Nenávidím své dítě - vyčerpanost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
19.11.13 17:58

Já si myslí, že to je normální, taky mám naší madam kolikrát plné zuby, z půlhodinové vycházky přijdu totálně vyšťavená protože mi dělá samé naschvály, nikomu jinému ne, všichni jak je hodná a zlatá, no doma fakt nee, ale jako viděla jsem i šílenější děti, chlap taky stojí za starou bačkoru aby se jí nějak věnoval to ne, takže jsem vděčná, když se jí občas na víkend zbavíme, nebo si jí naše máti vezme aspoň na odpoledne. Ale pak se zas na ní děsně těším - dokud mě nenakrkne hned prvním naschválem :-D ale nedala bych jí, ty dva dny kdy je pryč fakt stačí. Zkus se s vašima domluvit, jestli by nemohli třeba nějaký ten víkend hlídat nebo tak. Třeba u nás se i ta malá vrátí taková odpočatá, v pohodě, zrelaxovaná, ono jako koho by bavilo být 24hodin denně a furt jenom s jednou osobou, která navíc věčně buzeruje že tohle nesmíš, tamto nesmíš… :-D takže u nás je ta ponorka oboustranná. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.11.13 18:03

Anonymni- myslim, ze je to normalni, jen pokud mas tu moznost proste ho nekam strc na hlidani, nebo jdi do Mc kde si muze „hrat“ s ostatnima. Osobne ti reknu, ze projed dnes kolem cigani, nebo cirkus muj drahy synek je velkym adeptem na odcestovani :mrgreen:
no a ted vazne- kdyz toho mam dost, hlida manzel a ja jdu ven ikdyby sama a na hodinu.neni nad to dat si cigarko a kafe nekde v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
19.11.13 18:05

@svycarka asi tak, sice se za to stydím a štve mě to, tak co mám malou, tak jsem taky začla kouřit, aspoň těch pět minut někde relaxu - začlo to teda hlavně co začla mít zdravotní potíže, tak já z nervů. Ale nikdy ne před ní, nedejbože, aby na ní šel kouř, to fakt nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.11.13 18:11

@Koblížek21 tak ja kurim jen venku, nebo s kamoskou na Balkone.pres den s malym nikdy, kdyztak az vecer co uz chrupe.Stve me to tez- tehotenstvi i kojeni jsem na to ani nepomyslela a jak jsem prestala, jakoby se mi v hlave zapl pipak dej si cigo :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
19.11.13 18:13

@svycarka no jo, holt si potřebujem dát taky maličko oddech, i kdyby těch blbých pět minut, spíš jsem zvědavá, jak přestanu. Když kvůli pár nervům v nemocnici sáhnu po cigárech, to až madam bude v pubertě, tak se ze mně stane alkoholik nebo nevím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
19.11.13 18:21

Je to normální a dítě to cítí pro to je ještě víc podraždění. Je potřeba na chvíli od něho na chvíli vpyadnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.11.13 18:25

Možná tě uklidním…já nesnášela hrát si s vlastním dítětem…nebavilo mě to…ukrutně…vždycky jsem si dávala závazek hrát si s ní hodinu dopoledne a hodinu odpoledne…fakt intenzivně…víc jsem nedala..a nejhorší to bylo po mateřský, když jsem se vrátila do školky…jako profesionál se dětem snažím fakt věnovat naplno (dceru jsem měla ve třídě od 4 let, takže zas tak moc ošizená nebyla)a po návratu domů z práce, jsem už neměla ani sílu ani chuť si s ní hrát…A to její první slova po příchodu domů byla:„Maminko, pojď si hrát!“ 8o 8o 8o :pocitac: Teď jsem si hrála od 9-17 hodin!!! :zed: Já nechci..!!!
Dceru jsem rychle naučila, že maminka si MUSÍ odpočinout…uvařila jsem si kafe a upíjela ho hoooodně pomalu…až ho vypiju, půjdem si hrát…no..časem jsem se vypracovala na půllitrové hrnky… :mrgreen:
Jediné co mě uklidňovalo, že ve školce měla moji pozornost stejně jako ostatní děti…a nijak jí to neovlivnilo, vztah máme víc než pohodový…(až na tu pubertu :zed: )

• Citovat
  • Upravit
ikyki
19.11.13 18:35

Mám to taky plně se jí musím věnovat rozvíjí se u ní seperační úzkost a takové dítě se dokáže vzteknout kvalitním způsobem ztratí mě z dohledu…takže když v 15 hodin přijde chlap strčím mu malou uvařím si kafe a dám si cigáro…16:30 když zase chlap jde jsem zase plná elánu…nejhorší je stereotyp, takže vymýšlím dost akcí aby se nenudila ani malá ani já :mrgreen: nutně jsme museli jed koupit koberec a budem stěhovat o víkendu obývák ( prostě změna ) :lol:

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
19.11.13 18:59

@AniNevim vid vv tomhle jsem dosahla nirvany..vzdycky nohou jen odkopu bordel na stranu, bych mohla projit a rikam si, ze je havne zdrava v ramci moznosti(lehke problemy se srdickem kvuli mym problemum se stitnou zlazou :zed: )

• Citovat
  • Upravit
7626
19.11.13 19:01

Hele zensky a jak si hrajete? klepete kostickama, cinkate, hrajete na kuku, ukazujete zviratka apod? ja totiz at se snazim sebevic, maleho to zabavi na max 3 min a pak by zas neco noveho :think: kdyz bylo hezky slo se ven, ale ted mi pomalu dochazi napady… @Koblížek21 prosim te, zadne vycitky- ted je maly trochu nastydly, tudiz ukviceny a do toho ma chlap RYMECKU :roll: zrovna pred cca 2 min mi cigo zachranilo zivot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.11.13 19:07
@Anonymní píše:
Ahoj malemu je 17 mesicu vyzaduje neustalou pozornost uz me to taky nebyvi byt cely den malemu k dispozici a beda kdyz neni po jeho dokaze rvat treba hodinu. Vzdycky se mi libi kdyz ho dam svagrove nebo me matce jak rikaji ze je hrozne hodny to ano ale pokud u nej sedis a hrajes si s nim jinak ne ja proste nemam cas u nej sedet 24 hodin denne a venovat se jen jemu miluji ho ale kdyz pak rve nebo se vzteka tak to je mazec.
Kolikrat s nim nechci byt ani cely den doma protoze mne to nebavi je kouzelnej moc jsme si ho praly ale vzdy se tesim kdyz prijde manzel a chvili si ho vezme…JSEM ZLA MATKA NEBO´JE TO NORMALNI???Jsem zoufala nemyslim si ze bych byla krkavci matka ale mam ho proste plne zuby :(

Je to úplně normální, a občas nebo častěji toto pociťuje každá matka, která nemá chůvy. Myslím si, že je to vyčerpáním z té neustálé pozornosti, kterou musíme dětem věnovat, aby si neublížily, aby tohle, aby tamto.. - je to opravdu téměř 24 hodin denně sedm dní v týdnu, 365 dní v roce a zatím nevím, kdy to končí, staršímu budou zanedlouho dva a obávám se, že příští rok bude ještě horší, protože mladší začne chodit..
Osobně jsem již kapitulovala a děti dobrovolně odevzdávám komukoli, kdo si o ně řekne - ve smyslu hlídacích babiček, tet, tatínků a jiných „chův“. Jinak to opravdu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.11.13 19:11
@svycarka píše:
Hele zensky a jak si hrajete? klepete kostickama, cinkate, hrajete na kuku, ukazujete zviratka apod? ja totiz at se snazim sebevic, maleho to zabavi na max 3 min a pak by zas neco noveho :think: kdyz bylo hezky slo se ven, ale ted mi pomalu dochazi napady… @Koblížek21 prosim te, zadne vycitky- ted je maly trochu nastydly, tudiz ukviceny a do toho ma chlap RYMECKU :roll: zrovna pred cca 2 min mi cigo zachranilo zivot :mrgreen:

U nás je hraní tak, že pozoruji kluka, co chce dělat, a pak ho buď jistím (když se třeba rozhodne lézt po žebříku) nebo mu do určité míry sekunduji (když třeba jezdí s autíčky, tak si sednu a jedno mu posílám..). Jinak to hraní nechávám na dětech, spíš pozoruji a občas se nenápadně zapojím, ale nic nevymýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.11.13 19:15

@Damael no ja ho prave taky spis pozoruji a nenapadne se pridam, kdyz vidim, ze je to snad zajem se mnou neco delat.Jen mi pripada, ze ho nejak sidim, kdyz pro nej nevymyslim ruzne aktivity :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.11.13 19:18

@svycarka Ale neee. Měla jsem paní na hlídání, a ta místo toho, aby zpočátku seděla na zadku a pozorovala děti, co a jak dělají, a pak mezi ně vplula, tak jim přesně takto začala vymýšlet aktivity, když šel kluk lézt po gauči, tak ho odchytla, že si budou ukazovat zvířátka v knížce.. A akorát z ní děti byly takové rozhozené.. Vlastně tam byla takový rušivý element, který jim stále směroval pozornost jinam.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
19.11.13 19:19

Jasně že je to normální, já mám svých dětí taky věčně plné zuby, teď poslení dny hlavně nejmladšího dvouleťáka, ten mě fakt vyloženě tankuje. Začal se neskutečně vztekat a za každou cenu odmlouvat. A když ho plácnu přes zadek, dostanu jednu zpátky :D A nejstarší pětileťák, tak ten už je pomalu puberťák, s tím si taky občas užívám. A ten prostřední? No radši už to rozebírat nebudu :lol: Vždycky vypadnu na chvíli ven a provětrám mozek a pak je to lepší :) Začala jsem si dělat autoškolu, takže každé sobotní dopoledne si tady s dětma užívá tatínek, a vůbec si nestěžuje, prý by chtěl být místo mě na rodičovské :lol: Já si taky nestěžuju, svoje děti miluju, ale milovat svoje děti nerovná se neustále se nad nimi rozplývat a neustále prožívat hezké pocity. Není to jenom o pocitech. Jsou prostě lehčí a těžší období, to k tomu patří. @svycarka Jak si hrajeme? Malujeme, stavíme z kostek, házíme si míčem, prohlížíme knížky, říkáme říkadla (s ukazováním), nebo si jen tak povídáme… A úplně nejradši děti (i malého dvouleťáka) zapojuju do všech činností, to oni rádi a hned je klid :) Odnes do koše, ukliď ty hračky, podej mi toaleťák atp. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová