Muž nechápe náročnost rodičovské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
26.8.21 18:30

Jojo, jedno mi příbuzné dítě bylo tak fikane, že nejdřív brečelo, pak začalo řvát, pak zvracet a dusit se. Tím končily veškeré pokusy o vyrvani. Ale chápu, že by stačil rázný rodič a bylo by rychle po problému, že.. Policisté pak taky budou souhlasit s tím, že si to dítě za to může samo..

• Citovat
  • Upravit
21703
26.8.21 18:39

Vyrvani se jeste vtomto stoleti praktikuje? :roll: Ja myslela, ze to uz patri jenom do kecu bezdetnych, nebo sebestrednych prarodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.8.21 19:08
@SiriusCZ píše:
Reagoval jsem na to, proč by muži nemohli diskutovat na emiminu… Omlouvám se ti, že jsem to nenapsal jasněji, věřil jsem, že jsi chytřejší a vnímavější. Moje chyba. Příště budu podrobnější, abys to pochopila.

Hlavně že ty máš pochopení plný kýbl. Jak říkám vrať se a dočti, pak možná pochopíš. Ale asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.8.21 19:19
@Anna766 píše:
Hlavně že ty máš pochopení plný kýbl. Jak říkám vrať se a dočti, pak možná pochopíš. Ale asi ne.

Z podpisu jedné z místních uživatelek si vypůjčím citát pana Wericha, kterým se s tebou zároveň rozloučím, protože nemám úmysl tento citát naplnit.

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“

Přeji ti hezký zbytek večera :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.8.21 19:24
@SiriusCZ píše:
Z podpisu jedné z místních uživatelek si vypůjčím citát pana Wericha, kterým se s tebou zároveň rozloučím, protože nemám úmysl tento citát naplnit.

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“

Přeji ti hezký zbytek večera :mavam:

Jak říkáme u nás doma „pro blbýho ještě jednou“…že píše chlap na emiminu je stejně cajk, jako když tam napíše maminka o problému který má, obzvláště když je tento web na toto původně primárně přímo určen. Doufám ze toto vysvětlení je dostatečné a konečně ho pochopíš. Lépe a pochopitelněji to skutečně napsat snad ani nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
26.8.21 19:45
@Anna766 píše:
Jak říkáme u nás doma „pro blbýho ještě jednou“…že píše chlap na emiminu je stejně cajk, jako když tam napíše maminka o problému který má, obzvláště když je tento web na toto původně primárně přímo určen. Doufám ze toto vysvětlení je dostatečné a konečně ho pochopíš. Lépe a pochopitelněji to skutečně napsat snad ani nejde.

Komu není shůry dáno… znáš to :mrgreen: ale bavím se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.8.21 20:00
@Akinee píše:
Komu není shůry dáno… znáš to :mrgreen: ale bavím se :)

Aspoň že tak :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107625
27.8.21 05:40
@AZ29 píše:
Tohle by mě velmi zajímalo. Já nejsem zastáncem „stát dětem za zadkem“, ale ještě děti nemám - jak jsi to dělal ty, když bylo tvým dětem těch např. 11 měsíců? Normálně si tě odtud pamatuju, žes kdesi psal, jak jsi musel pracovat a jezdit s malými dětmi na stavbu - jestli jsi to byl ty. :lol:O narušení partnerského života též nestojím a nevím, jestli je fakt nutné děti zdlouhavě uspávat, nebo je to jen o tom, jak si je naučíme (nepočítám situace, jako je nemoc, atd.)

Podle mne neni, v me generaci nevim o tom, ze by se deti nejak slozite uspavaly, nevl. dcera - cca rok a pul mimino, taky nijak neuspava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107625
27.8.21 05:54
@PaníBovaryová píše:
Vyrvani se jeste vtomto stoleti praktikuje? :roll: Ja myslela, ze to uz patri jenom do kecu bezdetnych, nebo sebestrednych prarodicu.

V tomto uz ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
27.8.21 08:18
@Venetia píše:
Podle mne neni, v me generaci nevim o tom, ze by se deti nejak slozite uspavaly, nevl. dcera - cca rok a pul mimino, taky nijak neuspava

Protoze nepotrebuje. Nektere dite proste potrebuje. A kdo jsme my rikat, ze to je spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.8.21 09:09

Meli by jste si to vymenit tak na 3 mesice, ale vim ze je to nerealny. Aby on uspel, musel by zvladnout ty 3 mesice se starat o domacnost a dite a abys ty uspela, musela bys vydelat tech 300 000,–
pak by bylo fer si rict, co bylo tezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
27.8.21 10:07
@koumes69 píše:
Meli by jste si to vymenit tak na 3 mesice, ale vim ze je to nerealny. Aby on uspel, musel by zvladnout ty 3 mesice se starat o domacnost a dite a abys ty uspela, musela bys vydelat tech 300 000,–
pak by bylo fer si rict, co bylo tezky

my to u nás takto udělali a bylo to k nezaplacení. Ono ani RD ani práce není leháro a kolikrát se musíš otáčet a tak by to chtělo respekt a pochopení z obou stran, ale mám pocit, že bohužel platí, že o tom, co si nevyzkoušíš, víš reálně prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
27.8.21 10:55
@Venetia píše:

Babicka (to je teda jeste starsi generace, 30.-40.leta) taky rikala, ze kdyz sama byla mala, ze na to absolutne nebyl cas. Jeji rodice bych si nicmene za priklad uplne nebrala, to spis ty dedovy. Deda uz bohuzel nezije, takze se ho nezeptam. :( Ale byli 4 kluci, meli teda vsichni spolecny pokoj (takze se asi nebali), a rodice se jim jinak hodne venovali, delali cela rodina hodne veci spolu, ale ze by je prababi uspavala, nevim, no, spis ne. :lol: Skoda, ze se tech lidi uz nemuzu zeptat, protoze si myslim, ze nektery veci tehdy delali lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
27.8.21 11:04
@koumes69 píše:
pak by bylo fer si rict, co bylo tezky

No, ale je smutný, když to ve vztahu dojde až tak daleko, aby jeden druhému musel tímhle způsobem dokazovat, jak to má náročný. Když se dva stanou rodiči, změní se jim život oběma, ženě víc. A někteří chlapi, jak tady čtu různě v diskusích, jsou nějak zabrždění, nebo co. Mají potřebu tahat si kšandy a vytahovat se na ulítanou, utahanou a nevyspalou ženskou, která se kvůli jejich společnému dítěti na čas vzdala svého příjmu a nese na svých bedrech komplet péči nejen o dítě, ale i o domácnost. A takovej chlap, místo, aby se zachoval jako muž a stal se ženě oporou, má potřebu si zvyšovat ego tím, že ji různě ponižuje a zneužívá její ekonomické závislosti. A chytrácky argumentuje - já se o dítě postarám, ty ale vydělej tolik, kolik přinesu já. Víš co, je to hnus tohleto, osobně bych si o takovýho zmetka neopřela ani kolo. Jestli on takhle dobře vydělává, ať je rád, že může svou rodinu, kterou založil, bez problémů zajistit. Ale některým to slouží akorát k tomu, aby se vytahovali až do nebes, je to trapné a nejen té ženy, ale i toho chlapa absolutně nedůstojné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.8.21 11:09

Tak si tak říkám jak to dělávaly dřívější generace. Babička vychovala šest dětí, do toho se starala s dědou o hospodu a stavěli barák. Neměla žádnou pračku, sušičku (prádlo jezdila máchat na kole do potoka, větší prádlo do řeky), myčku, jednorázové pleny, sunary, přesnídávky (ty si vyráběli sami)… Přesto vše zvládla vychovala šest skvělých dětí.

Když jsem si nedávno vyslechl jeden rozhovor dvou novopečených maminek v kavárně, kde si jedna, které tam mimčo spalo skoro dvě hodiny v kočárku vedle ní, stěžovala jak nic nestíhá, že jí starost o dítě ničí, že nemá vůbec čas a musela si nechat napsat antidepresiva, tak jsem si říkal, že je něco sakra špatně.

A pro upřesnění, byl jsem tři roky na rodičovské, takže ano, mám dost dobrou představu co to dnes obnáší a o kolik máme práci jednodušší než před 50ti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí