ní on chtěl aby obětovala nebo nedělala nebo dělala jinak?

On asi o ní neví hodně věcí. Protože byl zahrabaný s haraburdím. To se stává. Přes své zbytnělé ego nevidí, že existují i jiné věci a životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
26.1.22 15:43
@Russet píše:
On asi o ní neví hodně věcí. Protože byl zahrabaný s haraburdím. To se stává. Přes své zbytnělé ego nevidí, že existují i jiné věci a životy.

Vycházej z toho, co psala zakladatelka.

S děckama byl a okolo baráku makal taky, takže těžko byl jen zahrabaný haraburdím.

Zbytek nevíš, jen si to tak představuješ a zakladatelce nijak nepomůžeš tím, že jí poplácáš po ramenou a chlapa nazveš ko. kotem.

Má muže, co nepije, negambluje, nebije jí, nenadává a nevyhrožuje, není soustavně nezaměstnaný, je s dětma a stará se o dům. To mi přijde z jeho strany jako dobrý základ pro manželství, které by stálo za to udržet.

Doufám, že jí nepřeješ rozpad manželství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 15:44

@Russet
Nebo ona žádné sny neměla a neměla na ně ani prostor, věnovala se té rodině…tak to má hodně ženských. Nedávno mě rozesmál kamarád poté, co se jeho žena vrátila do práce po rodičáku. Ptám se, jak se má. Prý je to strašné, musí z práce hned domů věnovat se dětem, nemá vůbec čas na sport a přibral už dvě kila. Jeho řešením je přesvědčit ženu, ať zůstane radši doma, že ji radši bude živit a uskromní se, ale aby nepřišel o ten čas na sebe. Tak jsem se ptala, jaký čas na sebe měla ona doteď, a má v nové situaci…koukal na mě jako blázen, že prý ona ale nesportuje ani žádný koníček nemá. Vůbec ho nenapadlo, že třeba proto, že se o ty děti někdo postarat musí, když koníčkuje on. A že kdyby trochu ubral ze svých nároků na volný čas, mohla by i ona nějaký mít.

• Citovat
  • Upravit
2160
26.1.22 15:44

Tak jo, jsem jedinej, kdo by chtěl vidět manžela od Russet? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.1.22 15:47
@botl píše:
Vycházej z toho, co psala zakladatelka.

S děckama byl a okolo baráku makal taky, takže těžko byl jen zahrabaný haraburdím.

Zbytek nevíš, jen si to tak představuješ a zakladatelce nijak nepomůžeš tím, že jí poplácáš po ramenou a chlapa nazveš ko. kotem.

Má muže, co nepije, negambluje, nebije jí, nenadává a nevyhrožuje, není soustavně nezaměstnaný, je s dětma a stará se o dům. To mi přijde z jeho strany jako dobrý základ pro manželství, které by stálo za to udržet.

Doufám, že jí nepřeješ rozpad manželství?

Ale ona se snad taky starala a není to brané jako jů, super, ty ses starala. Od ní se to bere jako samozřejmost. Starat by se měli oba a naplňovat své potřeby. Já jim rozchod nepřeju, nikde jsem to nenapsala. Ale nechápu, jak vyřeš problém bydlením v garsonce. Asi jako když frustrovaná manželka přestane prát muži trenky a žehlit košile, protože si její práce neváží.

Oni by si měli sednout a říct si, co od sebe očekávají. Ne se jak zpupné dítě sebrat a jít. Jestli takhle řešil problémy, nedivím se zakladatelce, že je frustrovaná a když už ho má poblíž, že na něj ječí. OBA musí uznat svou chybu a pokusit se to dělat jinak. Jinak asi budou muset jít od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.1.22 15:49
@Russet píše:
A ví manža, co je životní sen jeho ženy? On opravdu zahodí rodinu kvůli plechovce??? Tohle není normální.Až se děti jednou zeptají, proč se s mámou rozešli, tak řekne kvůli fáru :zed:

Prosím tě, uklidni se. Tobě ještě nedošlo, že je to jen další trolll? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.22 15:50

@fera21
Mě nepřijde, že by Russet psala něco šokujícího v této diskuzi, taky máme život postavený tak, že nejdřív povinnosti včetně rodiny, a když zbývá čas a peníze, může se každý vyblbnout dle vlastních preferencí. Někdy nezbývá nic z toho no. To je ale rodinný život. Nemůže si jeden dělat volno na koníčky na úkor ostatních doma.

• Citovat
  • Upravit
2069
26.1.22 15:50

Zakladatelka ma asi jedinou sanci, jak situaci zvratit. A to sehnat to zatracene auto, sehnat kontakt na toho kupce a snazit se to od nej odkoupit, a to bude za dost vic penez. Kdyby mi na muzi opravdu zalezelo a nebyl jinak nepouzitelny, tak by mi to za zachranu manzelstvi a rodiny stalo. Sice by to bylo 50/50, ze by to opravdu spravilo situaci, ale lepsi nez nedelat nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
26.1.22 15:51
@Anonymní píše:
@Russet
Nebo ona žádné sny neměla a neměla na ně ani prostor, věnovala se té rodině…tak to má hodně ženských. Nedávno mě rozesmál kamarád poté, co se jeho žena vrátila do práce po rodičáku. Ptám se, jak se má. Prý je to strašné, musí z práce hned domů věnovat se dětem, nemá vůbec čas na sport a přibral už dvě kila. Jeho řešením je přesvědčit ženu, ať zůstane radši doma, že ji radši bude živit a uskromní se, ale aby nepřišel o ten čas na sebe. Tak jsem se ptala, jaký čas na sebe měla ona doteď, a má v nové situaci…koukal na mě jako blázen, že prý ona ale nesportuje ani žádný koníček nemá. Vůbec ho nenapadlo, že třeba proto, že se o ty děti někdo postarat musí, když koníčkuje on. A že kdyby trochu ubral ze svých nároků na volný čas, mohla by i ona nějaký mít.

Jedním z koníčků zakladatelky je poslech hudby. To říkala. A že od té doby, co jsou děti, tak hudbu neposlouchá. Pro mě třeba nepochopitelná věc.

Navrhovala jsem, ať si koupí sluchátka a chůvičku a poslouchá, co má ráda.

Tady to spíš vypadá, že ona se chce zaobírat rodinou (cokoliv, co to u ní znamená, když z té rodiny vylučuje manžela) a chce, aby manžel byl takovým jejím klonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
26.1.22 15:52

@Russet problém je, pokud ona má jako jediné hobby děti a tu rodinu. Čili představa dobře vyuzite neděle a večerů pod lampou je máma, táta a děti hrají domino. A on to tak vůbec nemusí mít. Třeba mu to stačí jen každý druhý večer. To není nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
@Janli píše:
Prosím tě, uklidni se. Tobě ještě nedošlo, že je to jen další trolll? :mrgreen: :mrgreen:

Ale vždyť ji znáš, ať se mluví o. čemkoliv jede podle jednoho mustru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
@Anonymní píše:
@fera21
Mě nepřijde, že by Russet psala něco šokujícího v této diskuzi, taky máme život postavený tak, že nejdřív povinnosti včetně rodiny, a když zbývá čas a peníze, může se každý vyblbnout dle vlastních preferencí. Někdy nezbývá nic z toho no. To je ale rodinný život. Nemůže si jeden dělat volno na koníčky na úkor ostatních doma.

Jenže ten koníček je tady jen zástupný problém. Zatímco ona tady nasazuje psí hlavu chlapovi jen proto, že je to chlap. Nebo aspoň ve mě to vyvolává ten pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.1.22 15:53
@Anonymní píše:
@Russet
Nebo ona žádné sny neměla a neměla na ně ani prostor, věnovala se té rodině…tak to má hodně ženských. Nedávno mě rozesmál kamarád poté, co se jeho žena vrátila do práce po rodičáku. Ptám se, jak se má. Prý je to strašné, musí z práce hned domů věnovat se dětem, nemá vůbec čas na sport a přibral už dvě kila. Jeho řešením je přesvědčit ženu, ať zůstane radši doma, že ji radši bude živit a uskromní se, ale aby nepřišel o ten čas na sebe. Tak jsem se ptala, jaký čas na sebe měla ona doteď, a má v nové situaci…koukal na mě jako blázen, že prý ona ale nesportuje ani žádný koníček nemá. Vůbec ho nenapadlo, že třeba proto, že se o ty děti někdo postarat musí, když koníčkuje on. A že kdyby trochu ubral ze svých nároků na volný čas, mohla by i ona nějaký mít.

Bingo. Já třeba cca do roka dítěte byla dítětem tak „nasycená“, že jsem koníčky neřešila. Když jsem měla volno, spala jsem nebo zírala do zdi. Pak se ta chuť věnovat sobě vrátila. Odjela jsem přes noc, trochu se od dítěte „odpoutala“ myšlenkově. Našla jsem si brigádu. Ale jen DÍKY mému muži, který nebyl zalezlý v garáži a aktivně se zajímal o to, co chci já, jsem si tohle všechno mohla dopřát. Kdybych na něj ječela, že nemám na sebe čas, že jsem utahaná, tak by asi taky neřekl, jeď. Taky by asi křičel. Ale že jsme se dokázali domluvit, fungovalo to a já neměla pocit, že mám jen to dítě a jsem „jen“ matka a uklizečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 15:55

@botl
No já nevím, stačí trochu akčnější děti a umím si dost dobře představit, že na nějakou hudbu mohla zapomenout…Znám spousty dětí, které si nedokážou hrát ve svém pokoji za sledování chůvičkou, ale jak máma v dosahu je, prostě za ní běhají a neustále něco chtějí, a pokud je ráda, že když usnou, konečně jí nevisí na noze a může nějak rychle poklidit, tak u toho asi taky moc příležitostí k poslechu hudby jako koníčku, ne to, že si tichonce pustím rádio k úklidu aby to děti nevzbudilo, není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky