Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
livinka píše:
jezisis kolik slepic se tady najde aby doma kvokali u plotny?jste mi k smichu, zivotny uspech je svatebni den…
mit takovy zivot po tom fakt netuzim tak se laskave uklidnete vazene damy…
kolik slepic tady je aby kvokaly?jak vidíš hodně a to je přesně to co jsi chtěla,ne?
životní úspěch je svatební den???
Pane Bože,na co ty nepřijdeš,ale u tebe se není čemu divit. ![]()
proč tedy zakládáš takoéhle provokativní diskuze?Proč to děláš?Aby si se mohla bavit?Jestli opravdu myslíš všechno vážně co si napsala,tak bys měla vyhledat odbornou lékařskou pomoc. ![]()
to je vtipný a ted by se nabízela otázka zda sme slepice my,a nebo ty:-Djestli to myslíš vážně, zustaneš na vždy sama, já radši budou tou slepicí než abych hledala dokonalého muže kterého stejně nikdy nenajdeš, myslím, že stimhle postojem si předurčená být sama do konce života, dle mýho názoru ne uplně nejlepší život.
livinka moc kouká na pohádky,tam je ten dokonalý princ,kterého by ona chtěla.
![]()
tak jsem si ze zajmem a take hlavně pro pobaveni přečetla diskuze co livinka založila a musim řict že se asi nudí jinak nevím proč by to dělala.
Gabika píše:
Livinka, pokiaľ z tvojej strany nejde o recesiu, prečo sem vlastne píšeš, keď je na tomto fóre väčšina „slepíc“, ako píšeš?Trochu mi pripomínaš jeden vtip: Inzerát - Som mladý, krásny, úspešný so skvelou kariérou… Nikoho nehľadám, len sa chválim…
Pokiaľ si sem ale napísala, aby si si vypočula názory ostatných, tak tu je ten môj: To, čo ty zrejme považuješ za pochvalu od kamošky (o tom, ako musí byť všetko podľa teba), ako pochvala vôbec nemuselo byť myslené. Mohlo to kľudne byť myslené tak, že jej už proste lezie na nervy, ako sa všetko musí točiť len podľa teba. Sme rozdielne, pretože zatiaľčo u teba to viedlo k presvedčeniu, že tvoja nekompromisnosť ti je ku prospechu, ja by som skôr bola zarmútená a uvažovala, či svojim chovaním predsalen niekomu neubližujem.
To, že si kôli hospode (či nejakej inej banálnej nedokonalosti) skončila vzťah s otcom svojho dieťaťa (ktorého si, podľa niektoých prispevkov, ešte pred nedávnom považovala za skvelého), považujem za možno najväčšiu chybu v tvojom živote (a to ťa pritom vôbecnepoznám a neviem, čo si všetko v živote stvárala!) Myslieť si, že si dieťa o otca nepripravila s poukazom na to, že ho predsa vída každé 2 týždne, je naivné, krátkozraké a mylné! Dieťa potrebuje vidieť „všedný, nudný, každodenný“ život rodičov, aby vedelo, ako vyzerá normálny vzťah, normálna rodina a normálna láska.
Tvoja honba za dokonalým životom je za prvé nedospelá, a za druhé sebecká, pretože stále hovoríš o dokonalom živote pre seba, a nie o dokonalom živote pre tvoje dieťa, pre niekoho, koho miluješ…
Na záver ti môžem akurát popriať, aby si čo najskôr tvrdo narazila a vytriezvela, než narobíš okolo sewba ešte viac škody… (A to fakt nemyslím zlomyselne)
Líp bych to nenapsala. Ad: normální vztah, normální láska atd. Zrovna čtu 2 knížky:
Biddulph: Výchova kluků (autor je australský klinický psycholog)
Pekařová: Jak žít a nezbláznit se - Psychologie dítěte od předškolního věku do dospělosti (autorka je česká dětská psycholožka).
Podle mě by to měla být „povinná literatura“ pro všechny rodiče!
A někteří jedinci by si to měli přečíst ještě dřív, než si dítě vůbec pořídí… ![]()
(Btw, oceňuji, že píšeš slovensky a nebojíš se toho.
Někde tu snad proběhlo, že livinka tak špatně píše česky proto, že není Češka, ale Slovenka. Myslím, že by udělala líp, kdyby psala v rodném jazyce. Už méně pochopitelná by její sdělení stejně nebyla.
Pokud je však třeba Polka, pak ok, to bude lepší, když zůstane u mizerné češtiny…)
Pro takové banalní věci se rozejít s otcem svého dítěte ,to mě připadá jako pěkná blbost .Zakladatelka asi nikdy nezažila pořádný průšvih .Kdyby ji partner bil ,nebo nějak týral ,a ona nevěděla jak dál tak to pochopím .Ale rozcházet se proto ,že není dokonalý?Nikdo není dokonalý.A většinou člověk pak narazí ještě na většího b…e ,než má.To jako ,když jí nebude vyhovovat druhý, tak si najde třetího?Pak dalšího a dalšího.Aby jednou nebyla vděčná za jediného ,který s ní bude chtít být.
livinka píše:
jezisis kolik slepic se tady najde aby doma kvokali u plotny?jste mi k smichu, zivotny uspech je svatebni den…
Jasně že slepíčky naběhly! Když jsi jim nasypala zrní…tak se nedív.
Já bych rada se dožila času kdy podobné diskuse zustanou bez jedíneho příspěvku, to bys byla v (_!_) co? ![]()
Nic ve zlym ![]()
livinka píše:
No,já tě asi vyvedu z omylu,princezno,u plotny stojí manžel,ale protože sám chce,a to,že moje svatba byla krásná,za to se nestydím,naopak,velice ráda na to vzpomínám.A pokud vím,tak většině jsi k smíchu ty ![]()
momi33 píše:livinka píše:No,já tě asi vyvedu z omylu,princezno,u plotny stojí manžel,ale protože sám chce,a to,že moje svatba byla krásná,za to se nestydím,naopak,velice ráda na to vzpomínám.A pokud vím,tak většině jsi k smíchu ty
ta jsi si jeste nevsimla ze na tvoje blbe dotazy nereaguji?
tak bud tak laskava z daleka obchazej moje diskuse
![]()
livinka píše:momi33 píše:livinka píše:No,já tě asi vyvedu z omylu,princezno,u plotny stojí manžel,ale protože sám chce,a to,že moje svatba byla krásná,za to se nestydím,naopak,velice ráda na to vzpomínám.A pokud vím,tak většině jsi k smíchu ty
mit takovy zivot po tom fakt netuzim tak se laskave uklidnete vazene damy…ta jsi si jeste nevsimla ze na tvoje blbe dotazy nereaguji?
tak bud tak laskava z daleka obchazej moje diskuse![]()
dotazy?píšeme jen odpovědi
ale jak se zdá,tobě došla slova. ![]()
livinka píše:momi33 píše:livinka píše:No,já tě asi vyvedu z omylu,princezno,u plotny stojí manžel,ale protože sám chce,a to,že moje svatba byla krásná,za to se nestydím,naopak,velice ráda na to vzpomínám.A pokud vím,tak většině jsi k smíchu ty
mit takovy zivot po tom fakt netuzim tak se laskave uklidnete vazene damy…ta jsi si jeste nevsimla ze na tvoje blbe dotazy nereaguji?
tak bud tak laskava z daleka obchazej moje diskuse![]()
Já ve svém příspěvku nevidím jediný otazník
,a já už jsem ti myslím jednou řekla,že toto je diskusní forum,kde si každý může nepsat,co chce,a ty jsi nikdo,kdo by v tom mohl zabránit
nebo hodláš zas urážet?protože TY jsi jediná,kdo tu uráží.
Livince uz dosly nejen slova, ale take slusne argumenty. Nazyva matky slepicemi, pise jim, ze jsou hloupe, trapne a blbe, a ja jsem to nahlasila jako nevhodne. Tohle je slusny servr a pisi zde maminky s opravdovymi problemy, ne aby vyvolavaly hadky, chvastaly se a urazely ostatni ![]()
Apropo,většina si myslí,že jen ty tu produkuješ blbosti.Ale já vím,ty jsi ta nejchytřejší,já jsem jen slepice KVÓÓÓK,a navíc,nejsem až tak chytrá,jak se tvářím ![]()
Livinka, pokiaľ z tvojej strany nejde o recesiu, prečo sem vlastne píšeš, keď je na tomto fóre väčšina „slepíc“, ako píšeš?
Trochu mi pripomínaš jeden vtip: Inzerát - Som mladý, krásny, úspešný so skvelou kariérou… Nikoho nehľadám, len sa chválim…
Pokiaľ si sem ale napísala, aby si si vypočula názory ostatných, tak tu je ten môj: To, čo ty zrejme považuješ za pochvalu od kamošky (o tom, ako musí byť všetko podľa teba), ako pochvala vôbec nemuselo byť myslené. Mohlo to kľudne byť myslené tak, že jej už proste lezie na nervy, ako sa všetko musí točiť len podľa teba. Sme rozdielne, pretože zatiaľčo u teba to viedlo k presvedčeniu, že tvoja nekompromisnosť ti je ku prospechu, ja by som skôr bola zarmútená a uvažovala, či svojim chovaním predsalen niekomu neubližujem.
To, že si kôli hospode (či nejakej inej banálnej nedokonalosti) skončila vzťah s otcom svojho dieťaťa (ktorého si, podľa niektoých prispevkov, ešte pred nedávnom považovala za skvelého), považujem za možno najväčšiu chybu v tvojom živote (a to ťa pritom vôbecnepoznám a neviem, čo si všetko v živote stvárala!) Myslieť si, že si dieťa o otca nepripravila s poukazom na to, že ho predsa vída každé 2 týždne, je naivné, krátkozraké a mylné! Dieťa potrebuje vidieť „všedný, nudný, každodenný“ život rodičov, aby vedelo, ako vyzerá normálny vzťah, normálna rodina a normálna láska.
Tvoja honba za dokonalým životom je za prvé nedospelá, a za druhé sebecká, pretože stále hovoríš o dokonalom živote pre seba, a nie o dokonalom živote pre tvoje dieťa, pre niekoho, koho miluješ…
Na záver ti môžem akurát popriať, aby si čo najskôr tvrdo narazila a vytriezvela, než narobíš okolo sewba ešte viac škody… (A to fakt nemyslím zlomyselne)