Nemiluji manžela, ani on mne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
1.5.17 20:19

Malike - ani manžel není pro střídavou péči a znovu - já mu přece nechci jeho práva vzít! Ale stejně - on dojede domu v 18 a děti chodí v 19 spát… v sobotu vyspává do oběda a pak se jim tedy sám, nebo oba věnujeme (já třeba alespoň uklidím doma, nebo tak). Prakticky s nimi trávím většinu času a proto ho možná berou více (ne jen z pozice muže), ale že je jejich společný čas tak moc omezený… Nejsem si jista, jestli by byl schopen je časově zvládat, ale bojím se těch naschválů a nevím, zda soud by k tomuto přihlédl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.5.17 20:23

Arada - kdo říká, že mi děti kazí život? Kazím si ho já s manželem… ano, jsem s ním hlavně kvůli nim, ale rozhodně jim to nedávám za vinu… A že nejsem schopna se přizpůsobit? Jsem a sakra hodně… proto jsem si ho vlastně vzala, abych se tedy jemu přizpůsobila! Vzdala jsem se všeho a prakticky všech… A že jim rozvodem nabourám spokojený život? Opravdu spokojenost tkví v tom, že ano, máme oba rodiče, kteří ale nesdílejí společné lože a hlavně city? Nejsem si jista, zda víte, o čem mluvím, nebo mluvíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 20:42

@arada tak protože už necítí lásku k člověku se kterým má děti, tak proto děti nemiluje? no to snad ne?! Cestu si k němu najít muže, ale pochybuju, že někdy ucítí to co dřív… tak se bude dál trápit, aby ukázala jak moc děti miluje…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 20:44
@Kickina píše:
Arada - kdo říká, že mi děti kazí život? Kazím si ho já s manželem… ano, jsem s ním hlavně kvůli nim, ale rozhodně jim to nedávám za vinu… A že nejsem schopna se přizpůsobit? Jsem a sakra hodně… proto jsem si ho vlastně vzala, abych se tedy jemu přizpůsobila! Vzdala jsem se všeho a prakticky všech… A že jim rozvodem nabourám spokojený život? Opravdu spokojenost tkví v tom, že ano, máme oba rodiče, kteří ale nesdílejí společné lože a hlavně city? Nejsem si jista, zda víte, o čem mluvím, nebo mluvíte?

Takže jsi se vzdala všeho pro něj..Vzala sis ho..Porodila mu děti a konečně teď jsi zjistila že to takhle nechceš. Takze se zničí rodina protože sis nemohla ještě před svatbou uvědomit že bys měla mít i své nároky.
Odpověď je taková..
Buď to risknes nebo ne. Treba děti půjdou k němu..Třeba k tobě..Třeba ti bude dělat naschvály. Ale to je právě,,trest,, pro dva lidi co spolu žít nechtějí. Jestlize jste nevyrovnaní vlezli do chomoutu a založili si rodinu která neklape…Tak rozchod nebude snadný. Hlavne pro ty nejmenší.
Jestliže to tak opravdu cítíš..Budeš to muset risknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 20:54

@Malike věřím tomu, že jestli dítě máš a dostala by jsi se do stejné situace, že zrovna tak jako zakladatelka, já a spousty dalších žen by ses svého dítěte pro dobro otce jen tak nevzdala. Pro jeho práva či co… věřím tomu a jsem o tom dokonce přesvědčená, že dítě má být s matkou, pakliže se o něj dokáže pečlivě a s láskou postarat. Pouto a cit mezi matkou a dítětem nikde jinde dítě nedostane( ve zdravém a laskavém vztahu). Nikomu střídavou péči neberu, ať si každý dělá co chce, ale já s ni prostě nesouhlasím, protože vím, že kdyby to někdy mělo nastat u nás, tak děti rozhodně šťastné a spokojené nebudou. Tátu mají rádi a on je, ale tady by to prostě nefungovalo. Ne vždycky je střídavá péče prostě vhodná a poradit ať mu ty děti dá… no to je rada!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 21:05

@mamina1982 dítě mám ale taky mám rozum a vím že dítě není jen matky. Je i otce když se o něj dokáže postarat. A kdo boří rodinu ten si myslím má práva nejmenší
Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 21:12

@Malike neříkám, že dítě jen matky. Já prostě pro střídavovku nejsem, to je zase muj názor. Otec neotec. A zakladatelka rodinu neboří, ta podle mš už zbořená byla dávno. Psala, že se min. dva roky trápí tím. Kdyby byla tak lehkovážná a rodinu zničit chtěla, měla už milion šancí to dávno udělat. Tvoje názory jsou zvláštní, ale jsou tvoje. Všici, zaplať boh, nejsme stejní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.5.17 21:15

@Malike no a doufám, že se nikdy nebudeš muset postavit čelem ke svým radám a názorum, které tady vypisuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
1.5.17 21:56

Zakladatelko tak já nevím, vracím se už poněkolikáté k tvému dotazu a fakt asi nechápu tuhle dobu a tvé uvažování. Jak je možné, ze lidi kteří se zamilovali, vzali, maji hypotéku a dvě děti si po par měsících uvědomí, ze už jsou vlastně jenom kamarádi a spolubydlící a už si nechtějí nic víc mezi sebou předávat. Do jaké míry si uvědomuje, že máte děti a odpovědnost za jejich život a spokojeně dětství. Opravdu si myslíte ze jim prospějete pokud se teď budete s manželem handrkovat o to u koho budou? Postupně jim on představí novou paní, pak ty nového pana, pak dalšího a třeba zase dalšího.
Nechápu to prostě. Máš zodpovědnost, už dávno nerozhoduješ jen o sobě a tvůj život už se netočí jenom kolem toho co by sis ty přála. Ty už jsi svoji možnost udělat si život jaký jsi chtěla měla předtím, než sis pořídila děti. Teď mysli hlavně na ně. Mě to tak připadá, ze ty nejsi spokojena, dobře, rozhodneš se, ze chceš odejit z manželství a odejdeš, ale co děti, ty žádnou možnost rozhodnout se nemají, musí se prostě přizpůsobit tomu co chce mamka nebo tatka, nikdo se jich ale na názor neptá.
Pochopila bych, že chceš odejit ze vztahu, pokud by byl manžel alkoholik, gambler, feťák, byl zadlužený a zadlužoval i vás, ale o tom ty nepišeš. Zmiňuje se jen, že už ti nevyhovuje, že jste se názorové i povahově rozešli, že tě nepřitahuje.
Ale prosím tě než jste si udělali děti tak tě přitahoval? Než jste si vzali hypotéku tak jste se dokázali názorové shodnout?
Zakladatelko já fakt nevím ale nebylo by lepší vymyslet proč by to jít mělo a mohlo než proč to nejde? Snažíš se aspoň zapracovat na tom vztahu? O čem mluvíte u snídaně, u večeře? Snažíte se najít společná témata, aktivity, společně přání a cíle do budoucna? Bez toho to totiž nepůjde ani v tomto ani v jakémkoliv dalším vztahu.
Bude to těžký, moc těžký se spoustou sebezapřeni, ženská vždycky ve vztahu odedře daleko větší díl společné práce, ale tahle snaha se vždycky vyplatí -jen se musíš zbavit utrpitelského komplexu, chtít a jít tomu naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 22:06
@mamina1982 píše:
@Malike no a doufám, že se nikdy nebudeš muset postavit čelem ke svým radám a názorum, které tady vypisuješ…

Tak to se neboj..To se opravdu nestane..
Jinak k tomu cos psala..Že ona neboří rodinu..
Kdo tu píše že k němu nic necítí a zda odejít? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
1.5.17 22:19
@rosmarine píše:
Zakladatelko tak já nevím, vracím se už poněkolikáté k tvému dotazu a fakt asi nechápu tuhle dobu a tvé uvažování. Jak je možné, ze lidi kteří se zamilovali, vzali, maji hypotéku a dvě děti si po par měsících uvědomí, ze už jsou vlastně jenom kamarádi a spolubydlící a už si nechtějí nic víc mezi sebou předávat. Do jaké míry si uvědomuje, že máte děti a odpovědnost za jejich život a spokojeně dětství. Opravdu si myslíte ze jim prospějete pokud se teď budete s manželem handrkovat o to u koho budou? Postupně jim on představí novou paní, pak ty nového pana, pak dalšího a třeba zase dalšího.
Nechápu to prostě. Máš zodpovědnost, už dávno nerozhoduješ jen o sobě a tvůj život už se netočí jenom kolem toho co by sis ty přála. Ty už jsi svoji možnost udělat si život jaký jsi chtěla měla předtím, než sis pořídila děti. Teď mysli hlavně na ně. Mě to tak připadá, ze ty nejsi spokojena, dobře, rozhodneš se, ze chceš odejit z manželství a odejdeš, ale co děti, ty žádnou možnost rozhodnout se nemají, musí se prostě přizpůsobit tomu co chce mamka nebo tatka, nikdo se jich ale na názor neptá.
Pochopila bych, že chceš odejit ze vztahu, pokud by byl manžel alkoholik, gambler, feťák, byl zadlužený a zadlužoval i vás, ale o tom ty nepišeš. Zmiňuje se jen, že už ti nevyhovuje, že jste se názorové i povahově rozešli, že tě nepřitahuje.
Ale prosím tě než jste si udělali děti tak tě přitahoval? Než jste si vzali hypotéku tak jste se dokázali názorové shodnout?
Zakladatelko já fakt nevím ale nebylo by lepší vymyslet proč by to jít mělo a mohlo než proč to nejde? Snažíš se aspoň zapracovat na tom vztahu? O čem mluvíte u snídaně, u večeře? Snažíte se najít společná témata, aktivity, společně přání a cíle do budoucna? Bez toho to totiž nepůjde ani v tomto ani v jakémkoliv dalším vztahu.
Bude to těžký, moc těžký se spoustou sebezapřeni, ženská vždycky ve vztahu odedře daleko větší díl společné práce, ale tahle snaha se vždycky vyplatí -jen se musíš zbavit utrpitelského komplexu, chtít a jít tomu naproti.
Holky, co je to za blbosti.....? Vy si vážně myslíte, že se dva dospělí lidé nemohou vyvinout různým směrem - tak, jak to naznačila zakladatelka? Že to, když jsem s někým, a on nereflektuje (třeba absolutně) moje potřeby, přestalo mu na mně záležet - nebo se stalo cokoli jiného (a že v životě se stává milion věcí, s kterými jsme nikdy nepočítaly/i, když jsme si říkaly/i ano) - znamená, že žena se musí snažit donekonečna kvůli dětem, i když je neštastná? Také jsem nad tím hodně přemýšlela… Jedna psycholožka mi řekla ¨A nemyslíte si, že to ty děti poznají, když je máma nešťastná?¨. Možná nepoznají to, že je nešťastná, ale poznají to, že jede ¨on empty¨ a že jim nemá (tolik) co dát.
I já jsem zastánce přístupu snažit se, co to jde. Ale někdy to prostě už opravdu nejde…ani když se snažíte sebevíc.
@Malike píše:
Takže jsi se vzdala všeho pro něj..Vzala sis ho..Porodila mu děti a konečně teď jsi zjistila že to takhle nechceš. Takze se zničí rodina protože sis nemohla ještě před svatbou uvědomit že bys měla mít i své nároky.
Odpověď je taková..
Buď to risknes nebo ne. Treba děti půjdou k němu..Třeba k tobě..Třeba ti bude dělat naschvály. Ale to je právě,,trest,, pro dva lidi co spolu žít nechtějí. Jestlize jste nevyrovnaní vlezli do chomoutu a založili si rodinu která neklape…Tak rozchod nebude snadný. Hlavne pro ty nejmenší.
Jestliže to tak opravdu cítíš..Budeš to muset risknout..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
1.5.17 22:20
@mamina1982 píše:

Souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 22:44

@Lethe @mamina1982 no vaši muži by se měli modlit aby vás náhodou láska nepřešla.
Jinak nemají šanci vychovavat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
1.5.17 23:03
@Malike píše:
@Lethe @mamina1982 no vaši muži by se měli modlit aby vás náhodou láska nepřešla.
Jinak nemají šanci vychovavat. :zed:

¨Vychovávat¨ - nás jako? :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.5.17 23:23

@Lethe ne svoje děti..Protože s názorem..Žádná střídačka..Děti patří k matce..Uvidí své ratolesti jednou za a aktivně se již do výchovy nezapojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí