Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všem děkuji holky. No abych vše uvedla na pravou míru, je tu ještě jedna věc, dost podstatná, kterou jsem nezmínila, trošku se za to stydím.
Takže manžel mi začal lhát kvůli svému tajnému pití - našla jsem mu několikrát láhev s tvrdým alkoholem-takže sliby, přísahy, že nepije a pořád dokola zklamání. Jenom chci podotknout, že to není nějaká alkoholická troska, funguje jinak normálně, ovšem jak přiznal, své problémy řeší tímto způsobem, což je smutné a nemluví se mnou o tom. Je to takový ten typický hrdý, tvrdý chlap, který nepřizná, že má problémy a dusí to v sobě. Vystupňovalo se to tak daleko, že jsme se hrozně hádali,proto taky to odloučení. Nyní co je těch 14 dnů zpět, se zdá, že vůbec nepije a přestal s tím, jelikož jsem mu řekla, že pokud najdu jedinou lahev, bude to definitivní.
Jenomže - mezi tím, co ta krize probíhala a já se hrozně trápila, začala jsem si na netu psát s jedním mužem, se kterým jsme si rozuměli a pak jsme se začali i scházet. Nevidíme se často, tak jednou za 14 dnů. Ale píšem si téměř denně. Ano, spíme spolu. Vím, že to není v pořádku, svědomí mě trápilo, proto jsem to taky ukončila. Jenomže nějak jsme si oba uvědomili, že si chybíme a zjistili,že k sobě začínáme něco cítit a pokračujeme dál. On je svobodný, bez závazků. Takže zřejmě i toto je podstatný důvod k tomu, že nemůžu k manželovi najít cestu zpět. Fakt jsem zoufalá a nevím, jak dál. Na jednu stranu nechci přijít o manžela a rozbít rodinu, ale nemiluji ho. Na druhou stranu nechci přijít o to hezké, co prožívám s tím mužem.
Ahojky anonymní zakladatelko,
díky že ses ozvala na reakce.
S tímto problémem (láhve tvrdého) po ceelém domě zašantročené v úkrytech, tak s tím bojovala denně má kamarádka, při dvou dětech, tuším že už měli 5let a 3roky, tak se jednoho dne sebrala a šla k rodičům. Předtím jí VŠICHNI z jeho rodiny obviňovali, že ON Nepije a ona si vymýšlí … byla z toho špatná, tak proto ta reakce a odstěhování k rodičům… NO dopadlo to, že už 2roky se nedotknul alkoholu, sám od sebe a pomáhá i s dětma, barákem atak. ![]()
Další Tvé přiznání ohledně druhého muže - opět mě utvrzuješ, že jsi víceméně rozhodnutá být bez manžela a ohledy na syna, jsou jen Tvá zábrana, abys ihned práskla dveřma ![]()
Sepiš si pro a proti, jinak nevím… ![]()
Hodně štěstí!!! a hlavně piš, co a jak …
Ahoj,
no s tím alkoholem je to zlý. A abych řekla pravdu, pokud takhle popíjel a měl schovaný alkohol, tak je to už závislost a dost pochybuji, že se z toho vyhrabe sám. Jen si dá větší pozor, abys ho u toho nechytla. Láhve nebudou schované doma, ale v autě, ve sklepě, někde venku
. Prostě bude víc vynalézavý. Vidím to na jedné osobě v mém okolí, jak je neskutečně vynalézavá. Nehledě na to, že některé druhy alkoholu nejsou ani cítit z dechu.
S tím novým mužem, ti moc neporadím.
Zkus si sepsat všechna pro a proti, jestli má vůbec smysl váš vztah ještě udržovat.
Hlavně si uvědom, že teď jsi „zamilovaná“ prožíváš ty krásné chvíle, které jsi prožívala i s manželem. Toho člověka znáš teprve chvílí, nevíš jaký je, třeba bude mnohem horší, než tvůj manžel. Určitě bych kvůli někomu neznámému nerozbíjela manželství a rodinu. Jenže jsi už ovlivněna city k jinému muži a to je špatně. Opravdu si uvědom, proč sis svého muže brala a jaké má hodnoty. Určitě by sis ho nevzala jen tak a ty hodnoty určitě zůstaly. Píšeš, že je skvělý táta, jaký by byl třeba táta tvůj „nový objev“? Chlapi ze sebe umí udělat ty nejbáječnější muže na světě. Ale ne vždy je to pravda.
Anna86 píše: …Chlapi ze sebe umí udělat ty nejbáječnější muže na světě. Ale ne vždy je to pravda.
Ale no tak Ani, to zensky prece taky umi a taky to neni vzdy pravda. Tohloe prece neni o chlapech a zenskych, ale o lidech ![]()
Příspěvek upraven 22.02.11 v 20:54
Taťka F (-: píše:Anna86 píše: …Chlapi ze sebe umí udělat ty nejbáječnější muže na světě. Ale ne vždy je to pravda.Ale no tak Ani, to zensky prece taky umi a taky to neni vzdy pravda. Tohloe prece neni o chlapech a zenskych, ale o lidech
Ani, tak tak ![]()
PS: A jinak, zakladatelka napsala, ze o ukonceni vztahu s manzelem uvazuje z duvodu, ze uz k sobe oboustranne nic neciti a ne kvuli jinemu muzi. Pokud to dobre chapu, tak ten jiny muz uz je jen dusledkem dlouhodobe nefunkciho manzelstvi, ale ne pricinou te nefunkcnosti ![]()
Tady je vzdy potreba rozlisovat proc ten novy vztah vznikl, zda jen tak z nove zamilovanosti a poblbnuti, nebo jako dusledek dlouhodobych potizi v puvodnim manzelstvi. Nerikam, ze potize v manzelstvi lidi opravnuji k vedlejsim vztahum, samo ani takto to neni v poradku, ale prece jen se to da pochopit lepe, nez kdyz si nekdo i v dobre fungujicim manzelstvi necha poblbnout kebuli nekym jinym a zacne delat blbosti
To se pak za rozbijeni rodiny da povazovat, ale v pripade, jaky zde zakladetelka popsala, bych jeji odchod za rozbijeni rodiny rozhodne nepovazoval.
Tady zacalo rodinu rozbijet neco uplne jineho a mnohem driv a jak uz jsem psal na minule strane, pokud se to nezlepsi, tak rozchod muze byt ne rozbitim rodiny, ale naopak jejim vysvobozenim z pekla ktere muze nastat jak dospelym, tak diteti. Jak uz jsem psal ja to zazil na vlastni kuzi jako dite a nas jako deti ten rozvod nasich vysvobodil a od nej jsme meli milujici rodice, co si dokonce zacali po rozvodu rozumet ![]()
Presne tak, to ze jsem si zacala s tim novym muzem psat, byl jenom dusledek te krize. Nikdy bych to neudelala, pokud bych byla ve vztahu 100% spokojena, celych 13 let jsem mu nezahnula, ani mne to nenapadlo. Proste jsem se v nem zklamavala diky tomu alkoholu a pomalu to zabijelo mou lasku k nemu, coz jsem mu i rikala. Myslim, ze si to uvedomil v te pauze, co jsme byli od sebe a muzu rict, ze zatim se drzi podle mne. Dnes mi rekl, ze v koutku duse jeste citi, ze by se nase laska obnovit mohla,ze by si to moc pral. Ja se ho na to porad ptam a jsem asi hloupa, protoze si ve skrytu duse preji, aby mi rekl,ze to nema cenu
.Protoze asi touzim po novem zivote s nekym jinym. Mozna taky prozivam krizi sama v sobe diky tomu.
Co se tyce toho noveho muze - popravde, neznam ho natolik, vidime se malo, ale nejak citim, ze manzel je lepsi muz pro zivot, ma lepsi kvality. Ten novy mi pripada jeste nedozraly, nekdy az detinsky.....Ale je mi s nim dobre, protoze je to neco noveho, skvele mezi nami funguje chemie, je mezi nami vasen, skvely sex, ktery s manzelem nebyl nic moc - ale to je zase na dalsi tema.....Zacinam mit pocit, ze jsem asi mela zkusit vic vztahu, manzel byl muj prvni vazny vztah, taky sex jsem s nikym jinym nezazila. A ted prozivam neco krasneho. Ale mozna je to jen poblouzneni, ja vim.
Proste jsem v tom zamotana, v hlave mam zmatek. Rozum mi radi rozejit se s tim novym a pokusit se najit cestu zpet k manzelovi, ale nejak mi to nejde
Asi to chce cas, nevim…
Taťka F (-: píše:
Ani, tak tak![]()
PS: A jinak, zakladatelka napsala, ze o ukonceni vztahu s manzelem uvazuje z duvodu, ze uz k sobe oboustranne nic neciti a ne kvuli jinemu muzi. Pokud to dobre chapu, tak ten jiny muz uz je jen dusledkem dlouhodobe nefunkciho manzelstvi, ale ne pricinou te nefunkcnosti
Tady je vzdy potreba rozlisovat proc ten novy vztah vznikl, zda jen tak z nove zamilovanosti a poblbnuti, nebo jako dusledek dlouhodobych potizi v puvodnim manzelstvi. Nerikam, ze potize v manzelstvi lidi opravnuji k vedlejsim vztahum, samo ani takto to neni v poradku, ale prece jen se to da pochopit lepe, nez kdyz si nekdo i v dobre fungujicim manzelstvi necha poblbnout kebuli nekym jinym a zacne delat blbosti
Tady zacalo rodinu rozbijet neco uplne jineho a mnohem driv a jak uz jsem psal na minule strane, pokud se to nezlepsi, tak rozchod muze byt ne rozbitim rodiny, ale naopak jejim vysvobozenim z pekla ktere muze nastat jak dospelym, tak diteti. Jak uz jsem psal ja to zazil na vlastni kuzi jako dite a nas jako deti ten rozvod nasich vysvobodil a od nej jsme meli milujici rodice, co si dokonce zacali po rozvodu rozumetTo se pak za rozbijeni rodiny da povazovat, ale v pripade, jaky zde zakladetelka popsala, bych jeji odchod za rozbijeni rodiny rozhodne nepovazoval.
No pokud vím, měli krizi, protože pil a lhal. Teď „zatím“ nepije. Předtím to bylo zřejmě funkční manželství. Problém, kvůli kterému měli krizi se „možná“ vyřešil - zatím nepije. Jenže za tu dobu si zakladatelka našla jiného muže a nechce přijít o krásné chvíle s ním. Je logické, že když touží po jiném muži a začala cítit něco k jinému, tak jí manžel už nebere, nemiluje ho a ani nemá zájem, aby se snažil. Teď je citově ovlivněná, jenže ty city můžou vyprchat. S manželem má dítě a to je jediné, co je spojuje. Ale kdyby třeba na nikoho nenarazila, tak by se k sobě vrátili a bylo by vše v pořádku. Nevím, jak dlouho zakladatelka zná „nového muže“, aby mohla posoudit, jestli je lepší nebo horší. Ono se taky může stát, že opustí manžela, bude žít s novým partnerem a pak se z nového vyklube nějaký prevít, ale třeba taky ne, třeba to bude nejlepší chlap pod sluncem. Jen je třeba zvážit obě varianty. A kromě problému s alkoholem o něm psala spíše pozitivní věci. Ten jen záleží jestli se „původní“ problém s alkoholem opravdu vyřešil a to ukáže čas.
Anonymní píše:
Presne tak, to ze jsem si zacala s tim novym muzem psat, byl jenom dusledek te krize. Nikdy bych to neudelala, pokud bych byla ve vztahu 100% spokojena, celych 13 let jsem mu nezahnula, ani mne to nenapadlo. Proste jsem se v nem zklamavala diky tomu alkoholu a pomalu to zabijelo mou lasku k nemu, coz jsem mu i rikala. Myslim, ze si to uvedomil v te pauze, co jsme byli od sebe a muzu rict, ze zatim se drzi podle mne. Dnes mi rekl, ze v koutku duse jeste citi, ze by se nase laska obnovit mohla,ze by si to moc pral. Ja se ho na to porad ptam a jsem asi hloupa, protoze si ve skrytu duse preji, aby mi rekl,ze to nema cenu.Protoze asi touzim po novem zivote s nekym jinym. Mozna taky prozivam krizi sama v sobe diky tomu.
Co se tyce toho noveho muze - popravde, neznam ho natolik, vidime se malo, ale nejak citim, ze manzel je lepsi muz pro zivot, ma lepsi kvality. Ten novy mi pripada jeste nedozraly, nekdy az detinsky.....Ale je mi s nim dobre, protoze je to neco noveho, skvele mezi nami funguje chemie, je mezi nami vasen, skvely sex, ktery s manzelem nebyl nic moc - ale to je zase na dalsi tema.....Zacinam mit pocit, ze jsem asi mela zkusit vic vztahu, manzel byl muj prvni vazny vztah, taky sex jsem s nikym jinym nezazila. A ted prozivam neco krasneho. Ale mozna je to jen poblouzneni, ja vim.
Proste jsem v tom zamotana, v hlave mam zmatek. Rozum mi radi rozejit se s tim novym a pokusit se najit cestu zpet k manzelovi, ale nejak mi to nejdeAsi to chce cas, nevim…
Nejradši bych ti poradila, abys tomu dala čas, užila si krásné vášnivé chvíle, ono to časem odezní a pak se vrátila k manželovi. Jenže mi to příjde nefér kvůli tvému manželovi. On měl závažný problém, ale teď se snaží. Dala jsi mu šanci a zatím obstál. Já se jen bojím, že kdyby se tvůj manžel dozvěděl o tvém „románku“ tak by začal tím tuplem pít ![]()
Anonymní píše:
Všem děkuji holky. No abych vše uvedla na pravou míru, je tu ještě jedna věc, dost podstatná, kterou jsem nezmínila, trošku se za to stydím.
Takže manžel mi začal lhát kvůli svému tajnému pití - našla jsem mu několikrát láhev s tvrdým alkoholem-takže sliby, přísahy, že nepije a pořád dokola zklamání. Jenom chci podotknout, že to není nějaká alkoholická troska, funguje jinak normálně, ovšem jak přiznal, své problémy řeší tímto způsobem, což je smutné a nemluví se mnou o tom. Je to takový ten typický hrdý, tvrdý chlap, který nepřizná, že má problémy a dusí to v sobě. Vystupňovalo se to tak daleko, že jsme se hrozně hádali,proto taky to odloučení. Nyní co je těch 14 dnů zpět, se zdá, že vůbec nepije a přestal s tím, jelikož jsem mu řekla, že pokud najdu jedinou lahev, bude to definitivní.Jenomže - mezi tím, co ta krize probíhala a já se hrozně trápila, začala jsem si na netu psát s jedním mužem, se kterým jsme si rozuměli a pak jsme se začali i scházet. Nevidíme se často, tak jednou za 14 dnů. Ale píšem si téměř denně. Ano, spíme spolu. Vím, že to není v pořádku, svědomí mě trápilo, proto jsem to taky ukončila. Jenomže nějak jsme si oba uvědomili, že si chybíme a zjistili,že k sobě začínáme něco cítit a pokračujeme dál. On je svobodný, bez závazků. Takže zřejmě i toto je podstatný důvod k tomu, že nemůžu k manželovi najít cestu zpět. Fakt jsem zoufalá a nevím, jak dál. Na jednu stranu nechci přijít o manžela a rozbít rodinu, ale nemiluji ho. Na druhou stranu nechci přijít o to hezké, co prožívám s tím mužem.
Ach joo, tak už prosím tě neděléj z manžela blbce a postav se tomu čelem!! Rozveďte se, odejděte od sebe, déjte si rok pauzu nebo já nevím co, ale aby jsi mu dávala šance, tahala ho za nos a mezitím si denně psala s jiným a víkendově s ním i spala??
![]()
S tím novým to můžeš táhnout takhle roky, když bude pro tebe vzdálený - cenný a budete se s takovou frekvencí stýkat (nepochybuji, že v budoucnu to bude mnohem, mnohem častěji), tak do něj můžeš být zamilovaná klidně i roky… Naopak, když se od manžela odstěhuješ a přistěhuješ se k tomu novýmu (ehm, ale on nemá vlastní dům a byt, že??), tak do roka, max. do dvou poznáš jaký ve skutečnosti je (já nepochybuji, že je to blbec), tak to je moje rada… Buď chlap, ehm, teda ženská a konéj, né, že to budeš táhnout na dvě strany, jak nějakéj mužskéj…
![]()
Anonymní píše:
Co se tyce toho noveho muze - popravde, neznam ho natolik, vidime se malo, ale nejak citim, ze manzel je lepsi muz pro zivot, ma lepsi kvality. Ten novy mi pripada jeste nedozraly, nekdy az detinsky.....Ale je mi s nim dobre, protoze je to neco noveho, skvele mezi nami funguje chemie, je mezi nami vasen, skvely sex…
Já myslím, že tady jsi to úplně vystihla. Myslím, že máš dobrého muže, který se o tebe postará, pomáhá v domácnosti a máte spolu dítě o které se stará, záleží mu na něj a je dobrým, ba vynikajícím otcem. Měl problémy s alkoholem, to se může stát každému. Hlavní je, že se to snaží řešit a snad zdárně. Z mého pohledu - chlap co si najde vdanou ženu s dítětem, která zrovna prožívá krizi a začne s ní mít „vztah“, tak je „ubohý“ protože nemá na normální vztah. Myslím, že jsi byla pro něho snadná kořist. Je na tobě, jestli dáš přednost chvilkovému poblouznění, nebo se budeš snažit postavit na nohy svůj vztah s manželem a hlavně otcem tvého dítěte. Ale jak píše etatinek netahej ho za nos, není to vůči němu fér.
A tahle tvá věta:
..ale nejak citim, ze manzel je lepsi muz pro zivot, ma lepsi kvality. Ten novy mi pripada jeste nedozraly, nekdy az detinsky.....Ale je mi s nim dobre.. Tak to mi přijde, že ty sama jsi nedozrála.
No ja bych prave nespojoval ty dva chlapi do tohoto jednoho problemu. To ze ma zakladatelka noveho chlapa pravdepodobne nemelo vliv na to ze problemy s puvodnim a vytraceni se lasky a vztahu zacalo davno pred pocatkem duheho noveho vztahu. Takze tady nejde o vyber mezi chlapama, jetli toho ci onoho. Jde o to, ze s tim prvnim odesel vztah do haje a otazka je zda ho zakladatelka chce stavet na nohy ci nikoli.
Ano to uz muze byt ovlivneno tim druhym vztahem a tam je potreba posoudit jestli stoji za to, presneji receno, jesteli by zakladatelka od muze odesla i bez noveho vztahu ci nikoli.
Protoze pokud zakladatelko chces od sveho muze opravdu odejit, tak to udelej kvuli problemum s nim, ale ne kvuli jinemu chlapovi, to by opravdu byla podpasovka a podle toho co pises by ses za ni velmi pravdepodobne sama vytrestala kvalitou vztahu s tim novym muzem. U nej pises jen o krasnem sexu a nevyzralosti az detinskosti, ale to si s ditetem tezko muzes dovolit, tedy pokud nemas v rezerve pekne tucne konto.
Mirim tim k otazce, jak bude novy muz schopen zabezpecit Tebe i s ditetem a jestli nevezme nohy na ramena, az dojde na lamani chleba pokud by ses kvuli nemu opravdu rozvedla. Takze napis o nem hlavne tohle, jestli vas s malym pojme za vlastni a bude zabezpecovat jako tata a nebo jestli je s nim dobry jenom ten sex???
Cili bez ohledu na novy vztah, pokud mas se starym muzem potize ve vztahu a opravdu uz k sobe cestu nenajdete, tak jdete od sebe a to bez ohledu na noveho muze, ale jestli se s nim chces rozvest kvuli novemu muzi a i kdyz to puvodne tak asi nebylo, tak to podle toho co sama pises, to vypada, ze to tak ted nejspis je, tak to si opravdu velmi dobre rozmysli, protoze utikat (i kdyz to neklape) k nevyzralemu klucinovi, co to umi v posteli, ale zabezpeceni nenabizi, by byla opravdu nevyzralost od Tebe a to hlavne vuci Tvemu diteti
Take napis jak je na tom se vztahem ten novy muz s Tvym synem, znaji se uz vubec, jaky on ma vztah k detem a Tvemu konkretne? Jde o to, zda u Tebe take zatim nevidi jenom tu zabavnou postel?
A souhlasim s etatkou, nepitvej se v tom dlouho, at nikoho nevodis za nos, ani stareho, ale ani toho noveho muze, pac bys mohla dostat kosem od obou ![]()
V kazdem pripade Ti drzim palce, at se Ti podari vse zvazit jak nejlepe to pujde ![]()
Taťka F (-: píše:
No ja bych prave nespojoval ty dva chlapi do tohoto jednoho problemu. To ze ma zakladatelka noveho chlapa pravdepodobne nemelo vliv na to ze problemy s puvodnim a vytraceni se lasky a vztahu zacalo davno pred pocatkem duheho noveho vztahu. Takze tady nejde o vyber mezi chlapama, jetli toho ci onoho. Jde o to, ze s tim prvnim odesel vztah do haje a otazka je zda ho zakladatelka chce stavet na nohy ci nikoli.Ano to uz muze byt ovlivneno tim druhym vztahem a tam je potreba posoudit jestli stoji za to, presneji receno, jesteli by zakladatelka od muze odesla i bez noveho vztahu ci nikoli.
Protoze pokud zakladatelko chces od sveho muze opravdu odejit, tak to udelej kvuli problemum s nim, ale ne kvuli jinemu chlapovi, to by opravdu byla podpasovka a podle toho co pises by ses za ni velmi pravdepodobne sama vytrestala kvalitou vztahu s tim novym muzem. U nej pises jen o krasnem sexu a nevyzralosti az detinskosti, ale to si s ditetem tezko muzes dovolit, tedy pokud nemas v rezerve pekne tucne konto.
Mirim tim k otazce, jak bude novy muz schopen zabezpecit Tebe i s ditetem a jestli nevezme nohy na ramena, az dojde na lamani chleba pokud by ses kvuli nemu opravdu rozvedla. Takze napis o nem hlavne tohle, jestli vas s malym pojme za vlastni a bude zabezpecovat jako tata a nebo jestli je s nim dobry jenom ten sex???
Cili bez ohledu na novy vztah, pokud mas se starym muzem potize ve vztahu a opravdu uz k sobe cestu nenajdete, tak jdete od sebe a to bez ohledu na noveho muze, ale jestli se s nim chces rozvest kvuli novemu muzi a i kdyz to puvodne tak asi nebylo, tak to podle toho co sama pises, to vypada, ze to tak ted nejspis je, tak to si opravdu velmi dobre rozmysli, protoze utikat (i kdyz to neklape) k nevyzralemu klucinovi, co to umi v posteli, ale zabezpeceni nenabizi, by byla opravdu nevyzralost od Tebe a to hlavne vuci Tvemu diteti
Take napis jak je na tom se vztahem ten novy muz s Tvym synem, znaji se uz vubec, jaky on ma vztah k detem a Tvemu konkretne? Jde o to, zda u Tebe take zatim nevidi jenom tu zabavnou postel?
A souhlasim s etatkou, nepitvej se v tom dlouho, at nikoho nevodis za nos, ani stareho, ale ani toho noveho muze, pac bys mohla dostat kosem od obou
V kazdem pripade Ti drzim palce, at se Ti podari vse zvazit jak nejlepe to pujde
Já bych ty dva chlapy právě spojovala. Když je ženská poblázněná, zamilovaná a touží po jiném chlapovi, tak jak může stavět na nohy svůj vztah s manželem? Měla by to s tím „novým“ utnout, vystřízlivět. A pak zkusit znovu postavit vztah s manželem, pokud to vůbec ještě půjde. A když to nepůjde, pak je na místě rozvod a případně jiný partner, ale nějaký solidní, ne jen zajíček na občasný sexík, který by nebyl schopný se postarat o ní a o dítě.
Zkus sepsat věci, kvůli kterým jsi na něho hrdá, a které jsi na něm milovala. Zkuste obnovit vaše vzpomínky ještě z doby, kdy jste se milovali. Jinak pomáhá smát se spolu. Nevím proč, ale vždy jsem měla pocit, že když si ve vztahu nepomůžou sami dva, nikdo třetí je z toho nevyhrabe. Teda možná jim pomůže si některé věci ujasnit, to jo. Ale vše ostatní je stejně jenom na nich. Možná jen potřebuješ delší čas, abys mu odpustila to „lhaní“. Určitě bych ještě neházela flintu do žita. Ale opravdu se musíte snažit oba. Držím Vám palce, ať se to podaří. A když ne, asi je zbytečné to lámat přes koleno a stejně byste si dříve nebo později našli každý jiné partnery…