Muž nechápe náročnost rodičovské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31246
26.8.21 02:20

Nech ho to vyzkoušet na pár dní bez tvých zásahu, jinak to nepochopí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
26.8.21 05:13

@Oriseka To je řada zamakat na tom, aby dítě víc spalo.Ver tomu, že jsou děti, které mají malou potřebu spánku. Mam 2 děti, starší je od malička velký spáč a mladšímu už od mimina stačilo minimum spánku. Veř, že jsem pro to dělala fakt všechno, zvlášť když v té době manžel pracoval 3 týdny mimo domov, aby nás uzivil a já byla s klukama sama.Jo a dneska je jim 22 a 17 a nic se nezměnilo, starší, když není ve škole nebo na brigádě je schopný spát do zásoby a mladší i když je nemocný nebo unavený, tak přes den nikdy neusne a v noci spí max. 5-6 hodin. Stejna výchova, stejní rodiče. To mi ještě připomíná větu známé, ty v noci kojîš? Jako fakt, když jsou mu 4 měsíce, já mám dvojčata a od porodnice spí celou noc, to děláš něco špatně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
26.8.21 05:45

Náročné nespací dítě je pro pečujícího rodiče tak trochu očistec a ten „nepečující“ to nikdy nemůže pochopit úplně. Ty budeš navíc asi trochu ta povaha „hlavně, aby byli všichni spokojení“ a těžce neseš, že i když jdeš přes svoje maximum, tak nejsou.
Souhlasím s tím, že by bylo dobré delegovat pár záležitostí na muže nebo případně na třetí stranu (tím nemyslím sex, ale sekání zahrady, vaření, uklízení atd.), případně ať si malého uspává on a pak budete mít prostor pro sex (Co chce dělat třeba v jeho školním věku? To bude chtít také souložit před ním? Bude muset taky počkat.)
Tady to chce asi rozmluvu bez větších emocí, prostě mu to říct, aby to viděl, když he zabedněnej a nevidí to sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.8.21 06:16

Memu chlapovi to došlo, až když musel být se dvěmi dětmi (3 a 5) na vše sám a já s třetím měsíc v nemocnici, protože se narodil predcasne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
26.8.21 06:29

To je tak kdyz si zenska vezme vsechno na hrb sama jako superzena, pak zjisti, ze to nedava a hrozne se divi, ze manzel pro ni nema pochopeni. Je to porad dokola a stejne se holky nepoucite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85540
26.8.21 06:38

My se prohodili a je doma chlap na nejakou dobu.
Nejdriv to byly reci, jak to bude mit doma naklizene a podobne.
Po 3 tydnech se mi zacal uz jen omlouvat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sam od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22871
26.8.21 06:46
@marťáánek píše:
@Oriseka To je řada zamakat na tom, aby dítě víc spalo.Ver tomu, že jsou děti, které mají malou potřebu spánku. Mam 2 děti, starší je od malička velký spáč a mladšímu už od mimina stačilo minimum spánku. Veř, že jsem pro to dělala fakt všechno, zvlášť když v té době manžel pracoval 3 týdny mimo domov, aby nás uzivil a já byla s klukama sama.Jo a dneska je jim 22 a 17 a nic se nezměnilo, starší, když není ve škole nebo na brigádě je schopný spát do zásoby a mladší i když je nemocný nebo unavený, tak přes den nikdy neusne a v noci spí max. 5-6 hodin. Stejna výchova, stejní rodiče. To mi ještě připomíná větu známé, ty v noci kojîš? Jako fakt, když jsou mu 4 měsíce, já mám dvojčata a od porodnice spí celou noc, to děláš něco špatně. :zed:

Mozna mas pravdu. Ja ale nevim, jestli zakladatelka udelala vse, aby dite spalo dyl. Pise, ze ani ne rocni dite spi tak 9 hodin za cely den a to proste malo je. My nevime, jestli mu to staci ma mensi potrebu spanu, jak pises) nebo je pretazene a pak o to vic narocnejsi. Kazdy ma jinou zkusenost. Me deti se spis pretahly a potrebovaly by toho spanku vic, takze jsem se je snazila spis uspat nebo udrzet dyl spici. Samo nekdy to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.8.21 06:48

Mi to připadá, ze tohle je mindset spousty chápu, zvlášť když je ženská doma jen s jedním dítětem. Vždyť je to mateřská,,dovolená” ze :D Pro ne, pokud si to nikdy nezkusili (ne jen na jeden den nebo odpoledni hlidani ), je to proste nepredstavitelny, ze to malý dítě zabere skutečně cely den.
U vás ale těch problémů bude vic. Co se týká starosti o dítě a domácnost, děláš to co všechny matky na rodicaku a je jen na tom chlapovi jak se k tomu postaví. To ze se do péče nezapojuje, je samozřejmě špatně, ale těžko sám od sebe začne, když rok nedelal nic. Má k dítěti vůbec nějaký vztah? Pokud je jen v práci nebo pracuje na baráku, tak asi těžko.
Rekla bych, ze tady nějaký teoreticky vysvětlování nepomůže. Můj muž taky plně,,pochopil” jak je to náročný, asi teprve když jsme měli dvě děti. To když je s námi doma o par dnu dyl nez víkend a aktivně se podílí na celodenní péči, tak hlásí jak se těší až si odpocine v práci :D A to ji má celkem dost fyzicky náročnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.8.21 06:49
@blumen píše:
My se prohodili a je doma chlap na nejakou dobu.
Nejdriv to byly reci, jak to bude mit doma naklizene a podobne.
Po 3 tydnech se mi zacal uz jen omlouvat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sam od sebe
:D :D :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
26.8.21 06:49
@Anonymní píše:
Ahoj,
píšu zrovna po hádce, tak možná trochu v emocích. Ale pokusím se to sepsat v klidu a věčně.

Muž není schopen přijmout, že je rodičovská s dítětem náročná.
Nestěžuju si, malý je relativně hodné dítě a já bych si mateřskou fakt užívala a byla spokojená, kdyby pořád neměl řeči.

Naše situace je taková:

• 11m dítě
  • bydlíme na vesnici
  • vztahy s jeho rodinou na bodu mrazu
  • manžel má firmu, takže má náročnou práci, často se vrací dlouho a unavený, ale vydělává hodně
  • rekonstruujeme dům (teď už jsou to"jen" venkovní práce, vnitřek je hotový) a máme obří zahradu, zatím neopravenou a plnou harampádí, nářadí - „nástrah“

Dítě máme od malinká nespavé, stačí mu málo. Přes den ráno půl hodiny, odpoledne někdy taky tak, někdy vůbec. V noci spinká u mě (přiřazena postel) jedině tak vydrží déle a já se vyspím. Je hodně společensky a momentálně potřebuje mít (hlavně mě, protože táta pořád pracuje) za zadkem, jinak brečí.

Během dne pendlují mezi hraním si (fakt ho nechci a nebudu zanedbávat), vařením s dítětem pod nohama (dítěti, mne i manželovi do práce na každý den), uklízením domu, sekáním zahrady (4 a půl tisíce m²) :roll:, 1× týdne (hlídá babička) jedu k manželovi pomoct s administrativou na cca 6 hodin (připravit jídlo, pobalit, odvézt, přejet na firmu a po práci zase vyzvednout…).
Ač se snažím sebevíc, čas pro sebe mi nezbývá, když malý usne, dodělávám práci doma, nebo se snažím urvat si chvilku a popovidat si s manželem a pak pokračovat kompletováním podkladu k hypotece apod. Večer uspavam jen já, do toho teď mrňous nechce spát dřív, než v 9-10 a vstává v 6.

Samo o sobě mi to zabere celý den. Nestěžovala bych ho si, dělám to ráda, ale fakt mě bolí, že mám každou chvilku na talíři, že jsem celý den domaba mám na všechno čas a on chudák v práci ani nevydechne. Večer zase že si to uspávání mám líp celé promyslet a udělat, abychom měli čas pro sebe (nevím jak, nenarodil se s vypínačem… :roll: ) muž sám chodí spát po 10, takže často usně dřív, než se vůbec dostanu do postele.

Pak zase stížnost, že je málo sexu. On je teda extra náruživý a ač se to s příchodem malého snížilo, stejně strašně špatně zvládá, že to nejde kdykoliv. Já ho neodmítam, ani nejsem pasivní. Jen prostě když kolem nás. Eva dítě, tak to fakt nejde a když přijdu konečně do ložnice, tak muž už spí.

Vím, že toho má fakt hodně v práci i po ní, když pracuje na domě. Proto po něm nechci žádnou rutinní práci. Doma vše dělám sama, malého nehlídá, neprebaluje,… Nakupovat jezdím s ním v nosítku, nebo ho hlídají rodiče

Ale fakt mě s**e, že to nevidí. Já ho respektuji a chápu. Ale z jeho strany si já všechno kazím sama, blbě to plánují, mám ho nechat prostě brečet, abychom si mohli užít…

Podařilo se v někomu dokázat manželovi, že to fakt není takové leharo, jak to vidí?

Nejradši bych mu dala kluka na týden, je že to prostě nejde kvůli jeho práci. A taky se bojím, že by zase čuměl do PC (jo, hledá tam věci potřebné k práci i rekonstrukci) a malý by brečel na zemi…

Už fakt nemůžu, ale připadá mi, že to slyším od nejedné známé. Že asi nejsem jediná

Me se teda nepodarilo, dokazat manzelovi, ze byt doma s deckem, neni leharo a to jsem vyzkousela snad vsechno. Nejhorsi bylo, kdyz jsem s nim o tom mluvila, porad si mlel to svoje…on je prece ten lovec, co nosi domu korist, abychom meli co zr*t (teda…nosi domu penize), a ja jsem ta, co se stara o teplo domova a rodinnou pohodu)…takze to prej musim zvladnout, kdyz to zvladly s prehledem vsechny ostatni matky na celem svete :roll: :pocitac: …a to podotykam, ze jsem mela uvareno, uklizeno, o dite postarano a vzdycky si, parchant, nasel neco, jak me vytocit…ze je treba smouha na zrcadle :roll:

Takze nasr*t :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20964
26.8.21 06:58
@Any9 píše:
Mi to připadá, ze tohle je mindset spousty chápu, zvlášť když je ženská doma jen s jedním dítětem. Vždyť je to mateřská,,dovolená” ze :D Pro ne, pokud si to nikdy nezkusili (ne jen na jeden den nebo odpoledni hlidani ), je to proste nepredstavitelny, ze to malý dítě zabere skutečně cely den.
U vás ale těch problémů bude vic. Co se týká starosti o dítě a domácnost, děláš to co všechny matky na rodicaku a je jen na tom chlapovi jak se k tomu postaví. To ze se do péče nezapojuje, je samozřejmě špatně, ale těžko sám od sebe začne, když rok nedelal nic. Má k dítěti vůbec nějaký vztah? Pokud je jen v práci nebo pracuje na baráku, tak asi těžko.
Rekla bych, ze tady nějaký teoreticky vysvětlování nepomůže. Můj muž taky plně,,pochopil” jak je to náročný, asi teprve když jsme měli dvě děti. To když je s námi doma o par dnu dyl nez víkend a aktivně se podílí na celodenní péči, tak hlásí jak se těší až si odpocine v práci :D A to ji má celkem dost fyzicky náročnou :lol:

„Nedělal nic“ zní vtipně, když by za tím nebylo podnikání a rekonstrukce domu ve volném čase. Zase ta žena doma musí pochopit, ze chlap ten čas taky nemá nafukovací a pokud dělá náročné zaměstnání/podnikání a k tomu staví nebo rekonstruuje barák, tak většinou nemá jak čas na rodinu, tak ani sám pro sebe. Takže jsou na tom oba úplně stejně. On zaměstnání, stavba ona zase domácnosti a dítě.

Úplně stejně jako muži nechápou starosti žen na mateřské, tak ženy VELMI rychle zapomínají na to, jak člověk může dojít unavenej z práce a pokud má další povinnosti, tak že čas není nafukovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.8.21 07:01

Někteří chlapi si to potřebujou vyzkoušet. Moje maminka velmi toužila po myčce nádobí. Táta byl razantně proti - jsme už jen sami dva, toho nádobí není tolik, do práce už nechodíme (důchodci), no prostě ji vždycky přeargumentoval. Pak se stalo, že maminka onemocněla a její stav postupně dospěl do fáze, kdy přestala zvládat péči o domácnost a vaření. Všechno na sebe převzal táta. Začal vařit, uklízet, prát, jezdit na nákupy… Zpočátku byl děsně statečnej, ale když mu definitivně došlo, že mamka už se zcela neuzdraví a tahle práce bude od teď jenom na něm, tak mu ta myčka najednou nepřipadala jako špatnej nápad. Pořídil myčku, za pár měsíců sušičku a po dalším čase robotický vysavač. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.8.21 07:07
@Cenarius píše:
„Nedělal nic“ zní vtipně, když by za tím nebylo podnikání a rekonstrukce domu ve volném čase. Zase ta žena doma musí pochopit, ze chlap ten čas taky nemá nafukovací a pokud dělá náročné zaměstnání/podnikání a k tomu staví nebo rekonstruuje barák, tak většinou nemá jak čas na rodinu, tak ani sám pro sebe. Takže jsou na tom oba úplně stejně. On zaměstnání, stavba ona zase domácnosti a dítě.Úplně stejně jako muži nechápou starosti žen na mateřské, tak ženy VELMI rychle zapomínají na to, jak člověk může dojít unavenej z práce a pokud má další povinnosti, tak že čas není nafukovací.

Zakladatelka v úvodním příspěvku píše -neprebalí, nepohlídá… jestli je dítěti skoro rok a on se za ten rok nezapojil aspoň minimálně do péče, tak ano, nedela nic. S dítětem, které je jejich obou. Práci, domacnost, dům neřeším, řeším mimino.
Ale zas těžko říct, skutečnou situaci znají jen oni dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.8.21 07:08

No, nevim, no. Nemyslim si, ze az takovej pindal, kterej navic chce soulozit furt, nejak zmeni :nevim: spis mi pripada, ze ‚jen‘ upousti paru a dela se dulezitej :roll:

Obdobi s malym ditetem je nejnarocnejsi, takze bych si to co nejvic ulehcila (nakup on-line, 1-2× tydne obed z hospody, bezna porce staci na 2 dny atd.), abych ja to mela aspon trochu prijemne.

Co se tyce jeho, z vlastni zkusenosti -kdo chce psa bit, vzdycky si hul najde. Takze bych se mu nesnazila nic dokazovat a vysvetlovat, ale ani ulehčovat. At si trhne kopytem, ale necha mi prostor, abych vypadla a nemusela mit furt nervy na špagate, kdy uslysim dite. Jen teda nechapu to spani. Kdybych si pripadala jako onuce, tak bych s nejvetsi pravdepodobnosti chut moc nemela :nevim:

Jeste k tomu hlidani tatinku. Vzdyt je jedno, jestli si s miminem ‚hraje‘ nebo mu mimino rve u nohy nebo v kocaru. Hlavne, ze zodpovednost za urazy je na nekom jinem. To dite vetsinou hlidani prezije ;) opet-co nejvic si to ulehcit, jeden parek za tyden to dite nezabije :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.21 07:13

Ahoj zakladatelko, z pohledu chlapa. Byl jsem stejný do té doby než žena skončila v nemocnici. Doma 2 děti a já začal otevírat oči. Mám taky náročnou práci a vydělávám dost. Taky jsem si myslel, že starat se celý den o děti není těžké. Předtím když jsem přišel domů, tak jsem se věnoval max. 2 hodiny dětem. Měl jsem pocit, že je to pohoda. Jenže pak když žena byla v nemocnici, tak jsem si uvědomil, že to není vůbec lehké. Důležité pro mě bylo si udělat nějaký systém. To mi trvalo skoro týden. Večer nachystat oblečení na ráno. Ráno malá vstávala kolem šesté. Syn až kolem sedmé. Udělat čaj, chvilku pohádka, do obchodu, na hřiště, vařit… Stále všude rozházené hračky, něco vylitého. První týden jsem byl fakt vyřízený. Každý den vymýšlet program pro děti aby se nenudily. Nechtěl jsem aby byly stále na telefonu nebo u TV. Usínání taky nebylo vůbec jednoduché. Děti zvyklé na mámu a teď jim chyběla. Spal jsem s nimi v pokoji. Po třech dnech už bylo spaní v pohodě.
Závěr : Na rovinu jsem rád, že chodím do práce. Ženě teď neřeknu půl slova o tom, že doma nic nedělá. Klobouk dolů všem ženám na mateřské :potlesk:

Příspěvek upraven 26.08.21 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria