Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@botl
No já nevím, stačí trochu akčnější děti a umím si dost dobře představit, že na nějakou hudbu mohla zapomenout…Znám spousty dětí, které si nedokážou hrát ve svém pokoji za sledování chůvičkou, ale jak máma v dosahu je, prostě za ní běhají a neustále něco chtějí, a pokud je ráda, že když usnou, konečně jí nevisí na noze a může nějak rychle poklidit, tak u toho asi taky moc příležitostí k poslechu hudby jako koníčku, ne to, že si tichonce pustím rádio k úklidu aby to děti nevzbudilo, není.
Tak jestli jsou děti do půlnoci vzhůru, tak jasně. Já dávala děti spát po večerníčku. A negruntovala jsem každý večer. Pustit si hudbu do sluchátek na plný pecky a koukat na chůvičku, jestli se neděje nějaký šrumec v jiném pokoji, by neměl být problém.
@Russet
Ano, vnímám to úplně stejně, a fakt nemám žádného podpantofláka.
Mě spíš přijde, že pro některé lidi, a není jich málo, chlap má právo na volný čas, koníčky, utrácet za ně i větší peníze, a je borec, když udělá nějaké práce a těm dětem se nějaký čas věnuje. Žena má automaticky zajistit ten zbytek, a když jí ještě nadto nějaký čas zbyde, může mít i koníček. Že by někdo řekl, že je manželka dobrou ženou a měl by se muž snažit s ní udržet manželství, když občas pohlídá děti, něco doma taky udělá, nepije a negambluje, a když se urazí a při problémů se odstěhuje, měl by manžel jít pro dárek za 30 000, který by si přála, a sehnat jí ho za každou cenu, to teda nevím, jestli by někomu přišlo normální.
@botl
V půlnoci? tak to aby nešla spát vůbec. Jistě, po večerníčku, nějaké uspání, řekněme, že v půl deváté má klid. Já taky negruntuju každý den, ale ten provozní bordel za den bývá značný, posbírat kde co nemá ležet (neumím si představit domácnost s dětmi, kde jsou všichni tak vycepování, že nikde nic takového není), přemístit to tam, kam to patří, vždycky nějaké to nádobí někde zůstane, tak naskládat do myčky, sebrat schnoucí prádlo, případně něco vyžehlit, často přemýt koupelnu a záchod, kuchyňskou linku skoro vždycky, někdy zalít kytky, utřít jestli se někde něco nepozorovaně nakydalo nebo ušpinilo a tisíc takových drobností. To mi každý den hodinku prostě zabere a poslouchat u tohohle lítání hudbu není poslech jako koníček, to můžu proto, aby mi to utíkalo. Tak to mám půl desáté. Když se půjdu sama umýt před spaním, jsem v deset v posteli. O moc později já spát nechodím, když ráno vstávám a navíc když člověk musí počítat s potenciálním nočním buzením i dětí kvůli kdoví čemu všemu…
@botl to zase pr. Ja jsem dost akurátní, systematická a režimová matka, ale se spaním děti byly problémy, když byly malé. Neznam rodinu, kde nejsou.
Důslednost se mi začala rentovat cca kolem 4 let věku dítěte. To už se večer skutečně mohu věnovat čemu chci.
@Anonymní píše:
@Russet
Ano, vnímám to úplně stejně, a fakt nemám žádného podpantofláka.Mě spíš přijde, že pro některé lidi, a není jich málo, chlap má právo na volný čas, koníčky, utrácet za ně i větší peníze, a je borec, když udělá nějaké práce a těm dětem se nějaký čas věnuje. Žena má automaticky zajistit ten zbytek, a když jí ještě nadto nějaký čas zbyde, může mít i koníček. Že by někdo řekl, že je manželka dobrou ženou a měl by se muž snažit s ní udržet manželství, když občas pohlídá děti, něco doma taky udělá, nepije a negambluje, a když se urazí a při problémů se odstěhuje, měl by manžel jít pro dárek za 30 000, který by si přála, a sehnat jí ho za každou cenu, to teda nevím, jestli by někomu přišlo normální.
Já bych naopak byl strašně rád, kdyby žena konečně někam pravidelně vypadla na koníček. Jenže její koníček je prostě dřepět doma a sjíždět televizi. Já s chodem domácnosti pomáhám i přes to, že teda mám práci, koníčky i ty děti. Ale stejně to je: „Jak to skládáš do té myčky? Tady dávám ten velký hrnec, sem zas tyhle talíře“ nebo „Proč umýváš tu podlahu, zrovna jsem se chystala vařit a zavazíš“ a takových maličkostí, které ona prostě bere, že je tou paní domu, protože tam je furt.
@gabrriel
Tak pokud sjíždí telku, evidentně čas má. Mě se to dost často nedaří nebo u ní skončím když jsem moc unavená na to, abych dělala cokoli, i když třeba hotovo doma není. Ale když manžel něco dělá, tak do toho nekecám, já to taky nesnáším, a je snad svéprávný dospělý člověk, aby uměl uklidit.
@gabrriel píše:
Já bych naopak byl strašně rád, kdyby žena konečně někam pravidelně vypadla na koníček. Jenže její koníček je prostě dřepět doma a sjíždět televizi. Já s chodem domácnosti pomáhám i přes to, že teda mám práci, koníčky i ty děti. Ale stejně to je: „Jak to skládáš do té myčky? Tady dávám ten velký hrnec, sem zas tyhle talíře“ nebo „Proč umýváš tu podlahu, zrovna jsem se chystala vařit a zavazíš“ a takových maličkostí, které ona prostě bere, že je tou paní domu, protože tam je furt.
To je taky neštěstí, když chci, aby muž pomohl, musím mu dát prostor, aby to udělal podle svého. Není můj podřízený, aby plnil moje pokyny. A že je nádobí v myčce jinak, bože, stejně u nás myčka jela imrvere, tak se z jedné jinak naskládané dávky svět nezboří. A že podlaha neni setřená dokonale? Stejně bude za chvíli zas zaťapaná, setre se zas zítra. Takový malichernosti.
@Anonymní píše:
@Russet
Ano, vnímám to úplně stejně, a fakt nemám žádného podpantofláka.Mě spíš přijde, že pro některé lidi, a není jich málo, chlap má právo na volný čas, koníčky, utrácet za ně i větší peníze, a je borec, když udělá nějaké práce a těm dětem se nějaký čas věnuje. Žena má automaticky zajistit ten zbytek, a když jí ještě nadto nějaký čas zbyde, může mít i koníček. Že by někdo řekl, že je manželka dobrou ženou a měl by se muž snažit s ní udržet manželství, když občas pohlídá děti, něco doma taky udělá, nepije a negambluje, a když se urazí a při problémů se odstěhuje, měl by manžel jít pro dárek za 30 000, který by si přála, a sehnat jí ho za každou cenu, to teda nevím, jestli by někomu přišlo normální.
Proč to bagatelizuješ? Jaký „když se urazí a při řešení problému se dostěhuje“? Nezapomněla si třeba zmínit, že mu před tím ona provedla prvotřídní sviňárnu? Nedivím se, že si notuješ s tou sekernicí se zelenou profilovkou. Už chybí jen kecy o haraburdí a páprdovi.
Žena má obsesi s tím, jak dávat jídlo na pás z vozejku v obchodě. ![]()
Stejně jí mám rád
![]()
@Trojlístek píše:
@botl to zase pr. Ja jsem dost akurátní, systematická a režimová matka, ale se spaním děti byly problémy, když byly malé. Neznam rodinu, kde nejsou.Důslednost se mi začala rentovat cca kolem 4 let věku dítěte. To už se večer skutečně mohu věnovat čemu chci.
Však jo. Přesně o tom mluvím.
Obě děti zakladatelky chodí někam do školy nebo školky. Takže po večerníčku spát.
@Anonymní píše:
@botl
No já nevím, stačí trochu akčnější děti a umím si dost dobře představit, že na nějakou hudbu mohla zapomenout…Znám spousty dětí, které si nedokážou hrát ve svém pokoji za sledování chůvičkou, ale jak máma v dosahu je, prostě za ní běhají a neustále něco chtějí, a pokud je ráda, že když usnou, konečně jí nevisí na noze a může nějak rychle poklidit, tak u toho asi taky moc příležitostí k poslechu hudby jako koníčku, ne to, že si tichonce pustím rádio k úklidu aby to děti nevzbudilo, není.
Ale zakladatelka podle mne nemá žádný batolata, ale děti minimálně školkovýho věku - spíš i školního (minimálně jedno z nich). Odkud by je jinak ten táta taky vyzvedával. A navíc sám řekl, že si to auto nemohl pořídit, když byly děti malé a chtěl si tu radost udělat, když jsou odrostlejší. Takže vůbec nevim, proč sem taháte div ne nějaký uspávání mimin. Můj odhad (podle info zakl.) je, že mladšímu dítěti bude kolem 5-6 let a k tomu starší. To fakt není důvod k nepuštění si hudby. Pokud si člověk s takhle velkýma dětma neudělá čas na puštění hudby, není to dětma ani partnerem.
Příspěvek upraven 26.01.22 v 16:39
@KalamityJohn píše:
@Betty MacDonaldŽena má obsesi s tím, jak dávat jídlo na pás z vozejku v obchodě.
Stejně jí mám rád![]()
Můj muž taky! Třeba chodili na stejný kurzy. ![]()
@WontTell píše:
Proč to bagatelizuješ? Jaký „když se urazí a při řešení problému se dostěhuje“? Nezapomněla si třeba zmínit, že mu před tím ona provedla prvotřídní sviňárnu? Nedivím se, že si notuješ s tou sekernicí se zelenou profilovkou. Už chybí jen kecy o haraburdí a páprdovi.
Přesně. Ta rozumí taky úplně všemu.
Staré auto, které je už poměrně vzácné, je jich málo a žádné další už nebudou nazve hromadou šrotu. Přitom je to v podstatě starožitnost a hlavně velká příležitost. To můžu přijít do galerie a říkat: Ty obrazy nemůžou stát statisíce, vždyť jsou to všechno mazaniny, takových vám napatlám kolik budete chtít.
Prostě vím nejlíp na světě úplně všechno a vy se z toho posaďte na zadek. ![]()
@KalamityJohn píše:
@Betty MacDonaldŽena má obsesi s tím, jak dávat jídlo na pás z vozejku v obchodě.
Stejně jí mám rád![]()
Nějakej systém? Já teda dávam těžší věci na začátek, aby mi pak v tašce nerozmačkaly všechno pod něma, jinak nic. Dělam to blbě?
@e-Surfařka píše:Úplně přesně. Jenomže u nás jsem to já, kdo na tyhle věci dbá.
Nějakej systém? Já teda dávam těžší věci na začátek, aby mi pak v tašce nerozmačkaly všechno pod něma, jinak nic. Dělam to blbě?