Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj mamky, tak se hlásím, že jsme doma už i se Sofinkou. Porodila jsem v pondělí, hezky nám to vyšlo 14.4.2014 ve 4 hodiny ráno
. Porod byl úžasnej, jsem ráda, že jsem si vybrala právě Neratovice a úžasnou porodní asistentku. Všechno bylo přesně tak, jak jsem si přála. Dopřála jsem si koupel s levandulí, porodní asistentka byla celou dobu u nás, hrozně mi pomáhala, sprchovala při kontrakcích bříško teplou vodou, masírovala záda, no takové malé porodní wellness, až na ty kontrakce
. Porodila jsem jen s ní a tatínkem na žíněnce, což bylo ohromně pohodlné (když jsme přišli z vany na sál, tak jsem na ní doslova padla jen jsem jí viděla a nikdo by mě nepřemluvil lézt na to křeslo
) a co mě překvapilo, ta úplně bez nástřihu a jakéhokoliv poranění, ačkoliv po prvním porodu jsem měla nástřihy hned dva a hojilo se mi to tenkrát dva měsíce, porodní asistentka mi při porodu hráz nahřívala a chránila, takže za to jsem jí opravdu vděčná, že můžu i po porodu sedět
. Při porodu jsme měli opravdu krásnou atmosféru, bylo přítmí, miminko jsem měla hned na bříšku i s pupeční šňůrou a už celou dobu byla malá u mě. Doktorka ji zkontrolovala jen pohledem, zda je v pořádku, nebrali mi ji a měření, vážení a důkladnější kontrola proběhla až po dvou hodinkách během pár minut co jsem se šla osprchovat, takže prostě dokonalé. I po porodu byli všichni lékaři, sestřičky, sanitárky, prostě všichni hrozně milý, ochotný, usměvavý, jednolůžák bhužel nebyl volný, tak jsem byla na dvojlůžáku, ale nakonec mi to nevadilo, maminku jsem tam chytla dobrou. Takže já mám z porodu samé krásné zážitky a Sofinka je úúúúúžasnáááá
![]()
Peta H- velká gratulace
…To se tak kráááásně čte…úplně závidím
.
My se tam dnes na 3 hodinu nahlásíme a zítra dopo nás čeká sekce
…snad to vše proběhne v pořádku a s minimální nervozitou
, držte mi pěstičky…
Já už mám taky odrodino. Rodila jsem včera, úžasný porod s úžasnou PA. Bylo to super, vč koupele také s levandulí. Mame se tu skvěle a jsem taky na dvoulůžku,tak.jsme se tu s Petou vystřídaly. Mám tady taky super spolubydlící, na ty mám naštěstí vždycky Kliku. Všichni jsou skvělí a ochotní, jediné co.mi štve, že mi nedodržuji dietu, mám nesnášenlivost na mlíko a pořád mi ho cpou. Ale jinak super. Malyho jsem tedy na bříšku neměla, trosku jsme ten porod uspěchali a maly musel rychle na vyčištění pusinky a rozdychani, ale do hodiny jsem ho mela u sebe i s tatínkem. Poranění jsem mela, ale jen jsem se natrhla, to bude rychle zahojený. Prostě se mi ty děti rvou na svět strašně rychle
za me taktéž doporučuji.
@andytop tobě držím na zítra palce, na jakém jsi pokoji?
HOlky, tak to jste mi udělaly obě radost!! Jsem moc ráda, že jste v pořádku ( o tebe Peti, jsem se už strachovala ) a ještě lepší, že to hezky proběhlo… Super!!!
A holky, jak dlouho porod trval? V kolik jste tam vyjely a v kolik bylo hotovo?
@tutinka děkují. Jinak jestli jsem. včera dobre viděla, tak má @andytop holčičku.viděla jsem ji po porodu v inkubátoru s tatinkem, co se pořád usmíval, roztomilý ![]()
@Frida F to je tak individuální. Já mela teď ten třetí delší kvůli tomu, že mi prdla voda, mela jsem jen občas poslíčky a.nebo nic, takže jsem od prasknutí vody čekala, kdy se to rozjede a po 11 hodinách se to rozjelo tak, že byl do hodiny venku ![]()
Tak už to máme za sebou a jsme taky doma
…
Máme holčičku Emilku
, tatínek je náležitě hrdý
.
Z přístupu celého personálu jsme nadšení, dokonce bych řekla, že je to ještě lepší jak za předchozích porodů
. Jídlo ač jsem byla až na jeden den na dietě, tak také spokojenost.
Takže až na ten císař ( bez komplikací ) super pobyt.
![]()
@andytop cítila jsem to stejně, všichni v pohodě a vstřícní.
Moc gratuluju!
Ahoj,
přemýšlím, že půjdu rodit do Neratovic, ale s tím, že bych měla s sebou svojí porodní babku:) Máte někdo zkušenost? Jinak gratuluju k miminkům! ![]()
@Simu Taky přemýšlím o Neratovicích ( nemám na to už moc dlouhou dobu - na registraci )… Ale jsem toho názoru, že je lepší si zaplatit místní PA.. zná prostředí, lékaře apod… Bude dle mě větší pomocí a oporou… A jsou tam prý všechny úžasný…
@Frida F O tom jsem taky slyšela, nicméně se příští týden sejdu s PA, která tam dřív pracovala, tak by to tam také měla znát. Mě jde i o to, aby chodila PA chodila za mnou domů- chci mít čas a prostor vše probrat s předstihem.
Záleží co si zaplatíš… PA v Neratovicích nabízí také služby následného docházení… Ale to ti tam poví.. když se tam zajedeš podívat.. já tam určitě zajedu…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.