Nevěra, neměli jste výčitky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.10.20 11:57

Ne naštěstí sem nikdy neměla potřebu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
22.10.20 12:55

Dobrý den, některé anonymy byly odtajněny pro porušení pravidel k užití anonymu. Většina zde použitých anonymů je na hraně. Prosím o zvážení, jestli anonym opravdu potřebujete a pokud ano, vyvarujte se urážkám a napadání. Těm se ovšem vyvarujte v každém případě.

Přeji krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
22.10.20 13:00
@Uiii píše:
Hele poupě, ty tu vykrikujes jak jsi vyrovnaná a úžasně srovnaná se svým životem (chichi to určitě teď víš) ale zároveň tu jedeš bomby do lidí, jejichž názor se liší a prohlašuješ, že bys nikdy nikde a s nikým a ostatní urazis.Osobně si myslím, že na sobě ještě hodně musíš maknout, abys byla fakt vyrovnaná, protože člověk co má tak úžasný život jak prezentujes, se podle mě pozná i dle toho, že si názory ostatních vyslechne a aspoň se nad nimi zamysli, ačkoliv ten svůj měnit nemusí. Pak by ti třeba došlo, že není nevěra jako nevěra. Že někdy nejde po manžovi hodit kufry, když ti v pokoji brečí tři děti a na barák máte hypotéku. Ze každý je jinak silný v pálení mostů a nikdo nejsme stejný ani na těle, ale především ne v hlavě.

tak hlavně ti věrní, vyrovnaní a vysoce morální nějakou diskuzi o nevěře ani neotevřou ;) ;) Už to, že do takové diskuze vleze a reaguje je signálem „čehosi“ samo o sobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
22.10.20 13:22

@admin
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
22.10.20 13:33

S nevěrou je to složité. Žádnou záruku, že to bude stát za to, vám nikdo nedá. Chce to jen si to vyzkoušet, aby člověk věděl :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.20 14:11
@Anonymní píše:
Nechystám, ale zajímalo mě, jak to ty lidi berou. Jestli jim to za to stálo nebo ne.

Já jsem si teď vzpomněla, že v mládí jsem vlastně tehdejšího kluka podvedla, dvakrát. Teda jestli se líbání pokládá za nevěru. Ale bylo mi 18, splašené hormony, nezkušenost, nějaké to dokazování si něčeho..no mladická nerozvážnost. A toho teda lituju. To první byl úlet, alkohol, no už ráno jsem toho litovala. To druhé bylo pobláznění asi na 3 týdny. Toho lituji taky, protože přítel si to nezasloužil, byla to fakt moje blbost. O obou věděl, rozešli jsme se až po roce z jiných důvodů. Dalšímu partnerovi jsem byla věrná 8 let, pak už to šlo z kopce, vztah do kytek pomalu, takže v posledních 3 letech jsem byla fakt většinu času nešťastná, a nevěry v té době jsem nelitovala nikdy.

• Citovat
  • Upravit
1456
22.10.20 18:28

Řekl bych, že většinu něvěrníků netrápí ani tak svědomí, jako spíš strach z toho, že se to provalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
22.10.20 18:39
@Anonymní píše:
Jako… Já se nestačím divit. Je mi čerstvých 24 a teď ani předtím by mě nikdy podvádět nenapadlo a neudělala bych to. Je mi z toho na blití i u chlapů, ale že tolik holek podvádí? Proboha, když jsem nespokojená ve vztahu, tak se nejdřív rozejdu!!! Pak si můžete spát s kým chcete a klidně mít těch milenců 10. Nějaká blbost z mládí opravdu neomlouvá, já bych nepodvedla ani v 15, 18 ani kdykoliv jindy. Mám prostě nějaký charakter, povahu a jen se mi potvrzuje to, že většina lidí je prostě jen odpad a hnůj :potlesk: Dneska je upřímný člověk, který má nějaký charakter, zásady a mozek v hlavě opravdu jehla v kupce sena.

Nikdy nevíš, co ti osud hodí na hřbet :think: A tyhlety morální výkřiky bývají většinou po zásluze odměněny nečekanou životní fackou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
22.10.20 18:42
@Anonymní píše:
Jediný přijatelný důvod, proč se někdo může vymlouvat, že s někým je ve vztahu, i když není spokojený, jsou děti. Ale zase - i to se dá řešit, dá se odejít a i to je vlastně úplný nesmysl. A hlavně potom - proč si s tím člověkem ty děti vůbec děláte? Já nejsem dement s IQ houpacího koně, abych si s někým dělala děti a nebyla si tím člověkem naprosto jistá. Ano, pokud si nějaká pakáž dělá děti a přitom pořádně neví s kým a pak brečí a trápí se a chodí někde podvádět, tak to je dobrej dement :lol: :lol:

Tady má někdo moc rád slovo dement a nijak s ním nešetří. Že by jistá nevyzrálost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
22.10.20 18:48
@Anonymní píše:
Já to vím, že lidi obecně vyrovaní moc nejsou. Ale chápat to nemůžu, když mám v sobě pořádek, mám tyhle věci ujasněné a jsem vyrovnaná ať už sama nebo když jsem ve vztahu a mám tohle srovnané. Že lidi neumí být sami, podvádí, neumí odejít, to všechno je ale špatně a ubližují sobě a bohužel i druhým. Myslím, že je základ mít tyhle věci srovnané v hlavě, protože to znamená mít srovnaný i svůj život a člověk může naprosto bez ostudy vyhledat psychologickou pomoc, pokud tohle sám nezvládá, kde se z těchto vztahových věcí vypovídá, nechá si od někoho, kdo tomu rozumí poradit a ukázat mu správný směr. Není potřeba se v tom plácat.

Tak se jenom modli, aby ti do toho pořádku v tobě nikdo nenas.al.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.10.20 19:31

Dobrý večer všem,

velice zajímavé téma. Rád bych se vyjádřil k pár detailům v diskuzi.

Padlo tu slovní spojení sociální IQ nebo emoční IQ. Mluvíte o tzv. emočním kvocientu nebo empatickém kvocientu. Zkratka je ale EQ.

Nejdříve bych rád řekl něco ke slečně, která se tu rozezlila. Myslím si, že si diskutující navzájem se slečnou neporozuměli.
Pakliže to čtu správně, slečna odsuzuje nevěru v relativně funkčním vztahu a vychází z významu nevěry - tedy slovní sémantické podstaty - narušení důvěry, lhaní, manipulace, zatajování, neúcta atp.
V tomto případě slečně rozumím. Život není černobílý a i nevěra potřebuje svůj kontext. Ovšem nevěra vůči člověku, který je Vám věrný; je milující; pečující, starající, chápající, komunikující, je pouze maladaptivním projevem. To znamená sociálně nepřípustným. Pakliže je nevěra v tomto případě v pořádku, proč ji musíte tajit?

@warita
pod pojmem realita myslim to, ze se to vsude kolem nas realne deje. Proste tak to je. Nemusis s tim souhlasit, nemusi se ti to libit, ale proste to tak je.

Mám to chápat tak, že když se to venku děje a dělají to ostatní, tak to musím přijmout? Otázka platí v kontextu výše popsané nevěry vůči konkrétní osobě.

@bigl
osobně si myslím, že výčitky jsou největší tehdy, když nevěra přijde nečekaně, neplánovaně a do funkčního a bezproblémového vztahu, kdy se ti dva milují. Pokud je nevěra plánovaná, nebo ve vztahu, který nefunguje, kdy už to hezké odešlo, kde jsou dlouhodobé problémy, kde se ti lidi k sobě nechovají dobře, tam jsou ty výčitky menší nebo žádné.

Nikdy jsem se nesetkal s nevěrou, která by padla v relativně funkčním vztahu. Nic takového - dle mých zkušeností - neexistuje. Setkal jsem se ovšem s tím, že jeden partner (milující, funkční, stabilní) byl podveden, a ten, který podvedl, většinou potřeboval odbornou pomoc, jelikož jeho jednání bylo důsledkem problémů, které neměly nic společného se vztahem, ale s jeho psychickým zdravím, ačkoliv si myslel, že je problém v partnerovi (ten milující, pečující, funkční).

@warita
dalsi naivni bod: vazne si myslis, ze psycholog a poradna lidem pomuze? I sami psychologove pripousteji, ze psychologie se neda naucit. Kdyby ano, nemelo by tolik psychologu samo psychicke problemy. Oni maji znalosti a znaji nastroje, jak na psychicke problemy a kupodivu nejsou schopni dostat pod kontrolu sve vlastni psychicke problemy. Proc asi? Protoze vetsina lidi nedokaze racionalne prehodit svuj zpusob mysleni. A opravdu to nefunguje tak, ze si s nekym o svem zivote popovidas, on ti nalinkuje, jak to mas delat a co si mas myslet a ty jses naraz osvicena. Takhle to fakt ale fakt nefunguje. Muzes k psychologovi chodit cele roky, rozebirat sve problem od aleluja do aleluja a vysledek nula.

Vaše představa o aplikované psychologii, psycholozích (příp. psychoterapeutech, psychiatrech) je silně zkreslená a jednoduše řečeno mylná. Ano, jsou to jen lidé, ale zbytek máte hodně popletený, jelikož dané problematice - soudím dle vaší rétoriky - nerozumíte. A tímto bych Vás rád poprosil, abyste více přemýšlel a negeneralizoval.

@Josef_t
Jsou nevěry z hlouposti, jsou nevěry jak říkám pro přežití.(prvních litujeme, druhých ne)

O jakém přežití mluvíte?

@Pan Dan
Jseš docela mimo. Jseš dost vulgární a radikální, to je známka nevyzrálosti. Ve 24 letech toho o životě nemůžeš vědět tolik co ve 44. Prostě nemůžeš.

Nemohu souhlasit. Psychoanalytická škola mě naučila, že se vaše osobnost tvoří v prvních pěti letech života - váš temperament (zděděné vlastnosti) a psychosociální vlivy (vnější vlivy) se dají modulovat jen silně traumatickými událostmi a opravdu dlouhou terapií (ale ta je už diskutabilní). Zároveň jde i o mou osobní zkušenost. Lidé se nemění. Lidé, které jsem znal v dětství, jsou stejní i dnes jako dospělí. Nejde o detaily, ale o celek. A ten, kdo byl relativně morální, je relativně morální stále. A ten, kdo nebyl, jím není i dnes. Vaše jádrové hodnoty se tvoří opravdu v útlém věku. Zkuste nad tím přemýšlet a představte si společnost, která je tvořena jedinci, jež své morální zásady tvoří ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
22.10.20 19:43
@franzkfk píše:

@Pan Dan
Jseš docela mimo. Jseš dost vulgární a radikální, to je známka nevyzrálosti. Ve 24 letech toho o životě nemůžeš vědět tolik co ve 44. Prostě nemůžeš.

Nemohu souhlasit. Psychoanalytická škola mě naučila, že se vaše osobnost tvoří v prvních pěti letech života - váš temperament (zděděné vlastnosti) a psychosociální vlivy (vnější vlivy) se dají modulovat jen silně traumatickými událostmi a opravdu dlouhou terapií (ale ta je už diskutabilní). Zároveň jde i o mou osobní zkušenost. Lidé se nemění. Lidé, které jsem znal v dětství, jsou stejní i dnes jako dospělí. Nejde o detaily, ale o celek. A ten, kdo byl relativně morální, je relativně morální stále. A ten, kdo nebyl, jím není i dnes. Vaše jádrové hodnoty se tvoří opravdu v útlém věku. Zkuste nad tím přemýšlet a představte si společnost, která je tvořena jedinci, jež své morální zásady tvoří ze dne na den.
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.10.20 20:11
@Anonymní píše:
Já to vím, že lidi obecně vyrovaní moc nejsou. Ale chápat to nemůžu, když mám v sobě pořádek, mám tyhle věci ujasněné a jsem vyrovnaná ať už sama nebo když jsem ve vztahu a mám tohle srovnané. Že lidi neumí být sami, podvádí, neumí odejít, to všechno je ale špatně a ubližují sobě a bohužel i druhým. Myslím, že je základ mít tyhle věci srovnané v hlavě, protože to znamená mít srovnaný i svůj život a člověk může naprosto bez ostudy vyhledat psychologickou pomoc, pokud tohle sám nezvládá, kde se z těchto vztahových věcí vypovídá, nechá si od někoho, kdo tomu rozumí poradit a ukázat mu správný směr. Není potřeba se v tom plácat.

Gratuluju, jsi úžasná, ještě něco nám toužíš sdělit?

Příspěvek upraven 13.11.20 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
22.10.20 20:15
@Anonymní píše:
Ano měla/mám výčitky, největší chyba mého života kterou musím tajit a žít s ní…byla jsem mladá a blbá a v jedné chvíli jsem prostě podlehla, jedna noc a všechno se mi v hlavě přešrotovalo a věděla jsem že jsem udělala tak nebetyčnou chybu kterou se nesmí nikdy nikdo dozvědět…utla jsem kontakt, vysvětlila že jsem udělala chybu že současného přítele miluju, myslela jsem si tenkrát že mě podvedl kdo ví možná jo možná ne každopádně po té své chybě jsem vše přehodnotila a chtěla být jen s ním a šťastná…už bych to nikdy neudělala a výčitky mám jak nějaký sebemrskač pořád…není týden kdy bych si na to nevzpomněla :poblion: je mi ze sebe zle a strach že by se to jednou dověděl je příšerný…kdyby se to stalo budu muset doufat že mi dokáže odpustit…jednu chybu hloupou z mládí…takže já radím…nedělej to..můžeš být se svojí velkou láskou, kdybych mohla vrátit čas řeknu mu rozcházím se s tebou pak bych si užila přišla na to jaká jsem kráva blbá a šla s prosíkem zpátky…pak bych možná výčitky neměla…ale posunulo mě to, myslím si že jsem si uvědomila priority a co opravdu chci…tenkrát jsme s přítelem nebyli ani rok…ale vím že jinýho už nechci, nikdy.
Každopádně zajímavá otázka po dlouhé době.

Pasáž: Jan 8,2-11
2Na úsvitě přišel opět do chrámu a všechen lid se k němu shromažďoval. On se posadil a učil je.
3Tu k němu zákoníci a farizeové přivedou ženu, přistiženou při cizoložství; postaví ji doprostřed
4a řeknou mu: „Mistře, tato žena byla přistižena při činu jako cizoložnice.
5V zákoně nám Mojžíš přikázal takové kamenovat. Co říkáš ty?“
6Tou otázkou ho zkoušeli, aby ho mohli obžalovat. Ježíš se sklonil a psal prstem po zemi.
7Když však na něj nepřestávali naléhat, zvedl se a řekl: „Kdo z vás je bez hříchu, první hoď na ni kamenem!“
8A opět se sklonil a psal po zemi.
9Když to uslyšeli, vytráceli se jeden po druhém, starší nejprve, až zůstal sám s tou ženou, která stála před ním.
10Ježíš se zvedl a řekl jí: „Ženo, kde jsou ti, kdo na tebe žalovali? Nikdo tě neodsoudil?“
11Ona řekla: „Nikdo, Pane.“ Ježíš řekl: „Ani já tě neodsuzuji. Jdi a už nehřeš!“

Ta poslední čtyři slova…
V jedné knize-pravděpodobně,, Řeč kamenů,,– jsem našel větu, kterou si pamatuji dodnes. Zněla,,Nic nepoučí o Bohu tak, jako pořádný hřích.,,
Nemusíte být věřící, myslím si ale, že jste na dobré cestě.
Osobně jsem se nevěře dokázal v životě vyhnout, moje poučení o Bohu bylo z jiné kategorie hříchů…

Příspěvek upraven 22.10.20 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
22.10.20 20:28

@Pan Dan

Nemohu souhlasit. Psychoanalytická škola mě naučila, že se vaše osobnost tvoří v prvních pěti letech života - váš temperament (zděděné vlastnosti) a psychosociální vlivy (vnější vlivy) se dají modulovat jen silně traumatickými událostmi a opravdu dlouhou terapií (ale ta je už diskutabilní). Zároveň jde i o mou osobní zkušenost. Lidé se nemění. Lidé, které jsem znal v dětství, jsou stejní i dnes jako dospělí. Nejde o detaily, ale o celek. A ten, kdo byl relativně morální, je relativně morální stále. A ten, kdo nebyl, jím není i dnes. Vaše jádrové hodnoty se tvoří opravdu v útlém věku. Zkuste nad tím přemýšlet a představte si společnost, která je tvořena jedinci, jež své morální zásady tvoří ze dne na den.
:lol: Hádat se s tebou nebudu. Škoda, musel sis s tím dát tolik práce. :lol:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí