Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@MP_Emi moc děkuju za rady
Na ty Ara i Gabor jsem se dívala, poblíž bohužel nic nemám, ale přinejhorším to spraví výlet do Ostravy. I když ty ceny jsou hrozné, představovala jsem si něco kolem tisícovky - opravdu je budu používat příležitostně.
Mamka mi teď ještě říkala, že si pořídila pohodlné lodičky nedávno v Deichmannu
Ona sice nemá takovou tlapu jak já, ale ještě to zkusím taky tam. Je fakt, že i já mám z tama jedny velice pohodlné boty. Sice barví (je to kůže), ale to je detail ![]()
Šaty jsem chtěla původně černé - prostě spláchnout tím i pořízení nějaké klasiky, která mi v šatníku chybí, ale můžu vybrat i z jiných barev - mám ráda hnědou, tyrkysovou, zelenou… (a i mi sluší) Snad ani v těchto barvách to nebude pak problém vzít např. do toho divadla a nebude to takové smutné.
@lyrica taky uz to ted tak delam. A kupuju už je to čem stopro vím, že to chci a líbí se mi to..dřív jsem nakupovala i stylem za tu cenu, no neber to a pak to za rok někomu dala, protože to zavazelo ve skříni.
Tak to já si teď pořídila několik triček (HM, Taily Weil, New Yorker - kterej normálně nesnáším) za akční ceny - 129,–
A kalhoty (Taily Weil a FF) za 250,– a 350,–. Vůbec letos nakupuju jenom nějak akčně a už je mi líto dát víc jak 800,– za cokoliv
Tedy za jednu věc jakože…
Anguo vole (pardon
) co to tady jedeš za propagandu svých lýtek?
Přijdou mi naprosto normální. To si ještě neviděla moje, od mala se mě lidi ptají, jestli jezdím závodně na kole, teď už trochu povolily a to je teda maso - děs a hrůza ![]()
@Melysa píše:
roxy má pěkný věci, škoda, nechápu, proč u nás tak drahy.
U nás je drahý všechno!
Třeba HM, CA a tyhle řetězce. Neřekla bych, že to je bůhví jaká kvalita, ale cena je hooodně nadnesená na ty hadry.
Když mi hlásí kamarádka, co žije v Anglii, jaké jsou ceny za tohle oblečení tam, tak se nestačím divit. Nebo ceny v Americe, to je zlomek! A my to tu ochotně platíme a ještě si libujeme, když mají slevy… ![]()
Přesně, to s těma cenama mě taky točí, takže tady nekupuju už skoro nic. V Tchibu jsem si koupila před pár dny futrálek pro psa a říkám si, že 129 za 2 dozy není nic moc, ale že OK. No a přijedu do Německa, jdu si nakoupit a v uvnitř supermarketu je taky Tchibo a tam to měli za 3,19 základní cena. Přitom zrovna Tchibo nejede na dlouhodobý kurzy a chlubí se tím, jak spotřební zboží neustále přeceňuje podle aktuálního kurzu ![]()
No jo, na nás asi obchodníci pořád vydelavaji diky pocitu z dob komunismu, ze zadny zbozi nebylo a ted když je, jsme za nej porad ochotni platit hodne, protoze jsme radi, ze vubec neco je nebo nevim cim to je a chvili trva, nez se to zmeni. to je stejny jak s jidlem. nehlede na to, ze jeste pred par lety dovazeli k nám do obchodu stary kolekce ze Západu, proste u nás bylo ve stejných obchodech jiny zbozi nez tam.
A k tem cenam - pritel zvyklej na anglicky zbozi nebo ceny, kdyz jsme si vyjeli jakoze na nakupy do Olympie tady, tak odchazel vetsinou nastvanej a vubec nebyl ochotnej si tady za ty ceny nic koupit, jak byl zvyklej na ty anglicky ceny a taky hlavne anglickej servis. kolikrat se nam stalo, z e jsme vstoupili do prazdnzho obchodu a ja jako susnej clovek zdravila prvni pani prodavacku a kdyz jsme odchazeli, ani nerekla nashledanou. Tak to me vytaci totalne. Ale to se mozna taky uz trochu lepsi, ze tomu personalu cpou do hlavy zapadni pristup k zakaznikovi.
Moje papučky, dneska dorazí ![]()
http://www.snowboard-online.cz/…a-neon-pink/
Já nemám možnost nakupovat v zahraničí, takže mi nic jinýho nezbývá, ale fakt mě to štve.
Příklad za všechny - ségra byla nedávno nakupovat v Hatích v outletu a přivezla si sukni. Na ní byla několikrát přelepená cena. Původně 999,–, přelepeno na 599,–, přelepeno na 399,–, konečná cena 159,–. Tak kde to jsme? Za kolik asi ta sukně stála? Pokud to můžou prodat za 159,–, musí se jim to stále ještě vyplatit. to znamená, že za těch 999,– si někdo parádně napakuje a hadr za to vůbec nestojí. Jenže ovce jdou a nakupují…
@lyrica píše:
Moje papučky, dneska dorazí
http://www.snowboard-online.cz/…a-neon-pink/
@KPKristy to mě třeba na těch cench vytáčello u Nextu, ještě loni měli anglický ceny nižší než český na tom jejich e shopu! a o dost. Letos už se to srovnalo. to jsem nechápala, v rámci jednoho prodejce mít různý ceny pro zemi ležící o 1500km jinde.
@Melysa píše:
No jo, na nás asi obchodníci pořád vydelavaji diky pocitu z dob komunismu, ze zadny zbozi nebylo a ted když je, jsme za nej porad ochotni platit hodne, protoze jsme radi, ze vubec neco je nebo nevim cim to je a chvili trva, nez se to zmeni. to je stejny jak s jidlem. nehlede na to, ze jeste pred par lety dovazeli k nám do obchodu stary kolekce ze Západu, proste u nás bylo ve stejných obchodech jiny zbozi nez tam.
A k tem cenam - pritel zvyklej na anglicky zbozi nebo ceny, kdyz jsme si vyjeli jakoze na nakupy do Olympie tady, tak odchazel vetsinou nastvanej a vubec nebyl ochotnej si tady za ty ceny nic koupit, jak byl zvyklej na ty anglicky ceny a taky hlavne anglickej servis. kolikrat se nam stalo, z e jsme vstoupili do prazdnzho obchodu a ja jako susnej clovek zdravila prvni pani prodavacku a kdyz jsme odchazeli, ani nerekla nashledanou. Tak to me vytaci totalne. Ale to se mozna taky uz trochu lepsi, ze tomu personalu cpou do hlavy zapadni pristup k zakaznikovi.
Ty starý kolekce tady jsou furt. Jsem si vyšla do krámu v šatech Promod z Německa, aktuální kolekce a prodavačky na mě koukali, že tohle viděli jen v katalogu a že jim paní vedoucí říkala, že tyhle kousky se vůbec letos nešili a jsou tam jen ilustračně.
A o servisu ani nemluvě. Já fakt za chvilku budu v Čechách kupovat jen noviny ![]()
@Melysa píše:
@KPKristy to mě třeba na těch cench vytáčello u Nextu, ještě loni měli anglický ceny nižší než český na tom jejich e shopu! a o dost. Letos už se to srovnalo. to jsem nechápala, v rámci jednoho prodejce mít různý ceny pro zemi ležící o 1500km jinde.
To nedělá jen Next, koukala jsem v Německu na náramek, byla tam cena v eurech asi 4 a na tý samý cenovce tomu odpovídající cena 250 CZK.
@RyBANA ze ty mas velikost 34-36
ja na svych momentalnich 40 vyprodeje skoro nic, snad je to co fakt už vubec nikdo nechce.