Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tamararka píše:
Jenže mě auta nezajímají, tak jsem se s ním o tom bavit nechtěla protože nebylo o čem. On si nikdy na nic nestěžoval ale ani se mi s ničím takovým nesvěřil.
Treba stěžoval, ale tys to nechtěla slyšet, když ani nevíš na čem mu záleží
@tamararka píše:
Co tím myslíš?
Prostě co dělal pro rodinu.
Nebo chodil jen do práce a do garáže? Ne, sama jsi psala, že vyzvedával děti, že s nima byl dokud jsi nepřišla z práce, že spravoval věci na domě. A dál?
@tamararka píše:
Jenže mě auta nezajímají, tak jsem se s ním o tom bavit nechtěla protože nebylo o čem. On si nikdy na nic nestěžoval ale ani se mi s ničím takovým nesvěřil.
Mě třeba taky vůbec nezajímá fotbal a nedokážu vyjmenovat, jaký jsou všichni současní hráči Juventusu. Ale když mi povídá o nespravedlivé penaltě, tak si to poslechnu. Líbí se mi, jak je nadšený. A taky jsem mu zařídila sledování italského poháru v televizi, aby nemusel koukat pořád na streamy v počítači. Nežádal mě o to, napadlo to mě.
Auta nejsou o tobě, ale o něm.
@Aragua píše:
No třeba to, že má zakladatelka pocit, že se obětuje pro rodinu viz „já každou vydělanou korunu dávám do společných peněz a on si to syslí pro sebe“, „Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok.“ a že by se teda stejně měl obětovat její manžel (nekupovat si svoje snová auta), což prostě je celý moc špatně. To je taková pozice matka co hlídá nezbedné dítě a nezbedné dítě pak automaticky odporuje. Začala bych tím, že bych natvrdo určila peníze co jsou pro rodinu a co jsou pro každého k užití, tady se prostě přesně ukazuje, kde jsou limity společných účtů a vše na jedné hromadě a hned za tím bych určila čas, kdy mám já čas na sebe a svoje koníčky. Pokud má chlap dost času chodit po kamarádech a vydělávat si na svůj koníček, pak část toho času bych chtěla já na svoje koníčky popř. svoje přivýdělky. Prostě obětování a z toho vyplívající frustrace a výčitky v rodině ještě žádnou ženskou ke štěstí nedovedlo.
A on to po ní chtěl? Proč si nemůže poslechnout hudbu? Ji zabavil rádio? Toho všeho se vzdala spíš proto, že chtěla ona. A věř tomu, že i ženy, které vidí chlapa doma jednou za dva týdny, koníčky mají. Jenže některé ženy to takto udělají, rezignují na svůj život a pak to chlapovi otloukání o hubu. Znám takovou, která na dovolené třeba odmítá veškeré nabídky typu kup si, dej si něco, a pak doma hezký do posledního eura chlapovi vyčte každý nákup. A že ona chudinka si nekoupila nic. To je naprosto příšerný typ ženské.
@botl píše:
Prostě co dělal pro rodinu.Nebo chodil jen do práce a do garáže? Ne, sama jsi psala, že vyzvedával děti, že s nima byl dokud jsi nepřišla z práce, že spravoval věci na domě. A dál?
Já tě otázce pořád nerozumím pro rodinu se snad má být a existovat a dělat všechno co ta rodina potřebuje. To nejde rozdělovat.
@tamararka píše:
Já tě otázce pořád nerozumím pro rodinu se snad má být a existovat a dělat všechno co ta rodina potřebuje. To nejde rozdělovat.
Aha. To by vysvětlovalo, proč máš problém. Nevnímáš snahu a práci toho druhého.
Zkus se zamyslet nad tím, co tvůj muž dělá a co je fajn. To, že opravuje věci na baráku je fajn a nedělá to každý. Mohl by říct - sežeň opraváře, zaplatíme ho. A nebylo by na tom nic špatného.
Mě spíš překvapuje, že ten barák s takovým klidným srdcem opustil. To je dům vás obou?
@fera21 píše:
Mě spíš překvapuje, že ten barák s takovým klidným srdcem opustil. To je dům vás obou?
Někdo čuje rozvod?
@tamararka píše:
Takže podle tebe žít jen pro tu rodinu, nic víc neexistuje? Takový trošku doživotní kriminál?
@tamararka píše:
Přesně tak. A on byl do nedávna taky rodina a taky něco potřeboval a zjistil, že se na tebe nemůže spolehnout. On by tím nákupem auta neodešel od rodiny, nepřestal by existovat,… splnil by si sen. O to s větší energii by se pak třeba zase věnoval vám, míň řešil jiná auta, motorky, protože co on chtěl, to už má…
@inkakřivák píše:
Takže podle tebe žít jen pro tu rodinu, nic víc neexistuje? Takový trošku doživotní kriminál?
Koule na noze
Ten vývoj mě vlastně vůbec nepřekvapuje. Celou dobu jsem si říkala, proč tu jeho chování je označovaný jako trucování, když on byl podle mne spíš v podstatě znechucenej tím, s kým to žije, ne že by trucoval. Zjistil totiž, že žije s člověkem, kterej nejenom, že ho nemiluje (jak sobě nebo někomu jinýmu chce nalhávat), ale dokonce ho ani nemá rád, protože jinak by mu sen takhle nerozdupal. A za 2. že osoba, se kterou žije, musí být neuvěřitelně hloupá. Protože to, že nešlo o „pitomý auto, kterých jsou miliony“, snad musel pochopit každej, kdo si přečetl první stránku téhle diskuse. A jako, že jsem v životě po nikom žádným předmětem nemrskla, tak kdyby mi někdo po x tý vpálil, že je to blbá věc, kterou můžu koupit jindy (a já bych věděla, že se na trhu nic takovýho běžně nenabízí) asi bych už po dotyčnym fakt musela něčim třísknout, aby se probral. Naštěstí jsem teda v reálu na takovou zabedněnost nenarazila, takže jsem stále zcela neagresivní tvor.
A ty blbý citově vyděračský řeči o tom, že má být šťastnej za zdravou rodinu. Samozřejmě, že každý normální rodič je nejšťastnější za zdravý děti. To ale neznamená, že chce žít vedle nebystrýho člověka, kterému na něm nezáleží a klidně ho podrazí, i když mu tím zničí sen z dětství. Podle mne se tenhle vývoj dal předpokládat, on není uraženej a zakladatelka ještě vůbec nepochopila, o co jde
A tím, jak mu to dokola dávala najevo, to jenom zhoršovala.
@e-Surfařka ten vývoj jsem tedy nečekala, ale tak nějak souhlasím, co píšeš.
@tamararka píše:
A jéje! Tak popiš, jak si to teda představuješ. Co chceš pro rodinu dělat ty, co on, kdy bude mít každý (včetně dětí - jak jsou staré?) prostor pro sebe. Musíš se odprostit od toho modelu svých rodičů, kteří byli pořád spolu. To vyhovovalo jim, ale rozhodně to není norma. Ostatně myslím, že to není ani moc dobré, ale každého věc, mně by z toho hráblo.
Taky znám jeden pár, kde ta žena měla podobný vzor z domova. Její rodiče dělali všechno spolu, i to nádobí myly spolu, všechno spolu zařizovali…sice to zní jako idylka, ale po bližším pohledu se ukázalo, že tam ta ženská byla totálně nesamostatná, potřebovala „pomoct rozhodnout“ i o tom, jaký se koupí jogurt. Ve skutečnosti ale o všem rozhodovala sama, všechny komandovala, nikomu nedala vydechnout, ale navenek to byla rodinná jednotka. Její manžel začal slušně chlastat. No a dcera si tuhle představu přinesla do svého manželství, kde ovšem narazila. A jsou z toho taky hádky.
Zapomeň že existuje nějaké ONO BY SE MĚLO! Musíte si to zařídit tak, aby to vyhovovalo oběma.
@tamararka píše:
Tady zakladatelka. Omlouvám se že sem moc nepíšu ale doma to teď není dobré tak nemám úplně náladu. Asi nedokážu reagovat na všechno co jste tu napsaly. Manžel se se mnou nebavil až do pondělí. V pondělí přišel z práce dřív a odstěhoval si věci. V domě mě prý s dětmi nechá bydlet a půjde do garsonky po jeho prarodičů kteří jsou v domově důchodců. Do dílny sem bude chodit dál a vždycky po cestě vyzvedne děti a bude s nimi dokud já nepřijdu což vlastně bývalo někdy i doteď. Děti si bude brát podle potřeby k sobě ale minimálně na dva víkendy. Ale prý ať nepočítám že kolem baráku bude něco dělat tedy ty chlapské práce co dělal doteď. Že prý když mám pocit že dělal málo tak ani nepoznám rozdíl. Začala jsem na něj křičet jestli to celé dělá kvůli pitomemu autu, kterých jsou miliony, tak mi řekl že on to auto znal od mala a dvacet let čekal na to aby ho mohl mít. Nejdřív prý kvůli tomu, že na to neměl věk pak kvůli dětem a že teď když už jsou odrostlejší tak si myslel že by to konečně šlo a konečně se mu podařilo sehnat i toho majitele a že celý jeho sen já pošlu do háje. Tak jsem mu řekla že snad by měl být vděčný že jeho rodina je zdravá a ne se zaobírat něčím co jde koupit a hodit to za hlavu, mít nadhled a že chci ať je to jako dřívNa to se jen ušklíbl, řekl to určitě a odešel. Já už se dva dny nemůžu na nic soustředit. Navíc když sem pořád chodí.
Hm, myslela jsem si to. Ve tvém podání, to vyznělo tak, že manžel je věčně jen v dílně a na rodinu a vše okolo kašle. A ono to je úplně jinak že? To auto už byla poslední kapka jeho trpělivosti s tebou. A ty na něj ještě začneš křičet.