Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Inaris píše:
Proč pozdě?
Teď se tady řeší něco jiného, viz Venetia…
@Venetia píše:
Jsem po operaci od 30. a nějak mi ta menstruace vůbec nechyběla
nemluvím ani o „chybění“ menzes, ale o tom, že bez ní je to riziko té osteoporózy.
@Inaris píše: Šlo mi o to, že jsi tu naši předchozí debatu nepochopila správně. ..Ona ho chce a jí je jedno, jaký je tam někde v dálce, chápeš? Ona je s ním spokojená.
Už to vidím.. tak to je dobře, že je spokojená ![]()
@Žirafa 69 píše:
nemluvím ani o „chybění“ menzes, ale o tom, že bez ní je to riziko té osteoporózy.
Já myslím, ze pokud mas funkční vaječníky, tak ne
@Venetia píše:
Jsem po operaci od 30. a nějak mi ta menstruace vůbec nechyběla
@Inaris píše:
Na téma operací a děloh a menses- mojí kamarádce odebrali dělohu, bohužel od té doby musí pojídat prášky, po nichž je pořád nějak unavená, bez chuti do života.
Absolvovala jsem pár operací a změnila jsem lékaře, protože jsem nabyla dojmu, že jde o byznys, prostě asi potřebovali zaplnit operační sál, aby je nezrušili. Kéž bych se mýlila, protože mi to připadá nelidské.
Kdyz jsem uz to tema zacla. Moje mamce tenkrat deloha padala, kdyz to napisu doslova vylejzala, a nedalo se nic jinyho delat. Ale byla uz po prechodu. Gynekolozka to zlehcila, a docela ji touhle hlaskou „moderni zenska netaha delohu zbytecne“ pobavila.
Chce to asi konzultovat s vice doktory, kdyz nejaky takovy zakrok ma probehnout.
@Arturie píše:
Kdyz jsem uz to tema zacla. Moje mamce tenkrat deloha padala, kdyz to napisu doslova vylejzala, a nedalo se nic jinyho delat. Ale byla uz po prechodu. Gynekolozka to zlehcila, a docela ji touhle hlaskou „moderni zenska netaha delohu zbytecne“ pobavila.
Chce to asi konzultovat s vice doktory, kdyz nejaky takovy zakrok ma probehnout.
Myslím, že bez důvodů to nikdo nedělá… já měla dost velký myom a silné krvacení, byla jsem uplně bez červených krvinek… vaječníky mi nechali… takže žádný prášky, žádný problémy
@Venetia píše:
Myslím, že bez důvodů to nikdo nedělá… já měla dost velký myom a silné krvacení, byla jsem uplně bez červených krvinek… vaječníky mi nechali… takže žádný prášky, žádný problémy
To je asi nejlepsi varianta. Aspon nemusis resit antikoncepici.
@Arturie píše:
To je asi nejlepsi varianta. Aspon nemusis resit antikoncepici.
Ani já ne, ale z jiných důvodů.
A dík, žes to objasnila s tou mamkou, teď už to chápu.
Bez toho to znělo fakt hrozně, asp. mně.
@Inaris píše:
Já si dnes dokonce myslím, že chtít vědět je „nezralé“…
@minoe píše:
Nezralé je se dopouštět nevěry:
Ne jednou na emimu psala nějaké přispěvovatelka, že spala se svým stávajícím partnerem a milencem.. pak otěhotněla a sama nevěděla koho to dítě je, popisovala jak se trápí, že ani neví kdo je bio otec jejího dítěte..Zabránění přenosu pohlavních nemocí, zabránění otěhotnění - kdy nevíš kdo je otec.. a spousta dalších důvodů, proč si udělat jasno..
@Inaris tady to máš přímo aktuální o čem jsem ti dříve psala, když jsi nechtěla/neviděla ty negativa:
Pokuď je žena ve vztahu spokojená, nevidím duvod aby byla nevěrná. Pokud je nevěrná, pak si muže říct…jsem rajda. Nechápu jak vydržíte ten nápor, lhaní, výčitek, lhostejností.
Jistě že může, ale jen do té doby, než jí na to manžel přijde…
Přidám jen pár postřehů z druhé strany. Moje žena taky řeší tento problém a já to tím pádem musím řešit taky. Kladete si správnou otázku? Jde milovat dva muže? Asi žádná z vás neřeší stejnou lásku k oboum. Manžela máte třeba rádi. Určitě máte strach z rozchodu/rozvodu, zvláště když jsou v tom děti. Nějaká tu psala, že se jí líbí, jak si její muž hraje s dětma. Ale to není láska, to by musela napsat, že se jí líbí, jak si hraje s ní. A co by mě zajímalo, je jak se dál chováte k manželovi? Máte výčitky a tak se mu to snažíte vynahradit ( dobrá večeře, sex )? Nebo víte, že to není ono a je to z vás cítit? A další věc. Některé z vás podvádějí manžela již mnoho let. To na to váš partner ještě nepřišel? Není mu to ani nápadné? A nebo to ví a neví co s tím, taky nechce rozvod? Asi každý by se chtěl v životě ještě zamilovat. Cítit ten krásný pocit štěstí. Ale je to průšvih. Hlava pak bojuje se srdcem.
@Augustus píše:
Přidám jen pár postřehů z druhé strany. Moje žena taky řeší tento problém a já to tím pádem musím řešit taky. Kladete si správnou otázku? Jde milovat dva muže? Asi žádná z vás neřeší stejnou lásku k oboum. Manžela máte třeba rádi. Určitě máte strach z rozchodu/rozvodu, zvláště když jsou v tom děti. Nějaká tu psala, že se jí líbí, jak si její muž hraje s dětma. Ale to není láska, to by musela napsat, že se jí líbí, jak si hraje s ní. A co by mě zajímalo, je jak se dál chováte k manželovi? Máte výčitky a tak se mu to snažíte vynahradit ( dobrá večeře, sex )? Nebo víte, že to není ono a je to z vás cítit? A další věc. Některé z vás podvádějí manžela již mnoho let. To na to váš partner ještě nepřišel? Není mu to ani nápadné? A nebo to ví a neví co s tím, taky nechce rozvod? Asi každý by se chtěl v životě ještě zamilovat. Cítit ten krásný pocit štěstí. Ale je to průšvih. Hlava pak bojuje se srdcem.
Velice trefně napsáno. Já dělám ve firmě, kde na podniku pracuje většina žen a kupodivu jsem pro ně jakási vrba. Divil by ses kolik jich jede v paralelním vztahu a vyhovuje jim to. Prostě ví, že doma je milující trouba co se stará o děti, barák, rodinu a finance - tomu dají občas „přivonět“ (když už není zbytí).
A pak je tu ten druhý s kterým není třeba řešit žádné problémy typu: peníze, děti, auto, barák, vaření atd. S tím druhým (milencem) jsou sice „šťastné“, ale toho svého neopustí, protože by přišly o jistoty materiální i o jeho lásku - na kterou sice kašlou, ale je to ten ostrůvek jistoty.
@kliťák píše:
Velice trefně napsáno. Já dělám ve firmě, kde na podniku pracuje většina žen a kupodivu jsem pro ně jakási vrba. Divil by ses kolik jich jede v paralelním vztahu a vyhovuje jim to. Prostě ví, že doma je milující trouba co se stará o děti, barák, rodinu a finance - tomu dají občas „přivonět“ (když už není zbytí).
A pak je tu ten druhý s kterým není třeba řešit žádné problémy typu: peníze, děti, auto, barák, vaření atd. S tím druhým (milencem) jsou sice „šťastné“, ale toho svého neopustí, protože by přišly o jistoty materiální i o jeho lásku - na kterou sice kašlou, ale je to ten ostrůvek jistoty.
Myslím, že to si ty ženy dovolí jen k tomu hodnému „troubovi“,u kterého vědí, že když to praskne, že jim odpustí… ![]()
Nebo myslíš, že by do toho šly, když by věděly, že při provalení nevěry by hned byl rozvod?
Taky záleží, jak je žena finančně zajištěná, ta co se o sebe v pohodě postará na to taky kouká jinak, než ta, co by skončila v azyláku.