Nemáme peníze
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ba-stet no nekonfliktni ja jsem rozhodne!
ale ten moral mam zjevne pokrivenej, to poradi o mne zjevne leccos vypovida ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL Ba ne moral je v poho, chceš si poradit sama. To spíš já bych se zachránila na něčí úkor. Ale já bych to asi viděla na tu žebrotu, řekla bych, že na krádeže bych nebyla dost šikovná
Moje úroveň by byla tak krást prádlo z půdy jako prvorepublikoví zlodějíčci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Ba-stet no nekonfliktni ja jsem rozhodne!ale ten moral mam zjevne pokrivenej, to poradi o mne zjevne leccos vypovida
Náhodou v pohodě, na prvních místech máš práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa no tak ted jsem se uz uplne uklidnila ![]()
ale on je to z moji strany teda zert jen trosku - v zasade mam asi vic pochopeni pro lidi co dojdou nekam k bodum 6 a vys nez k tem co sedi s rukama v kline a “bezmocne” prihlizeji tomu, jak jim vlastni dite hladovi a pritom nadavaji na pomery…
zakladatelko, pokud tohle jeste vubec ctes, pridam ti jeste jeden svuj oblibenej graf na me oblibene ceske “nic se neji tak horke jak se uvari” (dej vedet, pokud bys potrebovala preklad).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@Ba-stet no ja jsem prave pruderni - proto napred slapu (konkludentni cin obou zucastnenych stran) a pak az kradu (predpokladam, ze protistrana s tim bude mit problem)@Anna85 cimz to ovsem vyresila, protoze ve vezeni te zdarma nakrmej a dite, ktery mas do urcityho veku pravo mit u sebe, jaksi taktez. a mas po problemu. otazka ovsem je, co se v takovy situaci stane s tim psem, zvazilas to poradne?
No tak ciste teoreticky kdybych byla i s ditetem v napravnem zarizeni, tak ten chlap by toho psa asi hrave zvladal platit dal
. Akorat ta vostuda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
@Annabela11 Hele, kočky dobrý, ale nezapomeň, že toho psa nebohýho chtěla nejdřív sníst
Ne, ne, ne! Já jsem jen napsala, že mít moje děti hlad, tak ho klidně upeču
. V dobách hojnosti dávám přednost méně konfliktní stravě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Janli njn odted uz se to s tebou proste potáhne: Čokložrourt! a ty čičy si muzes vis co
![]()
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:Většina by tu sežrala vlastní tchýni i sytá a mě budou vyčítat psa z hladu
Tak teds me dorazila
diky a dobrou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše:
Pes je živý tvor stejně jako člověk… i on má city, cítí bolest, smutek, radost…
pes na tebe spoléhá, protože se o sebe neumí postarat sám.
Stejně jako dítě…
Náš pes je prostě součástí rodiny. A i kdybych měla jíst jeden suchý rohlík denně, tak bych mu léčbu platila a nenechala ho utratit ( pokud by to teda nevyžadovala jeho zdrav. stránka).
To je to, co se tady snažíme vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud nejsi troll ( tech trollu je v posledni dobe uz tolik, ze clovek uz fakt nevi, na co reagovat a na co ne), takze pokud nejsi troll, neboj, vsechno jde resit.
V prvni rade si uvedom, ze svatky, narozeniny a Vanoce nejsou vubec o penezich. Bohuzel, byznys a lidska hloupost udeala z Vanocu konzumni svatek, ve skutecnosti je to svatek pokoja a lasky a to nema nic co s preziranim se a s horou darku. K Vanocim udelej jenon jednu svatecnou veceri a jeden zakusek, zaludek se nam pocas Vanoc nezvetsi, porad je stejnej
, A darky? Vytvor treba vlastnorucne drobnosti, aby lide, ktere obdarujes, vnimali pres ten darek, jak moc je mas rada. Atmosferu v byte udelas svickama, dekoracema, to vubec neni drahe. A dobrou naladu a pokoj stejne nikde nekoupis, za zadny penize.
Co se tyce obleceni, ja na VS a kdyz jsem zacinala v zahranici, nemela vubec penize, presto jsem byla vzdy dobre oblecena. Inspiruj se na internete strankama s modou, abys nasla svuj styl, pokud se naucis dobremu vkusu, nepotrebujes drahe handry, vsechno je to o zladeni, o kombinaci a o tom, co ti pristane. Kupovat muzes v sekaci a pak si to treba ruzne opravit, pristrihnout, prosit na stroji, dodekorovat, zabarvit, atd, ja to tak delala, kdyz jsem nemela penize. Ja si treba sama vyrabela i extravagantni kabelky, vsechny doplnky, atd. Treba te to zacne bavit a budes mit z toho i radost.
Co se tyce jidla, i zde muzes usetrit, drahe maso nahrad lusteninami, nekupuj blbiny, tycinky, slazene napoje, industrialni polotovary, atd, ovoce, zeleninu nakupuj treba od sousedu, pokud nebydlite ve meste. Anebo v supermarketech ve vyprodejech, je ale pravda, ze na zdravem jidle by se nemelo setrit, pac to jde na ukor zdravi.
A skus treba neco zacit delat z domu, nevim, jak velke mas deti, nevim, jakou mas kvalifikaci, co by te bavilo? Treba kdyz jsi doma s ditetem, tak nabidni v inzeratech v okoli, ze postrazis doma dite zene, ktera hleda aupair, ktera musi obcas do prace, takze se doma postaras o tve a cizi dite, za ktere ti zaplati. Skratka, skus premyslet, jak privydelat nejake penize.
A neboj, vsechno jde zvladnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@My Melody ahoj, moc děkuji.. Nečetla jsem všechny komentáře, protože to co holky psaly snad není ani možný. Hnus.. A tobě moc děkuji za rady, zvedla jsi mi náladu
malé jsou dva měsíce, manžel v 6 odchází a v 9 se vrací… Jinak jsem levá na ruční práce, takže ne napadlo, kdybych udělala zavareniny na vánoce a hezký popsala ![]()
Kdyby malá byla větší, tak není co řešit, ale s takhle malým percksm se to moc nedá ![]()
Jinak co se holky ještě ptaly, tak má onemocnění srdce, je to bigl a léčba stojí 5600 Kč, léky, vyšetření měsíčně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@My Melody ahoj, moc děkuji.. Nečetla jsem všechny komentáře, protože to co holky psaly snad není ani možný. Hnus.. A tobě moc děkuji za rady, zvedla jsi mi náladumalé jsou dva měsíce, manžel v 6 odchází a v 9 se vrací… Jinak jsem levá na ruční práce, takže ne napadlo, kdybych udělala zavareniny na vánoce a hezký popsala
Kdyby malá byla větší, tak není co řešit, ale s takhle malým percksm se to moc nedá
Jinak co se holky ještě ptaly, tak má onemocnění srdce, je to bigl a léčba stojí 5600 Kč, léky, vyšetření měsíčně.
Já také dělám už dávno rodině dárečky ve formě Hand made
koupím hezké skleničky a udělám různé marmelády a džemy , nebo se dají udělat i pěkná mýdla, třeba s levandulí..záleží jaké máš možnosti. U nás to potěší víc jak nějaká sprcháč
Od té doby co máme děti, tak my dospělí to bereme symbolicky, hlavně děláme Vánoce dětem a jsme spolu, to je hlavní. Dárky jsou akorát reklamní tah, nakonec stejnak dostaneš samé krámy, co ani nepotřebuješ. Spotřební dárky jsou lepší. Můžeš udělat i vaječný likéry do pěkných lahviček, upéct sušenky do krásné krabičky.. možností je spousta.
Co se týče psa, chápu. Mám sice kočku, loni si pošla léčbou za 7.tis, peněz moc nebylo a ani na vteřinu mě nenapadlo jí utratit, i když jí je 13let
Babička, která má úplné prd, teď prochází s kočkou cukrovku, stojí jí to všechny peníze..prostě jsou to členi rodiny, dítě nebo manžela taky neutratíš, nebo neodložíš, to je fakt hnus, jestli tohle někdo může vůbec myslet vážně ![]()
Taky je super si rozplánovat týdenní jídelníčky a nakoupovat podle slevových akcí , nenakupovat kraviny a jet si podle seznamu, a jen opravdu to, co potřebuješ.
Jinak to oblečení, třeba Pepco má hezké levné oblečení ![]()
A co zkusit látkové pleny? Já látkovala a úspora byla veliká, nejhorší je pořizovací cena, ale pak už neplatíš nic, to samé dětské ubrousky, stačí voda ve spreji s troškou dětského oleje a látkové ubrousky. Mrkni tady na bazárek výbava tě vyjde jako měsíční či 2 měsíční nákup papírových plen a pak už jen pereš ![]()
Vždycky jde nějak ušetřit, jen se nad vším zamyslet a neboj brzy bude lépe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@My Melody ahoj, moc děkuji.. Nečetla jsem všechny komentáře, protože to co holky psaly snad není ani možný. Hnus.. A tobě moc děkuji za rady, zvedla jsi mi náladumalé jsou dva měsíce, manžel v 6 odchází a v 9 se vrací… Jinak jsem levá na ruční práce, takže ne napadlo, kdybych udělala zavareniny na vánoce a hezký popsala
Kdyby malá byla větší, tak není co řešit, ale s takhle malým percksm se to moc nedá
Kamarádka taky měla nemoceného psa se srdcem. Platila 4500 měs, ale za obří plemeno. Pak našli alternativu a platili pouze 1300…
přidej se sem :
https://m.facebook.com/…775011633071?…
https://m.facebook.com/…755737643141?…
Poptej se na alternativy, popř doporučení na jinou vet.
Určitě se podaří najít levnější alternativa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit