Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
3.2.16 09:12

@robínek nevím v jaké sociální bublině se pohybuješ a o jaké většině mužů píšeš. Jsem ale ráda, že kolem sebe mám jiné muže.

• Citovat
  • Upravit
19874
3.2.16 09:19

No podle mě je prostě potřeba najít rovnováhu a spokojenost na obou stranách. kdybychom bydleli ve městě v paneláku, oba pracovali stejný počet hodin, tak bych teda taky chtěla, abychom se na domácnosti podíleli zhruba stejně a dohodou. Na vesnici je ale spousta fyzicky náročných nebo „špinavých“ činností, které teda dělat nechci a nebudu, na oplátku zase nebudu chtít po manželovi, aby vařil nebo cídil kuchyň, navíc když jsem zrovna na rodičáku. O velký úklid se ovšem dělíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.2.16 09:20
@Mango_Lassi píše:
@robínek nevím v jaké sociální bublině se pohybuješ a o jaké většině mužů píšeš. Jsem ale ráda, že kolem sebe mám jiné muže.
:mrgreen: tohle mi řekl absolvent VŠ humanitního směru ;) jen předávám dál.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 09:44
@robínek píše: :mrgreen: tohle mi řekl absolvent VŠ humanitního směru ;) jen předávám dál.

Můj RNDr. si tohle fakt nemyslí :-))
Pro mě je absurdní představa, že má pocit nadřazenost, protože programuje líp, než já :lol:

• Citovat
  • Upravit
19874
3.2.16 09:59

No jo no, já už jsem prostě starší ročník, taky jsem původně měla o světě jiné představy, ale čím víc to pozoruju, tím víc souhlasím s @Inaris, že „Ony ty staré „pravěké“ mechanismy fakt fungují.“ ;) Nejsem z toho nadšená, ale fakt to vidím kolem sebe.
Zrovna včera mi volala moje 30letá kámoška, že to u nich doma je nahnuté, že manžel chce od nich odejít, důvodem je prý to, že se doma necítí dobře, že dlouho maká v práci (manažer),pak přijde domů, tam je bordel, žena naštvaná, hned na něj nasype děti, sex skoro 0… Jiná kámoška je už přes 10 let rozvedená, její manžel před ní (vyrovnanou sebevědomou ženou) dal přednost pipině, co před ním sehrála roličku „pane, vy jste krásný!“.
Nechci tím říct nic takového, že by ženská měla být supermanka, co všechno zvládne, ani si hrát na pipinu, ale jen, že se takové věci prostě dějou. A ty jejich chlapi znám, před svatbou bych to do nich neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 10:08
@robínek píše:
No jo no, já už jsem prostě starší ročník, taky jsem původně měla o světě jiné představy, ale čím víc to pozoruju, tím víc souhlasím s @Inaris, že „Ony ty staré „pravěké“ mechanismy fakt fungují.“ ;) Nejsem z toho nadšená, ale fakt to vidím kolem sebe.
Zrovna včera mi volala moje 30letá kámoška, že to u nich doma je nahnuté, že manžel chce od nich odejít, důvodem je prý to, že se doma necítí dobře, že dlouho maká v práci (manažer),pak přijde domů, tam je bordel, žena naštvaná, hned na něj nasype děti, sex skoro 0… Jiná kámoška je už přes 10 let rozvedená, její manžel před ní (vyrovnanou sebevědomou ženou) dal přednost pipině, co před ním sehrála roličku „pane, vy jste krásný!“.
Nechci tím říct nic takového, že by ženská měla být supermanka, co všechno zvládne, ani si hrát na pipinu, ale jen, že se takové věci prostě dějou. A ty jejich chlapi znám, před svatbou bych to do nich neřekla.

Tak samozrejme i to se stat muze. JA zase nechapu, ty rodiny, kde se maji dobre financne, ze si nesezenou nejakou placenou pomoc, aby ti partneri meli vic casu na sebe.
Nicmene z tech tvych uvedenych pribehu bych nedelala nejake vseobecne zavery, ktere plati pro celou populaci. Mam v okoli zase pribehy jine.

• Citovat
  • Upravit
19874
3.2.16 10:12
@Mango_Lassi píše:
Tak samozrejme i to se stat muze. JA zase nechapu, ty rodiny, kde se maji dobre financne, ze si nesezenou nejakou placenou pomoc, aby ti partneri meli vic casu na sebe.
Nicmene z tech tvych uvedenych pribehu bych nedelala nejake vseobecne zavery, ktere plati pro celou populaci. Mam v okoli zase pribehy jine.
:pankac: Tak pokud jsou šťastnější, sem s nima, začínám propadat depresi :mrgreen: U nás doma dobrý, ale jinak z mých známých problémy všude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 10:20

@robínek tak pribehy o tom, jak spolu zili stastne az do smrti asi nebudou moc zajimave. V kazdem pripade nemam ve svem okoli moc paru, co by mely az takove problemy. Nerikam, ze nejsou, ale je jich minimum. Aspon z tech co vim, se vsim se mi sverovat pochopitelne nemuseji.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 10:31

A z tech co maji problemy, mi prijde, ze je proste neresi. Ty zeny si neustale na neco stezuji, ze chlap malo pomaha, nebo ze chlap nechce se podilet financne na vyzivie potomka. Faktem ale je, ze nedelaji NIC, aby se to zmenilo. Jen si stezuji a nadavaji. Ale nejak to proste neresi. Jestli se boji to tomu chlapovi rict, nebo co, tomu nerozumim, proc drzi hubu a krok. To jsem nikdy nechapala, ze si potrebuji zanadavat a pak vsechno jede dal ve starych kolejich.
Kdyz mam problem, tak hledam adekvatni reseni proste… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19874
3.2.16 10:31

A s tou placenou pomocí v domácnosti je to fakt, akorát teda takový ten běžný provozní bordel po dětech, kterého je nejvíc, to asi žádná úklidová služba dělat nebude. A pokud manžel nechápe, že to dá sakra zabrat při dětech udržovat jakž takž pořádek a sám nic moc neudělá nebo dělat kvůli práci nestíhá, tak je to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 10:39

@robínek tak ale nepředpokládám že bordel byl jediný důvod. Pochopila jsem to tak, že hodila děti večer na krk manželovi, pak sex nula atd. Asi je z těch dětí vyčerpaná. Myslela jsem spíš sehnat hlídání.

• Citovat
  • Upravit
19874
3.2.16 10:42
@Mango_Lassi píše:
A z tech co maji problemy, mi prijde, ze je proste neresi. Ty zeny si neustale na neco stezuji, ze chlap malo pomaha, nebo ze chlap nechce se podilet financne na vyzivie potomka. Faktem ale je, ze nedelaji NIC, aby se to zmenilo. Jen si stezuji a nadavaji. Ale nejak to proste neresi. Jestli se boji to tomu chlapovi rict, nebo co, tomu nerozumim, proc drzi hubu a krok. To jsem nikdy nechapala, ze si potrebuji zanadavat a pak vsechno jede dal ve starych kolejich.
Kdyz mam problem, tak hledam adekvatni reseni proste… :nevim:

Jsi racionální bytost, to je dobře :pankac:
Ale ve svém okolí taky dost často vidím, že lidi prostě narážejí na svoje limity, něco nejde, tak to prostě podle nich nejde, taky někomu to věčné ublížené kňučení může vyhovovat. Speciálně jedna moje známá, ta si snad už i ty svoje nemoci přivolává, aby měla na co si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.2.16 10:47
@Mango_Lassi píše:
@robínek tak ale nepředpokládám že bordel byl jediný důvod. Pochopila jsem to tak, že hodila děti večer na krk manželovi, pak sex nula atd. Asi je z těch dětí vyčerpaná. Myslela jsem spíš sehnat hlídání.

To jo, to máš pravdu.
Ale jde i o to, jak se lidi mění. Když se brali, byli na tom v podstatě stejně, oba VŠ, dobrá práce.
Pak šla ona na mateřskou, mají dva dost živé kluky, je s nima spousta práce. Ona není moc praktická, rozhodně nebyla vychovávaná jako hospodyňka, nevidí v tom smysl, dost tudíž v domácnosti plave a je z kluků vyřízená.
Manžel zatím profesně vyrostl, má dobrou pozici, ale taky dost stresu, chce přijít večer domů do klidu a pohody, ale to prostě není. Asi od ženy očekává, že se i ona na mateřské zázračně změní v praktickou hospodyňku, ale tak to prostě není.
Tak jak z toho ven? Oba jsou ve stresu a naštvání jeden na druhého se kumuluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
3.2.16 10:49
@robínek píše:
To jo, to máš pravdu.
Ale jde i o to, jak se lidi mění. Když se brali, byli na tom v podstatě stejně, oba VŠ, dobrá práce.
Pak šla ona na mateřskou, mají dva dost živé kluky, je s nima spousta práce. Ona není moc praktická, rozhodně nebyla vychovávaná jako hospodyňka, nevidí v tom smysl, dost tudíž v domácnosti plave a je z kluků vyřízená.
Manžel zatím profesně vyrostl, má dobrou pozici, ale taky dost stresu, chce přijít večer domů do klidu a pohody, ale to prostě není. Asi od ženy očekává, že se i ona na mateřské zázračně změní v praktickou hospodyňku, ale tak to prostě není.

Najmout si chůvu a uklízečku a bylo by po starostech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 10:52
@robínek píše:
To jo, to máš pravdu.

Už jsem psala, jak z toho ven. Našla bych si paní na hlídání, popřípadě výpomoc s úklidem
Takhle bych to řešila já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí