Nenávidím nevlastního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.9.16 12:50
@LenaNell píše:
Jo tak to je jiná…to bych asi příteli řekla, ale né to, že ji nemůžeš vystát, ale jaký dopad má jeho výchova nevýchova na ostatní děti a jak tuto situaci řešit. stanovit si pravidla…

Ale další věc je, že tohle je jen pohled macechy. A nevlastní rodiče mají skoro vždycky pocit, že nevlastní děti jsou rozmazlované. Prostě tam chybí ta měkkost, nebo jak to napsat. Ta něha. Rodič vidí chybu, ale zároveň i proč ji to dítě udělalo. Nerodič vidí jen chybu a dožaduje se potrestání dítěte, aby „nebylo rozmazlené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.9.16 12:51
@AAAmama píše:
Děti mi nikdy nevadily, nikdy jsem nezažila pocit, že nemám ráda nějaké dítě.
Vadí mi, že ji přítel nikdy neokřikne, nikdy se na ni nezlobí, já vařím, všechny děti to snědí, normální oběd, ona si dá dvě sousta a uz že nemůže ze ji bolí bříško jak je nacpaná a za 20 minut chodí že chce jogurt, sušenku… No a co, dostane to. Přeci nemůže být o hladu… 100× za den se převléká, všude haldy oblečení. Pokaždé kdyz tam jsem na víkend, oblečení přerovnám, celou její skřín vyndám a uklidím. Pokaždý. A přijedu a zase všude bordel. Stelu jí postel, pod polštářem papírky od bonbonů. Tak to říkám přítelovi a on ze na ní pořád něco hledám. A ze on se na ni nebude zlobit, protoze ji má tak málo a ze si ji chce užít v klidu…
Já nevím, ale jakto, ze ty větší děti se vychovávat můžou a ta malá ne??? Nebo je to třeba je tím, ze je malá a já necítím ten mateřský cit a proto jsem na ni stejně přísná jako na ty ostatní tři velké? Je to moc?
Nebo ji mám úplně ignorovat? At je to tedy podle jejího tatínka? ABsolutní nevýchova? Jak pak ale vysvětlím ostatním třem dětem, že oni jíst musí a ona ne?

No, tak tohle bude těžký, tím spíš, že otec nejeví zájem spolupracovat. Má výčitky, že není se svýma dětma tak často, jak by měl, že jim rodinu „rozbil“ tím, že odešel za tebou. Takže se to holčičce snaží vynahradit ne právě tou nejlepší cestou- totiž tím, že jí všechno dovolí, všechno koupí atd. Dítě hned zjistí, že může všechno, protože táta to dovolí. Když se ozveš, budeš ty ta špatná. No, pro začátek bych zkusila to, že když třeba najdeš neustlanou postel s papírkama od bonbónů, tak bych nechodila za přítelem, ale šla bych rovnou za ní. A její věci bych neuklízela, nestlala, nerovnala. Jsou to její věci a její zodpovědnost. Takhle se brzo naučí s tebou „vorat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:51

@Ella4

Spíš se to stupnuje… Ze začátku bylo všechno v pohodě… Prostě časem… On přítel sám přiznává ze udělal chybu, rozvedl se s maminkou té první a hned ze zoufalství si našel tuhle paní a co čert nechtěl, ona po třech měsících otěhotněla… Bohužel paní je psychicky labilní a tak se do roka rozešli. Malé byly tři měsíce…
Přítel toho strašně lituje, v tom smyslu, že udělal holčičce takový život… že se to takhle semlelo… o to víc se jí snaží všechno vynahradit, milovat ji…
A já v ní spíš v ní vidím to dítě, s chybami, které prostě každé dítě má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:52

@Malike Ano po tom, co jsem si přečetla poslední příspěvek, chce to říct příteli, ale pořád si myslím, že nemusí říkat o své averzi…spíš rozebrat výchovu, protože jestli se budou stěhovat k sobě dohromady…může to mít dopad na všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 12:53

@AAAmama musíš si ale ujasnit vše s partnerem..partner je spolu..oba maže mít na výchovu značný vliv a když se nebudete respektovat tak se stejně rozejdete..takže doporučují si s partnerem domluvit na výchově a ze ti to vadí..ze se ti odcizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:54

@Bábrdl

moje 7 a 9 a jeho starší taky 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 12:55

@LenaNell a její nevztah k te male dopad mít nebude? Než se se stěhují dohromady tak musí jít do toho s pozitivním chováním vůči dětem. Všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 12:55

Já dobře vím, jaké to je. Vychovávala jsem dítě (ne nevlastní, dokonce příbuzné se mnou). Myslela jsem si, že se vnímám jako matka, nedělalo mi problémy být na něj důsledná, vůbec jsem netušila, co všichni mají za problémy s dodržováním důslednosti…

A pak nečekaně přišlo vlastní dítě a ten vztah je prostě jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:57
@Bábrdl píše:
Ale další věc je, že tohle je jen pohled macechy. A nevlastní rodiče mají skoro vždycky pocit, že nevlastní děti jsou rozmazlované. Prostě tam chybí ta měkkost, nebo jak to napsat. Ta něha. Rodič vidí chybu, ale zároveň i proč ji to dítě udělalo. Nerodič vidí jen chybu a dožaduje se potrestání dítěte, aby „nebylo rozmazlené“.

S tím naprosto souhlasím. Ono je top někdy těžké být benevolentní k nevlastnímu stejně jako k tomu svému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.9.16 12:57

@AAAmama ano, má výčitky, psala jsem výš. S partnerem bych si zkusila promluvit, i když popravdě nevím, jestli to k něčemu bude. Ono správný by bylo, když nejí oběd, tak prostě sušenku pak nedostane. Měla možnost se najíst a ne že se celá domácnost bude řídit podle ní. Jenže když to takhle uděláš, budeš mít problém u přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:58

@Malike bude to mít dopad. Snad se s přítelem domluví, protože dítko by mělo pochopit, že pravidla jsou pro všechny stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 12:59

Mno, jo.. ale pak je ten rozpor mezi Tebou a tatínkem, proč ty negativní pocity přenášíš na to dítě.. Na druhou stranu, jak ji máte často? Třeba se domnívá má tatínek jiný názor..

@AAAmama píše:
Děti mi nikdy nevadily, nikdy jsem nezažila pocit, že nemám ráda nějaké dítě.
Vadí mi, že ji přítel nikdy neokřikne, nikdy se na ni nezlobí, já vařím, všechny děti to snědí, normální oběd, ona si dá dvě sousta a uz že nemůže ze ji bolí bříško jak je nacpaná a za 20 minut chodí že chce jogurt, sušenku… No a co, dostane to. Přeci nemůže být o hladu… 100× za den se převléká, všude haldy oblečení. Pokaždé kdyz tam jsem na víkend, oblečení přerovnám, celou její skřín vyndám a uklidím. Pokaždý. A přijedu a zase všude bordel. Stelu jí postel, pod polštářem papírky od bonbonů. Tak to říkám přítelovi a on ze na ní pořád něco hledám. A ze on se na ni nebude zlobit, protoze ji má tak málo a ze si ji chce užít v klidu…
Já nevím, ale jakto, ze ty větší děti se vychovávat můžou a ta malá ne??? Nebo je to třeba je tím, ze je malá a já necítím ten mateřský cit a proto jsem na ni stejně přísná jako na ty ostatní tři velké? Je to moc?
Nebo ji mám úplně ignorovat? At je to tedy podle jejího tatínka? ABsolutní nevýchova? Jak pak ale vysvětlím ostatním třem dětem, že oni jíst musí a ona ne?

@AAAmama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 13:00
@Malike píše:
@AAAmama musíš si ale ujasnit vše s partnerem..partner je spolu..oba maže mít na výchovu značný vliv a když se nebudete respektovat tak se stejně rozejdete..takže doporučují si s partnerem domluvit na výchově a ze ti to vadí..ze se ti odcizuje.

mluvili jsme o tom, a jak jsem psala, sám přiznává, ze na ni nedokáže být nijak přísný. Prý to co vadí mě (že nejí, neodpovídá mi, tajně pojídá sladkosti, odmlouvá mi), že to jako problém nevidí a ze to jenom nafukuju. ¨
Na druhu stranu ona je mimořádně inteligentní, umí už číst, počítá do deseti… Ale chybí ji takový základní vychování, jako když něco chce, tak říct prosím, děkuji atd… moje děti přeci taky děkují…
a ona se mi tím opravdu odcizuje a leze na nervy. je to vyhrocený, jak jí napomenu, tak okamžitě brečí a je z toho halo… :-/ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 13:01
@LenaNell píše:
S tím naprosto souhlasím. Ono je top někdy těžké být benevolentní k nevlastnímu stejně jako k tomu svému.

Právě, tady jsou diskuze plné žádostí o rady, co dělat, když sourozenec žárlí na miminko. Ale když to udělá nevlastní, rozhodně kolem něj macecha nedělá tanečky, naopak ho šmahem odsoudí, že je zlé a nepřející (nebo navedené od matky). Spoustu věcí se u vlastních „řeší“ - typu maminky nejedlíků. U nevlastního si řekneš - nejí? však se nají až bude mít hlad.

Ono by se vidělo, kdyby začal přísnost uplatňovat přítel u dětí obnovitelky, jak by se jí to líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 13:02

Tož toto přeci není o pravidlech ona jako dospělá osoba nesnáší dítě.. Přitom se zřejmě rozcházejí s jejím otcem v názoru na výchovu.. Záleží na tom, jak ta malá u nich často, jak jsem stará, tak jsem dospěla k tomu, když někdo vychovává dítě jinak, tak to neznamená automaticky špatně.. Ale jak píšu, toto není prvotní problém, problém je v averzi zakladatelky k dítěti.

@LenaNell píše:
@Malike bude to mít dopad. Snad se s přítelem domluví, protože dítko by mělo pochopit, že pravidla jsou pro všechny stejná

@LenaNell

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová