Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Nejenom v kojeňáku. S prvním dítětem jsem po porodu nebyla necelé dva měsíce. Bylo v nemocnici, já na Áru, když jsme se konečně dostaly k sobě a mohly jsme domů, dítě nechtělo vůbec nic.„Neřeklo“ si o jídlo, neozvalo se že je pokakané až ke krku…čím to asi bylo.
Ježíš, to je strašný! 😳 A domazlily jste to? Je teď ok?
@Andante píše:
Ježíš, to je strašný! 😳 A domazlily jste to? Je teď ok?
Už je dítě dospělé. Vztah máme nadstandardní. Snažila jsem se všechno dohnat.
@Anna766 píše:
Mamina krafe na emiminu, zkáza hotová. Hlavně že krafání chlapů na ženském webu je v naprostým cajku.
Proč by to nemělo být v cajku?
@AZ29 píše:
Jídlo - já osobně používám mrazák, stravujeme se velmi jednoduše, zdravě, vařím každý den, ale jsou to jídla hotová do 10 minut, příp. taková, která strčíš do trouby a nastavíš minutku.
Nemyslím to jako rýpání, ale jaká jídla vaříš, že jsou hotové za 10 minut? 10 min mi trvá třeba jen příprava masa, nebo zeleniny, škrábání brambor… ![]()
@zoidberg píše:
Náročnost dítěte si vytváří každý sám. Když nechci mít náročné dítě, zařídím to tak, aby nebylo. Děcka jsem měl hned po propuštění z porodnice. Třeba to večerní uspávání, to je tak nehorázný nesmysl, místo aby trávili klidný večer dospělí spolu, jeden se zavře s děckem… Pak dojde jasně k narušení partnerského vztahu.
Náročnost dítěte je dána x faktory (nejen přístupem rodiče), jsou v tom geny, prostředí, ale i „vyšší moc“ - i přes super zázemí a oba rodiče zdraví a OK se může narodit velmi akční hyperaktivní dítě vyžadující pozornost a péči skoro 24/7, pokud takto zásadní informaci nemáš, tak nesuď a neraď…
ano, s uspáváním to dost rodičů přehání, ALE vážně existují děti, které samy v klidu prostě neusnou…
trochu empatie prosím.
Příspěvek upraven 26.08.21 v 16:14
@Salome123 píše:
Nemyslím to jako rýpání, ale jaká jídla vaříš, že jsou hotové za 10 minut? 10 min mi trvá třeba jen příprava masa, nebo zeleniny, škrábání brambor…
Jasný, v pohodě. 10 minut to není přesně, to jsem spíš tak plácla ve smyslu, že to trvá chvíli. Ale k věci:
Zaprvé kupujeme docela úzký sortiment potravin. Takže doma je plnej mrazák různých druhů sáčků s mraženou zeleninou a masa (různý druhy), dále disponujeme pekárnou na chleba a rýžovarem. Do pekárny nasypeš suroviny, pomačkáš tlačítka a jen to necháš a pak máš chleba. Vaření - nejvíc jíme restovanou zeleninu na troše sádla, k tomu osmahnout maso. Nebo to celý hodit do trouby. Maso a zelenina na X způsobů. Pak jíme čerstvý ovoce. Muž dělá třeba saláty, dneska udělal játrovou paštiku. Určitě sis všimla, že v tom chybí přílohy - ano, chybí. Nejíme je. Kdo by je chtěl (nebo když vaříme pro návštěvu), tak se dá rýže do toho rýžovaru, anebo se se. u s těma bramborama - oloupat brambory nějakej čas zabere a nemám to ráda, když už, tak kupujem raný a vaříme je ve slupce.
Ale vždycky to nejde. Pak jíme vejce a odvedle ze vsi vozím čerstvý kozí mlíko.
To je asi tak v kostce, jak jsme vyřešili to, že ani jeden nesnášíme dlouhý stání u sporáku. Každej si to může uzpůsobit podle sebe a vzít si z toho třeba jenom něco, ale každodenní zdlouhavý vyváření bych nedělala ani omylem.
Zkoušeli jsme to, končilo to odbýváním se v jídle, protože nemáme čas a chuť vařit, takže jsme to udělali takto. A že se nám oběma neskutečně zlepšil zdravotní stav, o tom nemá cenu diskutovat.
Normálně mi holky začaly říkat, že jsem nějaká hezká a štíhlá, já myslela, že blbnou, ale musím říct, že pleť mám od té doby jako miminko (změna už tak po týdnu) a mám 5 kg dole bez přídavku pohybu (hýbu se tak nějak průměrně furt).
Mám návštěvu, ozvu se kdyžtak pozdějc. ![]()
@Salome123 píše:
Nemyslím to jako rýpání, ale jaká jídla vaříš, že jsou hotové za 10 minut? 10 min mi trvá třeba jen příprava masa, nebo zeleniny, škrábání brambor…
Ristorante, pizza jako z pravé italské pizzerie
.
@Lucy75 píše:mohu se tě zeptat jakou konkrétně specializací z pedagogické fakulty disponuješ!???
Náročnost dítěte je dána x faktory (nejen přístupem rodiče), jsou v tom geny, prostředí, ale i „vyšší moc“ - i přes super zázemí a oba rodiče zdraví a OK se může narodit velmi akční hyperaktivní dítě vyžadující pozornost a péči skoro 24/7, pokud takto zásadní informaci nemáš, tak nesuď a neraď…
ano, s uspáváním to dost rodičů přehání, ALE vážně existují děti, které samy v klidu prostě neusnou…
Příspěvek upraven 26.08.21 v 16:14
trochu empatie prosím.
Normální rodič, i když nemá hyperaktivní dítě, tak určitě nechce, aby mu vyrostl citově deprimovaný jedinec. Rituál k usínání má určitě ve vztahu dítě rodič své místo.
@Akinee a já někde psala, že se to nemá/nesmí!?
pohádka, pusa, pokolíbání -super.. jde o pár minut…
ale jestli rituálem myslíš hodinu a více tak Ano- to normální není, obzvláště pro potenciální hledání milenek a tak…
Ale ať si to dělá každý, jak chce.
@SiriusCZ píše:
Proč by to nemělo být v cajku?
A proč by nemohlo být v cajku, že napíše maminka na web přímo pro tento účel vytvořený, tudíž web pro problémy, starosti a záležitosti maminek kolem dětí? ![]()
@Anna766 píše:
A proč by nemohlo být v cajku, že napíše maminka na web přímo pro tento účel vytvořený, tudíž web pro problémy, starosti a záležitosti maminek kolem dětí?
Nikdy jsem netvrdil, že by to nemělo být v cajku.
Po dítěti je vždy méně sexu, to ví každý.
Prostě nejvíc s tím mají problém chlapi, kterým se kromě měně sexu nic nezměnilo.
Chodí stále do práce, mají svůj život, odejdou a přijdou kdy chtějí, nemusí se o to dítě starat.
Je pak těžké pochopit.
Já třeba kromě baráku, psa a vaření musím ještě stíhat s malým cvičit a jezdit po doktorech a na rehabilitace.
Jsem sama, přítel jezdí s kamionem aby bylo víc peněz, takže když přijede tak si nás aspoň váží, ale trvalo mu rok než pochopil, že se nám život změnil.
On se chce milovat ráno, já večer, když malý usne, on bývá večer už unavený, ale malý ráno od 6 řádí.
Každý to má nějaké, nehádejte se, jak ti tu radí, kluka máš zdravého, tak mu ho někdy šoupni a hlavně odejdi, bude se muset postarat sám a spíš mu to dojde. ![]()
@SiriusCZ píše:
@SiriusCZ píše:
Tak se vrať a podívej se na co jsem reagovala a proč, jestli i přesto nepochopíš, popostoupni si, zřejmě si stojíš na kabelu.
@Anna766 píše:
Tak se vrať a podívej se na co jsem reagovala a proč, jestli i přesto nepochopíš, popostoupni si, zřejmě si stojíš na kabelu.
Reagoval jsem na to, proč by muži nemohli diskutovat na emiminu… Omlouvám se ti, že jsem to nenapsal jasněji, věřil jsem, že jsi chytřejší a vnímavější. Moje chyba. Příště budu podrobnější, abys to pochopila.