Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
na dalsiho chlapa fakt nemam ani myslenky ani naladu jeste toho trochu. Hlavne mne mrzi, ze on si uzival jinde a mne tu nechal jak tu slepici, uvarit, uklidit, vyzehlit vyprat a ja pro nej delala prvni posledni a ona si s nim akorat uzivala to je taky celkem ubohe a ze mu to nebylo trapny. Dalsi vec, ze tady ho milovala cela rodina, mam segru, ona manzela a rodinu, on zase ze svoji strany rodinu atd, rodice moje, babicky a to mu loni zemrel tatinek, tak jsme do cele rodiny myslim i velice hezky vzali jeho maminku ta je taky opravdu zlata a jeho babicku taky uzasna pani. No hlavne jsem zvedava jak tohle budeme cely rodine vysvetlovat z toho uz mam zaludecni vredy ted, no jeste bude dobry to chvili tajit, abych to nejak srovnala ve sve hlave protoze ted to nekomu rikat, tak zacnu desne bulet a nakonec se tu z toho slozi vsichni
Ivca22 píše:
holky musim rict, ze jste vsechny fakt zlate, moc vam dekuji za pomoc a hlavne ze se tu clovek muze alespon vykecat. Jo a to mi taky slecna milenka oznamila, ze az jeji tatinek zjisti, ze muj manzel ceka doma rodinu a ze ona ho odtahla tak pry bude mit doma celkem peklo. Tak uz jsem i premyslela, v ramci toho, abych se alespon pobavila tak casem to tam nejak donest, aby meli doma alespon trochu veselo - zacinam byt zla fuj a takova jsem nikdy v zivote nebyla. Nejste nekdo z Rican, ze byste treba dotycnou rodinu znali, celkem by mne to pobavilo musim rict.
nedelej to, snizis se na jejich uroven, to delaji pubertacky, ty jsi preci zenska nad veci. tebe muze hrat myslenka, ze pokud to udelal tobe, ji to s nejvetsi pravdepodobnosti udela taky,at si to holka poradne vyzere do dna. nejvic se ji pomstis tim, ze JI HO PRENECHAS, ver mi…
![]()
Ivca22 píše:
no podle toho jak jsme vedli posledni rozhovor, tak on se rozvadet nechce, to je to co mi porad dava takovy ty nadeje a mozna proto se trapim cim dal vic. A uprimne ted ty 2 mesice pred porodem a jeste v tomhle stavu ve kterym ted jsem psychicky opravdu nemam silu nejaky rozvod atd resit. Vim ze jsem blba, ale porad nejak naivne verim, ze se to treba da vsechno dohromady. Je pryc teprve od patku to je taky mozna to proc jsem z toho tak hotova, ono to chce asi cas aby to vsechno prebolelo a clovek se z toho nejak vyhrabal i kdyz z tohohle se hrabat bude asi hodne tezky
víš proč se rozvádět nechce? protože tě drží v nejistotě, jestli se třeba někdy vrátí, dál si drží zadní vrátka, kdyby mu sto nevyšlo a taky, nebudete dělit majetek, nebude mít soudně stanovené alimenty na dítě ani na tebe a nebudete mít soudně stanovené střídání si dítěte - to je pro něj dost výhodné, ne? Taky si dej pozor aby si nevzal půjčky - i kdybyste nebyli spolu, tak dokud budete manželé a nebudete mít zúžený majetek, tak budeš hradit jeho dluhy ty.
Ivcdyz a 22 .. moc me mrzi a citim s tebou .. ano je to dosti let a tak je mozna krize ,, ale uprimne takto se krize neresi a kdyz uz se nekdo rozhodne jak pro svatbu ci rodinu tak toto tema by melo byt tabu !! Bohuzel nekdo nema svedomi ,,
citim s tebou ,, co bych poradila?Neukazovat jak mooc te to boli atd,, naopak ukaz mu ze ti to vlastne mozna bude i vyhovovat ,, a nikdy nevim ,, nakonec budou mit nejakou potycku a jelikoz vztah neni a nebyl zalozeny na zadne stabilni pude ,, pujde rad zpet za tebou,, ale ty pak musis hrat jako ze nevis atd,, ani vlastne nevycitat neukazovat ze ti to vadi,, ale ze se rozhodl a ty jsi se taky uz jaksi zaridila atd,,
je taky mozne az on prijde ty vlastne nebudes sama ani chtit,, ale uvidis sama,, urco to bude tezke a hlavne citove ,, ale zvladnes to ,, je me te lito brouku,, ale o vse prichazi on,,, nikdy mu to nezapomenes a on stim taky pak bude zit ,, ale mozna odpustis ale to uz bude na okolnostech,, ja jsem takova tvrda povaha ,, ale clovek do jinacich vztahu nevidi a vubec jaky je celkove on clovek atd,,,
Ted mysli hodne na miminko tve vymodlene stesticko at hlavne vse dopadne dobre ,, to je to totiz nejdulezitejsi,, ![]()
Ivca22 píše:
no nastehoval, on si vzal v patek ten kufr co jsem mu ve stredu sbalila a odjel. Pak jsem jela za ni, nejak si vyrikat co to jako ma ci nema byt a slecna mi oznamila, ze pry se k ni stehuje, ale v tom kufru nemel skoro nic, to bylo gesto toho aby se rozhodnul, protoze jsk mi vsichni rikaji je potreba ho donutit, aby zacal neco delat, jinak to bude hrat stale na vsechny strany a pro nej je to desne pohodlny. Tady ma jistotu, bydleni, peci o nej atd no a tam ma nejakou frndu kterou ted sice miluje, ale zalezi na tom jak dlouho mu to vydrzi a hlavne ona bydli v 1+0 tak ted budou muset jeste shanet nejaky podnajem atd. Jinak vsechny veci ma tady u mne, to je dalsi vec, ze at chci nebo nechci tak se sem pro neco bude muset prihnat tak ho zase uvidim a v mem rozpolozeni zase zacnu bulet a on bude na koni jak je desne chtenej na obou stranach
jestli se odstěhoval, tak mu vyhoď všechno, abys byla v klidu. Kde bydlí by ti mělo být jedno - jde do paláce nebo do 1+0, jeho problém. Máma když vyhazovala tátu, tak mu do telefonu oznámila, že si má přijet pro věci, pokud nepřijede do dvou hodin, tak všechno bude mít na ulici. Přijel. Kamarádka zase x krát urgov ala chlapa aby si pro svoje věci dojel, pořád vykládal jak nemá čas, jak ty věci nemá kam dát… dala poslední upozornění, po projití času dala vše na hromadu a zapálila. Ten její se mohl zbláznit, ale měl smůlu.
No hrůza, neskutečný sobec a k té štětce nemám ani slov
Drž se, teď to bude pro tebe těžké, ale není všem dnům konec a určitě na tebe čeká někde prima chlap ![]()
ynax1 píše:Ivca22 píše:jestli se odstěhoval, tak mu vyhoď všechno, abys byla v klidu. Kde bydlí by ti mělo být jedno - jde do paláce nebo do 1+0, jeho problém. Máma když vyhazovala tátu, tak mu do telefonu oznámila, že si má přijet pro věci, pokud nepřijede do dvou hodin, tak všechno bude mít na ulici. Přijel. Kamarádka zase x krát urgov ala chlapa aby si pro svoje věci dojel, pořád vykládal jak nemá čas, jak ty věci nemá kam dát… dala poslední upozornění, po projití času dala vše na hromadu a zapálila. Ten její se mohl zbláznit, ale měl smůlu.
no nastehoval, on si vzal v patek ten kufr co jsem mu ve stredu sbalila a odjel. Pak jsem jela za ni, nejak si vyrikat co to jako ma ci nema byt a slecna mi oznamila, ze pry se k ni stehuje, ale v tom kufru nemel skoro nic, to bylo gesto toho aby se rozhodnul, protoze jsk mi vsichni rikaji je potreba ho donutit, aby zacal neco delat, jinak to bude hrat stale na vsechny strany a pro nej je to desne pohodlny. Tady ma jistotu, bydleni, peci o nej atd no a tam ma nejakou frndu kterou ted sice miluje, ale zalezi na tom jak dlouho mu to vydrzi a hlavne ona bydli v 1+0 tak ted budou muset jeste shanet nejaky podnajem atd. Jinak vsechny veci ma tady u mne, to je dalsi vec, ze at chci nebo nechci tak se sem pro neco bude muset prihnat tak ho zase uvidim a v mem rozpolozeni zase zacnu bulet a on bude na koni jak je desne chtenej na obou stranach
masakr, dobreeeee ![]()
Ivca22 píše:
na dalsiho chlapa fakt nemam ani myslenky ani naladu jeste toho trochu. Hlavne mne mrzi, ze on si uzival jinde a mne tu nechal jak tu slepici, uvarit, uklidit, vyzehlit vyprat a ja pro nej delala prvni posledni a ona si s nim akorat uzivala to je taky celkem ubohe a ze mu to nebylo trapny. Dalsi vec, ze tady ho milovala cela rodina, mam segru, ona manzela a rodinu, on zase ze svoji strany rodinu atd, rodice moje, babicky a to mu loni zemrel tatinek, tak jsme do cele rodiny myslim i velice hezky vzali jeho maminku ta je taky opravdu zlata a jeho babicku taky uzasna pani. No hlavne jsem zvedava jak tohle budeme cely rodine vysvetlovat z toho uz mam zaludecni vredy ted, no jeste bude dobry to chvili tajit, abych to nejak srovnala ve sve hlave protoze ted to nekomu rikat, tak zacnu desne bulet a nakonec se tu z toho slozi vsichni
proč proboha - na dotaz jednoduchá odpověď, manžel se zamiloval a odstěhoval, nemám to jednoduché, jen se bojím aby nechtěl mimčo do střídavé péče, což je dnes módní. Nikdo ti nebude nic vyčítat, nikdo si nebude ukazovat na tebe. Věř!!!!!
MUSÍŠ se obrnit, prostě se musíš pardon - nasr..at na celý svět a říct si, ten pán tu musel být, abych měla moje krásné a skvělé miminko. Jsem hrdá a krásná ženská, která sama nezůstane a tomu pánovi nic nedám zadarmo. Bude platit, když ne, zažádám o exekuci na plat, nebudu štvát dítě proti němu, ale taky mi tak malé mimčo nevezme… Večer breč jak chceš, pomáhá to, ale před ním a milenkou v žádném případě! Hrdost, hrdost potřebuješ!!!! Zažila jsem něco podobného, ale u nás to skončilo dobře, protože manžel chtěl zůstat doma.
Ivco je mi to moc líto:(Ale takovýho zmetka bych nakopala do pr…i jinam a šel by!Nechápu proč máš zájem po tomhle s ním dál být ale je to tvá věc,já byhc to nedokázala.Nevím ani nechápu tu holčinu nemohla byhc nikdy odtáhnout chlapa od těhotný manželky a ještě jí toto říct,to je ta holčina nejspíš trochu jednodušší
.
M§j názor zažádje o alimenty a všechno tohle kolem chlapa vyhod a vyprdni se na něj nestojí za to!Soustřed se na miminko,však on se tatínek časemurčitě najde a určitě to nebude takový tele! ![]()
Holky teda takovejch volů je koukám čím dál víc je to neskutečný
![]()
tak to vas vsechny obdivuju, ja bych tohle vzit vsechny jeho veci a nahazet je z okna asi nemela. Porad ho bohuzel beru jako svyho manzela a tohle je na mne opravdu uz hodne silne kafe. Jsem mekota na takovyhle drsny zasah.
no on taky chtel zustat porad doma ale ja nevydechala to ze to tahnul na obe strany tak jsem ho vlastne vyhodila ja. Jako abych tu sedela a porad poslouchala jak musi byt dele v praci atd, nakonec mi ta krasava rekla, ze za ni jezdil pres den do prace, pak se nemuzu divit, ze porad neco nestihal ze.
No mazec!
Těžké!
Ale: lhal Ti v důležitých věcech už několikrát. Takže souhlasím s Katulkou, já bych mu už nevěřila, nechala bych ho jít. Kdy mu budeš věřit? Kdyby se vrátil? Když mu necháš dítě na hlídání… Pro mě by se stal nespolehlivým.
Spíš bych unesla, i kdyby to neskončil i kdyby s ní někam jel, kdyby mi po mém zjištění už nelhal - asi bych s ním teda nechtěla zůstat, ale byla bych vstřícnější k domluvám, kdyby to po průseru bylo na férovku, a možná, že bych byla ochotná to s ním pak ještě zkusit. Ale kdyby mi lhal jednou, podruhé, sliboval hory doly a nebylo to tak - ztráta důvěry je pro mě konečná. S tím se blbě žije.
A hlavně ty kecy nezralýho člověka: „mám tě rád, ale nemiluju tě“ - co to je. To říkají na rozchodu puberťáci.
Krom toho láska není nějaký pocit, že ráno při snídani je mi s Tebou super, a odpoledne, když Ti mám žehlit košile nebo pomoct s košem prádla, tak už mi s Tebou není tak úžasně, tak Tě nemiluju. Láska je rozhodnutí vůle, a když miluju, tak ty košile ráda vyžehlím (byť by mě to k smrti nebavilo), nebo donesu toto, udělám tamto - ne že by se mi chtělo, ale že tomu milovanýmu to pomůže, ulehčí… Navíc tohle jednání, když seš těhotná je fakt sprostý.
Neznáme jeho přednosti, ale z toho popisku mi přijde jako nedozrálá osobnost, a možná to budeš mít klidnější, když ho necháš být.
Zkusila bych si věci zařídit tak, abys měla klid na zbytek těhotenství, co potřebuješ vyřešit zařídit teď, co stačí potom, nedělala bych žádná ukvapená rozhodnotí v emocích, ale asi bych si pořešila věci jako svůj účet, svůj příjem, platby, přístupy, smlouvy, a odvezla to svoje důležité, cenné třeba k rodičům - nevíš, co mu hrábne, k čemu ho milenka popožene, když se nic takového neuděje, tak jedině dobře, ale je lépe předvídat. Rozmyslela bych se, jak to máme majetkově, co chci/můžu čekat od něj ap. Doufala bych v lepší, počítala s horším a zařídila se dle toho. Jen myslím, že nemáš důvod mu věřit, ale máš důvody mu nevěřit, tak bych byla opatrná.
Rozmysli se, jestli rodit budeš sama nebo si domluv s sebou někoho jiného, těš se na miminko, bude to krásný i tak, budete dva, a zvládneš to i sama. Navíc vždy platí, že když se budeš snažit, lidi ti pomůžou. Všechno se dá vyřešit.
Rozvedených lidí je spousta, náhradních tatínků taky a funguje to dobře.
Dítě bys neměnila za nic na světě, tak si to užij, když je Tvůj chlap trouba, nenech si to otrávit. Je super, že se mimi povedlo, je to určitě bojovník, budete dva a uděláte si život krásnej. Nemusíte si ho otravovat s blbcem. Navíc, kdo se ze života těší, přitahuje dobré lidi k sobě, a to by bylo, aby se - časem - neobjevil nějaký vhodný zájemce, co by s váma chtěl žít hezky. A i kdyby ne - pořád lepší si žít v klidu a pohodě sama, lze to, než si nechat otravovat život lhářem a podvodníkem, co Ti zahýbá, peníze valí kdovíkam, lže Ti a kdoví co za nemoci Ti ještě přitáhne domů a není na něj spoleh. To že Ti opakovaně lže, navíc v tak vážných věcech, by mi vadilo víc než samotná nevěra. Ale tohle už taky není úlet na jednu noc.
Ivca22 píše:
no on taky chtel zustat porad doma ale ja nevydechala to ze to tahnul na obe strany tak jsem ho vlastne vyhodila ja. Jako abych tu sedela a porad poslouchala jak musi byt dele v praci atd, nakonec mi ta krasava rekla, ze za ni jezdil pres den do prace, pak se nemuzu divit, ze porad neco nestihal ze.
Ivco, psala jsem ti SZ,ozvu se zitra, drz se ![]()
Ivca22 píše:
Podívej, měkota němekota, moje mamka byla a je spíš submisivní člověk. Co táta řekl, se doma dělalo, ke konci už sama nic nerozhodovala, protže se bála, že to bude špatně, že se to tátovi líbit nebude a že ji pak seřve, tátovi se nesmělo říct, že zapomněl koupit na nákupu mlíko následovala hodinová přednáška a bouchnutí dveřma… zkrátím to. Táta se bojí stárnutí, po 60tce to bylo doma dva roky naprosto šílené, hustá atmosféra - nevěděl nikdo, že si našel milenku, on nyní 63 ona nyní 29 , když začali bylo jim 60 a 26. Ona mladší než jeho děti, o vnoučata se moc nestaral - teď mají miminko. Ale táta si původně myslel, že máma mu bude doma dělat full servis, vypráno, vyžehleno, navařeno, uklizeno a on bude chodot dom jen když se mu bude chtít - opalovat se a koupat v létě, v zimě na převlečení, jinak byl pořád v čudu - v hospodě nebo za kamarádama nebo u ní. Zdálo se mu divné, že by se to mamce nelíbilo a moooc se divil, když to prasklo, jakto že se to ona dozvěděla… kdyby ho mamka nevyhodila, tak tu bydlí dodnes nebo tu má své věci. Mamka na to nikdy nebyla, byla vždy ta tichá, byli spolu desítky let a nakonec aby se z toho nezbláznila, musela do toho šlápnout a vyhodit ho - dokonce si myslel, že budeme jedna velká rodina - že on s milenkou budou k mámě chodit na kafe...... takže jak vidíš, i když jsou lidi měkoty, dokážou se kousnout a zůstane jim hrdost - mamka se z toho už dostala, je v pohodě. Ale je fakt, že jsou ženy, které zpočátku lidi chápou že jsou z toho špatné, ale pak udělají - resp. neudělají nic a ještě nechají ty chlapy po sobě šlapat, to pak už lidi jen nevěřícně kroutí hlavou, co je všechno možné. Příklad - rozvod po x desítkách let, manžel stále jezdí za exkou a udržuje ji v napětí, že se vrátí - nevrátí - je to 10let, ale ona mu stále vaří, peče, pere… Další chlap našel si milenku (je mu skoro 60), přes týden chodí do práce a je doma, o víkendu a svátkách jezdí za milenkou - manželce to řekl, že to tak bude, ona souhlasí… Nechápu - záleží tedy na tobě, jak se k tomu postavíš ty.
Ahoj Ivčo, od pátku je doba krátká, ale sam víš, že se musíš vzchopit a jít dál. Tvůj syn, Tě potřebuje. Je to polovina Tebe a věř mi, že za děti stojí bojovat! A že ten ichtyl, který myslí zřejmě jen jednou částí těla (všechny víme, že mozek to není) nestojí za nic, to přeci nevadí!!
Bolí to, věřím, po tolika letech, ale co, život jde dál a proč se užírat kvůli někomu, kdo se takhle zachoval? Použila bych na něj hodně slov, která by do vybrané češtiny nepatřila, ale proč? Proč se hroutit kvůli chlapovi, který si myslí, že je nějaký extra borec a nechá těhotnou manželku samotnou?
Spousta otázek, jen jedna odpověď.. Definitivní konec, neodpouštět, pořešit alimenty, na Tebe výživný a upravit styk s dítětem. Sama bych si takovýho chlapa nemohla vážit. Jak Ti radily holky, zajdi k psychologovi, už kvůli tomu človíčkovi, uleví se Vám oběma. MOc a moc Ti držím palce, věřím, že se rozhodneš podle svého nejlepšího vědomí a poohlídneš se pak po novém tatínkovi, který konečně bude stát za to
![]()