Náctileté maminky - jaký na ně máte názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1297
12.2.12 16:35
rahel píše:
ahoj já nejsem mamina…ale moc bych chtěla. Bude mi devatenáct, máme s přítelem bydlení a školu mam hotovou, ale cloumají se mnou pochybnosti, jestli bych to zvládla a taky jestli s tím pravým…jak to poznám??? :|

to poznáš až na to přijde. já do toho vlítla po hlavě a nelituju. sice přítel není pan dokonalý, ale mám se s ním dobře a hlavně se máme rádi. což podle mého prověří až takové zkoušky kdybyste měli nedejbože nemocné dítě (tím jsme si prošli my a mám pocit že nás to stmelilo) atd. já jsem taková povaha, která nad tím radši nepřemýšlí, jinak by to potom nemuselo přijít vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
12.2.12 16:39

Pokud se věnuje dítku, má ho ráda a nehulí mu u kočárku, pak je náctiletá stejně dobrá matka, jako kterákoliv třicítka. Ano, je v tom rozdí z hlediska zabezpečení rodiny, bydlení, peněz atd. ale to je malému dítěti úplně jedno. Jediné co potřebuje je láska a u toho věk nehraje roli. A ty holky obdivuju, ja bych to nezvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.8.12 16:26

Náctiletá maminka

Dobrý den, otěhotněla jsem se svým přítelem, jsme spolu rok. V řijnu mi je 17, jsem tedy poměrně mladá, ale vím co to obnaší a za nic na světě bych si mimčo nenechala vzít. Potíž je v tom, že nevím jak to říct mámě. Navíc v září nastupuju do školy a tak nevím co a jak. Nikde jinde jsem pomoc nenašla, tak snad tady ano. Předem Vám moc děkuju :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.12 17:17

Fandím jim :)

Ahoj, muj názor je takový že ty maminky které se dokáží o dítě dobře postarat obdivuji a fandím jim! Zase jsem proti interupci! Já sama bych chtěla mít miminko 19-22 ale musí se najít ten pravý a navíc aby se hledání ještě ztěžilo bych chtěla adoptovat černou holčičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
9.8.12 17:21

No nemají to lehký. Koukáte někdo na Mtv na 16 a těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barfunka
29.8.12 23:08

Ja koukám na 16 a těhotná a taky na náctiletý maminky..jsou to skvělý dokumenty, obdivuju ty holky ;)

• Citovat
  • Upravit
2506
29.8.12 23:15

Ahoj, já otěhotněla v 15-ti. Teď je mi osmnáct a synovi 2 roky :) zrovna zítra dělám ve škole poslední zkoušky abych se dostala do čtvrťáku. Všem doporučuji školu nepřerušovat pokud to jde i když je to dost těžké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.12 13:48
@LucieŠH píše:
@Beruska57 Ahoj, neměj strach, všeechno se dá vyřešit a ve škole ti s tímto vyjdou neskutečně vstříc-na to je zákon. Navíc nikdo nebude protivný na těhotnou;). Rodičů se neboj a i kdyby vyšilovali, tak to bude dobrý, jen to pro ně bude trošku šok, ale všechno zvládneš;)

Přijdete mi fakt střelené, když cíleně uvažujete o miminku PŘED MATURITOU!
Učím na střední a u nás tedy - i když jsme byli hodní a vycházeli vstříc úplně neskutečně, většina těhulí a mamin prostě maturitu nikdy neudělá…
Vystudujte, najděte si práci, získejte trochu zkušeností - a až pak roďte. Na konci mateřské se vám bude neskutečně lépe začínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
3.9.12 13:50

Ze nemaj rozum

• Citovat
  • Upravit
26833
3.9.12 14:01

Jsem vcelku mladá mamina, je mi 21 a prckovi bude 5m. Souhlasím s tím, co už tu bylo psáno - pokud se o dítě umějí postarat, jsou zabezpečení, mají školu, tak proč ne :nevim: Naopak, moje stejně stará kamarádka má přítele, který má dceru s 26letou a? Ta se nestará, mění chlapy jak ponožky, dítě poštípaný od štěnic, v bordelu :cert: v prosinci bude soud a snad ji dostane do péče otec…takže v určitých věcech na věku nezáleží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
3.9.12 14:03
@LucieŠH píše:
@Beruska57 Ahoj, neměj strach, všeechno se dá vyřešit a ve škole ti s tímto vyjdou neskutečně vstříc-na to je zákon. Navíc nikdo nebude protivný na těhotnou;). Rodičů se neboj a i kdyby vyšilovali, tak to bude dobrý, jen to pro ně bude trošku šok, ale všechno zvládneš;)

Jak se to dá proboha zvládnout??Bez rodičů ze kterých by oprávněně měla mít trochu vítr to takováhle náctiletá holka nemá šanci zvládnout tak, aby se spolehla sama na sebe a tatínka který nebude zřejmě o moc starší :roll:
No schválně - co si myslí taková holka že bude mít když bude těhotná -tj. z čeho bude žít? z rodičů že? Pak půjde na mateřskou?? - ne nepůjde, protože nikde nepracovala a tak půjde hned na rodičák ne který taky nepracovala takže jde z kapes těch co studovali a až pak si našli práci.
A po rodičáku? Nebude mít opět práci protože nebude mít školu, nebude mít praxi, proto ji nikde nebudou chtít zaměstnat(nedivím se)ale zato bude mít vytoužené miminko toho času nejspíš 3 leté které se zřejmě ani nepodaří umístit do školky :roll: :roll: :roll:
Holky bláznivý, neblbněte, studujte, pracujte, jezděte na vejlety…nebo co já vím, prostě žijte poznávejte svět a lidi a děcka si pořizujte až potom 8o až něco poznáte a budete mít odžito ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.9.12 14:15

Vědomě bych si taky určitě nepořizovala dítě jako náctiletá. Ale když se stane, tak se stane :nevim: Zvládnout se to dá (i když asi jen s velkou podporou rodičů). Mě spíš šokovalo, že když jsme v mých 31 letech známým oznámili, že jsem těhotná, tak většinová reakce byla: „Ježiš, a co s tím budete dělat?!!“ Z mých spolužáků z vysoké jsem jediná, co má dítě, a to jsou i o 2 roky starší! Teď jsou hrozně překvapení, že s nima nechci jet pařit na víkend :roll: Takže ono je asi jedno, kdy rodíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.9.12 14:16

Vědomě bych si taky určitě nepořizovala dítě jako náctiletá. Ale když se stane, tak se stane :nevim: Zvládnout se to dá (i když asi jen s velkou podporou rodičů). Mě spíš šokovalo, že když jsme v mých 31 letech známým oznámili, že jsem těhotná, tak většinová reakce byla: „Ježiš, a co s tím budete dělat?!!“ Z mých spolužáků z vysoké jsem jediná, co má dítě, a to jsou i o 2 roky starší! Teď jsou hrozně překvapení, že s nima nechci jet pařit na víkend :roll: Takže ono je asi jedno, kdy rodíte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
17.10.12 14:00

Ahoj ja teda nactilata nejsem, dite sem porodila ted v 31 letech ale vzdycky sem chtela dite tak ve 22,ale to sem si zacala uzivat zivota a hlavne sem zpusobne brala antikoncepci, protoze buhvi ci by to dite bylo:)
sem rada ze ho mam az ted mam na to rozum a vim ze je to s tim pravym.
ale mohla sem mit uz malyho kamarada/dku jako je moje neter ktere je 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.10.12 22:37

Náctiletá už nějakej ten pátek nejsem, ale na dítko jsem si v 15 zadělat stihla. I přes tvrzení a domlouvání většiny lidí okolo jsme si ho s přítelem (dnes už manželem) nechali. Šlo sice o omyl, o kterém všichni tvrdili, že mi akorát tak zkazí život, ale já nelituju. Kdybych se mohla vrátit v čase a všechno změnit, stejně bych to neudělala. Jasně, lehké to nebylo ani za mák a já budu do smrti vděčná svým i jeho rodičům, že nám pomohli. Ačkoliv byli proti tomu neotočili se k nám zády a stáli za náma, když jsme to nejvíc potřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová