Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pryč od něj, já 3 roky kvůli synovi tolerovala jak naštěstí koukám "jen nevěrníka " a nic horšího jsem nemohla udělat. Teď jsem skoro 3 roky od něj, dva roky mám nového partnera a nic lepšího, mě nemohlo potkat. Kdybych mohla vrátit čas, odešla bych už v těhotenství. Takže nad tím ani nepremýslej a jdi. Tohle nikam nevede ![]()
Postupem času ze mne udělal někoho, kdo má pocit, že si jine chování nezaslouží. Navíc, abych nepsala jen to špatné, když je klidné období, je milý, chová se příjemně, všímá si mne, dotýká se mne atd. Nicméně teď mi to přijde jako pretvarka, možná i manipulace. Není zkrátka 100 % času neurvaly hrubian. Každopádně ve chvíli, kdy není cokoli podle něj, od nezamichaneho kafe po „nevhodný“ dotaz, nadává hodně nevybirave, plus teda někdy zajde až k tem strkanicim, mačkání, tahání za vlasy atd.
@Anonymní píše:
Postupem času ze mne udělal někoho, kdo má pocit, že si jine chování nezaslouží. Navíc, abych nepsala jen to špatné, když je klidné období, je milý, chová se příjemně, všímá si mne, dotýká se mne atd. Nicméně teď mi to přijde jako pretvarka, možná i manipulace. Není zkrátka 100 % času neurvaly hrubian. Každopádně ve chvíli, kdy není cokoli podle něj, od nezamichaneho kafe po „nevhodný“ dotaz, nadává hodně nevybirave, plus teda někdy zajde až k tem strkanicim, mačkání, tahání za vlasy atd.
Boze muj…vzdyt zadnej manipulator, tyran, despota neni hruby naporad, vzdy se stridaji obodobi, kdy te nosi na rukou, odproseni, najednou je z nej ten nej chlap na svete…a pak prijde uder jeste horsi, jak predtim. To je presne jejich technika, jak si objekt udrzi pri sobe. Zakazdym se jejich obet tzv uspi a pak prijde jeste horsi peklo.
Uvedom si, ze nidky to nebude lepsi, bude cim dal tim hur, po narozeni ditete a vsech starosti a rutiny se to zhorsi desetinasobne… a po case z tebe zustane troska, stin, nemocnej clovek, budes neschopna se branit, odejit uz nebudes mit silu a neubranis ani vase dite.
Chces, aby tve dite vyrustalo v tom, ze je normalni na partnera kricet, nadavat mu, ponizovat ho, tlouct ho, aby si pak v dospelosti naslo stejnyho tyrana, protoze bude mit v sobe zafixovane, ze to je standard. Chces, aby z nej vyrostl nestastnej clovicek, kterej bude v puberte utikat z hnusne rodiny? Vsechno tohle vase dite vnima uz ted, pres tebe, tvoje pocity, emoce, vsehcno co zazivas a po narozeni to bude jenom horsi.
Nedelej stejnou chybu, jak spousta naivnich lidi pred tebou, kteri straceli cas a pak uz bylo pozde… ![]()
Příspěvek upraven 17.09.19 v 07:02
A jeste neco, on te NEMILUJE. To neni laska, to je vlastneni, vlastni te podobne, jak pavouk vlastni mouchu v siti, on te potrebuje, aby si na tobe ventiloval sve zlo. A potrebuje te moc, tihle despoti neumi zit sami se sebou.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jdu si pro radu a chci se vypovídat. Jsem v sedmém měsíci a dneska jsem zjistila, že partner navázal další vztah. Není to asi moc daleko, párkrát se viděli, ale psal ji, že ji má rád a že se mu líbí… Nevím, co dál. Teď jsem to spolkla a neřekla nic, abych měla čas na rozmyšlenou. Neví o tom, ze to vím. Je k tomu i dost dalších ALE, která jsem samostatně prekousavala, ale ve spojení s tímhle už mi přijde, že to dal nepůjde. Je vybusny, nejde daleko pro ostré slovo, sem tam do mne zduchne
Aktuálně je jediné východisko azylovy dům.
Co byste mi poradili? Děkuji.
Prosím anonymně, zná mou přezdívku.
Poradila bych Ti azylový dům, až do tebe „žduchne“ zavolej policii, dojde k institutu vykázání a nesmí se k tobě 10 dnů přiblížit, nezitím zažádej soud o rozvod a předběžné opatření, aby se k tobě nepřibližoval delší dobu, policie informuje intervenční centrum, s kterými budeš spolupracovat, kdyby něco neklaplo, tak azylák.
@Anonymní píše:
proboha, ty se vazne nechas svym zivotnim partnerem tahat za vlasy? klidne obdobi? sbal se od nej co nejrychleji a utikej pryc… moznost navratu k rodicum nemas? nekdy i to co vypada jako nerealne je v krizove situaci mozne a rodice jsou rodice
K rodičům ne, oba zemřeli. Jedina zbyla rodina je sestra, ale jsme už několik let rozhadane, původně kvůli dědictví. Tam to nejde.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jdu si pro radu a chci se vypovídat. Jsem v sedmém měsíci a dneska jsem zjistila, že partner navázal další vztah. Není to asi moc daleko, párkrát se viděli, ale psal ji, že ji má rád a že se mu líbí… Nevím, co dál. Teď jsem to spolkla a neřekla nic, abych měla čas na rozmyšlenou. Neví o tom, ze to vím. Je k tomu i dost dalších ALE, která jsem samostatně prekousavala, ale ve spojení s tímhle už mi přijde, že to dal nepůjde. Je vybusny, nejde daleko pro ostré slovo, sem tam do mne zduchne
Aktuálně je jediné východisko azylovy dům.
Co byste mi poradili? Děkuji.
Prosím anonymně, zná mou přezdívku.
Nevím, jakým způsobem jsi mu na to přišla, jestli náhodou, nebo vstupu do jeho soukromí.
Každopádně, pokud ještě nedošlo na fyzickou nevěru, tak bych mu na tvém místě řekl, že pokud chce být tátou, měl by se srovnat a vědět, co v životě chce. A pokud tím co chce jsi ty a dítě, pak není prostor na další pani. Že je před vámi oběma hodně společných úkolů v souvislosti s dítětem.
@Premek_Orac píše:
Nevím, jakým způsobem jsi mu na to přišla, jestli náhodou, nebo vstupu do jeho soukromí.
Každopádně, pokud ještě nedošlo na fyzickou nevěru, tak bych mu na tvém místě řekl, že pokud chce být tátou, měl by se srovnat a vědět, co v životě chce. A pokud tím co chce jsi ty a dítě, pak není prostor na další pani. Že je před vámi oběma hodně společných úkolů v souvislosti s dítětem.
Téměř vždy s Tebou souhlasím, ale četl jsi pozorně? On do ní občas „žďuchne“, strká, tahá ji za vlasy např. za nezamíchané kafe
. Řekla bych, že už by před nimi neměl být žádný společný úkol, resp. ohledně dítěte ano, ale od něj by měla rozhodně odejít
@Anonymní píše:
K rodičům ne, oba zemřeli. Jedina zbyla rodina je sestra, ale jsme už několik let rozhadane, původně kvůli dědictví. Tam to nejde.
Ještě mě napadá, vše nadace Terezy Maxové, ten Teribear nebo tak nějak měl fond pro matky, jako jsi ty, zkus je kontaktovat nebo pohledej na netu-pry pomáhají i s nájemným, než se vyřídí vše potřebné ![]()
@Anka1313 píše:
Téměř vždy s Tebou souhlasím, ale četl jsi pozorně? On do ní občas „žďuchne“, strká, tahá ji za vlasy např. za nezamíchané kafe. Řekla bych, že už by před nimi neměl být žádný společný úkol, resp. ohledně dítěte ano, ale od něj by měla rozhodně odejít
Naprosto chápu a určitě považuji takové jednání za nepřípustné.
Avšak v tomto případě, tak jak konstruuje zakladatelka své myšlenky, tak se prostě domnívám, že popisuje velmi subjektivně svůj pohled a že i z její strany je to občas Itálie.
Možná se mýlím, možná ne.
Myslím, že spolu se na nepřípustných věcech shodneme, rozcházíme se pouze v názoru na tento konrétní dotaz. ![]()