Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
26.6.14 17:29

8o tak to klobouk dolů. Chtěla jsem hlavně povzbudit, páč vím jak se mamina cítí když chce to nej pro svoje dítě a ono to prostě nejde ;). Přešla bych na umělou výživu a na lidi okolo co tvrdí, že je nutný se obětovat (i když nechápu co má kojení společnýho s obětováním se) bych se vyprdla. Snad to pochopí, nic špatnýho neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.6.14 19:44

@Eliskaxox řekni to okolí určitě, mě můj manžel taky nutil, mu samotnému to bylo asi jedno ale v práci poslouchal kecy jak je kojení nutné, plus byl zmagořený z těch příruček o mateřství jak je kojení to nejúžasnější. jenže ouha, mě viděl jak den ode dne jsem na tom psychicky hůř, ale nějak jsme si to neuměli říct, ve chvíli kdy jsem malou hnusně hodila do postýlky a měla jsem chuť jí něco udělat nebo sobě jsemse sesypala, především ale mi to narušilo ten vztah s dcerou, teď když mám druhou holku můžu říct že se to nedá srovnat, u první holky jsem necítila nic, bylo by mi snad jedno kdyby jí někdo odnesl a já jí už nikdy neviděla, u druhé holky díky lepšímu porodu i klidu v porodnici ty city naskočily hned. Tehdy manžel jak to viděl co se děje že malou nemám ani ráda a bojuju sama se sebou tak mi kojení zakázal a od té doby nastal doma klid, já se zklidnila a lásku jsem si k dceři postupně vytvořila. od té doby byl při mě, kecy okolí odpálkovával že je to naše věc a když jsme začali se bavit o druhém dítku tak mi rovnou řekl že by byl radši kdybych se o kojení ani nepokoušela což já jsem s tím souhlasila, byla jsem opravdu rozhodnutá nikdy už to nezkusit, už jen představa mimča u prsa mi naháněla husí kůži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.6.14 19:48

Obětování dětem je nesmysl, taky jsem to poslouchala ale měla jsem dobrou odpověď na to, já jsem kvůli možnosti mít děti šla na odstranění štítné žlázy budu doživotně na lékách, takže když mi tyhle kecy vykládal někdo kdo se otřel o trenky a byl v tom tak jsem mu to ráda připomněla že já se obětovala už tak že jsem se o děti snažila dlouho, za pomocí hormonů a ještě budu doživotně na lécích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
26.6.14 21:03

@martulkasloník toho se prave taky bojim, uz ted si preju byt nemocna abych si musela vzit prasky a nemohla kojit ale to by i znamenalo ze nemuzu jet za malym a to uz bych psychicky nezvladla vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.6.14 21:40
@Eliskaxox píše:
@martulkasloník toho se prave taky bojim, uz ted si preju byt nemocna abych si musela vzit prasky a nemohla kojit ale to by i znamenalo ze nemuzu jet za malym a to uz bych psychicky nezvladla vubec

to je zbytečné trápení, ta tvá situace s předčasně narozeným miminkem je už i tak těžká pro tebe i partnera natož ještě řešit u toho kojení. navíc jestli miminko nemáš doma tak je těžké se rozkojit, ty hormony prostě pracují jinak když nejste spolu. plno holek mi říkalo že stačilo aby jejich miminko začalo plakat a už jim začalo téct mlíko, ty ho máš daleko od sebe a tak i ty prsní žlázy to mají horší. pokud nebude problém v dokrmu miminečka umělkem z důvodu že je to drobeček předčasně narozený tak bych prostě řekla že kojit nechceš a hotovo. řekni popravdě že je to z psychických důvodů že máš náběh na poporodní depky a dají ti pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
26.6.14 21:51

Předem říkám, že nechci nikoho soudit, ale mam jen jednu otázku jaky máte některé maminy důvod kojeni ani nezkusit? Naprosto chapu ukončení kojení když tto nejde. Ja sama taky kojila ani ne dcva měsíce a to ještě mizerně, ale vůbec to nezkusit to mi přijde trochu sobecké. Jen proto abych mohla dát dítě hlídat nebo aby sppalo celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.6.14 00:07
@monika25 píše:
Předem říkám, že nechci nikoho soudit, ale mam jen jednu otázku jaky máte některé maminy důvod kojeni ani nezkusit? Naprosto chapu ukončení kojení když tto nejde. Ja sama taky kojila ani ne dcva měsíce a to ještě mizerně, ale vůbec to nezkusit to mi přijde trochu sobecké. Jen proto abych mohla dát dítě hlídat nebo aby sppalo celou noc…

a fakt si myslíš že ty důvody co píšeš jsou ty důvody proč nekojíme?:-)) mě pokusy kojit slušně rozjely depky, nesnášela jsem pocit sajícího dítěte z prsu, co se prsou týče nesnáším ani doteky manžela, kdybych prsa neměla je mi to úplně fuk, nemám v nich žádný erotogenní zóny, spíš naopak, nesnášela jsem nátlak okolí a nesnášela jsem pocit že nevím jestli dítě je najezeno, kolik snědlo a že je na mě závislé, ten pocit že selžu že bude hladové protože mi v porodnici nucením do kojení malou vyhladověli do hypoglykemie, byl pro mě šílený. a ano přiznám že až posléze jsem zjistila že sunar je pohoda, že vím kolik snědla, že mi spí celou noc a že holce jsou už 4 roky a je zdravá jako řípa ač nikdy neměla to úžasné MM a kolem nás kojené děcka furt marod. stačí? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 05:35

Jo stačí naprosto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
27.6.14 05:43

Ja vedela predem, ze nechci kojit. Silim, kdyz se nekdo dotkne mych prsou a hlavne bradavek. Je mi to strasne neprijemne a v nemocnici jsem se presvedcila za ty dva dny, ze to proste nedam. Takovou bolest jsem nezazila. Stacila ta porodni, tak proc se trapit zbytecne vic kdyz me zo dohani k silenstvi. Prcekcjenom brecel a byl nespokojeny taks. Asi to ze me vyvitil. Po sunarku krasne spinka a je happy.
To co pises jen ty uz je jen tresnicka na dortu- ze muze dite nekdo pohlidat a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
27.6.14 05:57

@Eliskaxox - neboj, v nemocnici jsou na to zvyklí.. nikomu nic nevysvětluj, doma prostě neodsávej a ono seto zastaví samo. A UM mlíčko pro nedonošené je taky - Nutrilon nenatal, dostaneš ho domů na předpis a doplácí se směšná částka ;) Je myslím do 5 kg dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
27.6.14 06:00

Tak jsem si ten nutrilon našla a je do 2,5 kg, pak se přechází na 1, kterou si už plně hradíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
27.6.14 06:02

Nas chlapecek mel 3860 a koupila jsem nutrilon1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
27.6.14 06:59

Tak to úplně chápu. Asi jsem to špatně pochopila tak se omlouvám.. Taky si myslím že by se do kojení nikdo neměl nutit stejně je to k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.6.14 07:13

@monika25 mám ve svém okolí několik žen, které nekojily - snažily se všechny, neklaplo to dlouhodobě. Ale myslím si, že je úplná hloupost si myslet, že někdo nekojí proto, aby se v noci vyspal - nekojené děti mých kamarádek se budily naprosto stejně jako kojené a navíc - pokud kojíš, vytáhneš prso a nemusíš vylézt z postele. Ony musely jít, nachystat čerstvý příkrm… Promiň, ale pokud si někdo myslí, že je nekojení pohodlnější, tak by měl trochu popřemýšlet…
Stejně jako - dát hlídat dítě. Moje známá odstříká a zamrazí své mléko a prcka vesele vrzne chůvě. Toto je o mozku ne o kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.6.14 07:16

@martulkasloník Moc děkuji za Tvůj příspěvek - jak jsem psala, v okolí mám několik „málo“ kojících a nešťastných z takových to „inteligentních“ dotazů. Myslím, že kdo něco nezažil, má se zdržet komentářů…Já se kamarádkám nedivím, že nemají často sílu o tomto diskutovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová